Κώστας φ 8 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 8 Οκτωβρίου 2012 καλησπέρα σε όλους, αποφάσισα να κατασκευάσω ένα ενυδρείο με διαστάσεις 50Χ30Χ30 (μΧπΧυ) για 1 αρσενικό μονομάχο και θέλω να καταλάβω αν τελικά συμφέρει ή όχι.πχ ένα ενυδρείο που βρήκα που είναι πιο κοντά στο δικό μου με διαστάσεις 50Χ25Χ30 τιμή:47,99 ευρώ μαζί με καπάκι για λάμπα Τ8 ( δεν έχω καταλάβει αν διαθέτει μαζί τη λάμπα)http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2332και αν βάλουμε ένα φίλτρο στα 10,99 ευρώ http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2571 έχουμε σύνολο 59 ευρώαν βάλουμε σαν κοστολόγιο μόνο τη γυάλα και το φωτισμό, αφού το φίλτρο έτσι και αλλιώς θα το αγοράσουμε.Οπότε ανώτερο κόστος 48 ευρώ.έχουμε: πάχος τζαμιού 5 mm και καπάκι γυάλινο, δηλαδή 4 κομμάτια 50Χ30 και 2 κομμάτια 29Χ30( τιμή περίπου για να μη με δουλέψουνε). φωτισμός ( φωτιστικό γραφείο (που υπάρχει ήδη) με μια λάμπα περίπου στα 6 με 8 ευρώ) silicone περίπυ 5 ευρώ άρα μέχρι στιγμή είμαστε το πολύ στα 13 ευρώ, πόσο ακόμα θα στοιχίσουν τα τζάμια (περίπου)Επίσης στον τζαμά τι λέω: τα τζάμια να είναι ρονταρισμένα; πρέπει να πάρω κάποιο γυαλόχαρο ( και τι νούμερο) να τα τρίψω ή θα το κάνει ο τζαμάς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 8 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 8 Οκτωβρίου 2012 εγω θα σου πω τιμη για ενα ενυδρειο που εφτιαξα προσφατα 75χ30χ40 + 2 κοντρες + 3 τζαμακια για το εσωτερικο sump 35 ευρω. θα προτεινω αν θελεις να κανεις και εσυ εσωτερικο sumpακι και θα γλυτωσεις την αγορα φιλτρου! εκτος οτι ειναι αρκετα φθηνο εχεις συν οτι θα ειναι πολυ καλυτερο σε απόδοση απο το αγοραστο! οσο για τα τζαμια μπορεις να του πεις να τα περασει με ενα γυαλοχαρτο αυτος!δεν χρειαζεται να ειναι ροντε! ψαξε λιγο για εσωτερικα sump να παρεις μια ιδεα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 9 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 9 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστώ για την απάντηση adib αλλά αυτό που κατάλαβα τελικά ότι αξίζει η αγορά μεταχειρισμένου, δηλαδή ούτε να το φτιάξεις αλλά ούτε και να αγοράσεις καινούργιο. Το άλλο που θέλω να ρωτήσω είναι αν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο ενυδρείο η silicone που είναι κολλημένο έχει ημερομηνία λήξης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 9 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 9 Οκτωβρίου 2012 συμφωνω για το μεταχειρισμενο!!! εσυ ειδικα που μενεις αττικη θα βρεις πολλες ευκαιριες μεσω του φορουμ! προσφατα συζητηθηκε ενα τετοιο θεμα... εγω λογο του οτι μ'αρεσει να ασχολουμε με τα diy ειπα οτι αν αγοραζα ενα ενυδρειο που εχει πολυ καιρο να δουλεψει πρωτα θα το δοκιμαζα και μετα καλου κακου θα περνουσα ενα χερακι σιλικονη!αλλοι ειπαν πως αν δεν εχει διαροες τοτε δεν υπαρχει λογος! ειπωθηκε επισης αν ειναι στεγνο για καιρο βοηθαει να το περασεις με βαζελινη, αλλα αν ηταν σε λειτουργια πριν λιγο καιρο κανεις μια απλη δοκιμη για το αν χανει και εισαι ετοιμος! αγορασε το μια και μετα βλεπεις, κρινεις και πρατεις! ρωτα και λιγα πραγματα για το ιστορικο του ενυδρειου και οτι προκειψει εδω ειμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κώστας φ 9 Οκτωβρίου 2012 Author #5 Share 9 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 26 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 26 Οκτωβρίου 2012 εγώ πάλι είμαι της άποψης φτιάχνω μόνος .η όλη διαδικασία το διάβασμα τα προβληματάκια είναι μια καλή εμπειρία και φυσικά το κάνεις όπως θέλεις . ότι και να κάνεις πάντως εδώ είμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος