karaman 7 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Χαιρετω την παρεα του Αquazone!! Eιμαι εδω και 5 περιπου χρονια κατοχος ενος γλυκου ενυδρειου συγκεκριμενα εχς το Juwel record 800.Την τελευταια περιοδο σκεφτομαι εντονα να κανω την μεταστροφη στο θαλασσινο!Αφου ψαχτηκα και διαβασα αρκετα γενικα για τα θαλασσινα ενυδρεια κατεληξα σε 3 επιλογες. 1)http://www.ebay.co.uk/itm/BOYU-MARINE-NANO-TL-550-HIGH-FISH-AQUARIUM-KIT-/251034334840?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item3a72cff678 2)http://www.swelluk.com/aquarium/fish-tanks-404/aquael-marine-1598/aquael-reef-max-cabinet-white-254671.html 3)και τριτη επιλογη να ξεκινησω απο την αρχη και να μετατρεψω το δικο μου σε θαλασσινο. Ακουω τις προτασεις σας.Ευχαριστω εκ των προτερων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 7 Οκτωβρίου 2012 (edited) Καλώς τον Αν πρόκειται να αγοράσεις ένα από τα δύο... το δεύτερο (Aquael) ασυζητητί !!! Έχει πολύ καλό δίκτυο υποστήριξης στην Ελλάδα και δεν είναι Κινέζικα !!!.. είναι Πολωνικά. http://www.aquael.com/index.php?option=com_content&view=article&id=166%3Areefmax&catid=55%3Azestawy-akwariowe&Itemid=312〈=en Όσο για την μετατροπή του παλιού σου είναι μεγάλη κουβέντα...αποφάσισε και εδώ είμαστε. Έγινε επεξεργασία 7 Οκτωβρίου 2012 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 7 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Και οι τρεις επιλογές είναι οκ για να μένα.Μόνο η τσέπη σου ξέρει.Απλά στην μετατροπή θα πρέπει να κάνεις μελέτη τι θα χρειαστείς,ενώ με τις άλλες λύσεις έχεις ένα σύστημα με αρχικό εξοπλισμό, έτοιμο να το γεμίσεις νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 7 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Η αληθεια ειναι οτι και εγω κλινω προς το Αquael.Δεν θυμαμαι ομως να το εχω δει σε καποιο πευ σοπ στην Αθηνα.Μηπως γνωριζει κανεις η να το αγορασω κατευθειαν απο το internet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Δεν νομίζω να σε συμφέρει λόγω μεταφορικών αλλά και λόγω εγγύησης που θα έχεις από τα εδώ καταστήματα / αντιπροσωπεία..... άσε που θα υποστηρίξεις και την τοπική αγορά. Κάνε μια κρούση σε κάποια καταστήματα και θα βγάλεις άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Έτυχε να δω και τα δύο εδώ στη Θεσσαλονίκη και το Aquael είναι χιλιόμετρα μπροστά !!! Για πες μας αυτό που έχεις πόσα λίτρα είναι και τι εξοπλισμός υπάρχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 7 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Εχω το Juwel Record 800 και ειναι 110 λιτρα.Απο εξοπλισμο εχω οτι ειχε απο την αρχη το ενυδρειο.Δηλαδη φιλτρο με κυκλοφορητη 600l/h, θερμοστατη 100watt και 2 λαμπες 18 watt εκαστως.Αν και δεν το νομιζω γιατι μου αρεσει πολυ το Aquael σε περιπτωση ποθ αποφασισω να μετατρεψω το δικο μου σε θαλασσινο για τι κοστος μιλαμε περιπου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 7 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Ξεχασα να σημειωσω οτι το φιλτρο ειναι εσωτερικου τυπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 7 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Θα πρέπει να αλλάξεις λάμπες ειδικές για θαλασσινό, να το εξοπλίσεις με skimmer, κυκλοφορητές... τον θερμοστάτη και το εσωτερικό φίλτρο μπορείς να το κρατήσεις αν δεν ενοχλεί αισθητικά για την χημική φίλτρανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 7 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Θα χρειαστω παραπανω απο δυο λαμπες?Γιατι αν ναι θα πρεπει να φτιαξω ειδικη κατασκευη γιατι το καπακι μου εχει υποδοχες για δυο.Φιλτρο φτανει αυτο που εχω η θα χρειαστω και εξωτερικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 7 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 7 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα και καλη αρχη και απο εμενα.για το εσωτερικο φιλτρο αν δεν σε ενοχλει εμφανισιακα εισαι μια χαρα.θα βαλεις ανθρακα και αντιφοσφωρο μεσα και θα εχεις καλυψει το χημικο φιλτραρισμα.αν το ψηλωσεις τοτε αναγκαστικα θα βαλεις καποιο εξωτερικο.βεβαια θα χρειαστεις εξτρα κυκλοφορητες μιας και η ροη του φιλτρου δεν αρκει. για το φωτισμο εξαραταται απο τι κοραλια θελεις να φιλοξενησεις αποτε αντιστοιχα και η ποσοτητα των λαμπων και τα watt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karaman 7 Οκτωβρίου 2012 Author #12 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Τι εννοεις αν το ψηλωσω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 7 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 7 Οκτωβρίου 2012 (edited) πολλοι που εχουν juvel ενυδρεια το αφαιρουν το εσωτερικο το φιλτρο(οπως εγω) ειτε γιατι δεν τους αρεσει εμφανισιακα ειτε για να κερδισουν τα λιτρα που <<αφαιρει>> το φιλτρο.βεβαια κανει καλη δουλεια μιας και συλλεγει το φιλμ της επιφανεις μιας και εχει και εισαγωγη και στο πανω μερος του φιλτρου. Έγινε επεξεργασία 7 Οκτωβρίου 2012 - ψαρουκλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 7 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα φίλε μου και από εμένα και καλή αρχή! Και εγώ θα σου πρώτηνα το aquel χωρίς συζήτηση αλλά αν θες να κάνεις μετατροπή στο δικό σου θα έλεγα όπως και να έχει να βάλεις σαμπ και θα σου λυθούν τα χέρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος