piranhas2 10 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 10 Οκτωβρίου 2012 πηγα σημερα μια βολτα στο εν λογο μαγαζι τι το ήθελα νευριασα απιστευτα!!!!!! 1. κροκοδείλοι μεσα σε ενυδρεία χωρις να μπορούνε να πανε σε καποια "σχεδια" για να στεγνώσουν 2. σαυρες-φιδια με κακες αλαγες δέρματος(λογω χαμηλής υγρασίας στο χωρο) και τα ποιο πολλα υποσιτισμένα 3. ενα μεγαλο ιγκουνα με ενα μεγαλο εξόγκωμα(κύστη) στην πανω γνάθο το εβγαλα και φωτο αν δεν υπαρχει προβλημα να την ανεβασω , ο τυπος ταιζε μονο μαρουλι τα ιγκουανα!!!!!!!(το πλεον ακαταληλο) 4. βρωμικα terrarium απο ακαθαρισιες , βρώμικα μπολ νερού-φαγητου με σαπια αποφαγια 5. ψαρια ψόφια σε αρκετα ενυδρεια ακομα λανθασμενοι συνδυασμοί ψαριων σε ενυδρεια 6. παντελώς άσχετοι υπάλληλοι!!!(οσο αναφορα τις συνθήκες κατοικίας και χειρισμού όλων σχεδόν των ζωων που πουλάνε)μια φορα μου ελεγε για ενα υφαλμηρο ψαρι(stone fish) οτι θελει νερα μαλακά σαν του δισκου!!!και πολλα αλλα.....ακομα ποιο κουλα!! αυτα τα σχολια αφορανε το τνημα ενυδρεια-ερπετα οχι οτι στα αλλα θα ειναι καλυτεροι αλλα δεν μπορω να εκφέρω γνωμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 10 Οκτωβρίου 2012 (edited) Άραγε αν θα γινότανε καταγγελία στη φιλοζωική ή σε κάποια αρμόδια υπηρεσία θα υπήρχε αποτέλεσμα? Έγινε επεξεργασία 10 Οκτωβρίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 10 Οκτωβρίου 2012 η ελλειψη ενημερωμενου προσωπικου(η και γενικα η μειωση προσωπικου) ειναι νομιζω αισθητη.το προβλημα προφανως προυπηρχε ισως οχι ομως σε τοσο μεγαλο βαθμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Οκ όλα αυτά αλλά το μαγαζί δεν έχει βήμα να απαντήσει οπότε είναι άσκοπο να βγαίνεις και να κάνεις δημόσια τέτοια συζήτηση.Είναι πολύ εύκολο να βγαίνει κάποιος και να λέει διάφορα ανώνυμα αλλά το ΑΖ δεν έχει να κερδίσει κάτι απο αυτό.Μάλιστα σε πληροφορώ οτι αν πάς σαββατοκύριακο στο συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται το αδιαχώρητο...Δεν νομίζω οι υπάλληλοι του καταστήματος να είναι άσχετοι απλά είναι η πολιτική του καταστήματος να θέλει να πουλάει...και εγώ απορώ πολλές φορές με τις τιμές τους... αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Άραγε αν θα γινότανε καταγγελία στη φιλοζωική ή σε κάποια αρμόδια υπηρεσία θα υπήρχε αποτέλεσμα? OXI Πριν απο λιγες μερες στην εκθεση ειχε ενα περιπτερο οπου εκανε καλλωπισμό σε σκυλια και γατια ... Καποια στιγμη ειδα ενα γκριφον να ειναι ''βαμμενο'' μπλε ενα αλλο να ειναι τιγκα στα στρασακια και αλλα..... Το απιστευτο της υποθεσης ???? Διπλα απο αυτο το περιπτερο υπηρχε περιπτερο φιλοζωικης εταιρειας οπου δεν μπορω να πω οτι ανησύχησε κανεις ιδιαιτερα ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Γιώργο μπορεί από μόνη της να μη έκανε τίποτα αλλά αν γίνει καταγγελία για "κακοποίηση" ζώων και άθλιες συνθήκες, μήπως θα γινότανε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 10 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Οκ όλα αυτά αλλά το μαγαζί δεν έχει βήμα να απαντήσει οπότε είναι άσκοπο να βγαίνεις και να κάνεις δημόσια τέτοια συζήτηση.Είναι πολύ εύκολο να βγαίνει κάποιος και να λέει διάφορα ανώνυμα αλλά το ΑΖ δεν έχει να κερδίσει κάτι απο αυτό.Μάλιστα σε πληροφορώ οτι αν πάς σαββατοκύριακο στο συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται το αδιαχώρητο...Δεν νομίζω οι υπάλληλοι του καταστήματος να είναι άσχετοι απλά είναι η πολιτική του καταστήματος να θέλει να πουλάει...και εγώ απορώ πολλές φορές με τις τιμές τους... αλλά αυτή είναι η αλήθεια. το θεμα ειναι να μην παει ποτε ξανα κανεις να παρει ζωντανα εστειλα ενα μαιλ στο μαγαζι ,επωνυμα εβαλα και τηλέφωνο να δουμε αν θα μου απαντήσουνε ,οταν ο υπαλληλος σου λεει οτι ενα ψαρι υφαλμουρου νερου θελει νερα δισκου και πολλα αλλα εινα ασχετος!! το μαιλ που εστειλα γεια σας ασχολούμαι σαν χομπιστας με ενυδρεία και ερπετά θα ήθελα να σας πω κάποια πράγματα τα οποία βλέπω συνεχώς στο μαγαζί σας,είμαι συχνός πελάτης κυρίως τροφών και εξοπλισμών τα παρακάτω που γράφω είναι απαράδεκτα για τα ζώα , άλλα και για κάποιον που θα τα αγοράσει από εσάς συνήθως αρχάριος ο οποίος δεν ξέρει και θα πάρει ένα άρρωστο ζώο δεν έχω κανένα συμφέρον απλά είναι κρίμα αυτά τα ζώα !!!και ξεκινάμε, τα σχόλια αφορανε το τμήμα ερπετά ενυδρεία 1. κροκόδειλοι μέσα σε ενυδρεία χωρίς να μπορούνε να πάνε σε κάποια "σχεδία" για να στεγνώσουν το νερό ήταν μέχρι πάνω(και χωρίς τις απαραίτητες λάμπες ακτινοβολίας) 2. σαύρες-φιδια με κακές αλαγες δέρματος(λόγω χαμηλής υγρασίας στο χώρο)και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο , τα ποιο πολλά υποσιτισμένα 3. ένα μεγάλο ιγκουανα με ενα μεγάλο εξόγκωμα(κύστη) στην πάνω γνάθο το οποίο θέλει άμεσα γιατρό αν δεν ξέρετε ξέρω έναν ειδικό στα ερπετά, ταϊζόταν μόνο μαρούλι!!!!(το πλέον ακατάλληλο) 4. βρώμικα terrarium απο ακαθαρσίες , βρώμικα μπολ νερού-φαγητού με σάπια αποφάγια 5. ψάρια ψόφια σε αρκετά ενυδρεία ακόμα λανθασμένοι συνδυασμοί ψαριών σε ενυδρεία 6. παντελώς άσχετοι υπάλληλοι!!!(όσο αναφορά τις συνθήκες κατοικίας και χειρισμού όλων σχεδόν των ζώων που πουλάτε)και είναι και άλλα.....αν συνεχίσετε έτσι δεν θα ψωνίζει κανείς από εσάς θα ήθελα να πάρω μια απάντηση ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 10 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Οκ όλα αυτά αλλά το μαγαζί δεν έχει βήμα να απαντήσει οπότε είναι άσκοπο να βγαίνεις και να κάνεις δημόσια τέτοια συζήτηση.Είναι πολύ εύκολο να βγαίνει κάποιος και να λέει διάφορα ανώνυμα αλλά το ΑΖ δεν έχει να κερδίσει κάτι απο αυτό.Μάλιστα σε πληροφορώ οτι αν πάς σαββατοκύριακο στο συγκεκριμένο κατάστημα γίνεται το αδιαχώρητο...Δεν νομίζω οι υπάλληλοι του καταστήματος να είναι άσχετοι απλά είναι η πολιτική του καταστήματος να θέλει να πουλάει...και εγώ απορώ πολλές φορές με τις τιμές τους... αλλά αυτή είναι η αλήθεια. ολα τα μαγαζια θελουν να πουλανε.το να σου δινουν ομως σωστες πληροφοριες και οχι βαλτα ολα μαζι δεν εχουν κανενα προβλημα πρεπει να ειναι ο κανονας και οχι η εξαιρεση.οπως και να τηρει τους κανονες υγιεινης για καθε ειδους ζωντανα.εδω εχω δει σε πετσοπ να πουλαει ανακοντα.ειμαστε με τα καλα μας.ξερουν τις απαιτησεις αυτου του ζωου η δεν τους ενδιαφερει;να μην μιλησω για ψαρια.οι μονοι που δεν φταινε παντως ειναι οι υπαλληλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 10 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Ας προσλαβουν εμπειρους χομπιστες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 10 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 10 Οκτωβρίου 2012 αν μπορούμε να κανουμε καταγγελία μεσα ειμαι δεν μπορουμε να "μαλώνουμε" για το αν ο μονομαχος θελει 25 η 45 λιτρα ενω υπαρχουν άθλιες συνθήκες σε τετοια μαγαζιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonnatos 10 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Στην Ελλάδα του 2012 υπάρχουν τρεις νόμοι που αφορούν τα ζώα. Ο πρώτος είναι ο νόμος περί ζωοκτονίας - ζωοκλοπής που έχει κακουργηματικό χαρακτήρα και αφορά μόνο τα ζώα εκτροφής για επαγγελματικούς σκοπούς, ο δεύτερος είναι ο νόμος περί οικόσιτων ζώων ή ζώων συντροφιάς που είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και ο τρίτος είναι ο υγειονομικός κανονισμός, πλημμεληματικού χαρακτήρα κυρίως και αφορά έμμεσα τα ζώα μια που αναφέρεται στις συνθήκες υγιεινής αυτών προς αποφυγή μετάδοσης πάσης νόσου. Το να βάφεις, ντύνεις ή στολίζεις ένα ζώο σαν καρνάβαλο, μπορεί να είναι κάτι αφύσικο και να μας ξενίζει αλλά δυστυχώς δεν προβλέπεται από την νομοθεσία και συνεπώς δεν υπάρχει καμία τιμωρία επ΄ αυτού. (Γι΄ αυτό και προσωπικά προτιμώ να είμαι φυσιολάτρης παρά φιλόζωος, προτιμώ να έχουν τα ζώα μου ένα περιβάλλον όσο γίνεται ποιο κοντά σε αυτό που η φύση δημιούργησε παρά αυτό που είναι ποιο κοντά στην σύγχρονη ανθρώπινη διαβίωση. Ο νοών νοείτο και δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό), Συνεπώς φίλε μου αν οι συνθήκες υγιεινής ήταν τέτοιες ώστε να δημιουργούν πρόβλημα σε ζώα ή ανθρώπους, αρμόδια να το ελέγξει είναι η Διεύθυνση υγείας της περιφέρειας και ο Δήμος που αδειοδότησε. Αν από την έλλειψη ή μη σωστή φροντίδα ή σίτιση κινδυνεύουν ή ψοφούν ζώα τα οποία οφείλει να φροντίζει τότε πάμε στον δεύτερο νόμο και υπάρχουν και εκεί ποινικές κυρώσεις. Αρμόδια γι αυτό, τα ποινικά δικαστήρια, στα οποία πρέπει να στηρίξεις και να αποδείξεις την άποψή σου μετά από μήνυση. Μπορείς λοιπόν να ξεκινήσεις απλά κάνοντας μία έγγραφη καταγγελία, την οποία θα αποστείλεις στην Διεύθυνση υγείας και τον Δήμο με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα. Ο τελευταίος θα διατάξει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να δει αν τελούνται ποινικά αδικήματα και η αρμόδιοι θα ελέγξουν το κατάστημα με αιτιολογημένες εκθέσεις τους. Το αν η διαδικασία και το αποτέλεσμα αυτής σε ικανοποιήσει αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που αφορά την λειτουργία του Ελληνικού Δημοσίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 10 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Εγω δεν θα προτεινα καταγγελια αλλα προτασεις στην εταιρια ωστε να πληρουν τις προυποθεσεις σιτησης και φροντιδας ζωων.....Μονο στα ζωντανα βλεπω υπαρχει προβλημα αλλα στο υπολοιπο πετ ειναι μια χαρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Άθλιες δεν μπορείς να τις πείς εγκαταστάσεις με δική του γεώτρηση,νερό με αντίστροφη όσμωση,με κτηνίατρο κάθε μέρα στο χώρο.Ο χώρος απο καθαριότητα τουλάχιστον μπροστά είναι πεντακάθαρος.Φιλοξενεί σκυλιά -γατιά,φίδια,πουλιά και σαύρες πέρα απο ψάρια. Αλλά σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με άλλα πέτ σοπ των Αθηνών που φέρνουν τα πάντα και σε καλές τιμές. Πάω στο μαγαζί αυτό πολλά χρόνια και ξέρω 5-10 πράγματα παραπάνω. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει χάσει πολλούς καλούς υπαλλήλους που δούλεψαν εκεί χρόνια με αναπαραγωγές και υιοθέτησε άλλο στυλ πωλήσεων. Το να εμφανίζεσαι όμως σε ένα ενυδρειακό φόρουμ φίλε μου δυσφημίζοντας ένα κατάστημα που δεν έχει βήμα και δεν μπορεί να απαντήσει στο θέμα.... απειλώντας και με καταγγελίες...δηλαδή αν κάνει καταγγελία τώρα το συγκεκριμένο κατάστημα στο ΑΖ για δυσφήμηση τι θα γίνει? Να θυμίσω οτι ένα πετ σοπ απλά φιλοξενεί τα ζωντανά μερικές μέρες μέχρι να τα αγοράσει κάποιος.Όχι οτι μου αρέσει και μένα αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 10 Οκτωβρίου 2012 Author #14 Share 10 Οκτωβρίου 2012 φιλε τα ερπετα ειναι σε αθλια κατασταση!!!!!!!!!!!!!βρώμικα κλουβια και τα ποιο πολλα ειναι αρωστα !!!με αποτέλεσμα να πωλούνται και άρρωστα το μαγαζι πρεπει να πουλαει υγειη ζωντανα και να ξερει και τι ακριβως θέλουνε...αν δεν μπορει να το κανει αυτο να πουλαει μονο σκυλοτροφες. Αν υπαρχει κτηνίατρος ακόμη χειρότερα , που τα βλεπει αυτα και δεν κανει τιποτα , ξερεις οτι τα ερπετα εχουνε σαλμονέλα??και οτι ποια νουν mites(ενα ειδος απο τσιμπούρι)και οτι μπορει να κολλήσει άνθρωπος???οταν εχουμε τετοια ζωο πρεπει να ειναι πολυ καθαρα και επειδη ειναι πολυ δυσκολα ζωα , να εχουν ακριβεις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας αν καποιος δεν μπορει να εχει τα παραπάνω ας ΜΗΝ τα εμπορευεται κιολας , και δεν μενουν μερικες μερες τα ερπετα δεν ειναι τοσο πολυ εμπορεύσιμα. .Τα ψαρια μπορει να έχουνε όσμωση αλλα ειναι το τελευταιο που πρεπει να τους αποσχολει , οταν υπαρχουν τοσα ψιοφια ψαρια μεσα , και λαθος συγκατοικήσεις τα σκυλια -τρωκτικα ειναι μια χαρα αλλα δεν μου λεει κατι αυτο εγω σχολιαζω το τμημα ενυδρεια-ερπετα αν δεν το πω εδω που θα το πω ειμαστε μια ομαδα ανθρωπων που θελουμε το καλυτερο για το hobby μας και τα ψαρια μας πολλες φορες "μαλωνουμε για το αν θελει ενα ψαρι 40 η 50 λιτρα νερο και μουλες να μην κραξω αυτο το pet shop?????που ταλαιπωρεί τοσα ζωντανά???και καταστρέφει το hobby???? το aquazone ειναι ενα φορουμ το οποιο δεν φερει ευθυνει για αυτα που λεω ειναι δικια μου αποψη Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 10 Οκτωβρίου 2012 το aquazone ειναι ενα φορουμ το οποιο δεν φερει ευθυνει για αυτα που λεω ειναι δικια μου αποψη ελα ομως που κανεις λαθος...!!!! το ΑΖ καλε μου φιλε μας φιλοξενει απλως.θα σε παρακαλουσα λοιπον εαν θελεις να το συνεχισεις,μπορεις να απευθυνθεις σε νομικα μεσα επωνυμως και να κανεις εκει την καταγγελια σου.εδω το καταστημα δεν εχει βημα για να απολογηθει και να σου απαντησει.ποσες φορες πρεπει να ειπωθει κατι τετοιο?επιθυμεις δηλαδη να τραβηχτει νομικα το ΑΖ επειδη δεχεται μονο τη δικη σου καταθεση?δεν παει ετσι ομως.ας ειμαστε ολοι μας πιο προσεχτικοι.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piranhas2 10 Οκτωβρίου 2012 Author #16 Share 10 Οκτωβρίου 2012 ok τοτε το σταματαω εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 10 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 10 Οκτωβρίου 2012 σ'ευχαριστω πολυ για την κατανοηση.δεν υπαρχει λογος να συνεχισει αυτο το ποστ.ο φιλος μας ειπε οτι ειχε να πει.ας το κλειδωσει παρακαλω καποιος συντονιστης.ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Μπορεί αυτό που κάνει το ΧΧ κατάστημα να μην είναι ηθικό, αλλά από την άλλη δεν είναι και σωστό από την δικιά μας πλευρά να κάνουμε λαϊκό δικαστήριο την στιγμή που δεν έχει βήμα στο φόρουμ ώστε να πάρει θέση. Θα παρακαλούσα σε παρόμοιες περιπτώσεις εάν υπάρχουν τέτοια ή παρόμοια θέματα, να αναρτάτε τα παράπονά σας στο βήμα του καταστήματος εφ όσον έχει, ειδάλλως δεν θα πρέπει να κατονομάζονται. Εκτός από την νομική πλευρά του θέματος δεν έχει και ουσία να κατηγορούμε κάποιον (καλώς ή κακώς) την στιγμή που δεν είναι παρόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts