Jump to content

Πρωτα Δειλα Βηματα Στους Νανο Υφαλους

Akridas66

Recommended Posts

αν έχεις τη δυνατότητα να διαθέσεις γύρω στα 65 ευρώ θα σου πρότεινα της D-D... είναι ειδικά σχεδιασμένο για θαλασσινό νερό και ΟΧΙ για αλμυρό που είναι τα υπόλοιπα, και έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις .... αλλά και ένα φτηνό των 20 ευρώ θα σου κάνει και αυτό τη δουλειά.

Ωραια θα παρω για αρχη ενα φτηνουλη γιατι θελω και μερικα πραγματα ακομα που εχω βρει και στην πορεια το αναβαθμιζω αν ειναι ;-)

αν έχεις τη δυνατότητα να διαθέσεις γύρω στα 65 ευρώ θα σου πρότεινα της D-D... είναι ειδικά σχεδιασμένο για θαλασσινό νερό και ΟΧΙ για αλμυρό που είναι τα υπόλοιπα, και έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις .... αλλά και ένα φτηνό των 20 ευρώ θα σου κάνει και αυτό τη δουλειά.

:huh:

Για ρεφρακτομετρο εχετε να προτινεται τπτ;;!γιατι στο ebay εχω βρει πολλα απο 20 δολλαρια εως 90....

εχω παρει αυτο εδω και φενεται αρκετα αξιοπιστο..σε μια βδομαδα ειναι σπιτι σου..

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-0-10-Salinity-Refractometer-Salt-Water-Aquarium-/360504444456?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item53efbd4628

Συνήθως αυτά "τα φτηνά" έχουν μια απόκλυση 1-1.5 βαθμό πιο πάνω από ότι πραγματικά είναι.

Σύγκρινα 3-4 τέτοια με το ρεφρακτόμετρο της D-D και όλα έδειχναν +1-1.5, βασιζόμενος ότι το D-D είναι ειδικά σχεδιασμένο για θαλασσινό νερό, λαμβάνοντας υπ όψιν κατά τη διάθλαση και τα άλλα στοιχεία που περιέχει το νερό, (ασβέστιο και μαγνήσιο) πάντα σύμφωνα με την εταιρία.

οσον αφορα τα τεστ της απι για γλυκο. Ναι κανουν οπως διαβασες. Ειχα κ γω την ιδια απορια, ειχα της απι για γλυκο, κατεβασα τις καρτελες για θαλασσινο (για νιτρωδη ειναι ιδια) και εκανα τα τεστ. Τα συγκρινα με sera για θαλασσινο-γλυκο, api φιλου απο το reef kit και τελος με τα salifert που πηρα. Παντα με τις αποκλισεις τους σε σχεση με την ακριβεια της salifert τα api ηταν πολυ πιο κοντα και απο τα sera.

Και οι πρωτες μερτησεις:

Ph: 8

Nh3/Nh4: 0

No2: 0

No3: 20

Kh: 17(απο το αλατι αυτο)

Θερμοκρασια: 26,6

Εε;;εε;;

Θελω να ευχαριστησω τον Κυριο Δημητρη(kikos7) για τα τεστ που μου εδωσε,το φως που με βοηθεισε να παρω καθως και τα πρωτα μου φραγκακια, οπως και τον Κωστα(Ψαρουκλας) για τα δικα του τεστ,ρεφρακτομετρο,βραχο,εικαστηκες συμβουλερ,κολλα για τα βραχακια,που τον εστεισα σε ραντεβου και δεν ειπε κουβεντα(χιχιχι) και για οτι αλλο εχει κανει να με βοηθειση :-)

Οπως και ολους εδω μεσα (Alexphyco, Aiolos, Clooyn, Διας, Klaz και οποιον αλλον ξεχναω) για την υποστηριξει και τις συμβουλες του!!!

You are the best guys!!!(Ειστε οι καλητεροι παιδια!!!)

Άγγελε να είσαι καλά, χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά.

Καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια στον pico υφαλό σου!

Αυριο εχει φωτογραφιες....γιατι τωρα εχει λιγη χαλαρωσει....

Και ενα ορθογραφικο kh:13

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Καλησπερα στα παιδια,δεν σας ξεχασα με τις φωτογραφιες, αλλα περιμενα να ανοιξουν τα φραγκακια και να δω αν προσαρμοστηκαν,θα σας βαλω λιγο πιο μετα φωτος...

Πειτε καμια προτασει ρε 'σεις τι να ψαξω να βαλω;;γιατι θα παρω κανα sps καταλαθος...

εχω μεσα ενα μανηταρακι και ενα green star polyps(προσφορα απ τον kikos7)....

Το ΚΗ σου είναι αρκετά υψηλό..... όχι τραγικό, αλλά προσπάθησε να το έχεις σε χαμηλότερες τιμές.

Μου το ανεβεζει το αλατι(tropic marin reef pro) Αιολε,το μετρησαμε με τον Κωστα και απ το ενυδρειο και απ τον κουβα προετοιμασιας και εβγαζε το ιδιο,η βρυση μου εχει 9...

μετρησαμε το νερο που προετοιμαζε ο Αγγελος για αλλαγη me σαλιφερτ και εδειξε 13.το αλατι ειναι,αν θυμαμαι καλα,το tropic marin pro-reef.λογικα η πρεπει να αλλαξει αλατι η να κανει δυο βηματα και να περνει φρεσκοτατο θαλασσινο νερο και να παει σε τιμες NSW.

με προλαβες στο ποσταρισμα.

Έγινε επεξεργασία - Κωστας Τ

δεν χρησιμοποιείς όσμωση? ... αν όχι γιαυτό έχεις τόσο υψηλό... "μπλέκονται" τα δυο ΚΗ μεταξύ τους !!!!

Ειμαι πιο γρηγορος και απ την σκια μου!! Χα! :-Ρ

Οχι Αιολε γιατι δεν μου το επιτρεπουν τα οικονομικα μου, ολα μου τα ενυδρεια τρεχουν με νερο βρυσης...μπορει να ειναι λιγα τα λεφτα σχετικα με το τι προσφερει αλλα αμα υπολογισω και τα 4 ενυδρεια που εχω και με συνολικα λιτρα γυρω στα 200 λιτρα και πες οτι περιπου θελω 50 λιτρα καθε εβδομασα για ολα μιλαμε για τρελη σπαταλη σε νερο και μην ξεχναμε τη μεβρανει που κανει 30-40 ευρω...

Τουλάχιστον πάρε ένα φίλτρο ρητίνης DI να σου χαμηλώσει κάπως το ΚΗ

Αυτο δεν ειναι παρομοιο με την α/ο;; Επισης επειδη δεν τον ξερω τον τροπο που λειτουργη,μονο θα δουλεψει;;

Δεν είναι τίποτα... μια θήκη είναι με την ρητίνη που θα περνάει από μέσα το νερό, αλλά δεν πρέπει να το έχεις με πολύ δυνατή ροή.

Είναι λίγο "ανορθόδοξος" ο τρόπος, αφού το συγκεκριμένο φίλτρο τοποθετείται ως τελευταίο στάδιο στις οσμώσεις, αλλά κάποια μείωση το ΚΗ θα σου την κάνει.

Πρώτα φωτογραφίες και μετά... οι απαντήσεις :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...