Jump to content

Πρωτα Δειλα Βηματα Στους Νανο Υφαλους

Akridas66

Recommended Posts

Μπράβο!!! πολύ ωραίο χρώμα, ωραια κατασκευή για την ανάρτηση!!

Τρομερή λιακάδα!!! Πλέων θα ρίχνεις κόντρες με τον Κώστα στα SPS... :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Μήπως πρέπει να ανεβάσεις το φωτιστικό λίγο ποιο ψηλά και να το φέρεις και λίγο εμπρός;

οτι πρεπει,πρεπει,μου βγηκε λαθος στο μετρημα αλλα για ψηλα δεν ηξερα ποσο να το σηκωσω....καμια προταση???

Κικο7 ευχαριστω για την βοηθεια προς στα LED,αυτα που μου προτεινες πηρα ακριβως..... :bigemo_harabe_net-64:

Εγω ασ πουμε θα κρατουσα μονο το αριστερο κομματι μεσα και θα το εβαζα ποιο πισω σιγουρα.Μπορει και να το ξαπλωνα κιολας για να μειωσω το υψος του.Πρεπει να φανταστεις τον βραχο με κοραλια πανω.Μην το μπουκωνεις, ειδη εχεις πολυ λιγο χωρο

Λιγοπισω με περνει να τον παω,τωρα για κοραλι ετσι και αλλιως δεν μπορω να βαλω πολλα,οποτε λεω να το κρατησω ετσι για την ωρα και βλεπω στην πορεια,ετσι και αλλιως ειναι ενα πειραμα γουστου...μετα θα ανεβω σε λιτρα αμα μου αρεσει..... :bigemo_harabe_net-82:

Το δεξιό κομμάτι σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο!

Εμένα μου θυμίζει τάρανδο. :)

Μπορείς να πας πιο πίσω το αριστερό κομμάτι και με τις πλάκες του δεξιού κομματιού να κάνεις κάποια γέφυρα.

Φιλικά το λέω έτσι;Δεν θέλω να παρεξηγηθώ!

οχι βρε,αραξε,κατι τετοιο προσπαθησα να κανω...αλλα εχω περιορισμενο χωρο....

τον φακό βγάλτον ...

Μπράβο!!! πολύ ωραίο χρώμα, ωραια κατασκευή για την ανάρτηση!!

Τρομερή λιακάδα!!! Πλέων θα ρίχνεις κόντρες με τον Κώστα στα SPS... :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Μήπως πρέπει να ανεβάσεις το φωτιστικό λίγο ποιο ψηλά και να το φέρεις και λίγο εμπρός;

Δημητρη με την φορα που εχει παρει ο Αγγελος βλεπω να με περναει στη στροφη. :D

Το δεξιό κομμάτι σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο!

Εμένα μου θυμίζει τάρανδο. :)

Μπορείς να πας πιο πίσω το αριστερό κομμάτι και με τις πλάκες του δεξιού κομματιού να κάνεις κάποια γέφυρα.

Φιλικά το λέω έτσι;Δεν θέλω να παρεξηγηθώ!

Maik το στησιμο ειναι προσωρινο και ειναι μονο για τις μερες των Χριστουγεννων. :D :D .

Αγγελε κατι πρεπει να κανουμε με το στησιμο γιατι οι αποδοκιμασιες πεφτουν βροχη. :bigemo_harabe_net-86: .

(οτι γραφω φιλικα παντα και με χιουμοριστικη διαθεση).

Αγγελε,το φωτιστικο τα σπαει και ολη η κατασκευη ειναι μπομπα :bigemo_harabe_net-64: .καλοριζικο και αντε σιγα-σιγα να ζωντανευει το συστημα.

τωρα το στησιμο ειναι θεμα γουστου και ειναι κατι που μπορεις να το αλλαξεις αν καποια στιγμη θες.αν θες βοηθεια εδω ειμαι.υπαρχει και βραχος.

καλη συνεχεια ρε φιλε στο εγχειρημα.αντε να το δω και απο κοντα.

Εμενα μου αρεσει το στισημο και παντα ηθελα εναν ταρανδο :-Ρ..τον φακο αν τον βγαλο το φως παει οπου να 'ναι...συν οτι ειναι δυσκολο ν τον ξεκολησω τωρα....ευχαριστω για τις συμβουλες,αλλα θα το κρατισω ετσι για την ωρα....:-)

Ρε παιδια πειτε μου πως συνεχιζω κι ολας,απλα να ξερω που παταω σιγα σιγα.....

Αγγελε σε πρωτη φαση πρεπει να παρεις τεστακια αμμωνια,νιτρωδη,νιτρικα να δεις σε τι φαση εισαι για να προχωρησεις.

παρε salifert.επισης ρυθμιση της αλατοτητας με αξιοπιστο ρεφρεκτομετρο.

Έγινε επεξεργασία - ψαρουκλας

Οοοκ...θα ψαξω για ρεφρεκτομετρο μεσο νετ,τεστακια μολις πληρωθω :-Ρ

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Για τώρα στην αρχή θα χρειαστείς την αμμωνία και τα νιτρώδη.

Λίγο πιο μετά των νιτρικών!

Θα δω μηπως παρω το κιτ της ΑΠΙ για ρηφ...αν και ακομα ψαχνω μηπως κανει αυτο που εχω για το γλυκο,κατι βρεικα στο νετ οτι απλα αλλαζουν οι καρτελες.....

Αγγελε υπαρχουν τεστ που κανουν και για γλυκο και για αλμυρο.το θεμα ειναι να παρεις αξιοπιστης εταιρειας για να εισαι σιγουρος.

Το ξερω Κωστη,η API ειναι μια απ τις καλητερες στο γλυκο(για αλμυρο δεν ξερω)και απ οτι ειδα σε διαφορα ξενα φορουμ,λενε οτι κανουν και αλλαζουν οι καρτελες(τις οποιες εχω βρει),το θεμα ειναι να βρω καποιον να μου κανει μια μετρησει με τα δικα του,να κανω μια μετρησει με το δικο μου και να ξερω για συγουρα..αλλιως παω για τεστ αποκλειστικα για θαλασσινο...ειναι ακριβα τα ατιμα,αλλιως!!!!παντως μπαινω στον τριτο μηνα,ξεκιμησα με βακτυριδια και ριχνω τροφη μερα παρα μερα....

Έγινε επεξεργασία - Akridas66

Αν θυμαμαι καλα για το θαλασσινο υπαρχει αλλο χρωματολογιο δε ξεχωριστη καρτελα στα ΑΡΙ

:)

Ετσι ειναι Δια,απ οτι λενε στα ξενα φορουμ(παλια λενε πολυ οτι η API εδινε και τις 2 κερτελες,αλλα μετα εφτιαξε τα ξεχωριστα σετ)και τις εχω βρει του θαλασσινου,αμα ρωτησω στην api αν κανουν μπορει να μου πει οχι και να μου προτηνει να παρω το reef master kit,οποτε με μια συγκρισει με 2 τεστ θα ειμαι ισως πιο συγουρος,γιατι εχω και γλυκου ενυδρεια...και "ειναι πολλα τα λεφτα Αρη"

Άγγελε τεστ για αμμωνία και ΝΟ2 τα χρειάζεσαι, όπως ξέρεις, μόνο για να δεις αν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζωτου στο ενυδρείο σου ώστε να βάλεις ζωντανά. Μετά αν όλα παν καλά και χτυπα ξύλο :) δεν έχεις προβλήματα, απώλειες κλπ ούτε που θα ξανα κάνεις. Για 5-6 μετρήσεις που θες δηλαδή μόνο τον πρώτο μήνα, νομίζω δεν αξιζει να αγοράσεις... Έχω τεστ από το δικό μου στείλε μου π.μ. να κανονίσουμε να σου τα δώσω :bigemo_harabe_net-64: .

Ευχαριστω για την προσφορα και θα την δεχτω...σου εστειλα πμ...να εισαι καλα...εχω μισο λιτρο ανθρακα και μπορω να σου δωσω κανα 2 κιλα απ το αλατι μου για ανταποδωση :-)

Συμφωνώ με τον Δημήτρη...αυτά τα τέστ είναι για τους γλυκούς...

Για ρεφρακτομετρο εχετε να προτινεται τπτ;;!γιατι στο ebay εχω βρει πολλα απο 20 δολλαρια εως 90....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...