Jump to content

Φοντο_Γλαστρα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας κύριοι προχθές σε μια κλασική βόλτα στο ποτάμι βρήκα 2 υπέροχα ξύλα χαρουπιας .... Το ένα το φτιάχνω για να μπει στο επόμενο ενυδρείο.... Το άλλο το μακρύ σκέφτηκα να το κάνω φόντο γλάστρα τι θέλει να πω.... Είναι μακρύ κ έδει κατά μήκος μια κουφαλα... Θα τη γεμίσω manado κ θα βάλω μέσα φυτά... Προτάσεις για φυτά? Κ επίσης θέλω να "ντυσω" με java moss γίνεται? Στο φόντο θα το κολλησω με βεντουζακια....το ενυδρείο μου είναι το σεντούκι στις παρουσίασεις...

• 4 weeks later...

δεν έχει κανείς καμιά ιδέα????κάτι?

Το τη φυτά θα βάλεις στην κουφάλα εξαρτάτε από το μέγεθος της τρύπας από το ύψος στο οποίο βρίσκετε κα από την κλήση που θα έχει όταν τοποθετηθεί. Έχω ιδέες αλλά πρέπει να δω πρώτα το ξύλο, μια Φώτο θα βοηθούσε να εξάψει την φαντασία μας.

Την γιαβα την δένεις με μια ψιλή πετονιά και αν σε ενοχλεί η πετονιά υπάρχει και αόρατη πετονιά, πάρε την ποιο ψηλή που θα βρεις και αρχίνα να δένεις την μος όπως δένανε της μάγισσες στον πάσαλο τον μεσαίωνα.

Επειδή πρός το παρόν δεν μπόρώ να βάλω φωτό θα δώσω μερικά στοιχεία...η κουφάλα είναι 2 μέχρι 3.5 πόντους κατά μήκος 70 πόντων...εσύ προτείνεις υάβα?η ιδεά να το ντύσω με moss ball???πως σας φαίνεται?

Αν το ξύλο είναι όμορφο και θες να φαίνεται τότε αν το καλύψεις με μοος θα χαθεί, θα μπορούσες να κάλυπτες κάποια τμήματα μόνο με μός.

Αυτό που περιγράφεις μοιάζει περισσότερο με σχίσμα παρά με κουφάλα, σε τέτοια περίπτωση θα την φύτευα με hemianthus callitrichoides cuba όταν την καλύψει θα αρχίζει να βγάζει κλαδάκια προς τα κάτω θα φαίνεται σαν να κρέμονται ράστα. Σε μια άλλη περίπτωση παλιότερα σε κουφάλα είχα φυτέψει cryptocoryne parva για δυο βασικούς λόγους, πρώτων δεν μεγαλώνει γρήγορα και δεύτερων είναι μικρό και δεν καλύπτει την ομορφιά του ξύλου.

Και το manado πως θα το βάλω???

Εννοείς στην σχισμή;

Αν ναι τότε εκεί δεν είναι ανάγκη να βάλεις μανάτο βάλε κάποιο καφέ ψιλόκοκκο χαλικάκι

Βαλε 1,5 ποντο μαναντο και το υπολοιπο ψυλο χαλικακη ή χοντρη αμμο ισως για να μην ειναι χυμα το υποστρωμα...το μος μπολ δεν εχει καμια σχεσι με την μος,τιν λενε ετσι γιατι μοιαζη αλλα οπου και να το δεση ή απλωσης δεν πιανει(ριζονη) γιατι ειναι αλγη και οχι φυτο...καλητερα τζαβα μος που πλεκετε γρηγορα και πλεκηει ομορφο και αυξανετε,το μος μπολ δεν μεγαλωνη δεν ριζονη δεν ειναι φυτο....Ωραια σκεψη παντος,μου εδωσε ιδεα...

Ναι το ξέρω για την moss ball είχα σκοπό να την δέσω με πετονιά....

Χιλιες φορες καποια moss...τα moss balls μαζευουν απιστευτη βρωμα απανω και αμα τα ανοιξης και τα απλωσεις θα ειναι λιγο δυσκολο να τα καθαρισεις...σε αυτο το θεμα προτηνω moss κανοκινη οποια ειδος σου αρεσει γιατι εχει αρκετα....βαλε και καμια φωτο να δουμε πως φαινετε :-)

Τη δευτέρα θα τις εχετε!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...