dsidir 5 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Τελευταία παρατήρησα ότι κυκλοφορούν και πωλούνται blue tang σε εξαιρετικά μικρό μέγεθος. Έχει κάποιος αγοράσει τέτοιο ψαράκι ? Πιθανότητες επιβίωσης ? Τάισμα - πόσο συχνά ? Εμπειρίες κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 5 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Κυκλοφορούν εδώ και πολλά χρόνια, εγώ είχα πάρει ένα προ πενταετίας, μια χαρά το μεγάλωσα, τάϊσμα δύο φορές την ημέρα με λίγο σκορδοζούμι, και αραιά και που λίγο κατεψυγμένο... Τώρα βέβαια επειδή είναι και πολύ μικρό είναι και θέμα τύχης αλλά και συνθηκών του ενυδρείου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 5 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 5 Οκτωβρίου 2012 (edited) Και γω πηρα πηρα ενα πριν 2 εβδομαδες σε μεγεθος του 1ος ευρου (κερμα). Το ψαρακι προσαρμοστικε μια χαρα. Στις πρωτες 2 μερες ηταν ντροπαλο αλλα ετρωγε. Τωρα κανει βολτες παντου, εφαγε ολη την μαλουπα (τριχοειδες αλγη) απο τους βραχους και γενικα εχει σκουληκια ο πισινος του!! Συνεχεια του αρεσει να κολυμπαει. Τρωει τα παντα. φιλαρακι,πελετς, αρτεμια. Στις αρχη ειχε τραυματιστει σε καποιο βραχο και ειχε μια πληγη. Ομως επουλωθηκε μια χαρα χωρις να κανω τπτ. Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2012 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Road Tail 5 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Αγαπητοί συνφορουμίτες, επειδή το συγκεκριμένο είδος είναι απ' τα πολύ αγαπημένα μου, όμως απαγορυετικό το μέγεθος του ενυδρείου μου ( 60L ) θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε πληροφορίες αν πρόκειται για το στάνταρ Blue Tang (Paracanthurus hepatus) ή για κάποιο άλλο είδος που παραμένι μικρό ή αναπτύσεται σε αργότερους ρυθμούς. Τέλος για το κατάστημα που το προμηθευτήκατε έστω και με πμ και πως το ζητήσατε. Ευχαριστώ προκαταβολικά Κωνσταντίνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 5 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 5 Οκτωβρίου 2012 (edited) Αγαπητοί συνφορουμίτες, επειδή το συγκεκριμένο είδος είναι απ' τα πολύ αγαπημένα μου, όμως απαγορυετικό το μέγεθος του ενυδρείου μου ( 60L ) θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε πληροφορίες αν πρόκειται για το στάνταρ Blue Tang (Paracanthurus hepatus) ή για κάποιο άλλο είδος που παραμένι μικρό ή αναπτύσεται σε αργότερους ρυθμούς. Τέλος για το κατάστημα που το προμηθευτήκατε έστω και με πμ και πως το ζητήσατε... Ναι περι αυτού πρόκειται και ναι μεγαλώνει αρκετά, προσωπικά το είχα πάρει τότε από WaterInn αλλά νομίζω ότι κάνουν τέτοιες εισαγωγές και μικρότερα μαγαζιά κατά καιρούς... Α, δε χρειάζεται να το ζητήσεις, με το που το βλεπεις το χτυπάς με τη μία... Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2012 - steliost Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 5 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 5 Οκτωβρίου 2012 (edited) Τελευταία παρατήρησα ότι κυκλοφορούν και πωλούνται blue tang σε εξαιρετικά μικρό μέγεθος. Έχει κάποιος αγοράσει τέτοιο ψαράκι ? Πιθανότητες επιβίωσης ? Τάισμα - πόσο συχνά ? Εμπειρίες κτλ. Αγόρασα ένα πριν από αρκετα χρόνια (4-5). Το έχω ακόμα. Εαν ηταν θα το ξαναεκανα - θα προτιμουσα ξανα εξαιρετικά μικρο μεγεθος από μεσαιο/μεγαλο. Μπορεί και να ετυχε αλλά το μικρό καθώς μεγάλωνε ήταν πιο αρρωστια-free από κάθε αλλο tang που ειχα και που αγόρασα σε μεσαιο/μεγαλο μέγεθος. Τάισμα κανονικά. Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2012 - ttarkin Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsidir 5 Οκτωβρίου 2012 Author #7 Share 5 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. προσανατολίζομαι και εγώ για την αγορά ενός μικρού Blue διότι το δικό μου μεγάλωσε αρκετά και πρόσφατα το έδωσα σε συνφορουμίτη με μεγαλύτερο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 5 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Και γω απο water inn το πηρα. Και μου το ειπε και ο ανθρωπος εκει ....οτι δεν φερνουν συχνα τετοιο μεγεθος και οτι αν μου αρεσει καλυτερα να το παρω γιατι δεν ξερει ποτε θα ξαναφερει. Το δικο μου ειναι αυτο... http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+43+2767&pcatid=2767 Θα κιτρινησει η κοιλια του μου ειπε οταν μεγαλωσει λιγο ακομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
steliost 5 Οκτωβρίου 2012 #9 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Αν είναι όντως αυτό σίγουρα είναι πιο ακριβό από το απλό blue-tang... Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 5 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Nαι. Το πληρωσα ακριβοτερα. 38 Ευρω ειχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 5 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Είχα πάρει κι εγώ ένα tiny blue tang. Αν εξαιρέσω τους τσαμπουκάδες για 1-2 μέρες με το άλλο blue(medium) που προϋπήρχε στο ενυδρείο, όλα καλά. Τίποτα ιδιαίτερο στο ρουτίνες Οτι έκανα πριν, έκανα κι μετά. Πλέον ειναι μέγεθος small Link to comment Share on other sites More sharing options...
sfedonas 6 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 6 Οκτωβρίου 2012 στο 60λιτρο να ξέρεις ότι πάνω από 1 χρόνο δεν θα το κρατήσεις. μεγαλώνει εκπληκτικά γρήγορα. Βέβαια μπορείς να το βάλεις και μετά να το πουλήσεις-χαρίσεις. Στα δικά μου λίτρα (300+) μεγάλωσε αρκετά ώστε να μην χωράει σε 60λιτρο στο 7μηνο. Φαντάζομαι όμως οτι στο δικό σου θα έχει μικρότερη ανάπτυξη και 1 χρόνο θα το κρατήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος