Jump to content

Πρωτα Δειλα Βηματα Στους Νανο Υφαλους

Akridas66

Recommended Posts

Καλησπερα και στους θαλασσολυκους.ειμαι νεος γενικοτερα στο χομπυ και ενθουσιασμενος μεχρι αηδιας.εχω ηδη 2 ενυδρειακια με γλυκο νερο αλλα ο διαολος δεν με αφηνει να αγιασο.οπως καταλαβαινετε μετα απο το γλυκο μετα αγγελοψαρα και τους μονομαχους πρεπει να ερθω και προς τα εδω.θελω λοιπον να ξεκινησω ενα νανο υφαλακι μονο με κοραλια,το διαβασμα εχει ηδη ξεκινησει αλλα επειδη τα ψιλο εχασα ειπα να βαλω και ενα θεμα για τυχον αποριες και προβληματα....λοιπον με βαση το "χοτ"θεμα γλυκο μου,μικρο μου φθηνο μου ρηφ(εχει τις τρεις λεξης κλειδια νομιζω),εχω στην καατοχη μου μια γυαλα τετραγωνι 15 λιτρα καθαρα ειναι 12,εχω κανει με μικρα γλυκου οποτε εχω υποψην μου τα υπερ και τα κατα(αν ποτε διαλησω το 100ρι εκει θα συνεχεισω μετα,αλλα αργη αυτο!),και ενα κυκλοροφιτη 600λ/η απο παλια φιλτρο.τι αλλο χρειαζομαι για να ξεκινησω και φυσικα πως τα ζηταω(αλατι,αμμο,βραχο)...θα ηθελα αν μπορουσατε να με παρετε απ το χερακι(λεμε τωρα) γτ συν της αλλης φοβαμαι λογο αλατιου και τα σχετικα...για φωτιστικο εχω σκευτη 2 απλα γραφειου κρεμαστα αλλα απο λαμπες τυπου γλομπου η λεντ κανουμε τπτ?η χρειαζετε οπως και διποτε φθοριου?ευχαριστω εκ των προτερων....

Καλώς ήρθες....Είσαι στο κατάλληλο μέρος.... πάμε λοιπόν, στράτα -στρατούλα !!!!

Όπως θα διαπίστωσες από "μικρό reef" δεν είναι κάτι το δύσκολο και το ακατόρθωτο, αρκεί να είσαι "συγκεντρωμένος" σ αυτό που θες να κάνεις.

Μέσα σ όλον τον εξοπλισμό πρέπει να υπολογίσεις και τον θερμοστάτη και κάποιο φίλτρο για να τοποθετηθούν μέσα σ αυτό τα χημικά υλικά.

Δυστυχώς οι λάμπες που έχεις είναι ακατάλληλες, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις Led σε μπλε και κρύο λευκό.

Το άρθρο είναι πολύ κατατοπιστικό και αν ακολουθήσεις τα βήματα θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα με επιτυχία.... χωρίς φόβο αλλά με πάθος!!!

Θελω και κου πε πε...το ξερω αιολε και χαραιμε που σας βρηκα..απο φωτιστηκα δεν εχω τπτ(τα μονα που εχω ειναι η γυαλα και τον κυκλοφοριτη).λεντ λοιπον...υπαρχει κατι που πρεπει να πορσεξω κατα την αγορα τους(βατ,κελβιν,φασμα)?την αμμο και τον βραχο απο πετ σοπ?

Αν δεν πιάνει το χέρι σου σε κατασκευές θα σου πρότεινα να προσανατολιστείς σε έτοιμες λύσεις, είτε από ειδικά καταστήματα που έχουν βήμα στο φόρουμ, είτε από αγγελία.

Από αγγελία θα βρεις και βράχο άμμο... άλλωστε για αυτά τα λίτρα δεν θέλεις μεγάλη ποσότητα.

γκίλι γκίλι... άχουτο !!!!

Δοξα τον θεο πιανουνε,υδραυλικος ειμαι και με τις κατασκευες τα παω αρκετα καλα,οραια οποτε θα περασω μια βολτα και απ τις μικρες αγγελιες,τα λεντ με ενδιαφερουν παντος γτ εκτος απ οτι φεναιτε ειναι το μελλον λογικα θα εχουν και πιο μικρος κοστος αγορας αλλα συγουρα πιο λιγα στην δεη....

Οι ανάγκες σε φωτισμό δεν είναι πολύ μεγάλες, άλλωστε οι οργανισμοί που μπορούν να μπουν σε ένα τέτοιο ενυδρείο δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Μπορείς να προσανατολιστείς ακόμη και σε led ταινίες, κρύο λευκού και μπλε χρώματος, που τις βρίσκεις παντού με κόστος 5-8 ευρώ το μέτρο ανάλογα με τα watt.,,, μη πάρεις των 14.4... ζεσταίνονται πολύ !!!

Έχε υπ όψιν σου ότι όσο πιο μικρό είναι το ενυδρείο τόσο πιο απότομες και έντονες είναι οι διακυμάνσεις, οπότε θέλει και την ανάλογη προσοχή..... άλλωστε το αναφέρουμε πολλές φορές μέσα στο άρθρο.

οταν λες 14.4 μιλας για βατ?ποσα βατ πρεπει να εχω συνολο για να μπορεσω να υπολογισω ποσα λεντ θα παρω για να τα προσαρμοσο στο καπακι??κατι αλλο επισης που εχω απορια ειναι τα βακτυριδια,μιλαμε για βακτηριδια οπως αυτα που εχουμε στο γλυκο νερο για τον κθκλο του αζωτου?γτ μαλλον θα παω σε νεκρο βραχο και αμμο για να περνω σιγα σιγα τον εξοπλισμο αλλα γτ θελω να το δω και να το ζησω απ το μηδεν γιατι μιλαμε για το θαυμα της ζωης....

ναι, σ αυτά τα watt ψήνεις καφέ από την θερμοκρασία που βγάζουν !!!

Αν κατασκευάσεις ένα πάνελ με σειρές από led (άσπρο-μπλε) θα είσαι υπερκαλυμμένος.

Βακτήρια υπάρχουν πολλών ειδών και εταιριών, πολλά από τα οποία είναι κοινά για όλα τα ενυδρεία ώστε να ξεκινήσουν τον κύκλο.

Έτσι που το σκέφτεσαι να το ξεκινήσεις θα είσαι ο "παρατηρητής της δημιουργίας" και θα έχεις ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον.

Για αυτο θελω να ξεκινησω απ το μηδεν.δηλαδη της σερα που εχω απ του γλυκου κανουν?ωραια ας πουμε σε 22χ31 με λεντ 0,6 βατ ποσα περιπου μπλε/ασπρα χρειαζοντε?αν και τωρα ο φωτισμος ειναι δευτερος,που παω για βραχο και αμμο?μενω σε παραλιακη περιοχη(10 λεπτα με τα ποδια η θαλασσα)κανουμε δουλεια?Αιολε ευχαριστω για τις πολυ γρηγορες απαντησεις σου,συφουνας κανονικος λεμε!

την αμμο ξεχασε την.βαλε αραγωνιτη.για τα υπολοιπα οκ.

αραγωνιτη εννοω κλαζ(απλα ειναι καινουργιες λεξεις και δεν θελω να πω οτι να ναι :Ρ)...αραγωνιτη παω σε πετ ή και καπου αλλου?

σε πετ πας.η δικη μας θαλασσα δεν ειναι αραγωνιτης.εχει πυριτιο και ισως σου ανοιξει τις σιλικονες στο μελλον και γιαυτο λεμε οχι στην αμμο απο θαλασσα.

αν θελεις να κανεις τροπικο υφαλο,βραχο απο πετ.

αλλιως ο δικος μας εχει βεβαια ζωη αλλα δεν φτανει ισως την ποιοτητα του τροπικου...

μαλλον παω για πετ για να προσαρμοστουν τα κοραλακια πιο σωστα,ωραια μολις βρω βραχο και παρω αλατι ξεκιναω και ενημερωνω με φοτος για την πορεια.....ευχαριστω για τις πληροφοριες μεχρι τωρα....:)

Ριξε μια ματια και στις αγγελιες εδω για βραχο μηπως σου ερθει πιο οικονομικα.

:)

επειδη μενω λουτσα ποσο πιο οικονομικα να μου ερθει 1-1,5 κιλο βραχος,αν βαλεις και την μετακινησει πιγαινε-ελα.....

επειδη μενω λουτσα ποσο πιο οικονομικα να μου ερθει 1-1,5 κιλο βραχος,αν βαλεις και την μετακινησει πιγαινε-ελα.....

καλως τον γειτονα.ετσι ειναι.και εγω εχω βρει καποια πραγματα και φραγς απο αγγελιες αλλα με τα εξοδα πηγαινε-ελα καταντουν ασυμφορα.

αν χρειαστεις βοηθεια σε κατι εδω ειμαστε.

ΩΩΩΠ....να τος ο φιλος,βασικα για τα κοραλια αλλα αυτα πολυ πιο μετα,για την ωρα θελω βραχο και αραγωνιτη,εχεις εντοπισει πουθενα στα μεροι μας η να παω προς γερακα?

έτσι έτσι... ευγενείς άμιλλα !!!

καλη αρχη Ακριδα....ξεκινας απο το μηδεν και οντως νομιζω οτι θα νοιωσεις καλυτερα το θαυμα της ζωης...βραχο,αραγωνιτη,κυκλοφορια και ασε τη ζωη να κανει τον κυκλο της....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...