Jump to content

Βοηθειααα!!!!βοήθεια!!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα!! έχω ένα ενυδρείο 180 λύτρων! μέσα έχω βάλει 2 παπαγαλόψαρα 2 όσκαρ και δυο ροζ τα οποία δεν θυμάμαι πως λέγονται! λοιπόν αυτά τα δυο ροζ από την αρχή δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους..και θέλω να βάλω ένα χώρισμα μέσα που να απομονώσω το ποιο αδύναμο.όχι πως τα άλλα δεν το πειράζουν αλλά με αυτά έχει παραγίνει. μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για το τι να βάλω η να κανω κάτι αλλο ώστε να μην το βρω πεθαμένο???

Έγινε επεξεργασία - Mr_Zoo

Καλημερα και καλως ηρθες στην ομορφη παρεα μας :welcome:

Αγαπητη μας φιλη,ποτε δεν βαζουμε στα ενυδρεια μας ψαρακια που αρεσουν σε μας,πριν μαθουμε γιατο προφιλ τους,τι τρωνε,πως ζουν και τι τελικο μεγεθος εχουν.Σχεδον ολοι μας,ξεκινισαμε σαν και εσενα με πολλα λαθη.Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε για να φτιαξεις ενα σωστο,βιοτοπικο ενυδρειο,να το χαιρεσαι εσυ και τα ψαρακια σου.

Πρωτα πρεπει να μας δειξεις φωτογραφια για το ψαρι που μας λες,να δουμε πιο ειναι.

Αλλα κοιτα τι θηρια γινονται τα οσκαρ.Επισης και τα παπαγαλοψαρα πρεπει να ξερεις οτι ειναι υβριδια (κατασκευασμενα) στην φυση τετοια ψαρια δεν υπαρχουν.

Και παλι καλως μας ηρθες

τα οσκαρ γινωνται θηρια τρωνε συνεχεια και ''βρωμιζουν'' πολυ το ενυδρειο.ειναι πολυ λιγα τα λιτρα σου για αυτα.τα παπαγαλοψαρα ειναι μεταλαγμενα ψαρια.τωρα για τα ροζ καμια φωτο θα βοηθουσε .

Καλημέρα..Σαν να το ήξερα...Πέθανε. Επειδή το συζήτησα με πολλούς ανθρώπους μου είπαν ότι αυτός ο συνδιασμός είναι καλός!! Θα ρωτήσω σήμερα τι είναι αυτό το ρόζ ψαράκι και θα σας πω..Τι άλλο ψάρι να πάρω σήμερα ώστε να μην έχω πολλές συγκρούσεις??? Ευχαριστώ

Οποιος σου ειπε οτι στα 180 λιτρα μπαινουν 2 οσκαρ,με συγχωρεις αλλα δεν ξερει τι λεει.Το ενυδρειο σου ειναι υπερβολικα φορτωμενο,μην βαλεις αλλο ψαρι,και θα σου προτεινα να κρατησεις μονο τα παπαγαλοψαρα σε αυτα τα λιτρα.

Έγινε επεξεργασία - kixlidatos

Καλημέρα..Σαν να το ήξερα...Πέθανε. Επειδή το συζήτησα με πολλούς ανθρώπους μου είπαν ότι αυτός ο συνδιασμός είναι καλός!! Θα ρωτήσω σήμερα τι είναι αυτό το ρόζ ψαράκι και θα σας πω..Τι άλλο ψάρι να πάρω σήμερα ώστε να μην έχω πολλές συγκρούσεις??? Ευχαριστώ

κριμα για το ψαρι σου............ :bigemo_harabe_net-111: .....αλλα οταν περνουμε στα χερια μας εναν ζωντανο οργανισμο ειμαστε απολυτως υπευθυνοι για την διαβιωση του αλλα κ για την επιβιωση του!!

τωρα θα σταθω σ αυτο το σχολιο..........πολλοι ανθρωποι που θα σου πουν πραγματα, δεν ξερουν τι λενε πραγματικα........κ μερικοι απο αυτους λεγονται πετσοπαδες...τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται...................με αρκετες εξαιρεσεις!.....εδω μεσα θα βρεις ολες τις απαντησεις σου κ υπαρχουν ανθρωποι που θα θελουν μονο το καλο σας.....εσενα κ των ψαριων σου!

χρειαζετε διαβασμα κ υπομονη στο χομπι μας......κ συμφωνω με τον κιχλιδατο απολυτα!

το ψαρακι το ροζ λεγεται pink convict(Archocentrus nigrofasciatus ειναι η λατινικη του ονομασια) ανοικει στις κιχλιδες κεντρικης αμερικης και φτανει τους 15 ποντους!

οπως προειπαν και οι φιλοι δυστυχώς το ενυδρειο σου δεν κανει για τα ψαρια που εχεις επιλεξει! τα οσκαρ με τελικο μεγεθος 30 εκ. καταλαβαινεις οτι δεν χωρανε! τα παπαγαλοψαρα λογο του οτι ειμαι εντελως αντιθετος με τα υβρίδια εγω στη θεση σου θα τα εδεινα.. αυτο που θα εκανα ειναι να κρατησω την pink convict να αγορασω κανα 3 ακομα μεχρι να βγει ζευγαρι και μετα να σκασει το ενυδρειο απο γεννες!!!! :D

αν θες κανε μια παρουσιαση χρησιμοποιοντας την φορμα για να δουμε τι εχεις απο εξοπλισμό, διαστασεις κ.τ.λ. και θα ακουσεις πολλες προτασεις ψαροσυνθεσεων!

μπορεις να μας πεις με τους ανθρωπους που συζητησες τι λενε για τα παπαγαλοψαρα;

Καλως ηρθες στο φορουμ μας!

Δυστοιχος αυτι που σου ειπαν οτι τα ψαρια σου κανουν για το ενυδρειο σου μαλλον δεν ξερουν και πολλα πραγματα..

Το ενυδρειο σου ειναι μικρο για τα ψαρια που εχεις.

ενταξει αρκετα με το κραξιμο παιδες...............ας βοηθησουμε την φιλη κ νεα χομπιστρια!!

Η προταση μου ειναι η εξης!

Πας τα ψαρια πισω και ξεκινας κατι καινουριο και σωστο,με σωστη ψαροσυνθεση και διακοσμιση για να το χαρεις.

Αν εισαι διατεθημενη να κανεις αυτο το βημα,θα μπορουσαμε να σου πουμε αρκετες ιδεες για ενα σωστο ενυδρειο.

Αν οχι τοτε να ξερεις οτι τα προβληματα θα συνεχιστουν.

Αυτό είναι το ενυδρείο μου

Δεν μας ειπες ομως τι σκεφτεσαι να κανεις τελικα..

Παιδιά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω...γίνονται και άλλες μάχες..Παπαγαλόψαρο εναντιον οσκαρ!!!!

Το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να επιστρεψεις τα ψαρια σου πισω γιατι θα τα χασεις ολα.

Μετα να ξεκινησεις και νεο και σωστο για να το χαρεις!

Η προταση μου ειναι η εξης!

Πας τα ψαρια πισω και ξεκινας κατι καινουριο και σωστο,με σωστη ψαροσυνθεση και διακοσμιση για να το χαρεις.

Αν εισαι διατεθημενη να κανεις αυτο το βημα,θα μπορουσαμε να σου πουμε αρκετες ιδεες για ενα σωστο ενυδρειο.

Αν οχι τοτε να ξερεις οτι τα προβληματα θα συνεχιστουν.

Το τι πρέπει να κάνεις εσύ θα το αποφασίσεις. Η γνώμη μου είναι πως τη λύση σου την έχει δώσει ήδη ο Κώστας με το παραπάνω post. :thumbup:

Και να ξέρεις πως τα προβλήματα δυστηχώς δεν θα σταματήσουν εδώ να δεν αντιδράσεις άμεσα.

Την καλητερη αποφαση πηρες!

Οταν τα πας πισω ανοιξε ενα θεμα να συζητησουμε την νεα σου ψαροσυνθεση!

Οκ!! Αυτο θα κανω...Το αποφασισα!! Ευχαριστω παιδια!

Πιστεύω πως κάνεις το καλύτερο και για τα ζωντανά, και για το ενυδρείο σου. :thumbup:

Λεω να βαλω ηρεμα ψαρακια αυτη τη φορα..μολυ γκαπυ και τιποτα τετοιο..τι λετε?? και εχω βαλει απο κατω λιπασμα απο την αρχη οποτε λεω να βαλω και κανονικα φυτα...

Ειναι μια πολυ καλη ιδεα να βαλεις ζωοτοκα ψαρακια,ειναι ευκολα στη διατηριση τους και θα εχεις και πολλες γεννες,

Με μερικα ευκολα φυτα και ξυλα θα γινει ενα πολυ ομορφο ενυδρειο που θα το βλεπεις και θα το χιαρεσαι χωρις προβληματα!

Λεω να βαλω ηρεμα ψαρακια αυτη τη φορα..μολυ γκαπυ και τιποτα τετοιο..τι λετε?? και εχω βαλει απο κατω λιπασμα απο την αρχη οποτε λεω να βαλω και κανονικα φυτα...

Αρκεί να μην παρασυρθείς και να διαλέξεις φυτά ανάλογων απαιτήσεων του ενυδρείου σου και του εξοπλισμού σου (φωτισμός- λίπανση-co2) , γιατί όλοι μας έχουμε κάνει στο παρελθόν αυτό το λάθος, να αγοράσουμε μια τσάντα με φυτά τα οποία δεν μπορούσαμε να υποστηρίξουμε. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...