Vangelis21 10 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 10 Οκτωβρίου 2012 λοιπον αυτες ειναι οι δυο φωτο 125 λιτρα μονο οι δυο γονεις μεσα στο ενυδρειο και τα νεογεννητα. χτεσινες μετρησεις, 0 νιτρωδη και αμμωνια, 20 νιτρικα σημερινες μετρησεις αφου ειδα το ματι ο νιτρωδη και αμμωνια, νιτρικα στο Θεο φιλτρο που γυρναει 1000 λιτρα την ωρα, αεραντλια, πετρες και χαλαζιακη αμμο. φωτισμος 4 ωρες την ημερα. Ταιζω με ocean nutrition cichlid vegie και χικαρι pelletes Εκανα / κανω τωρα αλλαγη 30%. το νερο της αλλαγης ειναι πρασινοπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 10 Οκτωβρίου 2012 εγω θα εκανα αμμεσα μια καλη αλλαγη νερου και θεραπεια τωρα για φαρμακο θα σου προτεινουν οι εμπειροι αλλα πες μου τι ειναι αυτα τα πρασινοπα σημαδια στο πισω τζαμι ποσο ταιζεις την ημερα και τι αλαγες νερου κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 10 Οκτωβρίου 2012 μολις την εκανα την αλλαγη 30-40% . τα πρασινα σημαδια ειναι αλγη. ταιζω μια με δυο φορες την ημερα ειτε 2-3 φυλλαρακια για τα μεγαλα και ενα τριμμενο για τα μικρα ειτε 3-4 πελετς και μια τριμμενη αντιστοιχα. αλλαγες λογω εξατμισης που ειχαμε πολυ εκανα 10% ανα 2-3 μερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 10 Οκτωβρίου 2012 πολυ αλγη ρε συ τωρα δεν ξερω αν ευθυνεται η κατι αλλο περιμενε απαντηση απο εμπειρους Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Πόσα δηλαδή ήταν τα νιτρικά πριν την αλλαγή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 10 Οκτωβρίου 2012 ναι ρε λυκο, εχω πολυ αλγη σε ολα μου τα ενυδρεια αλλα οσες φορες εχω ρωτησει μου εχουν πει οτι δεν ειναι κατι κακο. και σε φορουμ και σε πετ σοπ. τι να πω. τα νιτρικα ηταν γυρω στα 20 χτες και τωρα 40-80 (τα τεστ της ΑΠΙ δεν ειναι και πολυ καθαρα, ειναι και βραδυ τωρα) επειδη τις αλλαγες τις κανω απο το φιλτρο, καθε φορα που το σταματαω και το αρχιζω απο τις βαλβιδες, μου ξερναει πραγματα (σαν κομματακια κρεας να το πω, τροφη? κατι τετοιο). μαλλον αυτο ανεβασε τα νιτρικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 10 Οκτωβρίου 2012 το φιλτρο το καθαριζεις και πως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 10 Οκτωβρίου 2012 παντος για το θεμα αλγης κατι τρεχει δειχνει οτι ταιζεις πολυ η δεν κανεις καλες αλλαγες η εχεις μεγαλη φωτοπεριοδο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 10 Οκτωβρίου 2012 (edited) Σταματάς εντελώς το τάϊσμα για δυο μέρες, κάνεις αύριο πάλι μια αλλαγή νερού 30% και μετράς ξανά να δεις πόσο πέσανε. Αν έχουν φτάσει σε ανεκτά επίπεδα ξεκινάς μια θεραπεία με ektozon! Ασε την αεραντλία στο φουλ μερικές μέρες! Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 10 Οκτωβρίου 2012 σε αυτο το ενυδρειο δεν το εχω καθαρισει ακομα μιας και εχει περασει ποσος καιρος? νομιζεις οτι θα επρεπε ηδη? οταν τα καθαριζω, κλασσικα μεσα σε κουβα με νερο ενυδρειου για την αλγη, δεν ξερω τι φταιει αλλα απο τη στιγμη που μου λενε οτι δεν τρεχει κατι...? τι να κανω κι εγω? μακαρι να μπορουσα να τα κρατησω καθαρα! Α ωραια, εκτοζον εχω. εχω ενα σε ενα μεγαλο πρασινο κουτι. δεν πιστευω να υπαρχουν διαφορα ηδη η να ληγει αν ανοιχτει σε 4-5 μηνες? ρε συ εμπενος ομως εχω νεογεννητα (οσα εχουν μεινει), κανει να μην ταισω 2 μερες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 10 Οκτωβρίου 2012 κανε οτι σου λεει δεν νομιζω να εχεις προβλημα δες καλα την ημερομηνια ληξης και την σωστη δοσολογια της το φιλτρο πως το καθαριζεις μπορεις να μου πεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Θα βρουν να φάνε αυτά, άλγη έχεις μπόλικη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 10 Οκτωβρίου 2012 κανε οτι σου λεει δεν νομιζω να εχεις προβλημα δες καλα την ημερομηνια ληξης και την σωστη δοσολογια της το φιλτρο πως το καθαριζεις μπορεις να μου πεις? μπορει να μου πει καποιος τι κανει το εκτοζον ακριβως? βρε σου ειπα, βουταω τα υλικα σε νερο ενυδρειου μια δυο φορες να φυγουν τα χοντρα και αυτο ηταν. Θα βρουν να φάνε αυτά, άλγη έχεις μπόλικη! μη μου πεθανουν και τα λιγα που εμειναν! το πρασινο εκτοζον που σου λεω το ξερεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 10 Οκτωβρίου 2012 (edited) μπορει να μου πει καποιος τι κανει το εκτοζον ακριβως? βρε σου ειπα, βουταω τα υλικα σε νερο ενυδρειου μια δυο φορες να φυγουν τα χοντρα και αυτο ηταν. αφου γραφει και πισω τι κανει εδω εγω το καταλαβα που τα αγγλικα μου ειναι μαυρα χαλια!!! εγω το σφουγαρι το βγαζω και το ξεπλενω με δυο τρεις μαλαξεις σε ενυδρειακο νερο αλλαζω υαλομβαβακα και αφαιρω τελειως το νερο του καδου και παντα ολα ειναι καλα! μη μου πεθανουν και τα λιγα που εμειναν! το πρασινο εκτοζον που σου λεω το ξερεις? για να στο λεει σιγουρα δεν θελει να σου πεθανουν κανε οτι σου λενε δεν θα χασεις! Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2012 - lykourgos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Το ektozone είναι αυτό! Δεν ξέρω τι έχεις εσύ! http://www.aquaristikonline.ch/catalog/images/medium/ektozon125gr_WHp4GqsrXYtK_medium.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 10 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Το ektozone είναι αυτό! Δεν ξέρω τι έχεις εσύ! http://www.aquaristi...XYtK_medium.jpg αυτο εχω και εγω σε μπλε κουτι εσυ τι εχεις vaggeli Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 10 Οκτωβρίου 2012 μπορει να μου πει καποιος τι κανει το εκτοζον ακριβως? βρε σου ειπα, βουταω τα υλικα σε νερο ενυδρειου μια δυο φορες να φυγουν τα χοντρα και αυτο ηταν. μη μου πεθανουν και τα λιγα που εμειναν! το πρασινο εκτοζον που σου λεω το ξερεις? Τα νεογνά σου κινδυνεύουν περισσότερο από τις κακές συνθήκες του νερού σου παρά από την νηστεία και το ektozon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 10 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Το eκtozon θεραπεύει saprolegnia kai achlyla στο γλυκό νερό και χρησιμοποιείτε με καλά αποτελέσματα για πρόληψη αλλά και θεραπεία. Επίσης το χρησιμοποιούμε και σε τραυματισμούς ψαριών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 10 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Προφανώς όταν λες το πρασινο εννοείς αυτό? http://home.swipnet.se/masterbego/ektozon.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Οκτωβρίου 2012 Author #20 Share 10 Οκτωβρίου 2012 ειναι ετσι αλλα πρασινο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 10 Οκτωβρίου 2012 Author #21 Share 10 Οκτωβρίου 2012 και απο οσο εω δει δεν εχει και οδηγιες πανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 10 Οκτωβρίου 2012 #22 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Για τα νιτρικα θα σου προτεινα αν θες να χρησιμοποιησεις το φυτο egeria densa και εχει βοηθητικο ρολο για ολα τα ενυδρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 11 Οκτωβρίου 2012 Author #23 Share 11 Οκτωβρίου 2012 το ματι εφτιαξε σχεδον αμεσα. περιμενουμε εξελιξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 12 Οκτωβρίου 2012 #24 Share 12 Οκτωβρίου 2012 κανένα νέο πως πανε τα ψαράκια και οι μετρήσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vangelis21 12 Οκτωβρίου 2012 Author #25 Share 12 Οκτωβρίου 2012 το απογευμα θα ξαναμετρησω, τα μικρα ειναι σε μια γονια με τους γονεις συνεχεια, και μου φαινεται περιεργο αφου δεν υπαρχουν αλλα ψαρια μεσα πια. παντως το ματι εχει καθαρισει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος