Rik 13 Οκτωβρίου 2012 #26 Share 13 Οκτωβρίου 2012 To θέμα σε όλα αυτα ειναι οτι αφου θα γινει που θα γίνει ''ολική επαναφορά'' αυτη να γίνει σε όσο το δυνατόν καλύτερες βάσεις ετσι ωστε να μην χρειαστει στο μέλλον να μετανοιωσω για δευτερη φορά που δεν εβαλα καποιο συγκεκριμενο υπόστρωμα ή χαλίκι ή χαλαζιακή. Τώρα όσο για το co2 προς το παρόν τη βγάζω με ένα diy το οποίο φαινεται να δουλέυει αρκετά καλά αφού μου έχει ρίξει το ph σε σχεση με πρίν που δεν είχα. Βεβαια μελλοντικά και ελπίζω όχι πολύ μακρυά, θα βάλω κανονικο διοξειδιο.Εξάλλου αυτος ειναι και ένας από τους λόγους που μετακομίζω το ενυδρειο σε έπιπλο. Φιλε μου στο χερι σου ειναι να δεις τη θα βαλεις στο τελος. Εγω σου εδωσα λιγο καποιες κατευθυνσης για να παρεις μια ιδεα περι του θεματος, οποτε σου ευχομε τα καλυτερα, περιμενουμε νεα σου και εδω ειμαστε.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 13 Οκτωβρίου 2012 Author #27 Share 13 Οκτωβρίου 2012 Eννοειται πώς μόλις τελειώσω με το project θα δειξω τα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 22 Οκτωβρίου 2012 Author #28 Share 22 Οκτωβρίου 2012 (edited) Τελικά μετά από αρκετή σκεψη και ψάξιμο κατέληξα σε αυτο το υπόστρωμα.http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=672 Θα ηθελα την γνωμη σας πριν το παραγγείλω και αν μπορει να τοποθετηθει σκετο ή θέλει και άλλη στρώση υποστρώματος κάτω από αυτο. Πάντως ο κατασκευαστης αναγραφει οτι μπαινει και σκετο. Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2012 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 23 Οκτωβρίου 2012 #29 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Καλημερα φιλε και σε ολη την παρεα. Σιγουρα ενα υποστρωμα βοηθα οχι μονο για τους πρωτους 6 μηνες αλλα και για αρκετα παραπανω αναλογα της ποιοτητας του και των προδιαγραφων του. Ο south φανταζομε στοχευει στο γεγονος στο οτι για τους πρωτους 6 μηνες θα σου παρεχει αμεσα θρεπτικα ενα καλο υποστρωμα ενω μεχρι να ωριμαση ενα καινουργιο απλο ψιλοκοκκο χαλικακι φυσιολογικα χρειαζεται ενα χρονικο περιθωριο για να μαζεψει σιγα σιγα θρεπτικα απο τα αποβλυτα που δημιουργουνται και να εγκατασταθει και ισοροποιση οι βενθικοι μικροοργανισμοι του βυθου. Οπως και να εχει η γενικη συνολικη υγειες εικονα των φυτων δεν στηριζεται μονο στο υποστρωμα αλλα και σε αλλες παραμετρους που θα πρεπει να λαβεις στα υποψιν οπως και το διοξειδιο. Εγω εχω 3 προτασεις να σου κανω, εφοσον σε ενδιαφερει και η σωστη υποδομη των φυτων. 1. Η ποιο απλη λυση ειναι σκετο ψιλοκοκκο χαλαζιακο χαλικακι με ταμπλετες εναρξης για τα φυτα. Σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να κανεις λιγο υπομονη μεχρι να ανακαμψη το ενυδρειο σου και να βρει τον σωστο δρομο. Σαν αδρανες υλικο δεν σου προσφερει καποια θρεπτικα και θα στηριχθεις βασικα στην υγρη λιπανση, ειδικα μεχρι να ωριμασει καλα και ο βυθος σου για να συνησφερει στο ολο εργο περισσοτερο και καλυτερα. 2. Για να μην μπλεξεις με διαφορες στρωσεις υποστρωματων υπαρχουν υλικα οπως το Flourite και το Manado που στην ουσια τα βαζεις μετα απο καλο ξεπλυμα μεσα και ξεμπερδευεις. Αυτα ειναι εμπλουτισμενα υποστρωματα με σχετικα σταθερη αποδοση. Καλο ειναι καθε 6μηνο και φυσικα αναλογα και την φυτικη μαζα να μπολιαζονται με ταμπλετες για να υποβοηθουνται αλλα αυτο θα στο πουνε και τα φυτα σου με τον καιρο στην πορεια. 3. Τα κλασικα υποστρωματα οπως το DeponitMix της Dennerle τα οποια μπαινουν στον πατο του ενυδρειου και απο πανω βαζουμε μια στρωση ψιλοκοκκου χαλικιου. Προσωπικα το θεωρο πολυ καλο υλικο και προσφερει και καποια επιπλεων θετικα στοιχεια σε σχεση με τα δυο παραπανω. Βεβαια υπαρχει και το DIY υποστρωμα το οποιο ομως θα το προτεινα μονο σε εμπειρους μποσταναδες μια που εχει τα δικα του μυστικα και θα πρεπει να ειμαστε και καλα ενημερωμενη περι του θεματος. Εγω οταν αρχισα το ολο εγχηρημα ημουν αρχαριος περι του θεματος αλλα απο την αλλη ημουν και διαθετιμενος στον πειραματισμο με οτι αυτο συνεπαγεται περι αλγεων και μεχρι να ωριμαση και να ισοροποιση το ολο συστημα. Σημερα, μετα απο τοσο καιρο που εχω το ενυδρειο ακομα το εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια............ Οσο για τον φωτισμο εχεις τωρα 2 Τ8. Θα βαλεις 2 λαμπες Τ5 και τις Τ8 θα τις βγαλεις ή θα τις κρατησεις και αυτες μαζι με τις Τ5; Οσο για το φιλτρο, το 306 το θεωρο ιδανικο.............. Τελικα κατεληξες στην επιλογη, 2, μια χαρα. Ξεπλυνε το καλα, και ναι μπορεις να το βαλεις απο μονο του, καλη συνεχεια......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος