Road Tail 8 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 8 Οκτωβρίου 2012 (edited) Όπως είχε προβλέψει και ο φίλος μου και διαχειριστής Αίολος στο άρθρο του που αναφέρθηκε στην παρουσίαση του ενυδρειου μου σχετικά με την ΜΗ συμβίωση των δυο ζωντανών οργανισμών και τον κίνδυνο που διατρέχει το ένα απ' τα δυο, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την πληροφορία, έτσι ώστε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν στους νεότερους ή αυτούς που σκέφτονται να επιχειρήσουν κάτι παρόμοιο. Ας τα πάρουμε λοιπ΄λον απ΄την αρχή : - Στο ενυδρείο μου που τρέχει εδώ και επτά μήνες περίπου, κατοικεί από τον 3ο μήνα ένας μικρός κόκκινος αστερίας (red sea star), ο οποίος και τρέφεται μόνος του απ' τα υπολείματα και τους μικροοργανισμούς του ενυδρείου μου. Τον παρατηρεί κανείς όλες τις ώρες σε απίθανα μέρη να είναι αραγμένος και σε περίεργες για εμάς στάσεις, όπως θα μπορέσετε να δείτε και σε φωτογραφίες που έχω αναρτήσει στην παρουσίαση του ενυδρείου μου. - Το τελευταίο διάστημα και λόγω του υπερπληθυσμού από οφίουρους στο ενυδρείο αποφάσισα να αγοράσω μια γαρίδα αρλεκίνο Στην αναφορά λοιπόν που έκανα για την αγορά του συγκεκριμένου ζωντανού, έγραψα όπως νόμιζα ή καλύτερα ήθελα να πιστεύω και ευχόμουν η γαρίδα να μην πειράξει τον κόκκινο αστερία. Μάλιστα πίστευα ακράδαντα ότι η γαρίδα με τις τόσες πολλές επιλογές σε μικρά σνάκ (οφίουρους) που έχει ως επιλογή, δεν θα πλησίαζε καν τον μικρό κόκκινο αστερία. Δυστυχώς το επόμενο βράδυ που επέστρεψα απ΄την δουλειά η γαρίδα καθόταν κάτω απ΄τον βράχο, είχε αγκαλία της τον μικρό αστερία και τον ΕΤΡΩΓΕ !! Είχε ήδη φάει τα δυο πόδια του εξολοκλήρου και το τρίο ήδη ήταν μισοφαγωμένο. Μόνο δυο απ΄τα πόδια του ήταν ανέπαφα. Πιστεύοντας ότι ο αστερίας ήταν ήδη νεκρός, την άφησα για την επόμενη ώρα να συνεχίσει το έργο της αφού αυτόε επέλεξε η φύση .... Λόγω ιδιοσυγκρασίας και ευαισθησίας μου όμως το μαρτύριο του αστερία έληξε στο μισάωρο αφού με πολλή προσπάθεια και χέρια μέσα στο ενυδρείο κατάφερα με την λαβίδα να τον αποσπάσω απ΄την γαρίδα και να τον τοποθετήσω σε έναν ουροσυλλέκτη με λιγο απ΄το νερό του ενυδρείου. Η νύχτα πέρασε και το πρωί με βρήκε να κοιτάω τον αστερία όλο περιέργεια μέσα στο μιρκό κυπελάκι, αφού ακόμα ζούσε για καλή του τύχη παρά την ταλαιπωρία που πέρασε στο στόμα της γαρίδας αλλά και την παραμονή του στο μικρό πλαστικό κύπελο. Ο φίλος, γείτονας, γιατρός και νέος διαχειριστής πλέον, συμφορουμίτης Άλεξ προσφέρθηκε να αναλάβει την φιλοξενία του μικρού κόκκινου τραυματία αστερία στο ρεφιούτζιουμ που διαθέτει αφού εγώ δεν διαθέτω ούτε σάμπ και μετά από 3 ημέρες επικοινωνίας και ενημέρωσης ο αστερίας αναρρώνει με την απουσία της γαρίδας αρλεκίνου αλλά και σε ένα περιβάλλον σίγουρα καλύτεορ γι αυτόν. Μέσα στην αναμπουμπούλα, την στεναχώρια, την πεποίθηση ότι ο αστερίας δεν ήταν πλέον ζωντανός, δεν μπήκα στην διαδικασία να τραβήξω φωτογραφίες για να σας δείξω την κατάσταση πόυ τον βρήκα σε λιγότερο από 24 ώρες παραμονής με την γαρίδα θηρευτή. Ο Άλεξ το έπραξε για μένα σε μια φωτογραφία με όχι ιδαιτερη ευκρίνει, θα ζητούσα αν έχει να ποστάρει ακόμα καμμιά, μόνο και μόνο για να γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν αυτή μου η ενέργεια και να καταλάβουμε όλοι ότι δεν πρέπει να παίζουμε ή να πειραματιζόμαστε με τα ζωντανά του Θεού και της φύσης. Τα συγγράματα, τα άρθρα, οι βιβλιογραφίες και οι εμπειρίες των παλαιών αρκούν για να είναι ο ΟΔΗΓΟΣ όλων εμάς των νέων στο χόμπυ έτσι ώστε να διατηρούμε με ασφάλεια όλα αυτά τα ζωντανά στο ενυδρείου του σπιτιού μας. Ευχαριστώ για την ανάγνωση. Κωνσταντίνος ps Ο αστερίας θα παραμείνει στον Άλεξ και μετά την ανάρρωσή του, αφού πιστεύω ότι το αξίζει. Ευχαριστώ πολύ Άλεξ και δημόσια για άλλη μια φορά. Έγινε επεξεργασία 8 Οκτωβρίου 2012 - Road Tail Link to comment Share on other sites More sharing options...
Παναγιώτης Κ 8 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 8 Οκτωβρίου 2012 Πω ρε συ! Κρίμα το ζωντανό! Έτσι είνα αυτά! Τώρα να προσέχεις! Εμ και συ τι τις ήθελες τις παράξενες τις γαρίδες? Αλήθεια, υπάρχει περίπτωση να ξαναβγάλει πόδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 8 Οκτωβρίου 2012 Ναι ο αστερίας λογικά θα ανακάμψει την στιγμή που δεν πειράχτηκαν τα ζωτικά του όργανα... θα αργήσει λίγο αλλά θα βγάλει νέα πόδια. Μπράβο Κωνσταντίνε που μοιράστηκες με όλους αυτή σου την εμπειρία....σε ένα φόρουμ πρέπει να εκτός από τις επιτυχίες μας να αναφέρουμε και τις αποτυχίες μας προφυλάσσοντας και τα υπόλοιπα μέλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorentzos 8 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 8 Οκτωβρίου 2012 Λυπάμαι για τον αστέρια γτ μου άρεσε πολυ!! Μακάρι να γίνει καλα γρήγορα. Πάντως μπορείς άμα σου καθαρίσει τους μικρούς αστεριες μετα να την δώσεις αλλού την γαριδα και να ξανα πάρεις τον αστέρια πίσω. Εκτός αν σου αρέσει πιο πολυ η γαριδα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 8 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 8 Οκτωβρίου 2012 Όταν τον έβαλα μέσα τον αστερία θύμιζε ταινία Ταραντίνο... Έχει δύο μέρες που περπατάει με ταχύτητα αστερία και δεν έχει καμία σχέση.Σε ένα δυνατό σταθερό σύστημα σαν το δικό μου με πάρα πολλά σφουγγάρια και χωρίς θηρευτές θα έχει και χώρο και τροφή για να ανακάμψει.Το πόσος χρόνος θα χρειαστεί θα το δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 10 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Από εχθές με την αλλαγή νερού που έγινε το κόκκινο μπιχλιμπίδι πήρε τα πάνω του.. Βόλτες πάνω-κάτω στους βράχους και τώρα κόλλησε στο τζάμι ! εντυπωσιακό.... Πλέων οι πληγές και τα ακρωτηριασμένα άκρα έχουν αρχίσει την αναγέννηση ιστού και ανακάμπτει. Welcome back! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 10 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Όσο και αν φαίνεται ελάχιστο το μικρό κόκκινο αστέρι, σας διαβεβαιώ ότι είναι απ΄τα ομορφότερα και οικονομικότερα ζωντανά που μπορείτε να έχετε στο ενυδρείο σας. Μόνη προυπόθεση είναι να μην συνυπάρχει γαρίδα αρλεκίνος στον ίδιο χώρο. Σκεφτείτε το ......... Καλή ανάρρωση μικρούλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Αυτος ο τροπος αναγεννησης που εχουν καποια ζωντανα ειναι πραγματικα εκπληκτικος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος