Jump to content

Πρωτα Δειλα Βηματα Στους Νανο Υφαλους

Akridas66

Recommended Posts

λοιπον πηρα βραχο,αραγωνιτη,αλατι(τροπικ μαριν προ ρηφ),αντιφωσφορο.εστησα το ενυδρειο εκει που θα μπει,εβαλα αυτοκολητο θερμομετρο(καλη φαση ειναι :Ρ),φοντο,ετοιμασα νερο,ξεπληνα τον αραγωνιτη,ετοιμος και ο βραχος,θερμοστατης,κυκλοφορητης.αυριο λοιπον ξεκιναω ακουσκαπιν να τα κρυψω ολα αυτα και μερικες φωτοετσι να γουσταρουμε.βακτηριδια ποτε βαζω?(μια αποια παντα υπαρχει)επιης απο βακτυριδια τι?εχω ηδη της σερα(μπιο νιτριβεκ)....

Απο την στιγμή που εχει μπει ο Βραχος,Η αλατοτητα και η θερμοκρασία ειναι σωστά μετρημένες και σωστές μπορείς να προσθέσεις βακτηρίδια...

σορυ αν γινο σπαστικος τωρα,απλα θελω να ειμαι 100% συγουρος,αυτα που εχω κανουνε??

..... εκτός και αν τα έχεις και εσύ τόσα πολλά χρόνια που λέει ο Άλεξ και δεν είναι "ικανά πια !!! χε χε

οχι οχι πριν λιγες μερες τα πηρα.ευχαριστω Αιολο,Αλεξ και φυσικα το γειτονακι μου για τις πριβε τηλεφωνικες συμβουλες.επειδη ετρεχα σαν τον Βεγγο και τωρα μπεικα σπιτι,κανω ενα τσιγαρο και ξεκιναω συστησιμο!

Λοιπον μετα αργα αργα βηματα μπεικε ο αραγωνιτης,τα 2 βραχακια,και φυσικα το φιλτρακι με ανθρακα/αντιφωσφορο(τα ειχα ετοιμα απο εχτες αυτα),τοποθετιθηκαν οσο πιο διακριτικα γινοταν(λες και μπορει να τα κρυψεις στα 15 λιτρα),και γεμισα σιγα σιγα νερακι(απο χτες το φτιαχνω),μετρησα την αλατοτιτα με υδρομετρο της σερα(περιμενω καποια στιγμη και τον γειτονα ψαρουκλα που εχει τα σωστα μεσα)και περιμενω να "κατσει το νερο" να βαλω και μιακαθαρη φοτο μαζι με τις αλλες....

ετσι μερικες απο χτες και σημερα...τυχον παρατιρισεις δεχτες :)

τι εγινε ρε παιδια εχει πεσει πολυ κινηση τελευταια στα reefακια! μπραβο ωραιο ξεκινημα. αν μπορεις ''παιξε'' με τον βραχο ωστε το στησιμο να θυμιζει υφαλο. καλη συνεχεια :bigemo_harabe_net-64:

ελεγα μηπως τσιμπαγα και κανα 2 μικρα βραχακια απ την παραλια(στο μεγεθος βοτσαλου 2-3 εκ.) και τα εβαζα στην δεξια μερια διασπαρτα ετσι για το εφφε.να σου πω την αληθεια γιοργινακο δεν εχω δει υφαλο για να κανω παρομοιο ακουασκεϊπινγ.πιστευω να σας αρεσει,σε λιγο φωτο τωρα που εκατσε η αμμος(αραγωνιτης)....

μπορεις να δεις στον γουγλη αλλα κι εδω μεσα στις παρουσιασεις που κανουν τα παιδια για να παρεις μια ιδεα!

δεν θα ειναι ωραιο το αποτελεσμα αν προσθεσεις πετρες απ την θαλασσα. καλυτερα να ψαξεις απο αγγελιες να βρεις βραχο παρα απ τη θαλασσα

Έγινε επεξεργασία - giorginakos

καλησπερα Αγγελε.εκανες γερο μπασιμο.ειναι χαρα ολων εδω μεσα να βοηθανε οποτε δεν χρειαζονται ιδιαιτερες ευχαριστιες :D .

εχω μερικα κομματια νεκρου βραχου.οποτε θες τα τσακωνω μαζι με το ρεφρακτομετρο και βλεπουμε τι μπορουμε να κανουμε.

παρε και καμια ιδεα απο εδω.

https://www.google.gr/search?q=pico+reef+setup&hl=el&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MDh4UKVrytDhBP-TgbgK&ved=0CB0QsAQ&biw=1024&bih=574

Έγινε επεξεργασία - ψαρουκλας

δηλαδη πιο κοντα στο κεντρο απ οτι στις ακριες...χμμμ...ωραια φαινονται.μαλλον για την αλλην βδομαδα το βλεπω(στο ρεπο μου)θα σε παρω τηλ. να το κανονισουμε,φτιαχνω καλο φραπε/νες,απιαστο γαλληκο,μερακλη ελληνικο,προσφερω μπυριτσα μετα τσιμπολογιματος,και τελεια νερουλαδα,νερουλιτα και χυμο βρυσης(χωρις αντιχλωριο!!επισης κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι εχτες επισης ειδα απο κοντα(ζωντανο γτ μονο απολιθομενο εχω δει)ιπποκαμπο και σκαλωσα!!ποιος χ....ει τα νεμο και τα ροξαν και τους φουσκες,δης ησ δε σετ οπως λενε στην αγγλικι....!

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

τι εγινε ρε παιδια εχει πεσει πολυ κινηση τελευταια στα reefακια! μπραβο ωραιο ξεκινημα. αν μπορεις ''παιξε'' με τον βραχο ωστε το στησιμο να θυμιζει υφαλο. καλη συνεχεια :bigemo_harabe_net-64:

Λογικό τα καλύτερα νάνο στην Ελλάδα εχουν περάσει απο εδω...Σαν το Aquazone δεν έχει...

Γενικα εγω οτι εμαθα το εμαθα απ το ΑΖ...κατι αλλο τωρα απο αποριες...μιας και στρωνη το ενυδρειακη και απλα χαλαρωνο και το κοιταω(να πω την αληθεια δεν ξερω που να πρωτο κοιταξω πλεον!),διαβαζω εδω τα θεματα και επεσε το ματι μου σε μια κουβεντα ταισματος και θυμηθικα οτι ειδα αρκετες τροφες στο πετ σοπ και ερωτω:τα κοραλια ταιζοντε?αν ναι με τι τροπο και τι τροφες?μην απαντησετε με κατεβατα απλα ποσταρετε θεματα να διαβασω(εχω χρονο και ορεξη)απλα να μην με φαει το ψαξημο γτ μπαινω απο κινητο τις περισοτερες ωρες(να περναει η ωρα στην δουλεια)....

Τα περισσότερα κοράλλια είναι φωτοσυνθετικά, απορροφούν ενέργεια από τον φωτισμό για την συμβιωτική άλγη που υπάρχει στον ιστό τους (zooxanthellae)... κάποια όμως χρειάζονται και τροφή....

Όλα ανεξαιρέτως όμως, επωφελούνται από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στη στήλη του νερού, είτε από τις τροφές των ψαριών είτε από ειδικά σκευάσματα με αμινοξέα και βιταμίνες.

Η ποικιλία σ αυτά είναι τεράστια,.. κάθε εταιρία έχει και την δικιά της πρόταση, αλλά οι περισσότερες τροφές τέτοιου είδους επιβαρύνουν το νερό αν δεν γίνει σωστή η χρήση τους.

... θα πάρεις απαντήσεις και διάφορες προτάσεις από τα μέλη... και είμαι σίγουρος ότι ο Άλεξ θα σου αναλύσει ακόμη πιο πολύ το θέμα!!!

Ανοιξα καποια προφιλ απ τα προτηνομαι για νανο/πικο ριφακια και ειδα πανω κατω τι παιζει,απλα ρωταω γιατι σε αυτα τα λιτρα 5-6 διαφορετικα ειδοι ειναι προκλησει προς την επιλογη.βεβαια παιζει και το τι θα βρω μεχρι τοτε.μαλιστα θα περιμενω και τις προτασεις του αλεξ(αυτος φταιει για ολα,αυτος και το μπανερ του που μου τραβηξαν την προσοχη!;Ρ)....βακτηριδια ποτε να ριξω?

Όταν είσαι έτοιμος με σωστή αλατότητα/θερμοκρασία/κυκλοφορία/βράχο και αραγωνίτη.

Θέλει πολύ προσοχή και πολύ διάβασμα στους οργανισμούς που θα επιλέξεις.Τώρα έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου και άπειρες επιλογές.Όταν αγοράζεις όμως κάτι από ενθουσιασμό χωρίς να το ψάξεις σε βάθος το χάνεις το πλεονέκτημα.Αν κάτι δεν υπολογίσεις σωστά γίνεται μπελάς και μετά ψάχνεις λύσεις...που είναι πολύ ψυχοφθόρο.

Καλα δεν με βλεπω να αγοραζω καποιον οργανισμο γτ απλα δεν εχω φτιαξεια ακομα τον φωτισμο και δεν μπορω να τον στιριξω.τωρα να τα βαζουμε σε μια σειρα θερμοκρασια εχω 26 βαθμους και με το υδρομετρο ειμαι 1025,για την ροη εχω βαλει μια αντλια 600λ/η αλλα αρκετα χαμηλομενη γτ τα επερνε ολα και τα σηκωνε και σταδια εριχνα την υσχη της μεχρι που ειχε καλη κυκλοφορια και δεν αναμαλιαζε τον βυθο,επισης εχω ενα φιλτρακι 120λ/η στην απεναντη μερια με αντιφωσ. Και ανθρακα και φυσικα θερμοστατη...μετρησισεις δεν εχω κανει για 2 λογους:1 το εστησα εχτες και 2 δεν ξερω αν τα τεστ της API κανουν για θαλασσινο...

Δεν ξέρω αν κάνουν τα τέστ αλλά μπορείς να το δείς στην σελίδα της ΑΡΙ. Βακτήρια ξεκινάς απο εχθές.Έχεις χρόνο μπροστά σου να δεις και τον φωτισμό.Υπάρχουν κάτι λάμπες με 2-3 χρώματα λέντ για reef ενυδρεία που είναι όλα τα λεφτά αλλά λίγο αλμυρές στην τιμή..με ένα απλό φωτιστικό όμως κάνεις μιά χαρά δουλειά και πολύ μίνιμαλ.

Παιδες μολις επεσε στο ματι μου λαμπιτσα λεντ 1,5 βατ με 12 ευρο...ψανχω να τις βρω στο νετ να σας δωσω λινκ να μου πειτε γτ νομιζω οτ ειναι καλη φαση....απλα δεν ειχε specs επανω.....μολις τις βρω στελνω λινκ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...