Jump to content

Σαπισμα Φυλλων

christos tse

Recommended Posts

υπαρχη ενα προβλημα στο ενυδρειο μου.κατα τα μεσα καλοκαιριου τρυπουσαν τα φυλλα απο τα περισσοτερα φυτα με αποτελεσμα να καταστρευονται.θεωρισα οτι ηταν απο την θερμοκρασια,αν και ειχα ανεμηστηρακι με θερμοκρασια περιπου 26-28.Tο ψανα φυτευσα και παλι εχω τα ιδια

post-51022-0-24067900-1349895528_thumb.jpg

post-51022-0-89730800-1349895579_thumb.jpg

Μαλλον εχεις ελλειψη καλιου.

Πες μας μερικες λεπτομεριες για το ενυδρειο σου,φωτισμο,λιπανση,co2 κτλ

Το ενυδρειο ειναι 80l και απο φωτισμο εχω μια λαμπα T8,περιοδος λειτουργιας περιπου 14 ωρες(ειναι λιγο πολυ το ξερω).Απο λυπανση εχω τη σειρα της seachem πλην του excel και ακολουθω το προγραμμα της ιδιας εταιρειας.Απο co2 δεν εχω και προσπαθω να βρω.Το υποστρωμα ειναι αναμεικτο 1 κουβας tetra και 1 κουβας sera

Καταρχην βαλε τη φωτοπεριοδο στις 8 ωρες,οι 14 ωρες που το εχεις ειναι υπερβολικες.

Τωρα,θεωρω οτι και ο φωτισμος σου ειναι ανεπαρκεις,οπωτε πρεπει να βρεις και γι αυτο μια λυση,ισως καποια πατεντα στο καπακι σου για μια δευτερη λαμπα.Ποσα βατ ειναι η λαμπα σου?

Μονο αυτα τα φυτα σου ειναι ετσι η ολα?

Τι φυτα εχεις στο ενυδρειο σου?

Η λαμπα ειναι 11W της aquella.Επισης χρησιμοποιω και αντιστροφη οσμωση.Απο φυτα εχω Anubias,Echinodorus, Sagittaria και Vallisneria.προς το παρων μονο αυτα τα φυτα εχουν προβλημα αλλα παρατηρησα γρηγορη εξαπλωση του προβληματος τις τελευταιες 2 μερες.

ασχετως του οτι ηδη βαζεις λιπασματα,εαν συνεχισεις με τον ιδιο φωτισμο θα τα χασεις τα φυτα.

οποσδηποτε αναβαθμιση στον φωτισμο σου,και επεισης να μας πεις τις ρουτινες ακριβως που κανεις(αλλαγες νερου κλπ) οπως και την θερμοκρασια σου.

Τα 11 Watt είναι όντως λίγα για τα φυτά σου στα 80 λίτρα. Μήπως δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν τα φυτά το υπόστρωμα ; Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε κάποια ταμπλέτα αλλά αν δεν γίνει αναβάθμιση στον φωτισμό δύσκολα τα πράγματα. :)

Μήπως δεν προλαβαίνουν να προσαρμοστούν τα φυτά το υπόστρωμα ;

λογικα αν τρεχει το ενυδρειο κανα 6μηνο,οτι ειχαν να δωσουν τα ετοιμα υποστρωμα τα,το εδωσαν.τωρα μαλλον ειναι απλο χαλικακι...

λογικα αν τρεχει το ενυδρειο κανα 6μηνο,οτι ειχαν να δωσουν τα ετοιμα υποστρωμα τα,το εδωσαν.τωρα μαλλον ειναι απλο χαλικακι...

Ήθελα να γράψω στο υπόστρωμα αλλά μάλλον κατάλαβες ! :P

Το προβλημα που θα πρεπει να λυσει ο φιλος μας ειναι του φωτισμου.Χωρις σωστο φωτισμο αλλα και co2,οσα λιπασματα και να ριχνεις τα φυτα δεν μπορουν τα αποροφυσουν με αποτελεσμα μονο κακο να κανουμε γιατι μετα εμφανιζονται οι αλγεις.

Η θερμοκρασια ειναι 27 βαθμους και αλλαζω το νερο καθε Κυριακη.οσον αφορα την λυπανση ακολουθω αυτο τοπρογραμμα (http://www.seachem.com/support/PlantDoseChart.pdf).Αν μπορειται πειτε μου τη φωτησμο να εχω ποσα Watt και τι ταμπλετες να χρησιμοποιησω για το υποστρωμα

Καταρχην ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου και ποιες ειναι οι μετρησεις σου?

Για να πουμε οτι εχεις ενα μετριο φωτισμο,θα πρεπει να εχεις 40w συνολο,εσυ τωρα εχεις 11..οπωτε μιλαμε για πολυ χαμηλο φωτισμο.

Δηλαδη χρειαζεσαι αλλες 3 λαμπες,,,Εγω προσωπικα σ αυτη τη πρειπτωση,επειδη πιστευω οτι θα ειναι πολυ δυσκολο να χωρεσουν 4 λαμπες στο καπακι σου,θα κοιτουσα για φωτηστικο hung on με 2-3 λαμπες Τ5 που δινουν πρισσοτερα βατ απο τις Τ8.

Το ενυδρειο το εχω περιπου ενα χρονο αλλα το καινουργιο υποστρωμα το εβαλα κοντα στο καλοκαιρι και το ph μου ειναι 7,2.Η λαμπα ειναι φθοριου και νομιζω αν εβαζα 40w φθοριου θα ηταν υπερβολη αλλα θα δοκιμασω αυτο που λες.ξερεις καποια συγκεκρημενη μαρκα λαμπας να μου προτινεις για να ψαξω.καποιες UV ισως.

Το ενυδρειο το εχω περιπου ενα χρονο αλλα το καινουργιο υποστρωμα το εβαλα κοντα στο καλοκαιρι και το ph μου ειναι 7,2.Η λαμπα ειναι φθοριου και νομιζω αν εβαζα 40w φθοριου θα ηταν υπερβολη αλλα θα δοκιμασω αυτο που λες.ξερεις καποια συγκεκρημενη μαρκα λαμπας να μου προτινεις για να ψαξω.καποιες UV ισως.

Δεν μας λες ολες τις μετρησεις σου.Ειδικα στα φυτεμενα ενυδρεια παιζουν ρολο και τα Νο3 οπου ειναι τροφη για τα φυτα μας.

Λαμπα φθοριου 40w σε τετοια διασταση δεν υπαρχει.

Το hung on φωτηστικο στερωνεται πανω στο ενυδρειο σου και μετα εισαι χωρις καπακι.

και τωρα δεν εχω καπακι οποτε δεν παιζει θεμα.τις υπολοιπες μετρησεις δεν τις θυμαμαι αν θελεις να στις πω αυριο,που θα παω δειγμα νερου για μετρηση.και πιστευεις οτι θα λυθει το προβλημα μου;μηπως θα εχω προβλημα με αλγη,απο υπερβολικο φωτησμο;

Καλημερα!

Τα 40 βατ σε 80 λιτρα ενυδρειο δεν ειναι καθολου υπερβολικα,ειναι μετρια,θα εχεις ο.5w/lt,σιγουρα θα δεις μεγαλη διαφορα στα φυτα σου.

Οσο για τις αλγες με προσεχτικη λιπανση δεν εχεις να φοβηθεις κατι.Μη ξεχνας οτι οι δοσολογιες που γραφουν τα μπουκαλακια ειναι για φουλ φυτεμενα ενυδρεια,οπωτε καλο ειναι εμεις να ξεκιναμε με μια δοσολογια κατω του μισου απο την αναγραφομενη και σιγα σιγα να αυξανουμε αναλογα με τις απαιτησεις των φυτων μας.

καλησπερα στα αλανια του φορουμ τωρα τελειωσα απο τη δουλεια.

θα ακολουθησω τις συμβουλες σας κατα γραμμα και θα σας πω τα αποτελεσματα.

Ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες και για την κατανοηση-υπομονη που δειχνεται σε καθε αρχαριο.

Το νοημα του φορουμ αυτο ειναι.να βαοηθα ο ενας τον αλλον!

Θα περιμενουμε ενημερωση!:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...