giorginakos 3 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 3 Οκτωβρίου 2012 εχω στησει ενα reefακι 60λιτρο της dennerle εδω και 3 εβδομαδες και εχω παρατηρησει σαν πρωτο προβλημα την ελλειψη χωρου που οφειλετε στον εξοπλισμο! αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποσα λιτρα σαμπ μου χρειαζονται για τα 60λιτρα? ο εξοπλισμος θα παραμεινει ο ιδιος η θα πρεπει να προσθεσω και κατι ακομα? μια που αναφερθηκα και στον εξοπλισμο να πω πως εχω ενα φιλτρακι εσωτερικο τυπου niagara, εναν 50αρι θερμαντηρα και 2 προσωρινους κυκλοφοριτες(του γλυκου μεχρι να παρω κανονικους) αντιφως και ανθρακα και κομματια απο ζωντανο και νεκρο βραχο! απ οτι εχω κοιταξει ειναι απαραιτητη και η αλγη chaeto! οποτε πως πρεπει να ξεκινησω? αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 4 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Η επιλογή σαμπ είναι ανάλογα στον εξοπλισμό και στον σχεδιασμό που επιθυμείς.Γενικός κανόνας είναι όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερο.Τα πρόσθετα λίτρα στο 60 λιτρο σου θα σου λύσουν τα χέρα θα κρύψεις τον εξοπλισμό και θα σου δώσει περισσότερο ζωτικό χώρο φίλτρανσης.Στη θέση σου θα έφτιαχνα τουλάχιστον 40 λίτρα για να χωρέσει ένα ρεφιούτζιουμ,θερμοστάτης,ένα σκίμμερ και η αντλία επιστροφής.Το πρόβλημα σου είναι η υπερχείληση.αν μπορέσεις να ανοίξεις μια τρύπα στην πλάτη του ενυδρείου θα είναι ιδανικό.Αλλιώς θα πάς σε PVC ή κάποιο μικρό overflow box.Φυσικά αν πάς έτσι δεν θα χρειαστείς το φίλτρο που αναφέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 4 Οκτωβρίου 2012 Author #3 Share 4 Οκτωβρίου 2012 απ οτι καταλαβα δεν ειναι κατι το ευκολο! θελει χρημα χρονο και ειναι και διαδικασια! δυσκολη λυση τελικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamprosk 4 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Για εμένα μάζεψε χρήματα να το κανείς αυτό που σου είπε ο Alex...Πας σε άλλο επίπεδο τον κύβο σου και θα τον χαρείς πολύ περισσότερο!!!! Τσέκαρε στις αγγελίες και όλο και κάτι θα βρεις χρήσιμο με πιο λίγα χρήματα! Άπλα κανε σωστές επιλογές και όχι επιπολαιότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος