giorgosmarios 10 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα. Θα ηθελα εαν καποιος μπορει να με διαφωτισει σε ενα θεμα. Αν και καινουργειος στο φυτεμενο εχω καποιες αποριες. Ποια ειναι η σειρα του Flourish και τη μας κανει το καθενα απο αυτα? Επισεις ποιους συνδηασμους θα πρεπει να χρησιμοποιουμε ωστε να εχουμε υγεια στα φυτα? Η παρουσιαση του ενυδρειου ειναι εδω. http://www.aquazone....showtopic=77963 Και μια φωτο Ευχαριστω εκ των πρωτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos tse 11 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 11 Οκτωβρίου 2012 ωραιο το ενυδρειο σου. Οσο για τη λυπανση των φυτων εχω και εγω την ιδια εταιρια και ακολουθω το προγραμμα της.Θα το βρεις σε αυτη τη σελιδα www.seachem.com/support/PlantDoseChart.pdf.Αλλα προσεχε για τις πρωτες βδομαδες να χρησιμοποιεις μιση δοσολογει. Αν θες να σου πω και για το ενα ποσα ml να βαζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 11 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Θα με βοηθουσες αφανταστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 12 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Πάρε το γενικό λίπασμα τηςseachem και να βάζεις τη μισή δοσολογοα απο οτι λέει και θα είσαι εντάξει. Ίσως να χρειαστείς και το pottasium άμα βλέπεις τρύπες στα φύλα. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω εκτός αν έχεις φυτα υψηλών απαιτήσεων οπότε θα θέλεις και αλλα πράγματα. (φωτισμό και διοξείδιο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 12 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Τα λιπάσματα που βγαίνουν σε σειρές τύπου Flourish συνήθως απευθύνονται σε ενυδρεία που έχουν ιδιαιτερότητες στις ανάγκες των φυτών. Στο ενυδρείο σου δεν βλέπω κάποια φυτά που να έχουν κάποια ιδιαιτερότητα στις ανάγκες τους. Ποιος ο λόγος να μπεις στον κόπο και στα έξοδα αυτά; Δοκίμασες κάποιο άλλο γενικό λίπασμα και δεν σου έκανε δουλειά; Ένα γενικό λίπασμα έχει ισορροπημένα θρεπτικά συστατικά που κάνουν για την πλειοψηφία των ενυδρείων. Όταν έχουμε κάποια φυτά με διαφορετικές ανάγκες και το ενυδρείο μας είναι φουλ φυτεμένο τότε μπορούμε να παίξουμε με τα διάφορα συστατικά που μας προσφέρει η σειρά Flourish. Αλλιώς αν δεν έχεις κάποια ιδιαιτερότητα θα ρίχνεις την ποσότητα που προτείνει η εταιρεία και είναι παρόμοια με αυτήν που βρίσκετε σε ένα γενικό λίπασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos tse 12 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 12 Οκτωβρίου 2012 αν το ενυδρειο σου ειναι 125l τοτε θελεις: flourish: 2.6ml flourish excel: 15 ml μετα απο καθε αλλαγη νερου και την επομενη φορα 3,2 ml flourish iron : 3,2 ml flourish potassioum: 5.2 ml flourish phoshorous: 1.9 ml flourish nitrogen: 1,9ml flourish trace: 7.8 ml Συμβουλη.Αν εχεις CO2 το excel μην το χρησιμοποιεις.Και προσεχε το πρωτο διαστημα τις μισες δωσεις και στο μετεπειτα ουτε γραμμαριο παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 12 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 12 Οκτωβρίου 2012 εγω διαφωνω... αν εχεις δυσκολα φυτα τοτε ναι.. αλλιως ( αλγες) flourish: ναι excel: ισως εκτος αν εχεις κερατοφυλλο η βαλισνερια η εγκερια γιατι τα λιωνει... potassioum: μονο οταν στο ζητανε τα φυτα σου.... τα αλλα νομιζω ειναι περιτα........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos tse 12 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Τη να πω. Εγω που τα χρησιμοποιω τον τελευταιο μηνα στις αντιστοιχες δοσολογιες τον 80l δεν εχω δει καπιο ιδος αλγης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 12 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Τα λιπάσματα που βγαίνουν σε σειρές τύπου Flourish συνήθως απευθύνονται σε ενυδρεία που έχουν ιδιαιτερότητες στις ανάγκες των φυτών. Στο ενυδρείο σου δεν βλέπω κάποια φυτά που να έχουν κάποια ιδιαιτερότητα στις ανάγκες τους. Ποιος ο λόγος να μπεις στον κόπο και στα έξοδα αυτά; Δοκίμασες κάποιο άλλο γενικό λίπασμα και δεν σου έκανε δουλειά; Ένα γενικό λίπασμα έχει ισορροπημένα θρεπτικά συστατικά που κάνουν για την πλειοψηφία των ενυδρείων. Όταν έχουμε κάποια φυτά με διαφορετικές ανάγκες και το ενυδρείο μας είναι φουλ φυτεμένο τότε μπορούμε να παίξουμε με τα διάφορα συστατικά που μας προσφέρει η σειρά Flourish. Αλλιώς αν δεν έχεις κάποια ιδιαιτερότητα θα ρίχνεις την ποσότητα που προτείνει η εταιρεία και είναι παρόμοια με αυτήν που βρίσκετε σε ένα γενικό λίπασμα. Χρησιμοποιουσα το γενικο λιπασμα της JBL και ειχα παρατηρηση και τοτε τρυπες ακομα και στον εχυνοδορο στις ακρες του, ξεφτυσμα και με αυτη την λογικη εχω ξεκινηση καποια απο τα σκευασματα. Πριν λιγες μερες αγορασα ενα κοκκινο φυτο, οχι μεγαλων απαιτησεων οπως μου ειπαν αλλα σε μια εβδομαδα τρυπησαν και σε αυτο τα φυλα και αρχισαν να πεφτουν. Το ξερω οτι τα φυτα μου γενικα δεν ειναι τοσο απαιτητικα. Λετε οτι εαν ξεκινησω το προγραμα αυτο ( στη μιση δοσολογια ) να εχω θεμα με αλγες. Παντως για co2 εχω μπουκαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος