Jump to content

Βοηθηστε Τον Αρχαριο Παρακαλω.

Recommended Posts

γεια σας παιδια.....θα ηθελα οποιος μπορει να μου λυσει καποιος μερικες αποριες.Στις 22-9-12 εστησα το πρωτο ενυδρειο που εχει ως εξης.

Χαρακτηριστικά ενυδρείου

Τύπος ενυδρείου γλυκο

Διαστάσεις 60 x 30 x 35 εκ.

Φίλτρανση http://www.rena.uk.com/Products/Product ... ductID=527 .Το φιλτρο κανει μηχανικο ,βιολογικο και χημικο καθαρισμο.Εκτος το σφουγγαρι εχει επισης δυο http://www.rena.uk.com/Products/Product ... ductID=539

και ενα http://www.rena.uk.com/Products/Product ... ductID=537

Φυτά ΠΛΑΣΤΙΚΑ προς το παρων

Κάτοικοι 7 αρσενικα guppy τα οποια εβαλα σημερα

Υπόστρωμα aquatica ψιλο χαλικι 1-2 mm

Διακόσμηση Διαφορες πετρες οχι ασβεστολιθικες

Θερμοκρασία 28 βαθμους κελσιου

Αλλαγές νερού 1/3 ΚΑΘΕ εβδομαδα

Αεραντλια resun

Φωτισμος 1 λαμπα Τ5 15w για 8 ωρες ημερησιως.

Μετρησεις με υγρα τεστ sera

PH 8.5

NH4 0,5 mg/l

NH3 0,08 mg/l

απο την μερα που το εστησα βαζω ζωντανα βακτηρια καθε 7 ημερες

και ρωταω τα εξης:

1.τα υγρα βακτηρια τα βαζω στο νερο ή πανω στο σφουγγαρι του φιλτρου??

2.τον ανθρακα τον εχω μεσα στο φιλτρο απο τις 22-9-12 μεχρι σημερα.Πρεπει να τον βγαλω απο το ενυδρειο γιατι δεν πρεπει να μενει πολλες ημερες ή να τον αφησω??Παρατηρησα οτι πανω στο κουτακι του ανθρακα εχουν βγει κατι πρασινα ειναι καλο αυτο ή κακο??

3.Τα bacti-stars http://www.rena.uk.com/Products/Product ... ductID=539 σε τι χρησιμευουν??θελουν καποια στιγμη αλλαγη??

4.Το φιλτρο καθε ποτε να το πλενω??με το νερο του ενυδρειου εννοειται..... icon_wink.gif

5.το ph μηπως ειναι υψηλο??Αν βαλω ενα ξυλο mopani ποσο περιπου θα μου το ριξει??

6.Αν βαλω ασβεστολιθικες πετρες ποιες τιμες πιθανον να ανεβουν??θα επηρεασει αρνητικα τα ψαρια μου??

7.ισχυει αν εχω αεραντλια και μεγαλη ροη στο φιλτρο πεφτουν οι τιμες του co2 και ανεβαινει το ph ??

αυτα τα λιγα icon_wink.gif προς το παρων και ευχαριστω εκ των προτερων οσους απαντησουν.

γεια σας παιδια.....θα ηθελα οποιος μπορει να μου λυσει καποιος μερικες αποριες.Στις 22-9-12 εστησα το πρωτο ενυδρειο που εχει ως εξης.

Χαρακτηριστικά ενυδρείου

Τύπος ενυδρείου γλυκο

Διαστάσεις 60 x 30 x 35 εκ.

Φίλτρανση http://www.rena.uk.com/Products/Product ... ductID=527 .Το φιλτρο κανει μηχανικο ,βιολογικο και χημικο καθαρισμο.Εκτος το σφουγγαρι εχει επισης δυο http://www.rena.uk.com/Products/Product ... ductID=539

και ενα http://www.rena.uk.com/Products/Product ... ductID=537

Φυτά ΠΛΑΣΤΙΚΑ προς το παρων

Κάτοικοι 7 αρσενικα guppy τα οποια εβαλα σημερα

Υπόστρωμα aquatica ψιλο χαλικι 1-2 mm

Διακόσμηση Διαφορες πετρες οχι ασβεστολιθικες

Θερμοκρασία 28 βαθμους κελσιου

Αλλαγές νερού 1/3 ΚΑΘΕ εβδομαδα

Αεραντλια resun

Φωτισμος 1 λαμπα Τ5 15w για 8 ωρες ημερησιως.

Μετρησεις με υγρα τεστ sera

PH 8.5

NH4 0,5 mg/l

NH3 0,08 mg/l

απο την μερα που το εστησα βαζω ζωντανα βακτηρια καθε 7 ημερες

και ρωταω τα εξης:

1.τα υγρα βακτηρια τα βαζω στο νερο ή πανω στο σφουγγαρι του φιλτρου?? ΣΤο νερο

2.τον ανθρακα τον εχω μεσα στο φιλτρο απο τις 22-9-12 μεχρι σημερα.Πρεπει να τον βγαλω απο το ενυδρειο γιατι δεν πρεπει να μενει πολλες ημερες ή να τον αφησω??Να τον βγαλεις τωραΠαρατηρησα οτι πανω στο κουτακι του ανθρακα εχουν βγει κατι πρασινα ειναι καλο αυτο ή κακο??Πρεπει να ειναι αλγη,δεν κανει κακο

3.Τα bacti-stars http://www.rena.uk.com/Products/Product ... ductID=539 σε τι χρησιμευουν??θελουν καποια στιγμη αλλαγη??Οχι αστα μεσα

4.Το φιλτρο καθε ποτε να το πλενω??με το νερο του ενυδρειου εννοειται..... icon_wink.gifΟταν πεσει η ροη του

5.το ph μηπως ειναι υψηλο??Ειναι ψυλο ,αλλα τα γκαπακι το θελουνΑν βαλω ενα ξυλο mopani ποσο περιπου θα μου το ριξει??Ελαχιστα

6.Αν βαλω ασβεστολιθικες πετρες ποιες τιμες πιθανον να ανεβουν??Του ΡΗ ελαχιστα θα επηρεασει αρνητικα τα ψαρια μου??Οχι

7.ισχυει αν εχω αεραντλια και μεγαλη ροη στο φιλτρο πεφτουν οι τιμες του co2 και ανεβαινει το ph ??Το CO 2 πεφτει,για το ΡΗ δεν νομιζω

αυτα τα λιγα icon_wink.gif προς το παρων και ευχαριστω εκ των προτερων οσους απαντησουν.

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

με την σειρα μου θα ηθελα να σταθω στα NH4 0,5 mg/l NH3 0,08 mg/l... αυτα ειναι η αμμωνια...δεν ξερω με τι τεστ μετρας..παντως αν δεν μηδενισουν υπαρχει σοβατο προβλημα με τα ψαρακια σου...πρεπει να μηδενιση η αμμωνια,με την σειρα τους να μηδενισουν τα νιτρωδη και να μετρας μονο νιτρικα...απλα το εχεις υποψην σου οτι τα ψαρακια σου υποφερουν διοτη η αμμωνια τουε καει την λεπτη μεβρανει στα βρανχυα τους και τα καθηστα να ανασαινουν δυσκολα και το ανοσοποιητικο τους να γινετε σμπαραλια....με αποτελεσμα να μας αφησουν....αυτο δειχνη με λιγα λογια οτι το ενυδρειακη σου δεν ειναι στρωμενο ακομα....

ευχαριστω φιλε ακριδα και εσενα για την απαντηση....μετραω με υγρα τεστ sera.Ισως να μην ειναι ακομα ετοιμο το ενυδρειο αλλα μολις βλεπω και ανεβαινουν οι τιμες κανω αλλαγες νερου αμεσως και ριχνω και βακτηρια....

οοπ εδω ας απαντησουν οι παλαιοτεροι γτ δεν ξερω τι παιζει σε αυτην την περιπτωση..γτ εχεις ηδη κατοικους μεσα.Διαφορετικα δεν θα εκανες τπτ μεχρι να αρχισεις να εχεις 0 αμμωνια/νιτρωδοι και μετρεισιμα νιτρικα...αλλα τωρα δεν ξερω πως να σε συμβουλευσω.....συγνωμη....

Γεια σου και απο εμενα , οντως βιαστηκες να βαλεις τα γκαπυ μεσα πριν ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου, στο στρωσιμο απο ζωντανα εγω θα εβαζα μονο κανενα πλεκο, η σαλιγγαρια, η κανενα ενηλικο μαυρο σκυλι χρυσοψαρο :bigemo_harabe_net-134: ,,θα σου λεγα να βγαλεις τα ψευτικα φυτα και να βαλεις ζωντανα, (μην το καθηστερεις), και μην ταιζεις πολυ και κοιτα το υποστρωμα μηπως υπαρχει τροφη που δεν φαγωθηκε ,τα σφουγγαρια ξεπλυμα μονο με νερο ενυδρειου για να κρατησεις τη βιολογια, ευχομαι να σου πανε ολα καλα καλη τυχη :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - peter-pan

Γεια σου και απο εμενα , οντως βιαστηκες να βαλεις τα γκαπυ μεσα πριν ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου, στο στρωσιμο απο ζωντανα εγω θα εβαζα μονο κανενα πλεκο, η σαλιγγαρια, η κανενα ενηλικο μαυρο σκυλι χρυσοψαρο :bigemo_harabe_net-134: ,,θα σου

Αυτα γιατι θα τα εβαζες για να φανε την αμμωνια και να στρωσει το φιλτρο;

Γεια σου και απο εμενα , οντως βιαστηκες να βαλεις τα γκαπυ μεσα πριν ολοκληρωθει ο κυκλος του αζωτου, στο στρωσιμο απο ζωντανα εγω θα εβαζα μονο κανενα πλεκο, η σαλιγγαρια, η κανενα ενηλικο μαυρο σκυλι χρυσοψαρο :bigemo_harabe_net-134: ,,θα σου λεγα να βγαλεις τα ψευτικα φυτα και να βαλεις ζωντανα, (μην το καθηστερεις), και μην ταιζεις πολυ και κοιτα το υποστρωμα μηπως υπαρχει τροφη που δεν φαγωθηκε ,τα σφουγγαρια ξεπλυμα μονο με νερο ενυδρειου για να κρατησεις τη βιολογια, ευχομαι να σου πανε ολα καλα καλη τυχη :thumbup:

Λιγο προσοχη παρακαλω στο τι λεμε και τι προτεινουμε!Στο στυρωσιμο ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ!

Δεν φταινε σε τιποτα τα καημενα τα ψαρια να τρωνε ολη την αμμωνια!

βασικος κανονας στο στρωσιμο ειναι οτι δεν βαζουμε ζωντανα.υπαρχουν βακτηρια που γραφουν στο μπουκαλακι οτι για να λειτουργεισουν πρεπει να μπουν ψαρια στο ενυδρειο.προσωπικα δεν το κανω.

πριν βαλω τα ψαρια εριχνα τροφη αλλα δεν ανεβαινε η αμμωνια και αποφασισα να παρω ψαρια για να ξεκινησει ο κυκλος....ζωντανα βακτηρια ριχνω τo bacterlife της waterlife καθε επτα μερες απο την ημερα που το εστησα (22-9-2012).Σημερα ειχα καποιο αλλο προβλημα..ειδα οτι εχει μειωθει κατα πολυ η ροη του φιλτρου μου.Σκεφτομαι να το πλυνω με το νερο του ενυδρειου μηπως δω διαφορά στην ροη....μονο το σφουφφαρι πρεπει να πλυνω ή και τα http://www.rena.uk.c...x?ProductID=539 που εχει σαν βιολογικο υλικο.Τον ανθρακα που ειχε μεσα τον εβγαλα σημερα γιατι σκεφτηκα οτι μπορει να φταει και αυτος για την μειωμενη ροη αλλα δεν ειδα διαφορά.Τα πλαστικα φυτα σκεφτομαι να τα βγαλω αλλα σε οσα τρια μαγαζια που ρωτησα εδω στο ηρακλειο δεν φερνει κανεις...αν ειναι δυνατον.

Υπαρχει κατηφορια με αρκετα μαγαζια στο φορουμ που εχουν και βημα λογου και μπορεις να προμυθευτης οτι χρειαζεσαι απο εκει...τον ανθρακα καλα εκανες και τον εβγαλες γτ τον χρησημοποιουμε μετα απο θεραπεια με φαρμακα για να τα τραβηξει και μετα τον πεταμε,εγω προσωπικα και στα δυο ενυδρεια μου που ειχαν μεσα ανθρακα τον αφησα(στο πρωτο γτ δεν ηξερα αλλα οταν εμαθα απο εδω μεσα παντα οτι εφοσον τραβαει ουσιες διαφορων "τυπων" σκευτηκα οτι καλο ειναι να κανεις και ενα "χημικο" φιλτραρισμα του νερου μαζι με το αντιχλωριο)2 μερες μεσα και μετα πεταμα....κατι επειδη εισαι νεος και γνωμη μου ειναι να μαθαινουμε κατι απ τις "πατατες" μας,παρατηρισε τα πιο ανοιχτοχρωμα ψαρακια σου και παρατηρισε τα βρανχυα του,λογικα με την αμμωνια πρεπει να ειναι κοκκινα,αυτο γινετε γτ η αμμωνια τους καιει τα βρανχυα...αυτο το λεω γτ καποια στιγμη απ τα αρχαρια μας βηματα κι ολας ειναι σωστο να μαθαινουμε τα συμπτωματα καποιον λαθων η οταν κατι δεν παει σωστα για να προλαβαινουμε....βεβαια το σωστοτερο απ ολα ειναι να διαβαζουξε να ρωταμε και να μαθαινουμε απο τους πιο παλαιους για να μην φτανουμε μεχρι εκει,αλλα εφοσον εγινε παρατηρισε τα,μπορει να στο μελλον να σε βοηθειση αν ολα πανε καλα τωρα να προλαβεις μια παρομοια κατασταση....

Φίλε βάλε αγγελία και ζήτα να παρεις από κάποιον λίγο μπόλι για να στρώσεις το φίλτρο σου.Τα βακτήρια καλά είναι αλλά εσύ έβαλες σχεδον όλα τα ψάρια μαζί και δεν προλαβαίνει να ανταπεξέλθει το φίλτρο σου.Κόψε το τάισμα μέχρι να βρεις μπόλι και κάνε και καμιά αλλαγή να μειωθεί η αμμωνία

Καλή συνέχεια

Sent from my iPhone

Έγινε επεξεργασία - gregog7

Λιγο προσοχη παρακαλω στο τι λεμε και τι προτεινουμε!Στο στυρωσιμο ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ!

Δεν φταινε σε τιποτα τα καημενα τα ψαρια να τρωνε ολη την αμμωνια!

Ισως δεν το εθεσα σωστα, εγω λεω για την αρχη οταν ξεκιναμε το στησιμο ενος ενυδρειου πρεπει να δημιουργησουμε αμωνια για τον κυκλο του αζωτου, και αυτο γινεται η με τροφη η με ζωντανα οπως πλεκο σαλιγγαρια και χρυσοψαρα , δεν λεω αν εχουμε αμωνια να βαλουμε ζωντανα , 2 φορες που εκανα ξεκινημα με ζωντανα δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε ταλαιπωρηθηκαν τα ψαρια, για 3 - 4 εβδομαδες μπορεις να ξεκινησεις μ αυτον τον τροπο και μετα να βαλεις τα κυριως ψαρια που θελεις, καπως πρεπει να δημιουργησεις αμωνια για το στρωσιμο του φιλτρου.και πιστευω γι αυτο ειναι το φορουμ για να λεμε τις εμπειριες μας και οχι κουτουρου και οτι ναναι :) :)

Έγινε επεξεργασία - peter-pan

Ισως δεν το εθεσα σωστα, εγω λεω για την αρχη οταν ξεκιναμε το στησιμο ενος ενυδρειου πρεπει να δημιουργησουμε αμωνια για τον κυκλο του αζωτου, και αυτο γινεται η με τροφη η με ζωντανα οπως πλεκο σαλιγγαρια και χρυσοψαρα , δεν λεω αν εχουμε αμωνια να βαλουμε ζωντανα , 2 φορες που εκανα ξεκινημα με ζωντανα δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε ταλαιπωρηθηκαν τα ψαρια, για 3 - 4 εβδομαδες μπορεις να ξεκινησεις μ αυτον τον τροπο και μετα να βαλεις τα κυριως ψαρια που θελεις, καπως πρεπει να δημιουργησεις αμωνια για το στρωσιμο του φιλτρου.

Απλώς με αυτόν τον τρόπο χωρίς καθημερινές μετρήσεις , χωρίς προσοχή στο ταισμα , χωρίς προσθήκη βακτηρίων στις ανάλογες ποσότητες δεν μπορείς να ξέρεις τις επιπτώσεις στα ζωντανά.

Και από τη στιγμή που τα δίνεις για να βάλεις τα κυρίως ψάρια, δεν μπορείς να γνωρίζεις εύκολα και το μέλλον τους. ;)

Για μετρησεις , βακτηρια κτλπ ενοειται για αυτο δεν αναφερθηκα , ο λευτερης εβαλε 7 ψαρια και νομιζω οτι ειναι πολλα για ξεκινημα , αν εβαζε ενα πλεκο και 2-3 σαλιγγαρια για αρχη θα ηταν καλυτερα,και ειμαι συγουρος πως ενα απο τα 2 θα τα κρατουσε για τη συνεχεια

Απλώς καλό είναι όταν προτείνουμε πράγματα σε αρχάριους να τα γράφουμε πιο αναλυτικά. :)

Έγινε επεξεργασία - dpap

Ισως δεν το εθεσα σωστα, εγω λεω για την αρχη οταν ξεκιναμε το στησιμο ενος ενυδρειου πρεπει να δημιουργησουμε αμωνια για τον κυκλο του αζωτου, και αυτο γινεται η με τροφη η με ζωντανα οπως πλεκο σαλιγγαρια και χρυσοψαρα , δεν λεω αν εχουμε αμωνια να βαλουμε ζωντανα , 2 φορες που εκανα ξεκινημα με ζωντανα δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε ταλαιπωρηθηκαν τα ψαρια, για 3 - 4 εβδομαδες μπορεις να ξεκινησεις μ αυτον τον τροπο και μετα να βαλεις τα κυριως ψαρια που θελεις, καπως πρεπει να δημιουργησεις αμωνια για το στρωσιμο του φιλτρου.και πιστευω γι αυτο ειναι το φορουμ για να λεμε τις εμπειριες μας και οχι κουτουρου και οτι ναναι :) :)

Δεν συμφωνω καθολου με αυτη τη λογικη!Αν θελεις να παραγεις αμμωνια για το στρωσιμο μπορεις απλα να ριχνεις τροφη,το να βαλεις ψαρια και να φανε ολη τη διαδηκασια του στρωσιματος και μετα να τα πας πισω για μενα ειναι τελειως λαθος!

οκ παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Τα καταλαβα αυτα που μου ειπατε αλλα τωρα ειναι αργα για να βγαλω τα ψαρακια μου.θα κανω καθημερινες μετρησεις ,πιο λιγο φαγητο και 2 φορες την εβδομαδα αλλαγη νερου απο 25% για να μπορεσω να τα γλιτωσω και να ολοκληρωθει ο κυκλος.

Να χαμε να λεγαμε και επιστημονικες ξερολες ,καταλαβατε οτι εχεται χαλασει το θεμα του λευτερη και ασχολειστε μαζι μου , το ποιο σωστο ηταν να δωσεται συμβουλες στ λευτερη οπως κανανε τα παραπανω παιδια, και οχι να προσπαθησεται να μου την πειται ;) , ε μην με παρεξηγησεται οταν δηνεις κακια , κακια παιρνεις,,,

Να χαμε να λεγαμε και επιστημονικες ξερολες ,καταλαβατε οτι εχεται χαλασει το θεμα του λευτερη και ασχολειστε μαζι μου , το ποιο σωστο ηταν να δωσεται συμβουλες στ λευτερη οπως κανανε τα παραπανω παιδια, και οχι να προσπαθησεται να μου την πειται ;) , ε μην με παρεξηγησεται οταν δηνεις κακια , κακια παιρνεις,,,

Θα σε παρακαλουσα να μιλας καλητερα φιλε μου!

Δεν δινω καμια κακια,απλα θεωρω λαθος την λογικη σου να προτεινεις να μπουν ψαρια κατα τη διαδηκασια του στρωσιματος!

Δεν μπορεις να ξερεις με ποιον τροπο στρωνει ο καθενας το ενυδρειο του!

οκ παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.Τα καταλαβα αυτα που μου ειπατε αλλα τωρα ειναι αργα για να βγαλω τα ψαρακια μου.θα κανω καθημερινες μετρησεις ,πιο λιγο φαγητο και 2 φορες την εβδομαδα αλλαγη νερου απο 25% για να μπορεσω να τα γλιτωσω και να ολοκληρωθει ο κυκλος.

Ελπίζω να μην σου χαλάσαμε το θέμα φίλε Λευτέρη και με τις παρατηρήσεις επί των σχολίων να σε βοηθήσαμε. :)

Με τις παρατηρήσεις που κάνουμε όλοι μας σε οποιοδήποτε θέμα εδώ στο φόρουμ ο καθένας με τις λίγες ή πολλές γνώσεις του, προσπαθεί για το καλύτερο. Αν νιώθεις ότι έλαβες κακία τότε με συγχωρείς.

Απλώς όταν προτείνεις σε έναν αρχάριο να βάλει μέσα ψαράκια και στη συνέχεια να τα δώσει και αναφέρεις ότι οι καθημερινές μετρήσεις και το προσεκτικό τάισμα εννοούνται δεν είναι και ότι καλύτερο. ;)

παιδια ολα καλα.......εγω σας ευχαριστω ολους που ειπατε την γνωμη σας και μου δωσατε καποιες συμβουλες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...