Alexpsycho 7 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Επιτέλους βλέπω αυγά!!! οι γονείς προστατεύουν και διώχνουν τυχών θηρευτές που παραμονεύουν...τι πρέπει να κάνω για να δώ δισκο-μωρά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 7 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Εσυ τιποτα .... Απο εδω και περα ειναι δουλεια των γονιων !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 7 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Το βράδυ να αφήνεις κάποιο φωτάκι για να βοηθάς τους γονείς, να βλέπουν και να διώχνουν τους επίδοξους θηρευτές… τι άλλα ψάρια έχεις μέσα στο ενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 7 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Το βράδυ να αφήνεις κάποιο φωτάκι για να βοηθάς τους γονείς, να βλέπουν και να διώχνουν τους επίδοξους θηρευτές… τι άλλα ψάρια έχεις μέσα στο ενυδρείο? ένα ροδόστομο και έναν ακόμα δίσκο..σύνολο 3 δίσκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 9 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 9 Οκτωβρίου 2012 Η γυαλα ειναι η 200λιτρη του προφιλ σου;Το καλυτερο και ευκολοτερο αποτελεσμα θα ερθει μενοντας μονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 9 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 9 Οκτωβρίου 2012 φιλε μου λυπαμε που στο λεω αλλα μαλλον οι γονεις θα τα φανε επειδη ειναι υπερ προστατευτικοι. αφου εχεις ζευγαρι παρε μια απλη γυαλα 50χ50 βαλτα μεσα βαλε και ενα σφουγγαροφιλτρο και αστα εκει μονα τους. φρεσκο νερακι καθημερινα και θα δεις συντομα ψαρακια. ολες οι γνωμες βεβαια και ολες οι αποψεις δεκτες. φιλικα γιωργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 9 Οκτωβρίου 2012 Γιώργο δεν έχει να λέει κάτι το ότι είναι υπερπροστατευτικοι με το να τα φάνε .... Δεν στέκει αυτό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 9 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 9 Οκτωβρίου 2012 Καλο για τετοιεςπεριπτωσεις ειναι να εχεις γεννηστρα...ειναι η πρωτη τους φορα? Καλο ειναινα μην ταισεις για να μη επιβαρυνεις το νερο σου μεχρι να βγουνε ουριστες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 9 Οκτωβρίου 2012 (edited) 3η μέρα σήμερα και τα αυγά εξαφανίστηκαν...Μακάρι να είχα περισσότερες πληροφορίες απο την αρχή αλλά είναι η πρώτη μου φορά...και τάισα και οι γονείς πήγαν να φάνε και άφησαν τα αυγά απροστάτευτα...πήγε ο μικρός 3ος δίσκος και τα έκανε μεζέ...έχω μια καραντίνα κομπλέ άδεια.Την επόμενη φορά θα την γεμίσω θα μεταφέρω και την μητέρα και θα έχω περισσότερες πιθανότητες να δώ ουρίτσες.Ακόμα δεν έχω καταλάβει βέβαια ποιό είναι το θηλυκό αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.Πάντως ήταν περίπου 25-30 αυγά όταν τα πρωτοείδα και κάθε μέρα εξαφανιζόταν αρκετά. Έγινε επεξεργασία 9 Οκτωβρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 9 Οκτωβρίου 2012 3η μέρα σήμερα και τα αυγά εξαφανίστηκαν...Μακάρι να είχα περισσότερες πληροφορίες απο την αρχή ( μπορεις να κοιταξεις καποια απο τα θεματα στη κατηγορια των δισκων εχουν γινει αρκετες αναφορες πανω στο θεμα γεννα και στο θεμα τι κανω μετα ) αλλά είναι η πρώτη μου φορά...και τάισα και οι γονείς πήγαν να φάνε και άφησαν τα αυγά απροστάτευτα...( ειναι νεοι οι γονεις , με τον καιρο θα μαθουν να πηγαινουν ενας ενας για φαι ) πήγε ο μικρός 3ος δίσκος και τα έκανε μεζέ...έχω μια καραντίνα κομπλέ άδεια.Την επόμενη φορά θα την γεμίσω θα μεταφέρω και την μητέρα και θα έχω περισσότερες πιθανότητες να δώ ουρίτσες. ( μπορει οταν τα μεταφερεις να κανεις καιρο να δεις παλι αυγα μονο και μονο απο στρες της μεταφορας )!!! Ακόμα δεν έχω καταλάβει βέβαια ποιό είναι το θηλυκό αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.( το οτι ειδες να γεννανε δεν παει να πει πως εχεις πιστοποιημενο ζευγαρι , πιστοποιημενο ζευγαρι θα εχει ΜΟΝΟ οταν δεις ουρες )!!! Πάντως ήταν περίπου 25-30 αυγά όταν τα πρωτοείδα και κάθε μέρα εξαφανιζόταν αρκετά. Ασε τους γονεις οπως ειναι και οταν εισαι σιγουρος πως προκειται για πιστοποιημενο ζευγαρι και οταν θα εισαι σιγουρος οτι εχεις χρονο και θελεις να ασχοληθεις πραγματικα με την αναπαραγωγη τους τοτε βαλτα σε γεννηστρα και περιμενε ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 9 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 9 Οκτωβρίου 2012 Το θυληκο θα το ξεχωριζει απο το λιγο πιο μακρυ γεννητικο οργανο χωρις να ειναι απολυτο αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giwrgos5 9 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 9 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα και παλι. φιλε geosid εγω προσωπικα εχω δει πολλες φορες ουριτσες στο κοινοβιο αλλα ποτε ψαρακια. προτεινα λοιπον στον φιλο alexpsycko ακριβως το ιδιο που του λες και εσυ. και συμπληρωνω οτι θα πρεπει να διαθεσει αρκετο χρονο γιατι οι δισκοι δεν ειναι και το πιο ευκολο ψαρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 9 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 9 Οκτωβρίου 2012 καλησπερα και παλι. φιλε geosid εγω προσωπικα εχω δει πολλες φορες ουριτσες στο κοινοβιο αλλα ποτε ψαρακια. προτεινα λοιπον στον φιλο alexpsycko ακριβως το ιδιο που του λες και εσυ. και συμπληρωνω οτι θα πρεπει να διαθεσει αρκετο χρονο γιατι οι δισκοι δεν ειναι και το πιο ευκολο ψαρι. Και εγώ προς αυτή την κατεύθυνση το βλέπω το πράμα.Με το reef να τρώει τον περισσότερο μου χρόνο το δισκάδικο είναι 1 ώρα την εβδομάδα 60-80% αλλαγή νερού και τσεκάρισμα τις ταίστρες.Αν κάτσει και άλλη γέννα ίσως το δώ πιο ζεστά το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mathaios81 9 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 9 Οκτωβρίου 2012 Ο δισκος δεν ειναι δυσκολο ψαρι αλλα ιδιοτροπο .το 80% καθε εβδομαδα σηκωνει πολυ κουβεντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 9 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 9 Οκτωβρίου 2012 Μια ερωτηση,γιατι εχεις εναν ροδοστομο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Οκτωβρίου 2012 Author #16 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Μια ερωτηση,γιατι εχεις εναν ροδοστομο? Είχα κοπάδι και πήγαινε πολύ καλά, δυστυχώς απο μια αστοχία στο αντιχλώριο(πιθανότατα χαλασμένο) έμεινε μόνο ένα... Παίδες πάλι αυγά έχω....τώρα τα είδα...είναι λογικό? κάθε πότε γεννάνε αυτά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 12 Οκτωβρίου 2012 δεν υπαρχει κατι στανταρ στο καθε ποτε γεννανε μπορει για τον αλφα βητα λογο να φανε τα αυγα ( πχ λογο μικρου αριθμου ) και να προχωρησουν σε νεα γεννα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Οκτωβρίου 2012 Author #18 Share 12 Οκτωβρίου 2012 δεν υπαρχει κατι στανταρ στο καθε ποτε γεννανε μπορει για τον αλφα βητα λογο να φανε τα αυγα ( πχ λογο μικρου αριθμου ) και να προχωρησουν σε νεα γεννα Ναι Γιώργο θα πάνε όμως ή πάλι θα μείνω με την όρεξη .... άντε να δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 12 Οκτωβρίου 2012 καταρχην οπως ειπα και στην αρχη , πρεπει να δεις εαν οντως εχεις ζευγαρι , το οτι βγαλανε αυγα δεν λεει τιποτα ... μπορει να μην ειναι καν γονιμοποιημενα απο τις 48 ωρες και μετα θα δεις εαν ορισμενα απο τα αυγα σου εχουν σκουρινει , εαν εχουν σκουρινει ειναι γονιμοποιημενα ( αρα εχεις γονιμο - πιστοποιημενο ζευγαρι ) Οποτε οπως λεμε συνηθως ( Φεεεεετα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Οκτωβρίου 2012 Author #20 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Ένα ένα μας τα λές....Πάντως και τα 2 δισκάκια κάθονται και τα φυλάνε...όνειρο ζω μην με ξυπνάτε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 12 Οκτωβρίου 2012 Ένα ένα μας τα λές....Πάντως και τα 2 δισκάκια κάθονται και τα φυλάνε...όνειρο ζω μην με ξυπνάτε.... Ετσι τα μαθαινεις ευκολοτερα Εαν στα πω ολα μαζι θα μπερδευτης Παρε αλλο ενα τιπ : το βραδυ που θα ειναι κλειστα τα φωτα στο ενυδρειο σου , ασε ενα μικρο φωτακι ανοιχτο κοντα στο ζευγαρι ( καποιο πορτατιφ , καποιο λαμπακι , κανα κερι στην αναγκη ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 12 Οκτωβρίου 2012 Author #22 Share 12 Οκτωβρίου 2012 έγινε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 3 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 3 Νοεμβρίου 2012 Αλεξ τι εγινε τελικα;;βγηκαν μικρα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 16 Νοεμβρίου 2012 #24 Share 16 Νοεμβρίου 2012 γιατρε πως παει το θέμα; τι διαστάσεις εχει το ενυδρειο έχω και εγω ενα άδειο 200 λίτρο 80χ50χ50 και έχω κολλήσει με τους δίσκους και λέω να κάνω την αρχη τον Δεκέμβρη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 16 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 16 Νοεμβρίου 2012 Άντε να μαζευόμαστε γιατι γεμίσαμε αλάτια πια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος