Jump to content

Διατροφή Calvus

genecr

Recommended Posts

Λοιπόν τα ψαράκια είναι 3-4 εκατοστά. Η τροφή που έχω πάρει είναι αυτή http://www.amazon.com/New-Life-Spectrum-Cichlid-Formula/dp/B0002E7IRW

αναφέρει ότι κάνει για όλες τις κιχλίδες (φυτοφάγες και σαρκοφάγες) περίεργο...

επειδή τα ψάρια είναι μικρά μήπως θα έχουν πρόβλημα με το1 mm μέγεθος των pellets; μήπως να αρχήσω με baby food;

Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Θα με ενδιέφερε και κάποια τροφή που βοηθά την ανάπτυξη.

Αναπτυσονται πολυ αργα,οποτε μην πιεζεις τα πραγματα.Τα δικα μου σε ενα χρονο πηραν 1 1,5 εκατοστο μονο.Την τροφη αυτην δεν την ξερω,αλλα οι καλβοι ειναι σαρκοφαγες,οποτε μαλλον δεν κανει.Και μια συμβουλη.Ποτε μην εχεις μονο μια τροφη,αλλα ποικιλια τροφων.Καπου καπου δειναε και μια φρεσκια γαριδουλα,θα την τιμησουν δεοντος :D

στην αμερική την χρησιμοποιούν πάρα πολύ. παραθέτω μια συζήτηση που βρήκα στα γρήγορα http://www.cichlid-forum.com/phpBB/viewtopic.php?t=244575

και ένα άρθρο για την άποψη της εταιρείας σχετικά με φυτοφάγα και σαρκοφάγα ψάρια http://nlsfishfood.com/index.php?option=com_content&task=view&id=29&Itemid=63&limit=1&limitstart=2

Και καμια κατεψυγμενη αρτεμια ή bloodworm και θα το εκτιμησουν πολυ..

Και καμια κατεψυγμενη αρτεμια ή bloodworm και θα το εκτιμησουν πολυ..

ναι αυτά υπάρχουν πάντα στην κατάψυξη, ταίζω που και που τα ζωοτόκα

Αναπτυσονται πολυ αργα,οποτε μην πιεζεις τα πραγματα.Τα δικα μου σε ενα χρονο πηραν 1 1,5 εκατοστο μονο.

φυσικά και το ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση ότι παίρνουν 1 και κάτι ιντσα (2,5-3 εκατοστά) το χρόνο

Η NLS ειναι πολυ καλη τροφη.

Παρε και την Tropical Tanganyika http://www.google.co...29,r:0,s:0,i:71 που ειναι σε flakes μηπως τα μπιλακια τους πεσουν μεγαλα

:)

ε ρε τι σου είναι η εμπειρία.... έχεις δίκιο δεν χωρούν στο στόμα τους ολόκληρα, σκέφτομαι αντί για αυτή που μου πρότεινες να πάρω αυτή http://www.naturescornerstore.com/catalog/item/7820168/4043432.htm

που είναι 0.25 mm σε μέγεθος τα pellets

Οι δικοί τρώνε την tropical tanganiyka αμέσως, πολύ καλή τροφή, να την πάρεις.. :)

Παρε και τις δυο.Και τα μικροτερα μπιλακια,και τα flakes και ταιζε εναλλαξ.

Επισης φοβερη τροφη Σωκρατη,και παραλειψη μου που δεν την ανεφερα.

H NLS cichlid formula είναι εξαιρετική τροφή. Ταϊζω τους κάλβους από την πρώτη μέρα και μπορώ να πω ότι την θεωρώ, ίσως και την καλύτερη τροφή που έχω δώσει σε σαρκοφάγα κιχλίδα. Το ίδιο ισχύει και για την cichlid omni flakes της ocean nutrition.

τελικά βρήκα την nls grow στο pet shop. την έφαγαν με μεγάλη όρεξη.

η nls cichlid formula τους πέφτει μεγάλη για να την καταπιούν ολόκληρη, αλλά που και που θα ρίχνω κανά πελετάκι για να δω αντιδράσεις.

κατεψυγμένη να τους δώσω άμεσα ή να περιμένω να συνηθίσουν πρώτα τις αποξηραμένες;

δεν είναι περίεργο που την nls cichlid formula τη συστήνουν για όλες τις κιχλίδες; ρωτώ γιατί αν ισχύει λύνει το πρόβλημα συνύπαρξης ψαριών με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες

Έγινε επεξεργασία - genecr

H nls cichlid formula έχει περιεκτικότητα πρωτείνης 34% οπότε θα μπορούσε κάποιος να ταίσει ψάρια με όλες τις διατροφικές συνήθειες ,εγώ όταν είχα τις mbuna τάιζα και αυτή αλλά και πολλές άλλες.Απο κει και πέρα κατά τη γνώμη μου είναι καλό να έχουμε ποικιλία τροφών που φαντάζομαι βοηθά και στη καλή υγεία των ψαριών.Οσον αφορά αυτό που αναφέρεις πιο πάνω για την συνύπαρξη ψαριών με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες θα μπορούσε να γίνει με προσοχή.

Παλιότερα φιλοξενούσα στο ίδιο ενυδρείο mbuna και aulonacara οι οποίες έιχαν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και πήγαιναν μια χαρά και με ποικιλία τροφών αλλά και πάλι απαιτείται προσοχή στον συνδυασμό των ψαριών.

H nls cichlid formula έχει περιεκτικότητα πρωτείνης 34% οπότε θα μπορούσε κάποιος να ταίσει ψάρια με όλες τις διατροφικές συνήθειες ,εγώ όταν είχα τις mbuna τάιζα και αυτή αλλά και πολλές άλλες.Απο κει και πέρα κατά τη γνώμη μου είναι καλό να έχουμε ποικιλία τροφών που φαντάζομαι βοηθά και στη καλή υγεία των ψαριών.Οσον αφορά αυτό που αναφέρεις πιο πάνω για την συνύπαρξη ψαριών με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες θα μπορούσε να γίνει με προσοχή.

Παλιότερα φιλοξενούσα στο ίδιο ενυδρείο mbuna και aulonacara οι οποίες έιχαν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και πήγαιναν μια χαρά και με ποικιλία τροφών αλλά και πάλι απαιτείται προσοχή στον συνδυασμό των ψαριών.

ευχαριστώ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...