Jump to content

Το Ενυδρείο Μου

Force

Recommended Posts

Αυτά είναι τα δύο νέα χρυσόψαρα που πλέον βρίσκονται μέσα στο ενυδρείο, λοιπόν τώρα θέλω την βοήθεια για τι φυτά μπορώ να βάλω, και γενικά ψάχνω μήπως και βάλω από μέσα το ψεύτικο βράχο και φτιάξω ένα πιο ωραίο περιβάλον για τα ψάρια.

IMAG0064_zpse6462c2c.jpg

IMAG0063_zps2a457c73.jpg

IMAG0060_zps3e1a682c.jpg

To Βατραχάκι

IMAG0059_zpsc6d34b4f.jpg

θα προτεινα να αλλαξει η διακοσμηση σε κατι ποιο φυσικο ( πετρες , φυτα )

επισης κατα τη γνωμη μου καλο θα ειναι να φυγουν τα βατραχια

βλεπω οτι εχεις αρκετη κυκλοφορια μεσα στο ενυδρειο απο το σπρευ μπαρ , προσπαθησε να μειωσεις λιγο την κυκλοφορια

(μπορει να γινει κλεινοντας λιγο τα βανακια Η ανοιγοντας λιγο παραπανω την διαμετρο στις τρυπες του σπρευ μπαρ ) προτινω το δευτερο .

Έγινε επεξεργασία - Geosid

το δευτερο ειναι κοι Η κανω λαθος ?( στη τελευταια φωτο )

εαν ειναι κοι ( πρεπει να φυγει και αυτο ) ......

Τι φυτά θα πρότεινες ?

Δεν με πειράζει εάν φάνε και λίγο από τα φυτά, ψάχνω να βρω φωτογραφίες από στημένα ενυδρεία για να πάρω ιδέες έαν έχεις κάποιο link που μπορώ να πάρω κάποιες ιδεές θα το ήθελα.

Το link που έχεις βάλει γυρνάει στο ίδιο θέμα

Εγώ νομίζω ότι είναι και τα δύο koi. Άρα πρέπει να τα αλλάξεις. Γίνονται τεράστια....και οι γαρίδες τα είπαμε...τα βατράχια στα είπε ο συνφορουμίστας άρα δες και πράξε.....

Εννοεί ότι σου είπε για τις γαρίδες ότι θέλουν στρωμένο ενυδρείο.....

Εννοεί ότι σου είπε για τις γαρίδες ότι θέλουν στρωμένο ενυδρείο.....

Αυτο ακριβος εννοω...οτι οι γαριδες θελουν στρωμενο βυθο,δηλαδη ενυδρειο που τρεχει τουλαχιστον 2 μηνες,,,

Αληθεια μετρησεις εχεις κανει?

Τι φυτά θα πρότεινες ?

Δεν με πειράζει εάν φάνε και λίγο από τα φυτά, ψάχνω να βρω φωτογραφίες από στημένα ενυδρεία για να πάρω ιδέες έαν έχεις κάποιο link που μπορώ να πάρω κάποιες ιδεές θα το ήθελα.

με το συμπαθειο κιολας

εγω σου λεω οτι σχεδον οτι εχεις μεσα στο ενυδρειο σου ειναι λαθος και εσυ μου λες για τα φυτα

προσπαθησε να κανεις μια καινουργια -σωστη αρχη με αργα και σταθερα βηματα . :thumbup: :thumbup:

Ναι και γω κάτι τέτοιο θα σου πρότεινα όπως ο geosid.... ξεκίνα από τα βασικά....τα ψάρια θα έρθουν....

Οι γαρίδες έφυγαν, και τα βατραχάκια θα φύγουν και αυτά, τα ψάρια τώρα το ένα είναι koi το άλλο είναι comet, εάν ο λόγος για να αλλάξει κάποιο ψάρι είναι το μέγεθος, τότε μέχρι να μεγαλώσει θα δώ τι θα κάνω, θέλω να μου πείτε εάν τα 2 αυτά είδη μπορούν να συνυπάρχουν, γιατί το pet-shop που μου τα πούλησε μου είπε ότι ζουν μαζί.

Οι γαρίδες έφυγαν, και τα βατραχάκια θα φύγουν και αυτά, τα ψάρια τώρα το ένα είναι koi το άλλο είναι comet, εάν ο λόγος για να αλλάξει κάποιο ψάρι είναι το μέγεθος, τότε μέχρι να μεγαλώσει θα δώ τι θα κάνω, θέλω να μου πείτε εάν τα 2 αυτά είδη μπορούν να συνυπάρχουν, γιατί το pet-shop που μου τα πούλησε μου είπε ότι ζουν μαζί.

Δυστυχώς τα κοι όπως μπορείς να διαβάσεις στην wikipedia γίνονται τέρατα. Φοβάμαι ότι στα λίτρα σου θα δημιουργηθεί πρόβλημα μόλις αρχίσει να μεγαλώνει λίγο.

Άποψή μου είναι να το δώσεις αν μπορείς σύντομα για να μην έχεις να αντιμετωπίσεις δυσκολίες.

Συνήθως από τα pet shop δεν παίρνουμε πάντα και τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες. :)

Θα προσπαθήσω να το πάω πίσω το koi, θα βρω εάν είναι να βάλω Comet πόσα θα μπορούσαν να ζήσουν άνετα σε 125 lt 2-3 ?

2

To pet-shop μου είπε μέχρι 4 μπορώ να βάλω και μου φάνηκαν πολλά

Ωραία ..... Τα pet shop λένε μια κλασική αηδία! Ότι και καλά τα ψάρια μεγαλώνουν όσο το ενυδρείο και ανάλογα το ενυδρείο είναι και η ανάπτυξη.. Τα ψάρια παθαίνουν νανισμό!!!! Που σημαίνει ότι δε μεγαλώνουν απ'έξω αλλά τα ζωτικά τους όργανα μεγαλώνουν τη συνέχεια την καταλαβαίνεις,,,,Άρα λοιπόν πολύ καλά κάνεις βάλε τα δυο ψαράκια αυτά να τα χαρείς!!!!

• 2 months later...

Μετά από αρκετές αλλαγές που έχουν γίνει πλέον στο ενυδρείο μου, σας παρουσιάζω το RIO 180 που έχω τώρα, το ενυδρείο είναι χωρίς το εσωτερικό φίλτρο και υποστηρίζεται από δύο εξωτερικά.

Φίλτρανση 1) eheim 2227

1) eheim professionel 3e 350 (με στρωμένο υλικό)

αεραντλία eheim 400 μόνιμη λειτουργία,

θερμοστάτης eheim 150 w

Ψάρια έχει : 3 silver shark 2 μικρά και έναν γύρω στα 13 εκ.

7 τιγράκια ( 1 αρσενικό και 6 θυληκά),

4 Crossocheilus siamensi και

1 Epalzeorhynchos frenatum - Rainbow sharkminnow ( που είναι και ο πιο μάγκας του ενυδρείου)

κάτω έχει χαλίκι , είναι αρκετά φυτεμένο με πέτρες ποταμίσιες, δημιουργώντας πολλές κρυψώνες για τα ψάρια.

Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι τα λίτρα μου ίσως είναι λίγα, αργότερα θα δούμε για μεγαλύτερο.

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας.

http://i4.photobucke...zps9a3dfab2.jpg

http://i4.photobucke...zps619d0fab.jpg

http://i4.photobucke...zps964f4da4.jpg

Έγινε επεξεργασία - Force

Καλημερα!

Για αρχη θα πω πως μερικα απο τα ψαρια που εχεις δεν ακνουν για το ενυδρειο σου,πχ οι silver shark γινονται τεραστιοι.

Για παραπανω προτασεις και συμβουλες συμπληρωσε την φορμα παρουσιασης για να εχουμε περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σου

Φιλε Force θα σου πω απο την δικη μου κακη εμπειρια πως τα πολλα ειδη ψαριων ( κοινως η ψαροσουπα ) και ειδικα σε λιγα λιτρα δεν εχει το επιθυμητο αποτελεσμα, δηλαδη την ομορφια και την κινηση που αναζητεις και συντομα θα απογοητευτεις. Συχνα το πιο απλο ειναι και το πιο ομορφο. Επισης νομιζω πως αυτες οι πετρες που εχεις βαλει σκληραινουν το νερο σου!

Καλησπέρα

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει τώρα όπως είναι γιατί το ενυδρείο έχει πολύ ζωή και κίνηση και πραγματικά είναι υπέροχο να το βλέπεις, τα ψάρια έχουν κάνει την δικιά τους ομάδα το κάθε είδος και παίζουν μεταξύ τους ένα υπέροχο παιχνίδι,

τώρα για τις πέτρες που λές είναι ουδέτερες και δεν επηρεάζουν το νερό, έχω σκοπό αργότερα μιας και είναι πολύ πρόσφατο το RIO για να το αλλάξω να πάω σε ένα μεγαλύτερο στα 390 lt, πρέπει να το συνηθίσει και το αφεντικό του σπιτιού :nerd: έτσι ώστε να μην έχω γκρίνιες.

Τις ανούμπιες τις έχεις φυτέψει?αν δεν φυτεύονται δένονται σε πέτρες ή ξύλα. Τώρα εφόσον έχεις σκοπό να πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο μια χαρά απλά να κοιτάξεις να ταιριάζουν και οι απαιτήσεις των ψαριών :bigemo_harabe_net-134:

Μιας και ήμουνα καλό παιδί, τελικά τον πείσαμε τον αρχηγό :bigemo_harabe_net-64: και παραγγέλθηκε το νέο ενυδρείο διαστάσεις 1,20 χ 0,50 χ 0,65 μόλις έρθει με το καλό θα το ετοιμάσω και θα σας κάνω την παρουσίαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...