Jump to content

Μεταχειρισμένο Ενυδρείο, Την Βοήθειά Σας

n_vergopoulos

Recommended Posts

καλησπέρα φίλοι μου συνφορίτες !!!!! πήρα σήμερα ένα ενυδρείο rio 180 juwel διαστάσεων 101*41*50Υ, μεταχειρισμένο. θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου και να ακούσω τις γνώμες σας. το ενυδρείο είναι 6 ετών και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν άδειο χωρίς νερό στην αποθήκη του φίλου Λάμπρου από τον οποίο το αγόρασα. οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:

1. επειδή το ενυδρείο είναι 6 ετών και όπως προανέφερα ήταν ενάμιση χρόνο άδειο με τις σιλικόνες τι παίζει ? πόσο αντέχουν? υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω προκαταβολικά (των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν) τώρα που δεν το έχω στήσει και είναι πιο εύκολο να κάνω οποιαδήποτε επέμβαση?

2. μέτρησα επάνω την απόσταση του τζαμιού και κάνει μια κοιλιά 3 χιλιοστών στην μέση εκεί που έχει την πλαστική κόντρα (από ότι διάβασα σε άλλα θέματα είναι ψιλοφυσιολογικό έως 3 χιλιοστά) για αυτό σκέφτομαι να βάλω καμιά γυάλινη κόντρα. αν ναι πόσες, που και τι πάχος?

3. τα τζάμια έχουν ελαφρός μπίχλα σαν ψιλομούχλα. με τι να τα καθαρίσω?

αυτές είναι οι απορίες μου - προβληματισμοί μου και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας - λύσεις και ότι άλλο θεωρείτε χρήσιμο.

επίσης όταν τελειώσω με τις επισκευές θα μιλήσουμε για το στήσιμο (ΜΟΝΟ ΑΦΡΙΚΗ) και την επιλογή ψαριών ( σε δεύτερο χρόνο)

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Εμένα μου αρέσει καλύτερα το " των φρονίμων τα παιδιά, αν πεινάσουν, θα μαγειρέψουν" !!!

Γιατί το έστησες εφόσον ήθελες να σου πούμε για τις σιλικόνες! Δλδ, αν κάτι δεν πήγαινε καλά, και έπρεπε να το ξεστήσεις, τι θα έκανες?

Πάντως, εφόσον το είδες ότι δεν χάνει, πρέπει να είναι οκ. Όσον αφορά τα τζάμια, με μια ξύστρα τζαμιών, θα φύγουν όλα.

καλησπέρα φίλοι μου συνφορίτες !!!!! πήρα σήμερα ένα ενυδρείο rio 180 juwel διαστάσεων 101*41*50Υ, μεταχειρισμένο. θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου και να ακούσω τις γνώμες σας. το ενυδρείο είναι 6 ετών και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήταν άδειο χωρίς νερό στην αποθήκη του φίλου Λάμπρου από τον οποίο το αγόρασα. οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:

1. επειδή το ενυδρείο είναι 6 ετών και όπως προανέφερα ήταν ενάμιση χρόνο άδειο με τις σιλικόνες τι παίζει ? πόσο αντέχουν? υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω προκαταβολικά (των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν) τώρα που δεν το έχω στήσει και είναι πιο εύκολο να κάνω οποιαδήποτε επέμβαση?

2. μέτρησα επάνω την απόσταση του τζαμιού και κάνει μια κοιλιά 3 χιλιοστών στην μέση εκεί που έχει την πλαστική κόντρα (από ότι διάβασα σε άλλα θέματα είναι ψιλοφυσιολογικό έως 3 χιλιοστά) για αυτό σκέφτομαι να βάλω καμιά γυάλινη κόντρα. αν ναι πόσες, που και τι πάχος?

3. τα τζάμια έχουν ελαφρός μπίχλα σαν ψιλομούχλα. με τι να τα καθαρίσω?

αυτές είναι οι απορίες μου - προβληματισμοί μου και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας - λύσεις και ότι άλλο θεωρείτε χρήσιμο.

επίσης όταν τελειώσω με τις επισκευές θα μιλήσουμε για το στήσιμο (ΜΟΝΟ ΑΦΡΙΚΗ) και την επιλογή ψαριών ( σε δεύτερο χρόνο)

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Εμένα μου αρέσει καλύτερα το " των φρονίμων τα παιδιά, αν πεινάσουν, θα μαγειρέψουν" !!!

Γιατί το έστησες εφόσον ήθελες να σου πούμε για τις σιλικόνες! Δλδ, αν κάτι δεν πήγαινε καλά, και έπρεπε να το ξεστήσεις, τι θα έκανες?

Πάντως, εφόσον το είδες ότι δεν χάνει, πρέπει να είναι οκ. Όσον αφορά τα τζάμια, με μια ξύστρα τζαμιών, θα φύγουν όλα.

παναγιώτη θα είμουν τουλάχιστων ηλιθιος αν το είχα στήσει πρώτα και μετά ρωταγα !!!!!!!!! γιαυτό ρωτάω γιατι τώρα δεν τρεχει απο πουθενά, αλλα άν σε ή 2 χρόνια αρχιζει να δακρύζει θα πρεπει να ξεστήνω !!!!!!

παναγιώτη θα είμουν τουλάχιστων ηλιθιος αν το είχα στήσει πρώτα και μετά ρωταγα !!!!!!!!! γιαυτό ρωτάω γιατι τώρα δεν τρεχει απο πουθενά, αλλα άν σε ή 2 χρόνια αρχιζει να δακρύζει θα πρεπει να ξεστήνω !!!!!!

Γράψε λάθος. Το είχα διαβάσει εγώ λάθος. :bigemo_harabe_net-101:

Έχω ακούσει ότι αν το ενυδρείο αποθηκευτεί καιρό και είναι παλιό, ότι πρέπει να περαστούν οι σιλικόνες του με βαζελίνη για να μαλακώσουν. Όσον αφορά αυτό, περίμενε και άλλες απαντήσεις, γιατί δεν το έχω κάνει και δεν είμαι σίγουρος.

Γράψε λάθος. Το είχα διαβάσει εγώ λάθος. :bigemo_harabe_net-101:

Έχω ακούσει ότι αν το ενυδρείο αποθηκευτεί καιρό και είναι παλιό, ότι πρέπει να περαστούν οι σιλικόνες του με βαζελίνη για να μαλακώσουν. Όσον αφορά αυτό, περίμενε και άλλες απαντήσεις, γιατί δεν το έχω κάνει και δεν είμαι σίγουρος.

και εγω το εχω ακουσει αυτό αλλα δεν το είχε κανει αυτό ο φίλος που το πήρα, και εγω δεν ξέρω τι να κάνω. αυτο που θα κάνω όμως μαλλον ειναι να του βάλω καποιες κόντρες !!!!!

για τα τζαμια θαυματα κανει και η ξυστρα που υπαρχει για την κεραμικη κουζινα!δεν χαραζει και καθαριζει τελεια χωρις απορυπαντικα!

για τα τζαμια θαυματα κανει και η ξυστρα που υπαρχει για την κεραμικη κουζινα!δεν χαραζει και καθαριζει τελεια χωρις απορυπαντικα!

To ϊδιο είναι και η ξύστρα τζαμιών, που είναι αποκλειστικά για τζάμια! Εδώ την βρήκα 70 λεπτά!

εγω αυτο που θα εκανα ειναι να το γεμισω μεχρι τη μεση και να περιμενω κανα 5μερο να δω αν χανει! αν ολα ηταν οκ θα το γεμιζα μεχρι πανω και θα περιμενα παλι κανα 5μερο! αν υπαρχει διαροη θα φανει.. αν ολα πανε καλα σημαινει οτι αντεχει ακομα, οποτε θα το αδειαζα, θα εβγαζα με ενα κοπιδι ολη τη σιλικονη που γεμιζει τις γωνιες σε ολο το ενυδρειο(προσεξε οχι την σιλικονη που κρατα ενωμένα τα τζαμια) και θα περνουσα ενα χερι απο πανω! θα εβαζα και 2 κοντρες πανω για σιγουρια και τελος!

λεω τι θα εκανα εγω.. τωρα εσυ θα κρινεις αυτα που μαλλον θα σου πουν και αλλοι και πραττεις αναλογος!οσο να ναι εχει ρισκο γιατι το καθε ενυδρειο μπορει να αντιδρασει διαφορετικά.. οποτε δεν νομιζω καποιος να πει με σιγουρια τι πρεπι να κανεις!εκτος βεβαια αν το ξεκολλησεις ολο και το κολλησεις απο την αρχη!!

αυτα απο εμενα φιλε μου!! :D

Εγώ λέω να το καθαρίσεις με αρκετό ξυδάκι και την ξύστρα που σου πρότειναν τα παιδιά....και είσαι άρχοντας!

Βγάλε και την πλαστική κόντρα και βάλε μια γυάλινη και τέλος!!!!

Μην πειράξεις σιλικόνες!

Αν ηταν σε αποθηκη λογικα δεν εχει προβλημα απο την στιγμη που το γεμισες και ολα δειχνουν οκ.

Απο την αλλη λιγη εξτρα σιλικονη στις γωνιες αν θες για τον φοβο του ιουδαιου δεν θα εβλαπτε, απλα αστη να στεγνωση πολυ καλα.

το γέμισα νερό μέχρι πάνω και δεν είδα να χάνει πουθένα. και εγώ αυτή την αποψη έχω να βάλω στις φωνίες απο μέσα λίγο σιλικόνη και να βάλω και δυο γυαληνες κόντρες επάνω, αλλα να ακούσω και καμια γνώμη εμπειροτερων !!!!!! δεν ξερω κατα πόσο κάνει δουλειά να βάλω σιλικόνη στις γωνίες ???? αν καποιος το εχει επιχειρήσει ή ξέρει παριμένω την γνώμη του

Το ειχα κανει εγω μια που ειχα ενα εργοστασιακο ενυδρειο που καθοταν καμποσω καιρο και μετα το καθαρισα οσο μπορουσα και περασα μια στρωση στις γωνιες.

Βεβαια μια αλλη λυση ειναι να βαλεις εξωτερικα γωνιες αλουμινιου οπως στην φωτο της παρουσιασης του ενυδρειου μου και εκει εισαι 1000% σιγουρος πια!

Βεβαια μια αλλη λυση ειναι να βαλεις εξωτερικα γωνιες αλουμινιου οπως στην φωτο της παρουσιασης του ενυδρειου μου και εκει εισαι 1000% σιγουρος πια!

rik μπορεις να βαλεις ενα λινκ σε παρακαλω να το δω?

ευχαριστω

rik μπορεις να βαλεις ενα λινκ σε παρακαλω να το δω?

ευχαριστω

Στην τριτη φωτο στην αρχη φαινονται ξεκαθαρα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=40736&hl=&fromsearch=1

Στην τριτη φωτο στην αρχη φαινονται ξεκαθαρα.

http://www.aquazone....l=&fromsearch=1

ωραιος..... σ ευχαριστω!

ωραιος..... σ ευχαριστω!

Νασε καλα......... παρακαλω.

Εγω θα ελεγα αν δεν δεις διαρροη,να μην βαλεις,γιατι δεν δειχνουν και πολυ ομορφα.Βεβαια με αυτον τον τροπο ,εισαι 100% ασφαλεις.Ειναι στην σπυρου πατση εμποροχαλκο,αλλα μπορεις να τα βρεις ,αν εχει η γειτονια σου,μαγαζια που πουλανε παραθυροφυλα απο αλουμινιο.

Κανε αυτο που σου ειπε ο Παναγιωτης για μερικες μερες με την βαζελινη,βοηθαει αρκετα.

Εγω θα ελεγα αν δεν δεις διαρροη,να μην βαλεις,γιατι δεν δειχνουν και πολυ ομορφα.Βεβαια με αυτον τον τροπο ,εισαι 100% ασφαλεις.Ειναι στην σπυρου πατση εμποροχαλκο,αλλα μπορεις να τα βρεις ,αν εχει η γειτονια σου,μαγαζια που πουλανε παραθυροφυλα απο αλουμινιο.

Κανε αυτο που σου ειπε ο Παναγιωτης για μερικες μερες με την βαζελινη,βοηθαει αρκετα.

βασίλη ευχαριστώ για τις συμβουλές σου, επειδή όποιος καεί με τον χυλό φυσά και το γιαούρτι, και επειδή πιο παλιά έκανα μπάνιο στο σπίτι με 120 λίτρα γι αυτό το ψάχνω λίγο παραπάνω. η σιλικόνη που την πιάνω είναι μαλακή δεν έχει ξεραθεί. σκέφτομαι λοιπόν για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο να του βάλω πάνω περιμετρικά και στη μέση κόντρες, να ενισχύσω τις σιλικόνες με το δάκτυλο από μέσα και να βάλω και τις γωνίες αλουμινίου από έξω. τι λες ????

Το να βαλεις πανω στην σιλικονη,σιλικονη δεν θα κανεις τιποτα,γιατι δεν κολλαει .Απλα θα κολλησει λιγο στο τζαμι και μετα θα στην πεταξει.Οι γωνιες αλουμινιου ειναι πολυ καλη λυση,αλλα ειναι κριμα να το κανεις τωρα που λογικα δεν εχει κανενα προβλημα.Εγω θα το εκανα αν εβλεπα μονο διαρροη.Κοντρα γυαλινη να βαλεις,μονο καλο θα του κανεις ,και θα εισαι ησυχος

Πιστεύω πως είναι υπερβολικό! Πέρασε το βαζελίνη στις σιλικόνες. Άστην για μια μέρα, και κάθε μέρα ανανέωσε την. Κάντο 3 μέρες. Μετά σκούπισε την τελείως, και γέμισε το σταδιακά. Αν δεις ότι δεν χάνει τότε είσαι οκ. Αλουμινιγωνίες και κόντρες είναι υπερβολικό πιστεύω. Αν ήταν, θα το έκανε ο κατασκευαστής!

Επιστημονική φαντασία το κάναμε το θέμα για το τίποτα!!!!!!Οπως λεει και ο Παναγιώτης απο πανω.....Αντε να βαλεις λιγη βαζελίνη που για εμενα και αυτο περιτό ειναι!!!

Βγαλε μονο την πλαστικη κοντρα που εχουν ολα αυτα και εχει προβλημα με τον καιρο και βαλε ΜΙΑ γυάλινη στην μεση.....ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!

Δεν εχει πρόβλημα το ενυδρείο και μην σας κυριαρχεί πανικος για το τιποτα! ΔΕΝ χάνει ΔΕΝ το πειραζεις!

Εν ολιγης εξαντλησαμε το θεματικο.............. :)

Διαλεγεις και πρατεις................

όταν άνοιξε ένα προηγούμενο ενυδρείο μου και χύθηκε μέσα στο σπίτι μου 120 λίτρα νερό μάλλον θα το είχα δει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας !!!!!! ευχαριστώ για τις συμβουλές σας και με συγχωρείτε που σας κούρασα με λάθος σενάριο !!!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...