dikaios 11 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 11 Οκτωβρίου 2012 ο καινουργιος δισκος που ειχα παρει πριν τρεις εβδομαδες ,στην αρχη δεν ετρωγε- μετα ετρωγε -επιλεκτικα παντα και τωρα τον βλεπω να μην τρωει ,παλι!!του εχω ριξει και τροφη με σκορδοζουμο αλλα δεν την τρωει.ο δισκος ειναι γυρω στα 15 εκατοστα ,δεν εχει καποιο εμφανες σημαδι αρρωστιας ,ουτε καποιο σημαδι απο χτυπημα.δεν κρυβεται -κολυμπαει κανονικα.τι να κανω?να ριχνω καθημερινα φαγητο με σκορδοζουμο μπας και συγκινηθει??εχω τεσσερις διαφορετικες τρωφες-συν την σπυρουλινα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Μηπως βοσκει απο κατω οταν δεν τον βλεπεις εσυ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 11 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 11 Οκτωβρίου 2012 ξερεις τι τροφη ετρωγε το ψαρι πριν ερθει στα χερια σου ( ισως απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη ) ? εαν ναι δοκιμασε να του δωσεις την ιδια Εαν βλεπεις οτι υπαρχει τροφη στο βυθο αφαγωτη μαζεψε την με κατι ( σκουπα βυθου ) και ριξε και μια ματια στις ρυθμισεις σου ( για καλο και για κακο ) Τι θερμοκρασια εχεις στο ενυδρειο σου >? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 11 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Δεν τρωει ουτε καρδια?Οπως και ο geosid για πες μας θερμοκρασια του ενυδρειου σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 11 Οκτωβρίου 2012 Author #5 Share 11 Οκτωβρίου 2012 εχω 28-28,5 .τι σχεση εχει η θερμοκρασια??δεν ξερω αν βοσκει ..την ωρα που τρωνε οι αλλοι -αυτος ,κοιταει.καμια φορα, μπουκωνει και φτυνει τα φυλαρακια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 11 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 11 Οκτωβρίου 2012 εχω 28-28,5 .τι σχεση εχει η θερμοκρασια??δεν ξερω αν βοσκει ..την ωρα που τρωνε οι αλλοι -αυτος ,κοιταει.καμια φορα, μπουκωνει και φτυνει τα φυλαρακια. Κατα τη γνωμη αφου μπουκωνει και φτυνει τοτε κατι θα τρωει....εχει αδυνατισει απο οταν τον πηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 11 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 11 Οκτωβρίου 2012 δεν εχει περασει καιρος- για να φανει κατι..τωρα εδω και δυο τρεις μερες δεν τρωει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 11 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 11 Οκτωβρίου 2012 εχω 28-28,5 .τι σχεση εχει η θερμοκρασια??δεν ξερω αν βοσκει ..την ωρα που τρωνε οι αλλοι -αυτος ,κοιταει.καμια φορα, μπουκωνει και φτυνει τα φυλαρακια. όταν ανεβάζουμε την θερμοκρασία αυξάνεται ο μεταβολισμός των ψαριών (άρα τρώνε και περισσότερο) παρατήρησε το ψάρι, αν συνεχίσει να μην τρώει εγώ σαν πρώτη κίνηση θα ανέβαζα σταδιακά την θερμοκρασία. Αν συνεχίσει να παίρνει τροφή και να την φτύνει(ενώ πριν την ίδια τροφή την έτρωγε), κάτι τον ενοχλεί στα εσωτερικά όργανα , εντερικά… Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 11 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 11 Οκτωβρίου 2012 ενυδρειο αλλο καραντινας/νοσοκομειακο εχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 11 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 11 Οκτωβρίου 2012 παλι εντερικα!!και στον καινουργιο??ετρωγε αυτος οταν τον πηρα.δεν ετρωγε τα φιλαρακια νομιζω απο την αρχη -αλλα τους κοκους τους ετρωγε.δεν εχω πληρη εικονα ,γιατι το ψαρι δεν το εχω ουτε μηνα!!.δεν εχω δει ακομα μακαρονι.το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι σαν να τριβει καμια φορα τα κοιλιακα πτερυγια.οχι οτι το κανει συνεχεια ομως..ποτε θα καταλαβω οτι εχει προβλημα??(ελπιζω οχι οταν δω μακαρονι η το δω να αδυνατιζει..τον εχω πληρωσει πολυ ακριβα αυτον!!!)καραντινα δεν εχω στησει αλλα μπορω να στησω.γιατι?τι προτεινετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 12 Οκτωβρίου 2012 (edited) Τι εννοεις παλι εντερικα ? Τι αλλα ψαρια εχεις. Λιτρα? Το νεο ψαρι το περασες καραντινα η το εριξες μεσα στο κυριως ενυδρειο σου μετα την αγορα? Το οτι τον εχεις πληρωσει ακριβα τον δισκο αυτον απλα δεν επρεπε να το εχεις αναφερει καν. Δεν προσπαθουμε να ζησουμε ενα ψαρι αν ειναι ακριβο ενω αν το εχουμε παρει δωρεαν δεν μας νοιαζει αν φαει η οχι. Οση αξια εχει ενα πανακριβο ψαρι αλλη τοσο πρεπει να εχει για σενα και το φθηνοτερο που εχεις. Καραντινα θα επρεπε να εχεις στημμενη για να περνας το καθε ψαρι που αγοραζεις πριν το βαλεις στο κυριως ενυδρειο σου. Επισης εκει θα μπορουσες να παρατηρησεις το νεο ψαρι και να κανεις την οποιαδηποτε θεραπεια προκειμενου να μπει υγειες στο ενυδρειο σου. Αν μπορεις να στησεις καντο και μετεφερε το ψαρι εκει με νερο απο το κυριως ενυδρειο και μετα προχωραμε. Έγινε επεξεργασία 12 Οκτωβρίου 2012 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 12 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Το πιο σωστο ειναι αυτο που αναφερει ο φιλος rebelos... Ειναι καλυτερα να απομονωσεις το ψαρι και να κανεις θεραπεια εκει(αν χρειαζεται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 12 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 12 Οκτωβρίου 2012 (edited) το ενυδρειο ειναι 190 και ναι το εριξα κατευθειαν.ειχα προβλημα με εντερικα με ενα αλλο δισκακι που ειχα παρει ,το οποιο το εχω ταραξει στις θεραπειες και ακομα και τωρα δεν ξερω αν εχει ισιωσει..το οτι το πηρα ακριβα (ηταν λαθος να το πω)αλλα εχω αγανακτισει γιατι δινω λεφτα και το προσεχω καθε μερα το ενυδρειο και ολο κατι εμφανιζεται σαν προβλημα.μια η αλγη -μια αρρωστια ,ολο κατι γινεται!! ....πιστευεις οτι θελει θεραπεια δηλαδη?? Έγινε επεξεργασία 12 Οκτωβρίου 2012 - dikaios Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 12 Οκτωβρίου 2012 (edited) Κατσε να τα βαλουμε ολα σε μια σειρα. Καταρχην πρεπει να καταλαβεις για πιο λογο τα ψαρια σου δεν ειναι υγιη. Κατι τα ενοχλει που δεν το εχεις παρατηρησει. Για τι θεραπειες μιλας ? Σε τι συχνοτητα ? Οι αλγες δεν θεωρουνται αρρωστειες. Πες μας αναλυτικα το ιστορικο του ενυδρειου σου και των ψαριων σου. πχ ποτε στηθηκε, ποτε στρωθηκε και με ποιο τροπο, μετρησεις νερων, συχνοτητα αλλαγων, φωτοπεριοδος, συγκατοικοι, φωτογραφια aquascape κτλ. Μονο ετσι θα ειμαστε οσο πιο κοντα γινεται σε μια προταση που ισως σε βοηθησει και εσενα αλλα προπαντων τα ψαρια σου. Έγινε επεξεργασία 12 Οκτωβρίου 2012 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 12 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 12 Οκτωβρίου 2012 ειχα με ενα συγκεκριμενο δισκακι συνεχομενο προβλημα με εντερικα.αλλαγες κανω καθε 10-15 μερες.το ενυδρειο το εχω τρια χρονια απλα πριν κανενα δυμηνο πριν ακομα παρω τον τελευταιο δισκο, ειχα κανει θεραπια με flagellol σε ολο το ενυδρειο μαζι με ανεβασμα της θερμοκρασιας..βαζω φωτο γαι να δειτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 12 Οκτωβρίου 2012 Author #16 Share 12 Οκτωβρίου 2012 (edited) εχω παρατηρησει οτι λιγο πιο πανω απο το ματι εχω κατι σαν σκοτινιασμα στο χρωμα ανεπαισθητο,βεβαια αυτο μπορει να το ειχε κιολας.οταν τα ταισα ,πριν λιγο ,αυτος εφαγε μονο ενα κοκο. Έγινε επεξεργασία 12 Οκτωβρίου 2012 - dikaios Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 12 Οκτωβρίου 2012 μια γενικη του ενυδρειου σου ? Μετα την θεραπεια εβαλες ανθρακα ? Αλλαγη ? Τιμες νερου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 12 Οκτωβρίου 2012 εφοσον εχεις ιστορικο με εντερικα θα πρεπει για αρχη να παρατηρησεις τα περιτωματα των ψαριων ολων να μας πεις αν ειναι κανονικα. Μετα συνεχιζουμε. Αλλαγες ανα 15 ημερες τις θεωρω μικρες. Καλυτερα προσθεσε στην ρουτινα σου 1 αλλαγη ανα εβδομαδα το 40% του νερου του ενυδρειου σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 12 Οκτωβρίου 2012 κατι μου λεει οτι δεν εγινε σωστα η θεραπεια η αν εγινε πρεπει να βρεις/ουμε το γιατι εχεις ξανα το ιδιο προβλημα. Περιμενουμε τιμες νερου λοιπον Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 12 Οκτωβρίου 2012 Author #20 Share 12 Οκτωβρίου 2012 (edited) οι τιμες του νερου ειναι φυσιολογικες No3-10/15ppm No2-0ppm Nh4-0ppm Ph-7.5 Po4-0.5ppm To ιδιο προβλημα αλλα σε διαφορετικο δισκο!να τον βαλω καραντινα??τα περιττωματα δεν τα εχω δει ακομα. Έγινε επεξεργασία 12 Οκτωβρίου 2012 - dikaios Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamb-angelo 12 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Κατα τη δικη μου γνωμη πρεπει πρωτα να δεις τα περιττωματα πριν ξεκινησεις θεραπεια....φτιαξε καφε ταισε τους και κατσε μπροστα για παρατηρηση.... Επισης αυτο που σου ειπε ο rebelos ειναι ενα θεμα....καλυτερα να κανεις αλλαγη μια φορα τη βδομαδα...το Α και το Ω του δισκου ειναι το καθαρο νερο.... Οποτε περιμενουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
buelligan75 12 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 12 Οκτωβρίου 2012 dikaios με την θερμοκρασια τι εκανες? εγω σε αναλογα προβληματα που μαλλον εντερικα μου κανουν πριν απο οποια φαρμακευτικη αγωγη σκεφτομουν, ανεβασα θερμοκρασια 34-35 κ ταισα σπιρουλινα με σκορδοζουμο για 10 μερες, κ δεν χρειαστηκε φαρμακο. τι θερμοκρασια εχεις τωρα? (για την σημασια της στο μεταβολισμο στα ειπαν) απο θερμαντηρες τι εχεις? οχι βατ αλλα ποσο φτανουν?...φυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dikaios 12 Οκτωβρίου 2012 Author #23 Share 12 Οκτωβρίου 2012 τωρα εχω 28,5 σταθερα.αμα ανεβασω 34 δεν θα μεινει τιποτα απο τα φυτα.. :bigemo_harabe_net-111: οταν λες ποσο φτανουν??σε συγκριση με τι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Οκτωβρίου 2012 #24 Share 12 Οκτωβρίου 2012 εγω ακομα απαντηση για το ποσους δισκους εχεις σε ποσα λιτρα δεν εχω παρει ακομα. Επισης τι αλλους συγκατοικους εχεις. Αν δεν θες να μου απαντησεις μπορεις να μου το πεις. Δεν παρεξηγω. Οσο για τις θερμοκρασιες πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι κατα το ανεβασμα αλλα και το κατεβασμα. Δεν το κανουμε απο την μια μερα στην αλλη. Για ψαρια που δεν εχουν προβλημα οι 34 δεν ειναι οτι καλυτερο και μετα παλι οι 28,5. Αν εισαι 1000% σιγουρος μιας και τα δικα σου ματια δεν μπορουμε να γινουμε εμεις , τοτε απομονωσε το ψαρι σου για αρχη και αστο να ηρεμησει ταιζοντας το και παρατηρωντας την συμπεριφορα του. Φυσικα με νερο απο το κυριως ενυδρειο σου αναμειγμενο με φρεσκο νερακι. Η καραντινα σου που θα ειναι bare bottom θα σου επιτρεψει να δεις τα περιτωματα του ψαριου σου. Απο κει , αν δεν εχει κατι αλλο το ψαρι, θα μπορεσεις να συνεχισεις αναλογως τι θα δεις. Φυσικα οι αλλαγες νερου καλο θα ειναι να γινονται συχνα στην καραντινα. Το ποσο εξαρταται απο τι καραντινα εχεις και τι φιλτρανση. Το να σου πω βαλε 34 και ριξε φαρμακο μου ειναι πολυ ευκολο αλλα δεν το κανω μιας και στους 34 ολες οι ισοροπιες ειναι πολυ λεπτες και πολυ ευκολα μπορουμε να εχουμε αντιθετα αποτελεσματα απο αυτα που περιμενουμε. Επισης καλο ειναι να μην προτεινουμε πραγματα στον φιλο ακομα που ισως εχουν δουλεψει στα δικα μας ψαρια γιατι απλα δεν εχουμε ολοκληρωμενη εικονα του τι εχει φτιαξει ακομα ο φιλος μας και φυσικα δεν ξερουμε ακομα τι μπορει να εχει το ψαρι του. Απο την συγκεκριμμενη εικονα φαινεται ενα ταλαιπωρημενο ψαρι αλλα οχι απαραιτητα αρρωστο. Δυστηχως μεσω φωτογραφιας σε πολυ λιγες περιπτωσεις μπορει να γινει μια διαγνωση και αυτη με επιφυλαξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Οκτωβρίου 2012 #25 Share 12 Οκτωβρίου 2012 τωρα εχω 28,5 σταθερα.αμα ανεβασω 34 δεν θα μεινει τιποτα απο τα φυτα.. :bigemo_harabe_net-111: οταν λες ποσο φτανουν??σε συγκριση με τι?? Τα φυτα σε ενδιαφερουν περισοτερο η το να ειναι καλα τα ψαρια σου ? Ρωτω εντελως απο περιεργεια γιατι για παραδειγμα καποιοι ενδιαφερονται περισοτερο για display tank με φυτα και ψαρια οχι τοσο απαιτητικα οσο οι δισκοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος