Jump to content

Σκέψη Για Θαλασσινό

Recommended Posts

Συνφορουμίτες καλησπέρα,

μετά από πολύ καιρό στο χόμπι και κάτοχος 2 ενυδρείων γλυκού νερού,120 και 20 λίτρα αντίστοιχα,μου περνάει από το μυαλό να κάνω και ένα

θαλασσινό με ένα δυό ψαράκια.Το σύμπαν συνωμοτεί και προχθές βρίσκω πεταμένο έξω από το σπίτι ένα diy σε πολύ καλή κατάσταση ενυδρείο.

Φυσικά το μαζεύω το ξεπλένω και το γεμίζω για να δω μήπως έχει τίποτα διαρροές.Εδώ και 3 μέρες δεν έχει στάξει ούτε σταγόνα.

Το ενυδρείο είναι 55 λίτρα.Το φιλτράκι που μου περισσεύει είναι ένα κρεμαστό HBL 701 .Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι πρέπει να κάνω και αν υπάρχει κάποιος οδηγός εδώ

να διαβάσω γιατί είμαι ΑΧΕΤΟΣ από το θέμα του θαλασσινού.

Επίσης τι άλλο θα χρειαστώ από εξοπλισμό .

Ερώτηση από τον γιό μου "Μπορούμε να βάλουμε Νέμο και Ντόρις"?

Επειδή δεν βιάζομαι για το στήσιμο,θα ήθελα αν γίνεται να μου προτείνετε και diy πράγματα να φτιάξω ή και να παραγγείλω και από ebay για θέμα οικονομίας.

Αυτά προς το παρών και συγνώμη αν κούρασα με το μεγάλο κείμενο.

Καλώς τον....

Αν προσανατολίζεσαι σε μικρό εδώ είσαι... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50474

Άρχισε το διάβασμα του άρθρου με όλα τα λίνκ που περιλαμβάνονται σ αυτό...

Σε ενυδρεία μικρού μεγέθους δυστυχώς ό Nemo θα είναι χωρίς την Ntoris γιατί όσο χαζή και να είναι θέλει μεγάλα ενυδρεία !!

.

Σε ενυδρεία μικρού μεγέθους δυστυχώς ό Nemo θα είναι χωρίς την Ntoris γιατί όσο χαζή και να είναι θέλει μεγάλα ενυδρεία !!

:bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163: :bigemo_harabe_net-163:

Kατα τα άλλα, όπως τα λέει ο Aiolos. Καλή αρχή, και περιμένουμε εξελίξεις!

Καλώς τον....

Αν προσανατολίζεσαι σε μικρό εδώ είσαι... http://www.aquazone....showtopic=50474

Άρχισε το διάβασμα του άρθρου με όλα τα λίνκ που περιλαμβάνονται σ αυτό...

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Μέσα τα κεφάλια τώρα για διάβασμα. :)

ps

Θεΐκό αυτό για την Ντορις

:bigemo_harabe_net-74:

Καλό διάβασμα και καλή επιτυχία στο νέο σου εγχείρημα !

Κ

Ερώτηση :

Στο παραπάνω φίλτρο που αναφέρω ότι έχω στην κατοχή μου,βάζω βιολογικό υλικό(siporax πχ)?

Μπορώ να το μπολιάσω με βιολογία από το ενυδρείο του γλυκού?

Όχι,Η βιολογία στο θαλασσινό στηρίζεται 100% στον ζωντανό βράχο και στην ζωντανή άμμο.Τα μόνα πράγματα που θα βάλεις στο φίλτρο είναι ενεργός άνθρακας και αντιφώσφορος. Δεν ξέρω αν προσανατολίζεσαι σε κάποιο σκίμμερ αλλά νομίζω το reef octopus το μικρό είναι οτι πρέπει γι αυτά τα λίτρα+οτι είναι φτηνό και πιο αποδοτικό σε σχέση με άλλα κινέζικα.

Όχι,Η βιολογία στο θαλασσινό στηρίζεται 100% στον ζωντανό βράχο και στην ζωντανή άμμο.Τα μόνα πράγματα που θα βάλεις στο φίλτρο είναι ενεργός άνθρακας και αντιφώσφορος. Δεν ξέρω αν προσανατολίζεσαι σε κάποιο σκίμμερ αλλά νομίζω το reef octopus το μικρό είναι οτι πρέπει γι αυτά τα λίτρα+οτι είναι φτηνό και πιο αποδοτικό σε σχέση με άλλα κινέζικα.

Κάποια συγκεκριμένη πρόταση για τα: ενεργός άνθρακας και αντιφώσφορος ?

Και για πόσα κιλά ζωντανό βράχο και στην ζωντανή άμμο πρέπει να υπολογίζω?

Ευχαριστώ

Έγινε επεξεργασία - jimn

Ο άνθρακας όπως και να τον βαπτίσεις παραμένει άνθρακας.Εγώ δουλεύω της waterwaves τον 5κιλο και είναι καλός.Απο αντιφώσφορο όμως πάς σε σιδήρου GFO και έχεις πολλές επιλογές.Καλύτερα αφου θα τον βάλεις σε φίλτρο να είναι χοντρόκοκκος γιατί το υλικό σε σκόνη είναι για χρήση σε ριάκτορα αντιφωσφόρου. Το υλικό δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με κοράλλι γιατί προκαλεί εγκαύματα οπότε βάλτο σε ψιλή κάλτσα.

υπολόγισε 5-8 κιλά βράχο και 8 κιλά αραγωνίτη.

Με προσεκτικά βήματα και καλή μελέτη πριν απο κάθε αγορά θα έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.Δεν χρειάζεται μια περιουσία για να φτιάξεις ένα μικρό θαλασσινό.

Αν κατάλαβα καλά,με ζωντανό βράχο και ζωντανό αραγωνίτη και το σκίμερ,είμαι εντάξει από το θέμα της βιολογίας.

Το φίλτρο με το αντιφώσφορο και τον άνθρακα είναι απαραίτητο?

Μπόλιασμα του ενυδρείου πως γίνεται για να αποφύγω τον κύκλο του στρωσίματος ή δεν γίνεται?

Αν κατάλαβα καλά,με ζωντανό βράχο και ζωντανό αραγωνίτη και το σκίμερ,είμαι εντάξει από το θέμα της βιολογίας.

:bigemo_harabe_net-64:

Κάποιοι επιμένουν και το χρησιμοποιούν, κάποιοι πάλι όχι.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα φιλτράκι κρεμαστό εξωτερικό μόνο για μικρή ποσότητα υλικών άνθρακα και αντιφώσφορου (σιδήρου) .

Μπόλιασμα του ενυδρείου πως γίνεται για να αποφύγω τον κύκλο του στρωσίματος ή δεν γίνεται?

Υπομονή 20 ημερούλες

Καλή συνέχεια και διάβασμα, πολύ διάβασμα !!

Κ

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Ναι τα τελευταία χρόνια τα επιτυχημένα θαλασσινά ενυδρεία στηρίζονται ακριβώς σε αυτά τα συστατικά.Είναι η φιλοσοφία Berlin απλά τα λίτρα αλλάζουν και πρέπει να βρείς την αναλογία για να έρθει η ισορροπία

Το φίλτρο που αναφέρεις στην αρχή νομίζω σε καλύπτει.Απλά θα περιμένεις να κάνει τον κύκλο του πρώτα το ενυδρείο και μετά να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς γιατί τα βακτήρια θέλεις να αποικήσουν τον βράχο και όχι τα υλικά του φίλτρου.

Μπόλιασμα φίλε μου γίνεται αν πάρεις απο στρωμένο ενυδρείο κάποιο μπόλι (βράχο,αραγωνίτη ή και νερό)όπως ακριβώς και στου γλυκού νερού.

Αν βιάζεσαι πολύ υπάρχουν προϊόντα φυτικά που εξουδετερώνουν την αμμωνία τελειώνοντας πιο γρήγορα τον κύκλο και μπορείς να βάλεις ψαράκι σε μία μέρα.Στο θαλασσινό νερό το ΝΟ2 δεν είναι τόσο τοξικό και τα περισσότερα ψάρια έχουν αρκετά καλή ανεκτικότητα ακόμα και σε ψηλές τιμές στο νερό.Κοίτα για Prodibio ammo-stop και βακτήρια bio digest.

Ναι τα τελευταία χρόνια τα επιτυχημένα θαλασσινά ενυδρεία στηρίζονται ακριβώς σε αυτά τα συστατικά.Είναι η φιλοσοφία Berlin απλά τα λίτρα αλλάζουν και πρέπει να βρείς την αναλογία για να έρθει η ισορροπία

Το φίλτρο που αναφέρεις στην αρχή νομίζω σε καλύπτει.Απλά θα περιμένεις να κάνει τον κύκλο του πρώτα το ενυδρείο και μετά να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς γιατί τα βακτήρια θέλεις να αποικήσουν τον βράχο και όχι τα υλικά του φίλτρου.

Μπόλιασμα φίλε μου γίνεται αν πάρεις απο στρωμένο ενυδρείο κάποιο μπόλι (βράχο,αραγωνίτη ή και νερό)όπως ακριβώς και στου γλυκού νερού.

Αν βιάζεσαι πολύ υπάρχουν προϊόντα φυτικά που εξουδετερώνουν την αμμωνία τελειώνοντας πιο γρήγορα τον κύκλο και μπορείς να βάλεις ψαράκι σε μία μέρα.Στο θαλασσινό νερό το ΝΟ2 δεν είναι τόσο τοξικό και τα περισσότερα ψάρια έχουν αρκετά καλή ανεκτικότητα ακόμα και σε ψηλές τιμές στο νερό.Κοίτα για Prodibio ammo-stop και βακτήρια bio digest.

Ευχαριστώ για την απάντηση,

επιδεί λόγο οικονομικής στενότητας κοιτάζω να βρω τα απαραίτητα στις αγγελίες,με ποια σειρά πρέπει να πάρω τα πράγματα και να μπουν στο ενυδρείο

ώστε να μην χαλάσω κάτι,βράχο και αραγωνήτη πρέπει να βρώ ζωντανό ή και νεκρός να είναι επανέρχεται?

Συγνώμη και πάλι αν ρωτάω βλακείες :)

Ο νεκρος βραχος θελει καποιο χρονικο διαστημα ωστε να αποικιστει με <<ζωη>>,

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη φίλε μου άλλωστε ο καθένας μας μόνο γνωρίζει.

Και νεκρό βράχο αν πάρεις μια χαρά ζωντανεύει αν βάλεις ένα μικρό κομμάτι ζωντανού.Απλά θέλει πολύ περισσότερο χρόνο όπως λέει και ο Δίας πιο πάνω.Για εμένα καλύτερα να χτίσεις ένα ενυδρείο απο την αρχή επενδύοντας σε αραγωνίτη και βράχο(νεκρό ή ζωντανό) μαζί με εξοπλισμό θερμοστάτη/σκίμμερ./φωτισμό και αλάτι+ένα μπουκαλάκι βακτήρια για το ξεκίνημα.

Σε 2ο χρόνο θα βάλεις και τα ζωντανά αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί έχεις δρόμο μπροστά σου.

Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη φίλε μου άλλωστε ο καθένας μας μόνο γνωρίζει.

Και νεκρό βράχο αν πάρεις μια χαρά ζωντανεύει αν βάλεις ένα μικρό κομμάτι ζωντανού.Απλά θέλει πολύ περισσότερο χρόνο όπως λέει και ο Δίας πιο πάνω.Για εμένα καλύτερα να χτίσεις ένα ενυδρείο απο την αρχή επενδύοντας σε αραγωνίτη και βράχο(νεκρό ή ζωντανό) μαζί με εξοπλισμό θερμοστάτη/σκίμμερ./φωτισμό και αλάτι+ένα μπουκαλάκι βακτήρια για το ξεκίνημα.

Σε 2ο χρόνο θα βάλεις και τα ζωντανά αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί έχεις δρόμο μπροστά σου.

:bigemo_harabe_net-64:

επειδη ειμαι νεος στα αλατια φιλε θα το χαρης παρα πολυ μην κολας καθολου ριξε διαβασμα ενημερωνε και θα εχεις πληρη στηριξει απο τα παιδια!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...