Force 4 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 4 Οκτωβρίου 2012 (edited) Καλησπέρα σε όλους Αυτό είναι το μικρό μου ενυδρείο, είναι ένα Hailea 60lt με αντλία οξυγόνου sera, σήμερα του άλλαξα το φίλτρο Hailea που είχε όταν το αγόρασα το ενυδρείο με ένα tetra in 600 και στην μια θέση έχω βάλει βιολογικό καθαρισμό, Θα ήθελα την γνώμη σας στο πως μπορώ να διατηρήσω τα 4 ψαράκια μέσα, πόσο σύντομα πρέπει να αλλάζει το νερό, πως το κρατάμε καθαρό, τι πρέπει να μετράω στο νερό και διάφορα άλλα που θα πρέπει να γνωρίζω, για να λειτουργεί όσο δυνατόν καλύτερα. Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2012 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 5 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Καταρχας καλη αρχή με το χομπυ αυτό....και μπόλικη επιμονή.... Παμε τώρα στο ενυδρείο... Επειδή βλεπω οτι θες ένα σωστο ενυδρείο θα σου πω όλα τα αναποδα που βλέπω και είναι πολλα αλλά είπαμε υπομονή κ επιμονη... Καταρχας ξεκινάμε λέγοντας ότι τα ψαρια που έχεις δεν κάνουν για το ενυδρείο σου. Είναι πολύ πολυ μικρό και οι κυπρινιδες θέλουν 200 και ανά 2. Άρα πρέπει να αλλάξεις κατοίκους. Δεν χρειάζονται όλα αυτα τα ψεύτικα που έχεις μέσα... Προσπάθησε με τη νέα σου ψαροσυνθεση που είμαστε εδώ για να συζητήσουμε αν θες να φτιάξεις κ κάτι πιο φυσικό με πέτρες κ ξύλα κ αν θες κ φυτά....Τώρα πληροφοριακα θα σου πω ότι στο νερό μετράμε ph, σκληρότητα,no3,no2, φωσφορικα κ άλλα. Τα δύο πρώτα ρυθμίζονται ανάλογα τα ψάρια.... Έχουμε πολύ δουλειά λοιπόν... Δες τι θες να κανείς....φιλικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 5 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα, Θα ήθελα να φτάξω κάτι πιο φυσικό, να ξεκινήσω τις ερωτήσεις ? Για να βάλω αληθινά φυτά και ξύλα που λες πρέπει να αλλάξει και το χαλίκι κάτω να μπεί χώμα ή μπαίνουν με το υπάρχων, το νερό τώρα που από ότι κατάλαβα τα ψάρια είναι πολύ παραπάνω από αυτά που πρέπει να υπάρχουν κάθε πόσο συχνά θέλει αλλαγή, τι ψάρια θα πρότεινες να έβαζα μέσα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 5 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Ξεκίνα διαβάζοντας εδώ για να πάρεις μια ιδέα! http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77238 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 5 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Μέσα σε αυτό το μικρό ενυδρείο των 60 λτ είναι πολύ δύσκολο, όπως καταλαβαίνεις να κρατήσεις 4 ψάρια που κανονικά χρειάζονται (όλα μαζί) τα τριπλάσια λίτρα, και πολύ πιο σωστή φίλτρανση για να ζουν με αξιοπρέπεια και εσύ να τα απολαμβάνεις, χωρίς απώλειες. Θα σου πρότεινα να ενημερωθείς για τις ανάγκες των ψαριών σου, πριν κάνεις οποιδήποτε άλλη κίνηση που θα σου κοστίσει. Τώρα όσον αφορά το ερωτημά σου τα φυτά που φυτεύονται στο έδαφος αναλόγως των απαιτήσεων τους μπορεί να χρειάζονται ένα ειδικό υπόστρωμα (οχι χώμα), η μπορείς να βάλεις και φυτά χαμηλών απαιτήσεων που μπορούν να φυτευτούν στο υπάρχον χαλίκι η και να δεθούν πάνω σε πέτρες η ξύλα. Πολύ σημαντικός είναι και ο φωτισμός όσον αφορά τα φυτά. Επίσης να σου πώ οτι είναι πιθανότατο τα ψαράκια σου να έχουν διαφορετική άποψη για τα φυτά και να μην σου αφήσουν ίχνος. Τέλος για να μην σε κουράζω και επειδή η εποχή είναι οικονομικά δύσκολη ψάξε πληροφορίες μέσα από παρόμοια θέματα μέσα στο φόρουμ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 5 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν για να σε βοηθήσουμε πρέπει να δεις τι θες..... Αλλά έχεις το βασικότερο συστατικό θέληση άρα θα όλα θα γίνουν . Πάμε λοιπόν.... σε αυτό το ενυδρείο με αυτό το μέγεθος θα έχει μικρά ψάρια... Άρα δίνεις τα ισχύοντα ψάρια.... Τι μπορείς να κάνεις??? πολλά....Σου παραθέτω κάποια video να πάρεις ιδέες και βλέπεις: http://www.youtube.com/watch?v=JBEQE6qbNWc http://www.youtube.com/watch?v=B3UP4k3-8HM&feature=related Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 5 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Όπως θα δεις λοιπόν και από τα video δύο καλές περιπτώσεις είναι το να βάλεις betta και neon tetra και ροδοστομους, και η άλλη ζωότοκα δες και αποφάσισε...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 5 Οκτωβρίου 2012 (edited) Όπως θα δεις λοιπόν και από τα video δύο καλές περιπτώσεις είναι το να βάλεις betta και neon tetra και ροδοστομους, και η άλλη ζωότοκα δες και αποφάσισε...... Ροδοστομους σε 60 λιτρα ενυδρειο? Ρε παιδια προσεχετε λιγο τι προτεινετε! Φιλε Αντωνιος προτενεις και μονομαχο με αλλα ψαρια στο ιδιο ενυδρειο,θα το κανει ο φιλος και υπαρχει μεγαλη περιπτωση να εχει προβληματα,οτι βλεπουμε στα βιντεακια δεν σημαινει οτι ειναι σωστο! Λιγο προσοχη λοιπον τι λεμε! Έγινε επεξεργασία 5 Οκτωβρίου 2012 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 5 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα μελετήσω και θα σας ενημερώσω για όποιες απορίες έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 5 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Αν και δεν θέλω να μπαίνω σε διαφωνίες γιατί είδα πολλές σήμερα θα διαφωνησω. Για τους ροδοστομους έχεις δικιο ειχα μπερδευτεί κ έκανα λάθος άλλα για τα τετρα είναι παρά πολλα τα παραδείγματα..... Κ γενικά όπου κ ότι κ να διαβάσεις για μονομάχους λέει ήσυχος κε τα άλλα είδη....κ σε 60 λίτρα έχει το χώρο που θέλει... Στο προφίλ του φόρουμ λέει 15... Ι στα 60 επιθετικός? Ας μην περιορίζουμε συνεχώς τις επιλογές Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Η επιθετηκοτητα του μονομαχου διαφερει απο ψαρι σε ψαρι. Για δειξε μου που διαβασες οτι ειναι ησυχος με τα αλλα ειδη. Γιατι αν διαβασεις το προφιλ του λεει μοναχικο ειδος που δεν θελει παρεα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 5 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία.... Θα σου πω απλά ότι το λέει και στο βιβλίο Ενυδρείο εκδόσεις καρακουτσωγλου, άλλα και στους επίσημους οδηγούς της sera άλλα κ πολλα video κ εμπειρίες. Διαφωνούμε... Άλλα δε λέω ότι να ναι όπως είπες γτ φεν εχω λόγο... Γιατί δε νομίζω όλοι αυτοί να λένε ότι να ναι για να μου πεις να προσέχω τι λέω... Δεν θέλω να χαλαω ποστ.... Απλά επειδή το χω δει κ αλλού να λέγεται δε νομίζω να λέει κανείς ότι να ναι κάπου το στηρίζει για αυτό ας σεβόμαστε τις απόψεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 5 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία.... Θα σου πω απλά ότι το λέει και στο βιβλίο Ενυδρείο εκδόσεις καρακουτσωγλου, άλλα και στους επίσημους οδηγούς της sera άλλα κ πολλα video κ εμπειρίες. Διαφωνούμε... Άλλα δε λέω ότι να ναι όπως είπες γτ φεν εχω λόγο... Γιατί δε νομίζω όλοι αυτοί να λένε ότι να ναι για να μου πεις να προσέχω τι λέω... Δεν θέλω να χαλαω ποστ.... Απλά επειδή το χω δει κ αλλού να λέγεται δε νομίζω να λέει κανείς ότι να ναι κάπου το στηρίζει για αυτό ας σεβόμαστε τις απόψεις... Συνεχιζω να διαφωνωγιατι ειδικα αυτο της SERA που λες εχει τεραστια λαθοι στις ψαροσυνθεσεις που προτεινει! Δηλαδη πιστευεις οτι αυτοι που εχουν γραψει το προφιλ των ψαριων εδω κανουν λαθος? Πιστευεις οτι αυτοι που προτεινουν να μπαινει μονος του ο μονομαχος κανουν λαθος? Θελω να μου παραθεσεις λινκ και αρθρα τα οποια να λενε οτι μπαινει και με αλλα ψαρια γιατι δεν ειναι σωστο να λεμε αερολογιες! Τα μονα ωαρια που ισως την βγαλουν καθαρη απο τον μονομαχο ειναι τα cory! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 5 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Δεν κατακρίνω κανέναν.... Δεν είμαι εδώ για να κατακρίνω ούτε να υποτιμίσω κανέναν και την προσφορά του σε αυτό το forum και το χόμπι. Δεν είμαι εδώ για να σου πω ότι έχεις άδικο αλλά για να πω που διαφωνώ ή συμφωνώ . Έχει μεγάλη διαφορά... Δε σου είπα ότι έχεις άδικο σου είπα ότι έχω άλλη άποψη από τη δική σου. Δεν σου είπα ότι αερολογείς.... Ούτε ότι λες ότι να ναι και δεν πρόκειται να στο πω..... Τώρα προς χάρη της συζήτησης και όχι της προσωπικής σου επίθεσης θα απαντήσω λεγοντας ότι όπως είπα οι πηγές μου είναι αυτά τα βιβλί εκτός και αν ολόκληρο βιβλίο λέει βλακείες και αερολογίες... Επίσης και το internet και για αυτό παραθέτω δύο link αν και δεν είναι σωστό να πρωοθούμε άλλα site και συμφωνώ σε αυτήν την πολιτική τα παραθέτω γιατί μου ζητήθηκε από τον συντονιστή http://bettafishcity.com/betta-fish-with-other-fish.html http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/koinoniko.htm Επίσης ένας καλό μου φίλος έχει σχεδόν 2 χρόνια το συνδυασμό που πρότεινα χωρίς πρόβλημα.... Και ξαναλέω δε λέω ότι έχει άδικο ούτε κατακρίνω τα λέγόμενα σου απλά διαφωνώ γιατί και στην πραγματική του ζωή ο μονομάχος δεν είναι μόνος του.... Ευχαριστώ κα ισυγνώμη για τη γενική σύγχηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 6 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 6 Οκτωβρίου 2012 Αντι να συμφωνειτε οτι διαφωνειτε βοηθηστε λιγο το παιδι σε αυτα που ζηταει.Ελπιζω να μη διαφωνησετε μαζι μου. Force μπορεις φιλε να βαλεις νεον τετρα ή cpd.Aυτα τα θεωρω (προσωπικα παντα) πολυ ομορφα ψαρια κ σε μικρο μεγεθος για να χαρεις το ενυδρειο σου πολυ.καμια 10αρια μπορεις να βαλεις πιστευω.Οχι αλλα ψαρια.Αν θες προσθεσε κ καμια γαριδα αμανο.Μονο καλο θα σου κανει. Επισης καλο θα ηταν να βγαλεις οτι ψευτικο εχει μεσα κ αν βαλεις μερικα ευκολα φυσικα φυτα οπως nana anubia κ στο πισω μερος valisneries. Αλλαγες επειδη ειναι κ μικρο το ενυδρειο καθε εβδομαδα το 20-30% . Για λιπασματα δε σου λεω.Σιγα σιγα. Χαλικι δε ξερω τι εχεις.Οι anubies δε θαβονται οι ριζες της οπως σε αλλα φυτα αλλα δενονται σε πετρες ή ξυλα. Δε θα σου γραψω κ αλλα για να μη ζαλιστεις απο τωρα. Σιγα σιγα κ υπομονη κ ολα θα πανε καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 7 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 7 Οκτωβρίου 2012 Όσον αφορά τα χρυσόψαρα ας μείνουμε σε αυτά που λέει το προφίλ τους : http://www.aquazone....24 Λίτρα: Πρόκειται για πολύ κοινωνικά ψάρια. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν προτιμότερο να διατηρούνται σε ομάδα 3-4 ατόμων και πάνω. Για κάθε Fancy χρυσόψαρο ορίζονται τα 30-40 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 120-150 λίτρων), ενώ για το κάθε Common χρυσόψαρο ορίζονται τα 60-70 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 200-250 λίτρων). Τα παραπάνω λίτρα είναι τα minimum θεμιτά, αλλά αν θέλουμε να ορίσουμε την απόλυτα minimum διάσταση ενυδρείου, τότε θα μπορούσαμε να πούμε τα 60 λίτρα για δύο Fancy χρυσόψαρα, με την ελάχιστη δυνατή διακόσμηση και πολύ καλή φίλτρανση. Όσον αφορά τώρα την σύνθεση που θα μπορούσες να έχεις. Αν δεν κάνω λάθος το ενυδρείο σου είναι αυτό και έχεις αναβαθμήσει την φίλτρανση σου. 1.- Σαν πρώτο βήμα θα πρέπει να ξέρουμε πόσο καιρό "τρέχει" το ενυδρείο σου και αν το φίλτρο σου (στην ουσία το βιολογικό υλικό που περιέχει) είναι στρωμένο. Αν δηλαδή μπορεί να "εξουδετερώσει" ας πούμε τους ρύπους που παράγουν οι κάτοικοι του ενυδρείου. Έχεις ακολουθήσει κάποια μέθοδο στρωσίματος; 2.- Πρέπει να ξέρεις ότι το ενυδρείο σου με τις συγκεκριμένες διαστάσεις έχει τα minimum λίτρα για να φιλοξενήσει κάποιο μικρό κοπαδόψαρο. Εγώ θα προτημούσα να υπήρχαν μερικά ακόμα λίτρα για να μπορέσεις να απολαυσεις το θέαμα που προσφέρει ένα κοπάδι σμηνόψαρων. Αυτό βέβαια δε σημαίναι πως δε μπορείς να "φιλοξενήσεις" με αξιοπρέπεια έναν ελάχιστο αριθμό από αυτά τα ψάρια. Το βασικό είναι όπως σου είπαν και οι φίλοι νωρίτερα να μπορείς να δώσεις στα ψαράκια σου το περιβάλον που θέλουν ( διακόσμησεις, ποιότητα νερου κλπ). Θα πρέπει όμως να είσαι αρκετά σχολαστικός στις ρουτίνες συντήρησης και καθαριότητας του ενυδρείου σου, γιατί όσο μειώνονται τα λίτρα, τόσο πρέπει να αυξάνεται η πείρα μας για να κρατήσουμε τα ψάρια μας ζωντανα. Συνεπώς πριν αποφασίσεις για κάποιο ψαράκι, διαβάζεις, ρωτάς εδώ ότι απορίες έχεις και όλα θα πάνε καλά. Κάποιες προτάσεις από εμένα: guppy white cloud minow cherry barb kuhli loach Εξίσου άνετα μπορείς να κινηθείς προς κάποιες μικρές κιχλίδες της Αφρικής : http://www.aquazone....87 οι προτάσεις του panos_d7: cpd neon tetra Αλλά όπως είπαμε, πρώτα διαβάζεις, μετά ρωτάς και στο τέλος αποφασίζεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 9 Οκτωβρίου 2012 Author #17 Share 9 Οκτωβρίου 2012 (edited) ακυρο αυτό Έγινε επεξεργασία 9 Οκτωβρίου 2012 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 9 Οκτωβρίου 2012 Author #18 Share 9 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα το ενυδρείο μου είναι αυτό που έχεις βάλει στο link έχω αναβαθμίσει το φίλτο του με το Tetra in 600 plus και στην μια θέση που έχει, έχω βάλει βιολογικό καθαρισμό και και στην άλλη έχει τα σφουγγάρια του, το φίλτρο αυτό μπορεί να ανακυκλώσει το νερό μέχει 10 φορές την ώρα, έχω καλή ανατάραξη επιφάνειας και αεραντλία 24 ώρες λειτουργίας, το νερό αλλάζει το 50% κάθε εβδομάδα. Τα πολλά ψεύτικα αντικείμενα έχουν φύγει γιατί βλέπω ότι του αρέσουν να κρύβονται, έχει κρατηθεί το βαρέλι σαν διακοσμητικό και μπήκε και ένας βράχος(ψευτικός) με πολλές τρύπες, δύο μόνο διακοσμητικά. Αργότερα σκέφτομαι για κάποιο μεγαλύτερο ενυδρείο κοντά στα 100+ lt, Ποιό θα μου προτείνατε ? Με φίλτρο εσωτερικό ή εξωτερικό ? Όσον αφορά τα χρυσόψαρα ας μείνουμε σε αυτά που λέει το προφίλ τους : http://www.aquazone....24 Λίτρα: Πρόκειται για πολύ κοινωνικά ψάρια. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν προτιμότερο να διατηρούνται σε ομάδα 3-4 ατόμων και πάνω. Για κάθε Fancy χρυσόψαρο ορίζονται τα 30-40 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 120-150 λίτρων), ενώ για το κάθε Common χρυσόψαρο ορίζονται τα 60-70 λίτρα (δηλαδή ενυδρείο 200-250 λίτρων). Τα παραπάνω λίτρα είναι τα minimum θεμιτά, αλλά αν θέλουμε να ορίσουμε την απόλυτα minimum διάσταση ενυδρείου, τότε θα μπορούσαμε να πούμε τα 60 λίτρα για δύο Fancy χρυσόψαρα, με την ελάχιστη δυνατή διακόσμηση και πολύ καλή φίλτρανση. Όσον αφορά τώρα την σύνθεση που θα μπορούσες να έχεις. Αν δεν κάνω λάθος το ενυδρείο σου είναι αυτό και έχεις αναβαθμήσει την φίλτρανση σου. 1.- Σαν πρώτο βήμα θα πρέπει να ξέρουμε πόσο καιρό "τρέχει" το ενυδρείο σου και αν το φίλτρο σου (στην ουσία το βιολογικό υλικό που περιέχει) είναι στρωμένο. Αν δηλαδή μπορεί να "εξουδετερώσει" ας πούμε τους ρύπους που παράγουν οι κάτοικοι του ενυδρείου. Έχεις ακολουθήσει κάποια μέθοδο στρωσίματος; 2.- Πρέπει να ξέρεις ότι το ενυδρείο σου με τις συγκεκριμένες διαστάσεις έχει τα minimum λίτρα για να φιλοξενήσει κάποιο μικρό κοπαδόψαρο. Εγώ θα προτημούσα να υπήρχαν μερικά ακόμα λίτρα για να μπορέσεις να απολαυσεις το θέαμα που προσφέρει ένα κοπάδι σμηνόψαρων. Αυτό βέβαια δε σημαίναι πως δε μπορείς να "φιλοξενήσεις" με αξιοπρέπεια έναν ελάχιστο αριθμό από αυτά τα ψάρια. Το βασικό είναι όπως σου είπαν και οι φίλοι νωρίτερα να μπορείς να δώσεις στα ψαράκια σου το περιβάλον που θέλουν ( διακόσμησεις, ποιότητα νερου κλπ). Θα πρέπει όμως να είσαι αρκετά σχολαστικός στις ρουτίνες συντήρησης και καθαριότητας του ενυδρείου σου, γιατί όσο μειώνονται τα λίτρα, τόσο πρέπει να αυξάνεται η πείρα μας για να κρατήσουμε τα ψάρια μας ζωντανα. Συνεπώς πριν αποφασίσεις για κάποιο ψαράκι, διαβάζεις, ρωτάς εδώ ότι απορίες έχεις και όλα θα πάνε καλά. Κάποιες προτάσεις από εμένα: guppy white cloud minow cherry barb kuhli loach Εξίσου άνετα μπορείς να κινηθείς προς κάποιες μικρές κιχλίδες της Αφρικής : http://www.aquazone....87 οι προτάσεις του panos_d7: cpd neon tetra Αλλά όπως είπαμε, πρώτα διαβάζεις, μετά ρωτάς και στο τέλος αποφασίζεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 20 Οκτωβρίου 2012 Author #19 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Αναβαθμιστήκαμε με ένα νέο ενυδρείο Rio 125 πήρα και ένα φίλτρο εξωτερικό eheim 2215, θα σας ανεβάσω μερικές φώτο για να μου πείτε την γνώμη σας, τώρα έχουμε μέσα τα χρυσόψαρα 1 γαρίδα και 1 βάτραχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 20 Οκτωβρίου 2012 #20 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Βάτραχο?γαρίδα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 20 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 20 Οκτωβρίου 2012 Βασικά για βάτραχο δεν ξέρω τίποτα άρα θα σου απαντήσει κάποιος άλλος για τα υπόλοιπα από εμπειρία σου λέω ότι η γαρίδα θέλει άριστα στρωμένο βυθό για να επιβιώσει δηλαδή ενυδρείο που να τρέχει κανονικά τουλάχιστον ένα μήνα...τι έβαλες μέσα στο ενυδρείο???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 23 Οκτωβρίου 2012 Author #22 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Θα σηκώσω το βράδυ φωτογραφίες η γαρίδα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με το νερό, μιας και έδωσα το προηγούμενο το ενυδρείο, μαζί με τα χρυσόψαρα, έτσι έκανα κάποιες αλλαγές τώρα έχω 2 μεγάλα χρυσόψαρα και 2 βατραχάκια, τώρα θέλω να βάλω φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Οκτωβρίου 2012 #23 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Καταρχην οι γαριδες θλελουν στρωμενο βυθο οπωτε μιλαμε για ενα ενυδρειο που τρεχει τουλαχιστον 2 μηνες! Επεισης γαριδες+χρυσοψαρα= γαριδομεζες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force 23 Οκτωβρίου 2012 Author #24 Share 23 Οκτωβρίου 2012 (edited) Και τα βατραχάκια κινδυνεύουν από τα χρυσόψαρα γιατί είναι μεγάλα, (είναι σας φάλαινες σε σχέδη με τα βατραχάκια) τώρα θέλω να φτιάξω τον βυθό και να βάλω φυτά μέσα και εδώ θέλω την βοήθειά σας τι μπορώ να βάλω. Το βράδυ οι φωτογραφίες. Έγινε επεξεργασία 23 Οκτωβρίου 2012 - Force Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 23 Οκτωβρίου 2012 #25 Share 23 Οκτωβρίου 2012 Άρα μεζεδοενυδρείο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος