Τοληs 7 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα και απο μενα!Ειμαι αρχαριοs και οπωs ολοι εχω πολλα ερωτηματα...τοσα πολλα που μπερδευομαι!!!Αs αρχισουμε με το ενυδρειο μου.Εχω στην κατοχη μου ενα 50λιτρο ενυδρειο με εσωτερικο φιλτρο(PACIFIC P-F 302 450 l/h),φωτισμοs με λαμπα 15W,IP54 λευκη.Το πρωτο λαθοs που εκανα ηταν οτι εβαλα λαθοs ψαρια για τα λιτρα μου αφου ακουσα αυτον απο το petshop!!Eχω μεσα δυο ΚΟΙ και ενα χρυσοψαρο που δεν θυμαμαι την ονομασια του(τα χρωματα του ειναι ασπρο με λιγο πορτοκαλι και μαυρο).Αυτο θελω να το διορθωσω αλλα δεν ξερω τι να κανω με τα ψαρακια που εχω τωρα!!??Τωρα καποια ερωτηματα για το ενυδρειο μου" 1.Το φιλτρο μου(PACIFIC P-F 302 450l/h) ειχε μεσα μονο ενα σφουγγαρακι.Καπου διαβασα οτι μπορω να βαλω μεσα βιολογικα υλικα και ανθρακα για καλητερη φιλτρανση.Αγορασα το BIOCERAM SUPRA(βιολογικα κυβακια) αλλα ειδα με απογοητευση οτι δεν υπαρχει χοροs στο φιλτρο μου.Εβαλα κατω κατω δυο κυβακια και απο πανω το σφουγγαρακι το οποιο εχει συμπιεστει λιγο.Ειναι σωστο αυτο που εκανα η' το φιλτρο μου δεν δουλευει σωστα ετσι??Πρεπει να παρω αλλο φιλτρο η' ειναι και αυτο καλο και αs ειναι μονο με το σφουγγαρακι του?? 2.Ο φωτισμοs μου ειναι καλοs η' πρεπει να αλαξω λαμπα??Την λαμπα την εχω με ωρομετρητη και ειναι αναμενη απο τιs 16.30 μεχρι τιs 1.30 το βραδι.Ειναι καλεs οι ωρεs?? 3.Καθαρισμο κανω καθε 12 με 15 μερεs το 1/3 του νερου και ριχνω μεσα το SERA aquatan(βελτιοτικο νερου βρυσηs) και το SERA bio nitrivec(βακτηρια).Πρεπει να κανω και κατι αλλο?? Αυτα θυμαμαι τωρα...!!!Συγνωμη που θα σαs πριζω συχνα αλλα ειμαι αρχαριοs και θελω να μαθω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Πολύ περιληπτικά και για αρχή θα σου πω ότι τα κοι πρέπει να φύγουν άμεσα (ακόμα και αύριο που είναι δευτέρα αν είναι δυνατόν) και να κρατήσεις μόνο το ένα χρυσόψαρο σε αυτά τα λίτρα! Αν είναι από τις fancy ποικιλίες μπορείς οριακά να βάλεις ακόμα ένα και μερικά σαλιγκάρια, τίποτα άλλο όμως! Διάβασε και εδώ για να ενημερωθείς και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου όταν πλέων θα έχεις μέσα μόνο το χρυσόψαρα γιατί έτσι δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77238 υ.γ το ενυδρείο σου είναι στρωμένο? Αν ναι με ποιον τρόπο το έστρωσες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 7 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Το εστρωσα το ενυδρειο μου με τιs οδηγιεs ενοs φιλου....!!!Το ειχα να δουλευει με το φιλτρο του και με τα δυο υγρα για μια βδομαδα και μετα τον ακουσα και εριξα μεσα ενα χρυσοψαρο το οποιο το ειχα εδω και ενα χρονο μεσα σε γυαλα,για να παρει ζωη το νερο οπωs μου ειχε πει....φυσικα απο την μερα που εμαθα οτι δεν θυσιαζειs ενα ζωντανο πλασμα για να φτιαξειs το νερο σου τον βριζω!!!!Για το φιλτρο μπορειs να μου πειs αν ειναι σωστο γιατι αγχωνομαι μηπωs δεν δουλευει σωστα με αυτο που εκανα!!Τι μπορω να κανω με τα ΚΟΙ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 7 Οκτωβρίου 2012 Author #4 Share 7 Οκτωβρίου 2012 (edited) Επισηs να πω οτι τα ΚΟΙ και το νεο χρυσοψαρο τα εβαλα μετα απο ενα μηνα του συγκεκριμενου στρωσιματοs.Τελικα το χρυσοψαρο που εχω βρηκα μεσα στο forum οτι λεγετε subukin. Έγινε επεξεργασία 7 Οκτωβρίου 2012 - Τοληs Link to comment Share on other sites More sharing options...
danaek 7 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 7 Οκτωβρίου 2012 μια χαζη και ασχετη ερωτηση με το θεμα σας... πως μπορω να δημιουργησω και εγω θεμα- ειμαι αρχαρια και χρειαζομαι αμεσα βοηθεια- δεν μπορω με τιποτα να βρω στο σάιτ πως να το κανω... ευχαριστω και συγγνωμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 7 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 7 Οκτωβρίου 2012 μια χαζη και ασχετη ερωτηση με το θεμα σας... πως μπορω να δημιουργησω και εγω θεμα- ειμαι αρχαρια και χρειαζομαι αμεσα βοηθεια- δεν μπορω με τιποτα να βρω στο σάιτ πως να το κανω... ευχαριστω και συγγνωμη. Kαλησπερα.Βρισκειs πρωτα που θεs να ανοιξειs το θεμα σου (π.χ. οπωs εκανεs τωρα που μπηκεs στο θεμα Ψαρια κρυου νερου και μετα παταs πανω δεξια εκει που λεει ΝΕΟ ΘΕΜΑ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
danaek 7 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστω παρα πολυ! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 7 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 7 Οκτωβρίου 2012 (edited) Μια βοηθεια στον αρχαριο ρε παιδια..... !!!! Έγινε επεξεργασία 7 Οκτωβρίου 2012 - Τοληs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 7 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Μετρήσεις στο νερό κάνεις? Πως ξέρεις ότι το ενυδρείο σου είναι στρωμένο? Τα κοι πρέπει να τα επιστρέψεις πίσω από εκεί που τα πήρες η να βάλεις μια αγγελία για πούλημα η χάρισμα μέσα στο φόρουμ! Όσο για το φίλτρο σου δεν το γνωρίζω καθόλου αλλά χωρίς βιολογική υποστηρίξει δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους ρύπους των ψαριών! Πρέπει να εγκαταστήσεις μέσα αυτά τα καβάκια που αναφέρεις! Αν δεν υπάρχει χώρος τότε αφαίρεσε ένα μέρος από το σφουγγάρι κατά προτίμηση από την μέση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 7 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Aυριο θα παω στο petshop να ρωτησω αν τα περνουν πισω,αλλιωs θα τα βαλω αγγελια στο forum.Οι συμβουλη σου για το φιλτρο ηταν πολυτιμη για μενα και σε ευχαριστω πολυ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 10 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Kαλησπερα.Τελικα πηγα απο το petshop και του ειπα οτι θελω να επιστρεψω τα ΚΟΙ και το subukin.H ερωτηση του υπαλληλου ηταν ''ΓΙΑΤΙ''?????Του λεω το αφεντικο σου μου πουλησε τα συγκεκριμενα ψαρια για 50 λιτρα νερο!!!Οταν το ακουσε ο ανθρωποs φρικαρε!!Μου λεει ''κανονικα απαγορευεται αλλα ελα αυριο το απογευμα που δεν θα ειναι εδω και θα τα παρω εγω πισω''!!Ευτυχωs ο ανθρωποs καταλαβε το προβλημα μου και θα κανει και εκπτωση φυσικα στα νεα ψαρακια μου!!Αυτην την φορα ομωs θα γινουν σωστα πραγματα με διαβασμα και τιs οδηγιεs σαs φυσικα!!Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecr 10 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 10 Οκτωβρίου 2012 καλή αρχή και από μένα έχεις μπει ήδη στο σωστό δρόμο διάβασε τα υπομνήματα του φόρουμ και ότι απορία έχεις ρώτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 10 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Θεωρώ ότι έπραξες το πιο σωστό! Ότι χρειαστείς μην διστάσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 10 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Μπράβο σε σένα και μπράβο στον υπάλληλο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 10 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 10 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστω παιδια.Θα κανω ριζικη αλαγη στο ενυδριακι μου!!Εξω τα ''ναυαγια'' τα ψευτικα φυτα και το χαλικι και παμε για αμμο...τι αμμο,θα δουμε!!Ειδη πηρα τιs ριζουλεs μου και τιs πετρουλεs μου!!!Λεω να παω σε ζωοτοκα με κανενα σαληγκαρακι η' να βαλω κανενα τιγρακι που μου αρεσαν πολυ!!Μου αρεσαν και κατι pufer νομιζω λεγονται αλλα δεν θυμαμαι ακριβωs την ονομασια τουs.παντωs ειναι διαολια και δεν νομιζω οτι μπορει να μπει κατι αλλο μαζι τουs!!Ολα αυτα φυσικα αφου γινουν ολεs οι αλαγεs και οι μετρησειs νερου,μεχρι τοτε ακουω συμβουλεs και γνωμεs !!Για τον υπαληλο τι να πω...χιλια μπραβο,τελικα υπαρχουν και καλοι επαγγελματιεs!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 11 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Σκέψου πρώτα και αποφάσισε πλέον με πιο είδος θέλεις να ασχοληθείς και διάβασε για τις ανάγκες του κάθε ψαριού πριν προχωρήσεις στο στήσιμο του ενυδρείου. Όταν κατασταλάξεις ανοίγεις ένα νέο θέμα στην ανάλογη κατηγορία και συζητάμε εκεί ότι θέλεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Τοληs 11 Οκτωβρίου 2012 Author #17 Share 11 Οκτωβρίου 2012 Εχειs δικιο.Σημερα θα αποφασισω τελικα τι θα μπει στο ενυδρειακι μου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος