Jump to content

Στρώσιμο Φίλτρου - Βιολογικού Υλικού

Recommended Posts

Στο ήδη υπάρχων ενυδρείο μου έβαλα ένα φίλτρο με καινούριο βιολογικό υλικό που προορίζεται για άλλο ενυδρείο, να τρέχει για να στρώσει. Η ερώτηση μου είναι αν θα στρώσει έτσι μόνο με το νερό ή πρέπει να ρίξω λίγο μούργα από τα άλλα φίλτρα που τρέχουν ? να σημειώσω πως ο χρόνος που έχω σκοπό να το αφήσω να δουλεύει σε αυτό το ενυδρείο είναι καμιά εβδομάδα. επίσης ότι το ενυδρείο που προορίζεται το φίλτρο θα γεμίσει νερό από το ήδη τρέχων ενυδρείο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Νομιζω οτι αν προσθεσεις μουργα απο τα αλλα φιλτρα που τρεχουν θα γινει καλητερη δουλεια.

Αν θες για περαίτερω 'βοήθεια' βάλε και λίγο βιολογικό απτο ήδη στρωμένο φίλτρο στο καινούριο...

Ακριβοσ οτι ειπαν τα παιδια πιο πανω!!Αν χρησημοποιησεισ και τουσ 2 τροπουσ 8α στροσει το φιλτρο σ πιο γραηγορα απλοσ φροντησε στο ενυδρειο που 8α μπει το φιλτρο να υπαρχουν λιγα ψαρακια οστε να διατηρι8ει η υπαρχουσα βιολογια

Νομιζω οτι αν προσθεσεις μουργα απο τα αλλα φιλτρα που τρεχουν θα γινει καλητερη δουλεια.

συνφωνω απολυτα και εγω το ιδιο εκανα σε μια αναλογη περιπτωση μου και ολα πηγαν μια χαρα!!

Έγινε επεξεργασία - lykourgos

Την μούργα από το παλιό την βαζουμε σε ποιό από τα φίλτρα του νέου?Στο βιολογικό ή στο μηχανικό?

Θέλω και εγω να αλλάξω το παλιό εσωτερικό με ενα εξωτερικο καινουργιο και με ενδιαφερει ο τρόπος του πώς πρεπει να γινει σωστά.

Την μούργα από το παλιό την βαζουμε σε ποιό από τα φίλτρα του νέου?Στο βιολογικό ή στο μηχανικό?

Θέλω και εγω να αλλάξω το παλιό εσωτερικό με ενα εξωτερικο καινουργιο και με ενδιαφερει ο τρόπος του πώς πρεπει να γινει σωστά.

Απλα βαλε οτι υλικο υπαρχει απο το παλιο στο καινουργιο.

Το φίλτρο που τρέχει αυτή τη στιγμη ειναι ένα fluval 4 και εχει μόνο 2 σφουγγάρια το ένα απέναντι από το άλλο.

Ακόμα και αν μεταφέρω τα σφουγγάρια τα σιποραξ πώς θα τα ποτίσω?Να στραγγίξω ότι λάσπη υπάρχει από το παλιο σε αυτα ή να βάλω μονο τα μηχανικά και να το αφησω να δουλεψει κανοντας τη δουλειά μόνο του?

Χμμμ.........καταλαβα, τοτε θα προτεινα να βαλεις οπως ειναι τα σφουγγαρια μεσα στο νεο φιλτρο και σιγα σιγα θα αποικιθουν και τα σιποραξ ή αλλιως βαλε το νεο φιλτρο να δουλευει ταυτοχρονα με το φλουβαλ για ενα δυο μηνες το πολυ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...