Jump to content

Ανορεξια Δισκου

dikaios

Recommended Posts

αληθεια στους 34 ανεφερε κανεις οτι χρειαζομαστε φουλ οξυγονωση του νερου ?

Δεν το λεω για να κανω σε καποιον τον γνωστη (αλλωστε δεν ειμαι) απλα βλεπετε οτι αν ο φιλος κανει κατι απο βιασυνη που διαβασε σε μια ισως βιαστικη απαντηση θα εχει ασχημο αποτελεσμα.

Ολα θα πρεπει να γινουν με τον σωστο τροπο που αν ο ιδιος ο κατοχος του ψαριου, εφοσον ασχολειται 2 χρονια + οπως μας εχει πει, δεν μπορει να κατανοησει ενα απλο εντερικο προβλημα και μετα να ειναι σε θεση να μας εξηγησει, εγω προσωπικα δεν θα μπω στην διαδικασια να προτεινω κατι.

• Απαντήσεις 80
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παρατηρηστε τα ψαρια σας. Μονο ετσι θα μαθουν να σας μιλουν....

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

νικο εγω απλα ρωτησα καποια πραγματα, δεν προτεινα τιποτα,ειπα τι εκανα εγω.............και οχι πως το εκανα,δεν φτασαμε ποτε εκει εξαλου.

απλα πολλες φορες ο γραπτος λογος παρεξηγειται αν καποιος ψαχνει να βρει μια θεραπεια γρηγορα και χωρις να ειναι σιγουρος διαβαζοντας την εμπειρια καποιου που εχει περιγραψει εν συντομια χωρις λεπτομερειες για κατι ισως διαφορετικο με ισως καποιες παρομοιες ενδειξεις και μπορει να θεωρηθει οτι χτυπαω το μαγικο ραβδακι και τα προβληματα μου θα λυθουν.

Αυτο απλα προσπαθω να εξηγησω και οχι να σε κανω να μου τονιζεις πραγματα....

Σορρυ αλλα εχω μια αλεργια στα bold :D

απλα πολλες φορες ο γραπτος λογος παρεξηγειται αν καποιος ψαχνει να βρει μια θεραπεια γρηγορα και χωρις να ειναι σιγουρος διαβαζοντας την εμπειρια καποιου που εχει περιγραψει εν συντομια χωρις λεπτομερειες για κατι ισως διαφορετικο με ισως καποιες παρομοιες ενδειξεις και μπορει να θεωρησει οτι χτυπαω το μαγικο ραβδακι και τα προβληματα μου θα λυθουν.

Αυτο απλα προσπαθω να εξηγησω και οχι να σε κανω να μου τονιζεις πραγματα....

Σορρυ αλλα εχω μια αλεργια στα bold :D

συμφωνοι 10000++

1.για τον γραπτο λογο κ

2.για την πιθανη σωστη διαγνωση η οποια μεσα απο ενα φορουμ με μια περιγραφη κ ισως καποια καλη φωτο να ειναι δυσκολη εως ακατορθωτη κ πολλες φορες λαθος.

υγ. εγω εχω αλεργια στις σποντες :bigemo_harabe_net-145:

πουθενα δεν πεταξα σποντες για κανεναν αν εννοεις αυτο.

Δεν το εχω κανει ποτε. Ουτε θεωρω εχω καποιο λογο να το κανω σε ενα χωρο που κανουμε το χομπυ μας.

Οτι εχω να πω το λεω και γιαυτο και εχω παρεξηγηθει παμπολες φορες.

Απλα επεσημανα καποια πραγματα.

παιδια σαν κι εμενα κ θελω να πιστευω τον dikaios ''θελουμε'' την εμπειρια σας κτις γνωσεις σας κ ιδιως πανω σε θεματα που ταλαιπωρουν οπως πι αρρωστειες.

υγ. την εκτιμηση μου στην εχω δηλωσει :bigemo_harabe_net-64:

εγω σε αναλογα προβληματα που μαλλον εντερικα μου κανουν πριν απο οποια φαρμακευτικη αγωγη σκεφτομουν, ανεβασα θερμοκρασια 34-35 κ ταισα σπιρουλινα με σκορδοζουμο για 10 μερες, κ δεν χρειαστηκε φαρμακο.

Διαβασε το παραπανω αν μπορεις σαν να εισαι εντελως αρχαριος με καποιο προβλημα στο ψαρι σου και πες μου αν θα το θεωρουσες σιγουρη λυση που ισως να μην ρωτουσες καν αλλες λεπτομεριες και να το εκανες αμεσως.

Εγω θα το θεωρουσα συντομη διαγνωση και θα το εκανα.

Αν θεωρεις οτι κανω λαθος απλα το δεχομαι και δεν υπαρχει λογος για συνεχεια. Ειναι απλα η γνωμη μου.

Επειδη εχω χασει ψαρια απο διαγνωσεις χομπυστων και καταστηματαρχων πριν πολλα χρονια (ισως εφταιγα και εγω που εψαχνα γρηγορες λυσεις χωρις ταλαιπωρια η μπορει και να μην ηξερα τοτε να παρατηρω τα ψαρια μου η και να βαριομουν να το κανω) προσπαθω να βοηθησω οπως μπορω.

Ισως μερικες φορες το κανω ακομψα αλλα δεν χαιδεψα ποτε κανεναν οπως δεν με χαιδεψε και εμενα κανεις.

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Αν δεν εκτιμουσα αυτο το χωρο και τα περισοτερα μελη του δεν θα εμπαινα καν στον κοπο να γραφω τετοια ωρα.

Δεν το κανω γιατι δεν εχω κατι καλυτερο να κανω απο το να τσακωθω....

δεν απαντησα γιατι το ειχα γραψει και παραπανω για τα λιτρα και μετα το αμελησα .αρα επανερχομαι -το ενυδρειο ειναι 190 λιτρα.εχω 5 δισκους -ενα κλοουν -ενα γατοψαρο-ενα πλακωστομο και μετα εχω τετρα-καρδιναλιους- ροδοστομους ...Δεν πιστευω οτι υπαρχει λογος αντιδηκιας,ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη.γιαυτο και ανοιξα το θεμα για να μπορω να ακουσω γνωμες απο πιο εμπειρους ..ευχαριστω -εκ των πρωτερων, για το ενδιαφερον που δειχνεται.

Συγνωμη -αλλα απο την φωτογραφια γιατι φαινεται οτι ειναι ταλαιπωρημενος?εγω τον εβαλα για να δειξω οτι δεν εχει τιποτα..

Έγινε επεξεργασία - dikaios

δεν απαντησα γιατι το ειχα γραψει και παραπανω για τα λιτρα και μετα το αμελησα .αρα επανερχομαι -το ενυδρειο ειναι 190 λιτρα.εχω 5 δισκους -ενα κλοουν -ενα γατοψαρο-ενα πλακωστομο και μετα εχω τετρα-καρδιναλιους- ροδοστομους ...Δεν πιστευω οτι υπαρχει λογος αντιδηκιας,ο καθενας εχει την αποψη του και ειναι σεβαστη.γιαυτο και ανοιξα το θεμα για να μπορω να ακουσω γνωμες απο πιο εμπειρους ..ευχαριστω -εκ των πρωτερων, για το ενδιαφερον που δειχνεται.

Συγνωμη -αλλα απο την φωτογραφια γιατι φαινεται οτι ειναι ταλαιπωρημενος?εγω τον εβαλα για να δειξω οτι δεν εχει τιποτα..

Εχεις απολυτο δικιο,η διαχειριση ενος ενυδρειου ειναι προσωπικο θεμα.Υπαρχουν πολλοι φιλοι που ποτε ισως δεν πουν τι πραγματικα κανουν κιολας στο ενυδρειο τους...Και οσεβασμος ας θεωρειται δεδομενος,χομπυ κανουμε και αποψεις κατατιθενται τοσα χρονια εδω.

Επι της ουσιας,εχες διαθεση να αποχωριστεις ισως καποια ψαρια;

:)

Φιλε μου καλημερα...εγω αν ημουν στη θεση σου θα εβγαζα απο μεσα το κλοουν και το πλεκο και ισως και τα τετρα και τα καρντιναλ....θα προσθετα μερικα ακομα κορυ(διοτι και αυτα πανε κοπαδακι) και θα εμενα με τους δισκους,τα κορυ και τους ροδοστομους(οπως εχω δηλαδη και το δικο μου ενυδρειο.....)

Δεν μας ειπες ομως αν παρατηρησες τα κοπρανα του ψαριου σου που ειναι αυτο που μας καιει αυτη τη στιγμη..

Ακομα αν μπορεις πες μας αν υπαρχει δυνατοτητα για ενυδρειο-καραντινα.... B)

Για αρχη και οπως σωστα ειπε και ο Κιμωνας βγαλε απο το ενυδρειο σου πλεκο, κλοουν, γατοψαρο (τι γατοψαρο?), τετρα (τι τετρα εχεις ?), καρδιναλιους και ασε τα ροδοστομακια και τους 5 δισκους σου και ενα κοπαδακι κορυ των 6-8 ατομων και πιστευω οτι η μορφη του ενυδρειου σου απο θεμα συμπεριφορων θα αλλαξει.

Προτιμησε να κρατισεις ενα κοπαδακι μονο για τα μεσονερα.

Οπως καταλαβαινεις ο συνδυασμος των ψαριων που εχεις επιλεξει δεν ειναι συμβατος με τους Δισκους.

Αυτο μπορει και να ειναι αιτια λογω και των λιτρων σου με τοσα διαφορετικα ειδη μεσα που τα ψαρια σου ισως στρεσαρονται.

Ενα συμπτωμα απο εντονο στρες ειναι και τα εντερικα που μπορει να προκληθουν στον δισκο και γιαυτο να το ειχες το προβλημα ξανα και στο παρελθον.

Φιλε μου την αντιδηκια που την ειδες ακριβως ?

ο κλοουν δε ενοχλει τους δισκους και ο πλακωστομος ειναι ενα ειδος που ειναι συμβατο με δισκους..γιατι λετε να τα βγαλω ?πειτε μου να μαθω..θα βαλω σημερα τον δισκο σε καραντινα 60 λιτρων ωστε να τον παρατηρησω.η επομενη κινηση??

Διαβασε το παραπανω αν μπορεις σαν να εισαι εντελως αρχαριος με καποιο προβλημα στο ψαρι σου και πες μου αν θα το θεωρουσες σιγουρη λυση που ισως να μην ρωτουσες καν αλλες λεπτομεριες και να το εκανες αμεσως.

Εγω θα το θεωρουσα συντομη διαγνωση και θα το εκανα.

Αν θεωρεις οτι κανω λαθος απλα το δεχομαι και δεν υπαρχει λογος για συνεχεια. Ειναι απλα η γνωμη μου.

Επειδη εχω χασει ψαρια απο διαγνωσεις χομπυστων και καταστηματαρχων πριν πολλα χρονια (ισως εφταιγα και εγω που εψαχνα γρηγορες λυσεις χωρις ταλαιπωρια η μπορει και να μην ηξερα τοτε να παρατηρω τα ψαρια μου η και να βαριομουν να το κανω) προσπαθω να βοηθησω οπως μπορω.

Ισως μερικες φορες το κανω ακομψα αλλα δεν χαιδεψα ποτε κανεναν οπως δεν με χαιδεψε και εμενα κανεις.

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Αν δεν εκτιμουσα αυτο το χωρο και τα περισοτερα μελη του δεν θα εμπαινα καν στον κοπο να γραφω τετοια ωρα.

Δεν το κανω γιατι δεν εχω κατι καλυτερο να κανω απο το να τσακωθω....

νικο ακομα πιστευω πως ανεβασμα θερμοκρασιας με το σωστο τροπο φυσικα στους 34-35 για 10 μερες κ οξυγονωση με ταισμα σπιρουλινας δεν ειναι διαγνωση ειναι κατι πριν απο μια θεραπεια με φαρμακευτικη αγωγη που μπορει να ειναι λανθασμενη...με λιγα λογια δεν πιστευω να βλαψει σε κατι για τοσο χρονικο διαστημα...κ σιγουρα δεν χανετε ψαρι απο κατι τετοιο κ αν διαφωνεις θελω την αποψη σου σε παρακαλω...βεβαια τωρα αναφερθηκαν οι συγκατοικοι κτλ.

εβαλα τον δισκο στη καραντινα.του εδωσα 5 σπορους σπυρουλινα και δεν εφαγε τιποτα.τον εχω στους 29 βαθμους.

ο κλοουν δε ενοχλει τους δισκους και ο πλακωστομος ειναι ενα ειδος που ειναι συμβατο με δισκους..γιατι λετε να τα βγαλω ?πειτε μου να μαθω..θα βαλω σημερα τον δισκο σε καραντινα 60 λιτρων ωστε να τον παρατηρησω.η επομενη κινηση??

1.οι κλοουν ενοχλουν τους δισκους, κ δεν ειναι συμβατοι μιας κ που αναφερεις το θεμα συμβατοτξητας με τον πλεκο! εχει αναφερθει , εγω ποτε δεν ειχα, οτι κλοουν εχει ξεσκισει κοιλια δισκου, παρολαυτα ειναι συνηθης συνδυασμος

2. ο πλεκο αν ειναι απο το ειδος plecostomus κολλαει πανω στην βλεννα των δισκων, αν ειναι ancistrus τοτε πολυ πιο καλα τα πραγματα.

..............κ ολαμπορει να συμβουν το βραδυ με τα φωτα κλειστα!!!!

επομενη κινηση................υπομονη κ παρατηρηση!!!.............κ προσεχε το νερο σου αν ταιζεις κ δεν τρωει, ανεβασε την θερμοκρασια σταδιακα 1 βαθμο την μερα ως 32 για να ανεβει ο μεταβολισμος του.

μην ξεχνας το ψαρι ειναι ακομα στρεσαρισμενο απο την μεταφορα............υπομονη!!!

Ο κλοουν φιλε γινεται τεραστιος καποια στιγμη.Μπορει να στρεσαρει τον δισκο με την κινητικοτητα του την νυχτα αλλα και το ''παιχνιδι'' του την ημερα.

Ο πλεκο γινεται θηριο επισης,αφηνει πολλες ακαθαρσιες,ασε που μπορει να βεντουζαρει κανεναν δισκο.Αν θελεις βαλε εναν ανσιστρους

Τα κορυ σε ομαδες 8+

Τετρα ισως να εβαζες ενα κοπαδι μονο πχ 12 ατομα καρδιναλιους ή ροδοστομους.Προσωπικα εχω κρατησει και τα 2 ειδη με δισκους,αν και τα λιτρα μου ακουγονται λιγα.Προσωπικα στην προκειμενη δεν θα εβαζα,πες το απλα γουστο.

Μιλαμε για το τριγωνο ενυδρειο της γιουβελ με 190 λιτρα;Ωραιο ενυδρειο,αλλα δυσκολο ενυδρειο,δεν βοηθαει το set up για τετοια ψαρια,οπως τουλαχιστον το φανταζομαι.Σε καμμια περιπτωση βεβαια δεν θελω να σε αποθαρρυνω.Αν ειναι diy για πες διαστασεις.

Μην περιμενεις βελτιωση τοσο γρηγορα,παρατηρησε το ψαρι,τα κοπρανα και αν δεις κατι παραξενο δωσε φωτο.

:)

o pleko ειναι golden nugget!δεν νομιζω οτι εχω προβλημα ,τον ειχα ψαξει οταν τον πηρα...οσο για τον κλοουν τον εχω απο μικρο γιαυτο και δεν τον εχω βγαλει,τωρα αν ενοχλει ..τι να πω..θα με αναγκασετε να τον βγαλω.τα κορυ τι ειναι???

οταν ελεφα εχω γατοψαρο,αυτο ελεγα :bigemo_harabe_net-82: .Ας επανελθουμε στο δισκο γιατι με καει!!!απο χθες του ειχα ριξει σπιρουλινα και δεν την εφαγε-σημερα του εριξα σπυρουλινα με σκορδο και επισης δεν την αγγιξε..εχω ανεβασει θερμοκρασια και τον βλεπω λιγο υποτονικο... :bigemo_harabe_net-111: παιζει να φταιει η καραντινα???

εφοσον απομονωσες το ψαρι σου αστο να ηρεμησει.

Εχε θερμοκρασια στους 30 για 4-5 μερες και παραληλα ταιζεις κατι πιο ελκυστικο απο σπιρουλινα.

Υπολειματα τροφης τα σιφωναρεις.

Αλλαγες νερου καλο ειναι καθε 2 μερες.

Προσοχη μην πεσει στις αλλαγες η θερμοκρασια.

Επισης δες τα περιτωματα του ψαριου.

Εχε και μια αεραντλια στην καραντινα.

Αν δεις οτι και μονο του το ψαρι δεν ενδιαφερεται καθολου για τροφη το πιο συνηθες προβλημα που μπορω να σκεφτω ειναι τα εντερικα.

Αυτο αντιμετωπιζεται με flagyl και 33-34 βαθμους.

Απλα πρωτα να ειμαστε σιγουροι πριν προβουμε σε θεραπεια.

Οσο για το μεγαλο ενυδρειο σου, αποψεις ακουσες.

Απο κει και περα πρατεις αναλογα το τι βλεπεις.

μεχρι αυτη την στιγμη δεν εχω δει τιποτα σε περιττωματα !δεν εχει κανει μαλλον.τροφη δεν εχει πλησιασει και την αφηνει κατω..θα ριξω και τωρα και θα ενημερωσω το βραδι.

το ψαρι απο οταν το εβαλα στην καραντινα εχει αρχισει και γερνει που και που!στο κυριως ενυδρειο δεν το εκανε αυτο!τι γινεται???

τωρα το βλεπω και εχει ακινητοποιηθει πανω στο σωληνακι του αερα..τι ,μπορω να κανω??

post-48266-0-95023400-1350224242_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - dikaios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...