Jump to content

Φοβισμένα Cardinals..

madsk1llzz

Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι....

Κατευθείαν στο ψητό...

Χθές έκανα αλλαγή νερού και παράλληλα με τηλεκάρτα καθάρισα το τζάμι εσωτερικά.. Όταν τελείωσα ήταν 14:00 και 14:30 άναψαν τα φώτα..

Από τότε τα δύο cardinals είναι κρυμμένα στο πίσω μέρος και κάτω από το βράχο.. Βγήκαν μόνο λίγο αργά το απόγευμα και το βράδυ όταν έσβησαν τα φώτα, σε αντίθεση με την μέχρι χθες συμπεριφορά τους που κυκλοφορούσαν κανονικά μαζί με δύο ocellaris και ένα goby που έχω...

Σήμερα πάλι είναι μονίμως κρυμμένα.. Μετά από προσεκτική παρατήρηση είδα κάποια τσιμπηματάκια στην άκρη ενός από τα πτερύγια και στα δύο..

Για να δω αν τρώνε πριν απο λίγο έριξα κατψυγμένη (μιας και μόνο αυτήν προτιμούν στους 2 μήνες που τα έχω και τους ρίχνω μια φορά την εβδομάδα) και το ένα από αυτά βγήκε και έφαγε για 2-3 λεπτά και ξανακρύφτηκε.. Το άλλο παρέμεινε ατάραχο κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ ως σήμερα....

Τι κάνουμε λοιπόν;

Έγινε επεξεργασία - madsk1llzz

Παρακολούθησε τα τις επόμενες μέρες να δείς τι συμβαίνει.Πάντως μια φορά την εβδομάδα τάισμα είναι πολύ λίγο.

Παρακολούθησε τα τις επόμενες μέρες να δείς τι συμβαίνει.Πάντως μια φορά την εβδομάδα τάισμα είναι πολύ λίγο.

συμφωνώ , θα τα χάσεις .., μήπως είναι μπουκωμένο αυτό που δεν βγήκε για φαϊ ; έχεις δοκιμάσει να τους δώσεις τροφή σε pellet ;

Δυο μήνες που τα έχω ετρωγαν σαν τρελά όταν έριχνα κατεψυγμένη και εδώ και εδώ και δύο εβομάδες άρχιζαν να δοκιμάζουν flakes... Pellets όχι δεν έχω δοκιμάσει να ρίξω..

Να τα φόβησε τόσο πολύ το χέρι που έβαλα για να καθαρίσω το τζάμι; Το κάνω κάθε 10 μέρες περίπου και ως τώρα δεν είχα κανένα πρόβημα.

Πάντως τωρα που είναι σβηστά τα φώτα το ένα βολτάρει κανονικά αλλά το άλλο είναι ακόμα πιο βαθιά χωμένο και σχεδόν ακίνητο.. Οι τσιμπιματιές με ανησυχούν μήπως τους έχουν κάνει επιθέσεις τα ocellaris αλλά δεν έχω δει κάτι τέτοιο.

Δυο μήνες που τα έχω ετρωγαν σαν τρελά όταν έριχνα κατεψυγμένη και εδώ και εδώ και δύο εβομάδες άρχιζαν να δοκιμάζουν flakes... Pellets όχι δεν έχω δοκιμάσει να ρίξω..

Να τα φόβησε τόσο πολύ το χέρι που έβαλα για να καθαρίσω το τζάμι; Το κάνω κάθε 10 μέρες περίπου και ως τώρα δεν είχα κανένα πρόβημα.

Πάντως τωρα που είναι σβηστά τα φώτα το ένα βολτάρει κανονικά αλλά το άλλο είναι ακόμα πιο βαθιά χωμένο και σχεδόν ακίνητο.. Οι τσιμπιματιές με ανησυχούν μήπως τους έχουν κάνει επιθέσεις τα ocellaris αλλά δεν έχω δει κάτι τέτοιο.

εμένα ότι είναι σε pellet το τρώνε , μπορεί να έχει αυγά αυτό που δεν τρώει :drunk:

update.. σημερα γυριζοντας απο τη δουλεια βρηκα το ένα cardinal νεκρο και το άλλο μονίμως στην γνωστή του κρυψώνα.. Τάϊσα με flakes αλλά καμία απόκριση.. Μετρήσεις νερού φυσιολογικές.. Όλη αυτή η αλλαγή ξεξίνησε από την αλλαγή νερού που έκανα το Σάββατο το πρωϊ, πριν δυο μέρες δηλαδή και το καθάρισμα του τζαμιού εσωτερικά με χέρι, αλλά είναι κάτι που γινόταν συνέχεια ανά δέκα μέρες. Πάντως το cardinal που απέμεινε τώρα, είναι αυτό που όταν σβήνει το φως ξεμυτίζει.. Τι να πω.. Την Παρασκευή ήταν όλα φυσιολογικά. Δεν μπορώ να κατλάβω τι άλλαξε..

:rip: το κάρντιναλ. Τάιζε καλύτερα τον άλλο μην τον χάσεις.

Απλά τρώνε μόνο κατεψυγμένη (οπότε έριχνα μια φορά την εβδομάδα - άντε να τις κάνω δύο, αλλα παραπάνω με παίρνει; Βέβαια όλα αυτά είναι πολύ περίεργα καθώς όπως είπα παραπάνω τις τελευταίες μέρες τσιμπούσαν και flakes και είχα χαρεί. Και ξαφνικά μέσα σε δύο μέρες έγινε όλο αυτό. Να είναι σύμπτωση η αλλαγή νερού;;

Έκανες τίποτα διαφορετικό σε σχέση με τις άλλες αλλαγές νερού που κάνεις?

Τίποτα,όχι..Το μόνο που με προβληματίζει είναι το τρίψιμο του τζαμιού με το χέρι από μέσα με τηλεκάρτα και υαλοβάμβακα.. Αλλά και αυτό το κάνω μία στι δύο φορές που αλλάζω νερό..

Και εγώ το ίδιο κάνω γιατί οι μαγνήτες δεν βγάζουν εύκολα τις κοραλλίνες και ότι πιάνει στο τζάμι και τα ξυράφια τα αποφεύγω. Έτσι ποτίζεις το ενυδρείο σου με φυτοπλαγκτόν που μεγαλώνει στο τζάμι αν κλείσεις κυκλοφορία.Αν έτρωγες και εσύ μια φορά την εβδομάδα θα έχανες την όρεξη σου.Κάτι τέτοιο πρέπει να έπαθε και ο κάρντιναλ.

Προσπάθησε να ταΐσεις με κατεψυγμένη το βράδυ,όταν λες ξεμυτίζει.

Είσαι σίγουρος οτι έτρωγε τα φυλαράκια και δεν τα έφτυνε?

Δώστου και Calanus, θα την φάει σίγουρα.

Προσπάθησε να ταΐσεις με κατεψυγμένη το βράδυ,όταν λες ξεμυτίζει.

Αυτό είχα σκοπό να κάνω σήμερα.

Είσαι σίγουρος οτι έτρωγε τα φυλαράκια και δεν τα έφτυνε?

Δώστου και Calanus, θα την φάει σίγουρα.

Μέχρι πριν από δέκα μέρες τα έφτυνε.. Αλλά τις τελευταλιες δέκα τα έτρωγε..

Το calanus τι είναι;

Αυτό είχα σκοπό να κάνω σήμερα.

Μέχρι πριν από δέκα μέρες τα έφτυνε.. Αλλά τις τελευταλιες δέκα τα έτρωγε..

Το calanus τι είναι;

Τα calanus είναι κοπίποδα. Μπορείς να βρείς και ζωντανά νομίζω σε καλά ενυδρειακά καταστήματα.

Γιατί να μπλέξει με ζωντανά, σαν κύρια μορφή τροφής? Ολο και κάτι θα έχει ο βράχος του και ας τον συμπληρώσει με μια τροφή που αρέσει στο ψάρι, συν την κατεψυγμένη.

http://www.food4fish...eeze-dried.html Αυτην εδώ την ταράζουν και κάνουν σαν τρελά. Υπάρχει και σε πέλετ/φλέικ αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.

Το μόνο κακό είναι οτι είναι λίγο ακριβή.

Γιατί να μπλέξει με ζωντανά, σαν κύρια μορφή τροφής? Ολο και κάτι θα έχει ο βράχος του και ας τον συμπληρώσει με μια τροφή που αρέσει στο ψάρι, συν την κατεψυγμένη.

http://www.food4fish...eeze-dried.html Αυτην εδώ την ταράζουν και κάνουν σαν τρελά. Υπάρχει και σε πέλετ/φλέικ αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.

Το μόνο κακό είναι οτι είναι λίγο ακριβή.

πού την βρίσκουμε Βαγγέλη?Εδώ πάνω πάντως δεν την έχω δεί...

Και στο aquario την εχει με μια αναζητηση που έκανα..

Παρεμπιπτόντως το cardinal ξεμύτισε αλλά δεν έδειξε να συγκινείται από την κατεψυγμένη που του ριξα και που μέχρι πριν λίγεες μέρες έκανε σαν τρελό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και έχω στεναχωρηθεί που σήμερα έχασα για πρώτη φορά ζωντανό και από ότι φαίνεται θα υπάρξει και συνέχεια..

εγώ τα ταϊζω με αυτήν http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2003 και αυτήν http://www.nemoworld.gr/home/aquarium/food/pellets/ocean-nutrition-formula-one-marine-pellet-small-100-gr.html όταν ταϊζω όποτε θυμάμαι flake την αρπάζουν αλλά την φτύνουν , αρτέμια και μύσις κατεψυγμένη επίσης την τρώνε , ελπίζω να ήταν και η τελευταία απώλεια που είχες φίλε μου

Κοίταξες καθόλου το "συγχωρεμένο" σου ψαράκι στο σώμα του μήπως είχε τίποτα σε βακτήριο ή κάποια αρρώστια? Όταν το έβγαλες απ'το ενυδρείο το εξέτασες καθόλου?

Σήμερα το πρωϊ και το δεύτερο cardinal παρασύρονταν από τη ροή, έκανε σπασμούς και αργότρα....r.i.p.....

Κανένα από τα δύο δεν είχε εμφανή σημάδια ή στίγματα στο σώμα.. Περαιτέρω εξέταση δεν έκανα..

Ενδέχεται δηλαδή να υπάρχει μόλυνση; Πρέπει λογικά να περιμένω τις επόμενες μέρες να δω αν θα επηρεαστούν οι υπόλοιποι οργανισμοί του ενυδρείου..Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διαπιστώσω με άλλο τρόπο;

οι υπόλοιπες μετρήσεις (ph, nh3,no3,no2) φυσιολογικές..

Σήμερα το πρωϊ και το δεύτερο cardinal παρασύρονταν από τη ροή, έκανε σπασμούς και αργότρα....r.i.p.....

Κανένα από τα δύο δεν είχε εμφανή σημάδια ή στίγματα στο σώμα.. Περαιτέρω εξέταση δεν έκανα..

Ενδέχεται δηλαδή να υπάρχει μόλυνση; Πρέπει λογικά να περιμένω τις επόμενες μέρες να δω αν θα επηρεαστούν οι υπόλοιποι οργανισμοί του ενυδρείου..Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διαπιστώσω με άλλο τρόπο;

οι υπόλοιπες μετρήσεις (ph, nh3,no3,no2) φυσιολογικές..

Πολλές φορές χάνουμε ψάρια και δεν μπορούμε να βρούμε την αιτία.Ας πούμε απλά οτι είναι είδος υπό εξαφάνιση και συνεχίζουν να το αλιεύουν.Για μένα είναι κρίμα γιατί είναι απο τα είδη που αναπαράγονται με επιτυχία σε ενυδρείο και σίγουρα τα ψάρια αναπαραγωγής είναι πιο ανθεκτικά και πιο συνηθισμένα στην αιχμαλωσία απο ότι τα άγρια και έχεις πιο πολλές επιλογές για την διατροφή τους.Στην θέση σου δεν θα έβαζα άλλο ψαράκι μέχρι να βρω τι συμβαίνει.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Στην θέση σου δεν θα έβαζα άλλο ψαράκι μέχρι να βρω τι συμβαίνει.

Αυτής της άποψης είμαι και εγώ. Πως όμως θα βρω τι συμβαίνει όταν οι υπόλοιποι ζωντανοί οργνισμοί δεν έχουν κάποια διαφοροποίηση; Και ποσο θα πρέπει να περιμένω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...