Jump to content

Sos Βοήθεια Αμμωνία 0,6-1

Recommended Posts

τι να κάνω βοήθεια :bye2:

Αν εχεις ζωντανα μεσα 50% αλλαγη νερου αμεσα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : αμμωνία 0,6-1

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:80

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):hailea hl-bt700,ανθρακασ ,siporax,σφουγγαρι

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):3 μέρεσ με ψαρισ 13 χωρίς

- Ψάρια (είδη και αριθμός):2 Oscar 6 εκατοστα

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7.2

- KH:10

- GH:14

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0,6-1!!!!!!!!

- ΝΟ2 (νιτρώδη):10

- ΝΟ3 (νιτρικά):0

- Θερμοκρασία:28,2

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:αμμωνία

-Strips:νο2,νο3,gh,kh,ph,cl2

-Ηλεκτρονικά:θερμοκρασία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

1. (img) ...photo1... (/img)

2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:παρακαλώ βοήθεια

Δεν καταλαβα εαν εχεις ακομα τα ψαρια μεσα ή οχι.......

Αν εχεις μεσα τελικα ψαρια, εχεις ριξει καποιο σκευασμα βακτηριων, και ποιο;

Θα σου προτεινα το Prime για αντιχλωριο, και μην ταιζεις καθολου για την ωρα.

Με τη μετρας αμμωνια;

έχω δυο μικρά Οσκαρ , την αμμωνια τη μέτραω με υγρα τεστ

3 μερες με ψαρια κ 13 χωρις ψαρια!.................για μενα βιαστηκες λιγακι φιλε μου.

αλλαγη νερου επειγοντως οσο μετρας αμμωνια κ προσθεσε κ βακτηρια!!

Έχεις ήδη ενημερωθεί από τους φίλους σε προηγούμενο θέμα σου πως πιθανών το ενυδρείο σου να είναι άστρωτο εκτός από το ότι είναι και ακατάλληλο για το ψάρια σου!

Θα πρέπει να μας ακούς σε αυτά που σου λέμε και να αρχίζεις να διαβάζεις κιόλας γιατί προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε!

Έχεις ήδη ενημερωθεί από τους φίλους σε προηγούμενο θέμα σου πως πιθανών το ενυδρείο σου να είναι άστρωτο εκτός από το ότι είναι και ακατάλληλο για το ψάρια σου!

Θα πρέπει να μας ακούς σε αυτά που σου λέμε και να αρχίζεις να διαβάζεις κιόλας γιατί προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε!

1000000+++++++++ στον κ.συντονιστη!!

Δυστοιχος σε ειχαμε προειδοποιησει για τα οσκαρ και τα λιτρα σου αλλα....

Οτι και αν κανεις,επειδη το ενυδρειο σου ειναι πολυ μικρο γι αυτα τα ψαρια και τα οσκαρ ειναι πολυ ρυπογονα ψαρια,δεν νομιζω οτι θα καταφερεις να μηδενησεις ποτε την αμμωνια..

Δυστηχως με αυτο το φιλτρακι δεν θα κανεις σωστη δουλεια μια που εχει μικρο καδο και τα συγκεκριμενα ψαρια λερωνουν αρκετα. Πιθανοτατα παντα θα εχεις προβληματα με ΝΟ2 και θα μπουκωνει γρηγορα.το φιλτρακι. Εγω θα το γεμιζα ολο με σιποραξ για την ωρα μεχρι να παρω ακομα ενα τουλαχιστων μονο με σφουγγαρια για την μηχανικη φιλτρανση. Δεν μου ειπες για τα βακτηρια και ποιο τεστ αμμωνια εχεις;

Οσο για τα λιτρα δεν το σχολιαζω και ελπιζω να ειναι προσωρινη λυση, αν και καλυτερα θα ηταν να τα επιστρεψεις εστω προσωρινα μεχρι να δεις τη θα κανεις.............

πηρα ένα ειδικο υγρο που ριχνει την αμμωνία και συμπηκνωμένα βακτήριακανω 50% αλλαγή νέροθκαι βαζω βακτηρίδια και το υγρό πυ ρίχνει την αμμω νία

τα χριστούγεννα θα παρω 400 λίτρα ενυδρείο αλλη ιδέα;;;;;;;

Δεν βοηθας ετσι, πρεπει να ξερω ποια ακριβως σκευασματα εκανες χρηση και πως!

Έγινε επεξεργασία - Rik

am guard,bio nitrivec ,biotopol( για την αλλαγη νέρου

Κοιτα να δεις, αυτη την στιγμη αν ειχες τιποτα γκαπακια τωρα θα ηταν :rip: .

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τα δωσεις εστω προσωρινα μεχρι να στρωσεις το ενυδρειο, αλλιως ανα 2 ημερες θα πρεπει να αλλαζεις νερο και να τεσταρεις συνεχεια και να παρακαλας να πανε ολα καλα.

Στεφανε δεν μας ακους,εισαι νεο παιδι με ορεξη στα ενυδρεια,αλλα υπαρχει σοβαρος κινδυνος για τα ψαρακια σου,με συνεπεια να απαγοητευτεις και να τα παρατησεις.Θα ειναι κριμα να μην απολαυσεις,γιατι τα ενυδρεια ειναι απολαυση ενα τετοιο χομπι,για μια ζωη.Την αποψη μου την ξερεις,δωστα τωρα πισω αυτα τα τερατακια.Αλλα αν θελεις να συνεχισεις να ταλαιπωρεις,τουλλαχιστον βρες να βαλεις μπολι.Αν και για μενα ειναι καταδικασμενα.Κανε αυτο που σου ειπε ο Ρικ.για τα φιλτρα.Μην επιμενεις,Αν πραγαματι τον χειμωνα θα παρεις 400 λιτρα,που και αυτα για μενα ειναι οριακα,να εισαι πολυ φειδωλος στο φαγητο,να βρεις μπολι,και να γεμισεις με σιποραξ το φιτρο σου.

μεχρι τα χριστουγεννα τα οσκαρ θα μεινουν σε 80 λιτρα και σε αστρωτο ενυδρειο.αυτο ειναι το συμπερασμα που βγαζω εγω ειτε μου αρεσει ειτε δεν μου αρεσει.να τα δωσεις απο οσο κρινω δεν υπαρχει περιπτωση.αρα το μονο που μπορεις να κανεις να βρεις μπολι απο καποιον χομπιστα να αλλαζεις νερο πολλυ συχνα τα οσκαρ σου θα φανε ολη την αμωνια στον οργανισμο τους και μεχρι τα χριστουγεννα μακαρι να την βγαλουν.και ταισμα με μετρο.

μεχρι τα χριστουγεννα τα οσκαρ θα μεινουν σε 80 λιτρα και σε αστρωτο ενυδρειο.αυτο ειναι το συμπερασμα που βγαζω εγω ειτε μου αρεσει ειτε δεν μου αρεσει.να τα δωσεις απο οσο κρινω δεν υπαρχει περιπτωση.αρα το μονο που μπορεις να κανεις να βρεις μπολι απο καποιον χομπιστα να αλλαζεις νερο πολλυ συχνα τα οσκαρ σου θα φανε ολη την αμωνια στον οργανισμο τους και μεχρι τα χριστουγεννα μακαρι να την βγαλουν.και ταισμα με μετρο.

Και το θέμα δεν είναι μόνο ότι θα φανε όλη την τοξικότητα αλλά ότι αυτές οι συνθήκες διαβιώσεις αν δεν καταλήξουν σύντομα θανατηφόρες τα ψάρια θα ταλαιπωρηθούν τόσο που σίγουρα και τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους θα είναι λίγα και βασανιστικά!

H αμμωνια έπεσε στο μηδεν την έριξα με Am guard έκανα ολατα τεστ 4 φορέσ και τα συμπερασματα κάντε τα έσεις. Σασ στέλνω καιμια φόρμα διαγνωσησ ασθένειας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:80

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): hailea hl-bt700

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):4 μέρεσ με ψαρια

- Ψάρια (είδη και αριθμός):2 οσκαρ

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7,1

- KH:10

- GH:14

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):10

- Θερμοκρασία:27,2

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:την αμμωνία

-Strips:πη,κη,γη,νο2,νο3

-Ηλεκτρονικά:τη θερμοκρασία

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού:

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

1. (img) ...photo1... (/img)

2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:τι να κανω

H αμμωνια έπεσε στο μηδεν την έριξα με Am guard έκανα ολατα τεστ 4 φορέσ και τα συμπερασματα κάντε τα έσεις. Σασ στέλνω καιμια φόρμα διαγνωσησ ασθένειας

Για ποσο?

ακόμα 0 είναι

Ναι, εννοώ για πόσο πιστεύεις ότι θα παραμείνει στο μηδέν.

δεν ξέρω πάντωσ ειναι ακόμα 0

Θέλω να πω πως ο σκοπός μας δεν είναι να ρίχνουμε την αμμωνία κάνοντας χρήση χημικών αλλά να έχουμε ένα σωστά εξοπλισμένο ενυδρείο, με ισχυρή βιολογική υποστήριξη και με σωστά και συμβατά ψάρια! Αν όλα αυτά δεν συνυπάρχουν σαν σύνολο του οικοσυστήματος μας τα προβλήματα θα είναι μόνιμα!

Υ.Γ. σου έχουν δοθεί πολλές απαντήσεις για το πώς πρέπει να κινηθείς από όλους τους φίλους σε όλα τα θέματα που έχεις ανοίξει και πρέπει να αρχίσεις να τις λαμβάνεις υπόψην σου! Δεν είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να λέμε στον κόσμο να γυρίζει τα ψάρια του πίσω στο πετ σοπ, ισα ισα θέλουμε να τα παίρνουμε στα σπίτια μας και να τους προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες διαβιώσεις αποτι εκεί αλλά κάποιες φορές αυτό κρίνετε αναγκαίο!

Αυτά από μένα, καλή συνέχεια!

έχω ειδη παραγκείλει 300 λιτρο ενυδρείο, ο λα ειναι καλα προσ το παρων μα δέν πρόκειτε να τα αφήσω να πεθάνουν

σημερα το πρωί τα πηγα σε 2 πετ σιτι και δεν τα έπαιρναν πίσω τι να κανω??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...