Jump to content

Ενυδρείο 15 Lt

matodolo

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, και καλώς σας βρήκα!

Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ, και θα ήθελα λίγη βοήθεια μιας και είμαι αρχάρια...

Έχω ένα ενυδρείο 230 lt στο οποίο έχω βάλει Αφρικανικές κιχλίδες. Μέσα σε αυτές είναι και ένα ζευγάρι Jewel fish τα οποία μου γέννησαν 2 φορές. Την πρώτη φορά δεν ήξερα τι να κάνω και μέχρι καλά καλά να το σκεφτώ, τα μωρά τους είχαν πάει "υπέρ πίστεως και πατρίδος", από τις άλλες - ίσως - κιχλίδες...

Τη δεύτερη φορά, πριν περίπου 1,5 εβδομάδα ξαναγέννησαν, και έβγαλα τα μωρά και τα έβαλα σε ένα μικρό ενυδρειάκι 15lt για να τα απομονώσω από τα άλλα μεγάλα ψάρια ώστε να μη γίνουν τροφή. Κάθε πότε όμως θα πρέπει να αλλάζω το νερό σε ένα τόσο μικρό χώρο, γιατί καταλαβαίνω ότι τα 15 λίτρα είναι υπερβολικά μικρός χώρος και χρειάζεται αλλαγή περισσότερες φορές απ' ότι ένα μεγαλύτερο ενυδρείο.

Συμβουλές, απόψεις, γνώμες, πάσης φύσεως εμπειρία όσον αφορά τα γλυκύτατα αυτά ψαράκια είναι καλοδεχούμενες...

Καλησπέρα και καλώς ήρθες...

Στο μικρό ενυδρειάκι έχεις φίλτρο με βιολογία;πόσα περίπου είναι τα μικρά;

Έγινε επεξεργασία - \/ag

Καλώς ηρθες στο Aquazone.

Ολα τα μικρα ενυδρεία τυπου γεννηστρας που φιλοξενούν νεογνά θέλουν άρτιες τιμές που οι συχνές μερικές αλλαγές νερού τις τάξης του 25-35% εβδομαδιαίως μπορούν να βοηθήσουν για να το πετύχουμε.Το φιλτρακι στο ενυδρείο τι τύπου είναι και πόσο καιρό τρέχει?Νερό για να γεμίσεις το ενυδρείο πείρες από το κυρίως ενυδρείο.

Αν έχεις ένα καλό εσωτερικό φίλτρακι με μία φορά την εβδομάδα αλλαγή νερού 20% είσαι καλά, γιατί όσο νανε δεν θα έχεις μεγάλη μόλυνση του νερού από τα μωρά.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις συμβουλές, αλλά και για την τόσο γρήγορη ανταπόκριση!

Μέσα βρίσκονται περίπου 10 μωρά ψαράκια. Το φίλτρο είναι για κλάματα - κοινώς της πλάκας! - πιστεύετε ότι χρειάζεται να πάρω ένα καλό για την περίσταση? Μία φορά την εβδομάδα αλλαγή, και με τα ποσοστά με καλύψατε πλήρως. Όντως το μικρό το γέμισα με νερό από το μεγάλο ενυδρείο, δεν τρέχει πολύ καιρό το φίλτρο, το έχω περίπου 2 εβδομάδες σε λειτουργία, 1,5 εβδομάδα έχουν γεννηθεί τα μωρά, και τα έχω βάλει στο μικρό εδώ και 4 μέρες. Μήπως βιάστηκα να τα μεταφέρω? Κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω, είναι μήπως δεν έπρεπε να τα χωρίσω απ' τους γονείς, και να βάλω και το ζευγάρι στο μικρό ενυδρειάκι?

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για την απομάκρυνση των μικρών..δεν έχουν ανάγκη τους γονείς!Να τους τρίβεις flakes,ωστε να μπορούν να τραφούν,αρκετές φορές μέσα στην μέρα και όλα θα πάνε καλά..

Εγώ θα σου πρότεινα αλλαγές 3-4 φορές την εβδομάδα της τάξης του 20-30% όπως αναφέρθηκε..

Επίσης κοίτα και λίγο την θερμοκρασία του νερού γιατί λογικά δεν του έχεις θερμοστάτη και μπορεί να χρειαστεί..

Έγινε επεξεργασία - \/ag

Επειδή είναι πολύ μικρά τα ψαράκια, - ίσα που φαίνονται - τους δίνω μία τροφή σε σκόνη που την ανακατεύω με ενυδρειακό νερό, και τη ρίχνω μέσα με σύριγγα. Καλό είναι αυτό τώρα?

Όντως δεν έχω θερμοστάτη, έχεις δίκιο, θα πρέπει να πάω να πάρω έναν. Σήμερα θα κάνω αλλαγή, είναι τόσο ψείρες τα μικρά, που για να είμαι ειλικρινής φοβάμαι μην τα πάρω κι αυτά μαζί με το νερό που θα αλλάξω. Θα είμαι προσεκτική όμως...

Μην πας και πάρεις άδικα θερμοστάτη..έλεγξε την θερμοκρασία πρώτα με ένα θερμομετράκι να δεις που κυμαίνεται!Εμένα πχ τα ενυδρεία μου είναι στο τσακ σε θερμοκρασία ωστε να μην χρειάζονται ακόμα θέρμανση..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...