GSX 3 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 3 Οκτωβρίου 2012 (edited) Καλησπέρα, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι είμαι σύντροφος ακουαρίστας και έχω λόξα με τις malawi!!! Βασικά μόνο λόξα μπορεί να έχει κανείς αν το καλο σκεφτείς για να ασχοληθείς με αυτές.Γιατί πολύ απλά δεν είναι ψάρια...αλλά κανίβαλοι-σκαπτικά μηχανήματα που κανονικά θέλουν ,αλλά έχει χάρη που είναι πανέμορφα!!! Για να μην τα πολυλογώ,εγώ δεν έχω ενυδρείο,,,,έχω αρένα-εργοτάξιο. Από άποψη εξοπλισμού δεν του υπολείπεται κάτι (εξωτερικά φίλτρα,uv,coolers,leds κτλ,κτλ).Χημικά πέραν του ότι διαβάζω αρκετά....είμαι πιστευω σε καλό επίπεδο διατηρώντας σε σχεδόν άριστες ισορροπίες τις παραμέτρους του ενυδρείου,με ισχυρή βιολογία και σωστή διάσπαση της αμμωνίας και ολοκληρομένο κύκλο αζώτου που τα νιτρικά απορροφώνται από κερατόφυλλα. PH υψηλό....Gh,Kh... επίσης υψηλά...με αραγωνίτη κάτω και buffers καθώς και αλάτια full. Εκεί όμως που δεν το έχω καθόλου είναι στα ίδια τα ψάρια...και εξηγούμαι....συμπεριφορές,είδη,φύλλο,ταίριασμα κτλ.κτλ. Και ενώ το παλεύω και τα νούμερα λένε ότι έχω φτιάξει τον κιχλιδο-παράδεισο.... να'σου οι τσαμπουκάδες,να οι δαγκωματιές,φαγωμένες μούρες, πρισμένα χείλη και τα ρέστα. Όπως λοιπόν συνοπτικά θα δείτε παρακάτω....κάτι πρέπει να αλλάξει στο ενυδρείο,που προφανώς έχει σχέση με το να ταιριάξω τα κατάλληλα ψάρια....μπας και δω και εγώ μια άσπρη μέρα!!! Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις!!! Ταιριάζει τίποτα από αυτά που έχω ή είμαι τελείως καταδικασμένος? Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με την αναγνώριση των ειδών και των φύλων? Αυτές τις έχω περίπου 4 χρόνια....μου τις είχαν πουλήσει σε αυτή την υπέροχη αλυσίδα για κατοικίδια (uknow) για ίδιες.Ήταν δεν ήταν 2 πόντους όταν τις πήρα.Μεγάλωσαν και έγιναν τρεις μοσχοαναθρεμένες-κακομαθημένες- -τσαμπουκαλεμένες κιχλίδες. Η αριστερή είναι πάνω από 10 πόντους πλέον.Οι άλλες 2,περίπου ίδιες. Έχω επίσης στο ίδιο 260άρι τα ακόλουθα: Το αριστερό είναι pseudotropheous (ποιο όμως? ψιλομαγκακος,αλλά κοτεύει μπροστά στις κίτρινες επειδή του λείπουναι κανά δυό πόντοι....ευγενική προσφορά του αδερφού μου,επειδή του έφαγε το μισό ενυδρείο....το πήρα εγώ στο σοφρονιστικό ίδρυμα με τις μεγάλες και τον έκανα της εκκλησίας) ,τα μεσαία είναι albino (αλλά αν και φαινομενικά ίδια..σκοτώνονται όπου και όταν συναπαντιθούνε) και τα 2 τελευταία στην ίδια φωτό είναι δελφίνια.Έτσι τα αποκαλούν δηλαδή.Αυτά στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Από είδη και γένος είμαι άσχετος παιδιά.Χρειάζομαι βοήθεια για να κάνω μια εκαθάριση,να δω τι ταιριάζει και αν χρειάζεται να συμπληρώσω κανένα ψαράκι ακόμα. Ελπίζω να μην σας ζάλισα πολύ....και ειλικρινά θα ήθελα τη συμβουλές σας για να φτιάξω με τις σωστές malawi, αυτό που δεν μπορώ να απολαύσω τόσο καιρό!!! Έγινε επεξεργασία 3 Οκτωβρίου 2012 - GSX Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 3 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 3 Οκτωβρίου 2012 (edited) για αρχη καλο θα ηταν φιλε μου να κανεις μια παρουσιαση του ενυδριεου σου χρησιμοποιοντας την φορμα για να δουμε αναλητικα τον εξοπλησμο, τις ρουτινες σου, τις διαστασεις του ενυδρειου κ.τ.λ.! τωρα οσο αφορα τα ψαρια τα 3 πρωτα μου κανουν πιο πολυ για τα labidochromis sp. hongi! το 2ο ειναι μια απο τις αγαπημενες μου melanochromis cyaneorhabdos! τις αλμπινο δεν μπορω να αναγνωρισω ακριβως αλλα ειναι καποιο ειδος labidochromis(μαλλον caerulius)! η τελευταια φωτο με τα "δελφινια" που λες ειναι η cyrtocara moorii και ανοικει στα haps! σημαινει οτι δεν εξαρτωνται τοσο αμεσα απο τις πετρες οπως τα mbuna, γινονται κατα βαση μεγαλυτερα σε μεγεθος και τις περισσοτερες φορες τρεφονται με τα mbuna! το πιο πιθανο ειναι φιλε μου να πρεπει να το αποχωριστεις αλλα πρωτα θα πρεπει να μας πεις τις διαστασεις του ενυδρειου σου για να πουμε με σιγουρια, αφου στην αφρικη παιζουν πολυ ρολο το μηκος και το πλατος! απο εκει και περα πιστευω θα ακουσεις πολλες ψαροσυνθεσεις.. καλως ηρθες στην αφρικη! Έγινε επεξεργασία 3 Οκτωβρίου 2012 - adlib Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 3 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 3 Οκτωβρίου 2012 καλως ηρθες και απο μενα! για να εχουμε λιγοτερους τσαμπουκαδες μεσα στο ενυδρειο τα ψαρακια πρεπει να μπενουν σε χαρεμια με τα θυλικα τους και ειδη τα οποια συμβαδιζει το ενα με το αλλο.. στην περιπτωση σου εβαλες οτι σου εδωσαν ή οτι απλα σου αρεσε οπως κανεμε και εμεις τετια λαθη στην αρχη. κανε μας μια παρουσιαση να δουμε τα λιτρα και μετα να δουμε τι μπορουμε να κρατησουμε εκει μεσα και τι να προσθεσουμε! καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 3 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Τα βασικα στα ειπαν τα παιδια. Αλλα εγω γουσταρω γιατι εισαι Αφρικανος ,και εχεις χιουμορ Καλως ηρθες στην παρεα μας,και ολα θα τα φτιαξουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
\/ag 3 Οκτωβρίου 2012 #5 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Καλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε μου.. Το πιο σημαντικό για τις κιχλίδες είναι το μήκος του ενυδρείου..πες μας τις διαστάσεις του και βάλε και μια γενική φωτο του ενυδρείου να δούμε τον διάκοσμο!! Για τα ψάρια θα συμφωνήσω με τον Adlib..μόνο για το πρώτο έχω αμφιβολία..και για τα albino... Πάντως αυτό το κατάστημα,δυστυχώς,δεν φέρνει και πολύ καθαρά ψάρια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GSX 3 Οκτωβρίου 2012 Author #6 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Βασικά σας ευχαριστώ πολύ για την θερμότατη υποδοχή. Ελπίζω όντως να μην σας κούρασα με την ασχετοσύνη μου αλλά να σας ''διασκέδασα'' με την περιγραφή μου. Πάντα με ένα τέτοιο τρόπο προσπαθώ να δω τέτοιου είδου μικροπροβληματάκια γιατί στην τελική μόνο ικανοποίηση πρέπει να μας γεμίζουν αυτά τα μικρά πλασματάκια. Ακουλουθώ την συμβουλή των νέων κιχλιδάτων φίλων μου λοιπόν και συνεχίζω με χιούμορ και περισσότερες γαργαλιστικές λεπτομέριες !!! Γενική κατηγορία ενυδρείου ( Αφρική Λίμνη-Malawi ) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):100cmx4cm1(στο φαρδύτερο σημείο,γιατί είναι ελλειψοειδές μπροστά)x38cm. Το anubias το 260αρι κοινώς,με πανοραμική μούρη! L Συνολικά Λίτρα: 260 λέει...βγάλε 20 κιλά άμμο και 10 αραγωνίτη + 30 κιλά πλάκες....κανά 200αρι είναι σίγουρα! Sump (λίτρα): Μπααα...ας είναι καλά η EHEIM. Οργανισμοί Φυτά: Κερατόφυλλα-Τέλος Ψάρια: 3τσακάλια(Οι κίτρινες)....2μποξερ(Τα albino)....1σκαπτικο Caterpillar(Η pseudotropheus)...και 2 καλόγριες(οι Moori...καλά πετάω!!!) Άλλα είδη: Όχι ευχαριστώ,τα υπογλώσσια τα έχω κόψει! Είδη ο μικρός κάνει αναμετάδοση από το ρινκ στο εργοτάξιο και τούμπαλιν ανά 30milisecond....''Μπαμπά,μπαμπά-αυτό.....Μπαμπά,μπαμπά-το άλλο!!! Κάπως έτσι κόψαμε τον ''El Tigre'' και το Νικολοντεον!!! Με live αναμεταδόσεις....φαντάσου τι έχει δει το παιδί σε αυτό το ενυδρείο!!! Όργιααα!!! Διακοσμητικά υλικά Φόντο:Στο παλιό μου είχα πλάτη ανάγλυφη Juwell....εξαιρετική...δεν χάλασε,δεν ξεθώριασε ποτέ! Ωραία έδιχνε αλλά έτρωγε λίτρα. Σε αυτό τίποτα...ένα μαύρο....κατοιτίς θέλω να κολλήσω αλλά εδώ και κανά 2χρονο το φιλοσοφώ! Είμαι της θεωρίας ''Take your time-relax-cut onces,measure twice''....αλλά όταν το τελειώσεις το θέμα,μένει εκεί χτιστό!!! Τέλος! Είδωμεν. Πέτρες: Ασβεστολιθηκές πλάκες βασικά, γιατί όλα σχεδόν στο Ελαδιστάν ή τουλάχιστον το 70-80% ασβεστολιθηκά είναι. Φάγανε και το βιτριολάκι τους και πιστοποιήθηκε αφρίζοντας το ποιόν τους!! Ξύλα: Μπαααα...μοιάζει σαν να έχει ''κα.........σει'' κάποιος στο νερό!!! Συγνώμη κιόλας,αλλα του αδερφού μου έτσι είναι. Άλλα διακοσμητικά : Στου πιτσιρικά ένα πειρατικό καραβάκι...στου μπαμπά δεεεεν!!! Υπόστρωμα: Ντεν καταλαβαίνει! Βυθός: Άμμος-αραγωνίτης Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Δες παρακάτω,μην τα ξαναγράφω! Διάρκεια φωτισμού: Από 12 το πρωί μέχρι 10 το βράδι...2ΧΤ35 είναι,ένα πορφυρό και ένα cool-daylight....τα leds είναι καθ'οδόν από China.Είχα στο παλιό παιδιά και σκοτώνανε...απλά μου έπεσε στη μετακόμιση το κουτί με dimmer-υπολογιστή και γίνανε...Μυκονιάτικα!!! Δεν ξαναπαράγγειλα και δεν θα έχει πλέον ειδιλιακά ξημερώματα και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα το μαγαζί μέχρι να βρούμε το κατάλληλο ''Σχήμα'' Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Ένα 2215 (αυτό ρίχνει και κανά χρόνο στο γιο μου...κλεινει τα 8...αλλά αθάνατο εργαλείο)...τίγκα στο siporax και στο substrat και πάνω πάνω υαλοβάμβακα και ένα 2232 κατά το ήμισυ σφουγγάρια.Το άλλο μισό στο ένα καλαθάκι siporax και στο άλλο βιο-πέρλα JBL,έτσι για να καλύψουμε όλο το φάσμα των κατασκευαστών. Θέρμανση/ Ψύξη: Μία 200αρα εξωτερική Hydor και μία κλασσική εσωτερική Jager 150αρα που δεν ανάβει σχεδόν ποτέ γιατί φτάνει η άλλη και προφανώς θα φάει σουτ γιατί δεν είναι και ωραία αισθητικά. Λίπανση: Καμία Παροχή CO2: Εδώ επιστρέφουμε τα νερά στην επιφάνεια αναπηδούμενα και μπουρμπουλίζοντα για καλύτερη οξυγόνωση και θα βάλλω και CO2!!! Πλάκα κάνω...δεν μου χρειάζεται!! Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: UV 9watt ένα 4ωρο όταν κάνει νάνι η συμμορία και είναι όλα Jet!!! Διατροφή:Τον μικρό τον έκανα τσακωτό να πετάει τριμμένο καρότο...την γυναίκα μου ότι περισεύει πάνω απ'το τραπεζομάντηλο το μεσημέρι όταν αρχίζω να γλαρώνω στο καναπέ και νομίζει ότι δεν βλέπω....και την απάλλευτη μάνα μου....λιιιγη ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ!!! Με κρέμα!!! Σε περίπτωση που αναρωτιέστε.Και εγώ ο άσχετος....Vegi flakes,Omni pellets από Ocean Nutrition και Novo stick M από JBL.Ποτέ δεν έκατσα να μαγειρέψω για τα ψάρια δλδ. Αφού μεριμνεί η οικογένεια μου για τις υπόλοιπες γευστικές συγγινήσεις!!! Παράμετροι pH: Σταθερά πάνω από 8....κειμένεται από 8.2-8.5 ανάλογα πιο κουταλάκι του γλυκού θα ψειρίσω από τον νεροχύτη στη ζούλα όταν μιλά η σύζυγος με την Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων(ΑΣΔΕΝ)-ΠΕΘΑΙΡΑ....και ανάλογα δλδ στα κλεφτά λόγω του κομανταδόρικου τσουρνέματος....πόσο Seachem Malawi-Buffer θα πέσει. Γενική σκληρότητα (GH): Το Seachem Malawi Cichlid salt....πέφτει με το φτυαρί.....μπετά ρίχνω κάθε φορά....και στους 14dGH κόβω. Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Ποτέ δεν τους έφερα στα ίδια με τη γενική....την επιρεάζει πιο πολύ το Buffer αν έχω παρατηρήσει σωστά και η μεταβολή του pH.Έχει πιο πολλές διακυμάνσεις προσπαθώ να την διατηρώ μεταξύ 12-14dGH.Η γενική σταθεροποιείται πιο εύκολα θεωρώ . Αμμωνία (ΝΗ3): Εάν ψιλοπρασινίσει το τεστάκι της Sera και έχω δηλαδή δλδ κανά 5αρι γραμμάρια στο λίτρο σημαίνει ότι έχουν ξεκω....λ...στεί στο χε.....μο τα κακόμοιρα τα ψαρακια.......ααααρα όσο έλειπα,παίζει η οικογένεια να τα τάισε και κανά πιτόγυρο! Ικανούς του έχω δλδ. Γιατί όταν το πήρα πρέφα κανά δυό φορές κάνοντας αιφνιδιαστικές μετρήσεις.....η Γυναίκα χαχάνιζαι σαν τον Scrat στο Ice Age και ο μικρός το'παιζε Κουφοντίνας!!! Γενικά δεν έχω. Νιτρώδη (ΝΟ2): Μηδενικά από τότε που στρώθηκε. Νιτρικά (ΝΟ3): Ότι και να βγάλει,το ρουφάνε σαν την Delonghi τα κερατόφυλλα. Μηδέν-Πέντε....μηδέν-πέντε....μηδέν...ανύπαρτκα θεωρώ. Φωσφορικά (PΟ4):.....δεν μετράω....θα΄πρεπε? Μέση Θερμοκρασία (°C): 27-28 Συντήρηση Αλλαγές νερού: Κάνω μεγάλες....της τάξεως των 60 λίτρων κάθε 15 μέρες.Έχω τρύπα στο τοίχο στην πλάτη του ενυδρείου που πάει επιτόπου στην αποχέτευση και πέρνει επιτόπου απο την παροχή κάτω από τον νιπτήρα. Ούτε ρουφάω,ούτε λερώνω,ούτε μαζεύω,ούτε ανχώνομαι. Απλά αλλάζω αυτά τα 60 λίτρα σε 3 δόσεις των 20 που είναι λιγότερο βάρβαρο για τα ψάρια γιατί τα ρίχνω επιτόπου στο ενυδρείο και μετά τα ζουμιά. Κάθε 2 ωρίτσες δλδ και σε αυτό το μέγεθος....δεν παθαίνουν και τραλαλά δλδ. Οκ δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος,αλλά αν λερώσω θα πέσει και καραμούζα....uknow!!!! Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Συμπληρώνω πάντα nitrivec και αντιχλώριο και κανά bacardi στο τσακιρ!!! Άλλες ρουτίνες συντήρησης:......καθάρισμα....καθάρισμα....καθάρισμα!!! Φωτογραφίες: Ιδού το Κολοσσαίο-Εργοτάξιο Θα ανεβάσω και άλλες φωτό με τα καμάρια μου αδέρφια λίαν συντόμως....μπας και βγάλετε άκρη!!!!. Ευχαριστώ θερμά και πάλι....αναμένω ιδέες-συμβουλές-προτάσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 3 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 3 Οκτωβρίου 2012 (edited) Εγώ να σε καλωσορίσω στο aquazone και να σε ευχαριστήσω γιατί με έκανες και γέλασα! Υπάρχουν κάποια λαθάκια στο ενυδρείο σου αλλά σιγά σιγά και με την βοήθεια των δικών μας μαο μαο θα γίνει αστέρι (και έχουμε τους καλύτερους να ξέρεις)! Καλή διαμονή στο forum μας! Έγινε επεξεργασία 3 Οκτωβρίου 2012 - ebenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
GSX 3 Οκτωβρίου 2012 Author #8 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Απαντώντας στο φίλο σχετικά με τα κριτήρια επιλογής κιχλίδων,οι κίτρινες μου πουλήθηκαν για ίδιες όταν ήταν ακόμα μικρούλες,οι Albino αγοράστηκαν στα πλαίσια του "Ααααχ τι χαριτωμένες είναιιι...." από την Κυρία και προφανώς δεν είχα και πολλές επιλογές. Εγώ τις βλέπω σαν ψάρια με ειδικές ανάγκες....σαν φαντάσματα ψαριών....σαν ακτινογραφίες....δεεεε μπορείς να πεις ότι περιγράφονται εύκολα κιόλας. Τα συμπάθησα όμως τα βλαμένα γιατί είναι μεγάλοι φασαριόζοι. Ο σκαπανευς pseudoteopheous ήταν πάσα του αδερφού μου όπως προ ανέφερα γιατί το'χε κάνει ΑθηνωνΠατρων ο μάγκας το ενυδρείο μου. Τώρα που το σκέφτομαι μόνο τα moori βρέθηκαν στο ενυδρείο μου υπό normal συνθήκες και κριτήρια.....αααα και να μην ξεχάσω....θα έκανε σάλτο μορτάλε ο μικρός αν δεν τα έπερνα γιατί άκουσε το χαλβά που τα πούλαγε ότι τα λέει δελφίνια και καταλαβαίνετε τι έγινε!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GSX 3 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Θα αρχισω να σας στελνω γλυκα....κανονιστε!!! Ευχαριστω θερμα και παλι ολους τους φιλους για την ανταποκριση....που θα παει....δεν θα κατεβω στις εκλογες του forum....."ΘΑ ΣΑΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ MALAWI ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΓΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΝΓΚΝΙΚΟ....και οτι τραβαει η ψυχη σας"....τα σεβη μου Κυριε Συντονιστα μας....τι κανετε....μεγαλη μας τιμη!!! Ειλικρινα ευχαριστω παιδια!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 3 Οκτωβρίου 2012 #10 Share 3 Οκτωβρίου 2012 χαχαχ ναι τα μουρι τα αποκαλουνε δελφινακια γιατι εχουν παρομιο σχημα οταν μεγαλωσουν και εχουν και χειλια μεγαλα οταν μεγαλωσουν. το ενυδρειο ειναι πολυ ομορφο! το κερατοφυλο πως και δεν στο εχουν ξεσκισει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 3 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Από τις καλύτερες παρουσιάσεις που έχω δει !!! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 3 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 3 Οκτωβρίου 2012 κατ αρχην φιλε GSX να σαι καλα για το γελιο που μας προσφερες!!!! τωρα παμε στο δια ταύτα!!(το οποιο μαλλον δεν θα σ αρεσει και πολυ..) διαστασεις ενυδρειου εχουμε 100χ41(38)χ65 υψος που εχει το anubias σωστα? απο εξοπλισμό εισαι καλυμμένος κατα την γνωμη μου! απο ψαροσυνθεση και aquascaping ειμαστε λιγο πισω αλλα θα διορθωθει!! θα σε στεναχωρισω λιγο αφου το ενυδρειο σου σε περιοριζει αρκετα απο επιλογες.. εχουμε πολυ μικρο μηκος και οσο αφορα τις malawi εγω θα προτεινω να μεινει μονο ενα ειδος! δηλαδη μιλαμε για ενα χαρεμι απο mbuna (1αρσ.-2/3 θυλ.) εκτος και αν εισαι διατεθειμένος να αποχωριστεις ολα σου τα ψαρια.. τοτε αλλαζει εντελως το θεμα αφου απο malawi θα μπορεσεις κατα την γνωμη μου να βαλεις μια ομαδα(10 και βαλε ψαρια) απο ps.demasoni που εκτος οτι ειναι πανεμορφα, ειναι και απωθημένο πολλων αφρικανων ή να αλλαξεις λιμνη και να πας για tanganyika μερια οπου θα μπορεσεις να βαλεις περισσοτερα απο ενα ειδη! δες εδω τις επιλογες σου απο tanganyika! το aquascape μην σε απασχολει ακομα.. κατέληξε στο τι ψαροσυνθεση θες και θα γινει και αυτο! αυτα ειναι τα δυσκολα της αφρικης!! το εκρηκτικό ταπεραμεντο απαιτει και πολλα λιτρα! ακουσε και αλλες γνωμες και η αποφαση ειναι δικη σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 3 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Καλως ήρθες στην Αφρική φιλε GSX! Αρχικα θα σου πω μπραβο που εντόπισες την μεγαλύτερη δυσκολία που συναντάμε στα ενυδρεία της Αφρικής, δηλαδή την σύνθεση των ψαριών. Για να χαρεις λοιπόν το ενυδρειο σου με τσακωμούς σε "λογικα" πλαισια, χωρις κομμένα πτερυγια χείλη κτλ θα πρέπει να κανουμε καποιες αλλαγές στο ενυδρειο σου..... Πρωτη αλλαγη που πρέπει να γινει ειναι ο διακοσμος.Οι πλάκες που εχεις επιλέξει ναι μεν είναι ομορφες αλλα δεν είναι λειτουργικές για τα ψαρια...... Τα ψαρια σου θελουν κρυψωνες και σπηλιές....ποιο πολλές απο οσες εχεις δημιουργήσει με τις πλάκες.Για να πετύχεις τις περισσότερες αυτες κρυψωνες αλλα και για καλύτερο οπτικά αποτέλεσμα, προτείνω να χρησιμοποιήσεις στρογγυλεμένες πέτρες με διάφορα μεγέθη στοιβαγμένες με αναλογο τροπο....πχ Δευτερη αλλαγη είναι φυσικά τα ψαρια.......(που παρεμπιπτόντως τα δυο albino που έχεις ειναι μάλλον το πρωτο melanochromis και το δευτερο pseudotropheus greshakei).....λοιπον για να εχεις το κεφάλι σου ησυχο και να δεις ομορφα χρώματα και συμπεριφορές αλλα για να το χαρεί και η υπόλοιπη οικογένεια, εγώ θα σου προτείνω να τα βγάλεις όλα και να πάρεις μια μεγάλη ομάδα 16 τον αριθμο, απο pseudotropheus demasoni. και τελος.....θα χαρεις γεννες, αναπαραγωγες, συμπεριφορές τα παντα..... Απο την αλλη όμως αν πιστευεις οτι η οικογένεια θα αρχίσει το πάρε και το δελφινι, βαλε και το πορτοκαλί βαλε και το άλλο και θα είναι αδύνατον να μην το κάνεις, τότε κράτησε το έτσι....... Δεν χρειάζεται να βιάζεσαι...ακου και αλλες προτασεις που θα σου πουν τα παιδια σκέφτεσαι και αποφασίζεις.... Για οτι χρειαστείς εδώ είμαστε.... Υ.Γ. Tip για να κρατάς σταθερό το kh...τζούρνεψε ενα κουτάλι οταν θα γίνεται τηλεδιάσκεψη με την ΑΣΔΕΝ και μην το επιστρέψεις ποτε....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavros078 3 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Αυτες τις πετρες φιλε μονο σε ποταμι τις βρησκεις η και στο εμποριο? Εαν μαζεψεις απο καποιο ποταμι χρειαζεται καποια προεργασια? εκτος το βρασιμο απο οτι ξερω οτι τις κανουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 3 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 3 Οκτωβρίου 2012 απο το ποταμι μια χαρα θα ειναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 3 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 3 Οκτωβρίου 2012 ποταμι!καλο πλησιμο (το βρασιμο ειναι καπως υπερβολη, οχι ομως οτι δεν συνηθίζεται) και εισαι αρχηγος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 3 Οκτωβρίου 2012 #17 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Σε ποτάμια σε παραλίες ή και στο βουνό μπορείτε να βρείτε ωραιότατες πέτρες...και όπως προανέφερε ο φίλος Στάθης ένα καλό πλύσιμο είναι αρκετό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Καλοσώρισες ἀγαπητέ, Ἕνας Ἀφρικανὸς περισσότερο καὶ μὲ ἀπίστευτο χιοῦμορ, προσωπικὰ δὲν εἶμαι ὑπὲρ τῶν νταμαριῶν τῆς Ἀφρικῆς καὶ εἰλικρινά μου ἔκανε ἐντύπωση ἡ παρουσία κερατόφυλλου, τὸ ἐνυδρεῖο σας εἶναι χάρμα ὀφθαλμῶν. Σχετικὰ μὲ τὴ σύνθεση... Τὰ Ἀφρικάνικα ἐνυδρεῖα μὲ ἕνα εἶδος ψαριοῦ μέσα, ξεχωρίζουν καὶ ξεχωρίζουν ἀπὸ τὶς συμπεριφορὲς τῶν ψαριῶν ποὺ μπορεῖς νὰ παρακολουθήσεις. Αὐτὴ ἡ ἐπιθετικότητα σὲ λάθος συνθέσεις καταντᾶ μακάβρια καὶ ἀντὶ νὰ σὲ ἠρεμεῖ σὲ ταλαιπωρεῖ ἡ κατοχὴ τοῦ ἐνυδρείου. ΥΓ Ἡ ἐπιλογὴ τῶν demasoni τοῦ διαμεσολαβητά μας εἶναι ἄψογη. Καλησπέρα ,Αγαπητέ Δημοσθένη το κερατόφυλλο παρατηρείται στις συγκεκριμένες λίμνες και σε συγκερκιμένα βάθη ,έτσι για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Κατά τα άλλα καλώς ήλθες φίλε ,τα υπόλοιπα και αναγκαία τα αναφέρανε οι Αφρικάνοι πιο πάνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmnstr 3 Οκτωβρίου 2012 #19 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Φίλε απο τις καλύτερες παρουσιάσεις ενυδρειου που έχω διαβάσει. Καλη συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 3 Οκτωβρίου 2012 #20 Share 3 Οκτωβρίου 2012 δάκρυσα απ τα γέλια!!!!! η Αφρεκή μας έκει και κιούμορ!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavros078 4 Οκτωβρίου 2012 #21 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Ειχα βαλει κατι ωραιοτατες πετρες απο παραλια τις ειχα βρασει πολυ καλα αλλα παρολαυτα εβγαλαν ασπρα μαλια και οι πετρες και τα τζαμια. Ενα ειδος αλγης πιστευω και την εβλαλαν μεσα σε λιγες μερες. Ετσι και εγω πηγα στην κλασικη λυση των ασβεστολυθων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GSX 4 Οκτωβρίου 2012 Author #22 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Αδέλφιαααα.......Καλημέρα!!! Περιττό να πω ότι σφίραγε όλη μέρα το μηλόφωνο χθες και μου'κοβε το αίμα κάθε λίγο και λιγάκι. Το'χω ξέρεις και στο διακριτικό που με το που πέφτει μύνημα ή mail αρχίζουν οι κανονιοβολισμοί. Αφού δεν το ακούω στην δουλειά,τι να κάνω? Καλά όταν βαράει κλήση....εκεί είναι που αν δεν είσαι εκπαιδευμένος....δασοκομάντο δλδ,ψιλονιτζα ή δεν έβλεπες Τσακι Τσαν μικρος....να'σαι τσαχπινογαργαλιάρης και έτοιμος για ελιγμούς....εεεε εκει θα κάνεις σαν τον δικό μου τον μικρό....τουτεστην.....ααααν δεν ακουστείς από το τσιριχτό και δεν τιναχτείς στο ταβάνι,τότε σίγουρα κάτι θα μυρίσει....επειδή μέχρι να το συνηθίσει,πάντα κάτι του έφευγε! Και να αρχίζει η Κυρία τα σενάρια....''βρε γιατί τις αμολάει το παιδί,βρε τι έχει το παιδί,βρε να το δει κάποιος το παιδί''....τι να τις πω και εγώ....ότι του φεύγανε επειδή σκιάζεται το κακόμοιρο με το που ακούει το κινητό? Αφού εκείνη να φανταστείς και έχανε 10 χρόνια απ΄τη ζωη της κάθε φορά....δεεεεν της κόβει!!! Τελοσπα...γυναίκες!!! Πολύ σουξέ βρε παιδιά να΄στε καλά!!! Έχω γίνει φίρμα....!!!! Κλάμα,γέλια,οδυρμός....Ούτε ο Τόλης κατεβαίνοντας τη σάλα στη Νεράιδα....με το Μιααααα Γυναίκααααα,μιαααα Αγάαααπη,μια Ζωήηηη....... δεν καθήλωνε έτσι την Γκερέκου!!! Τον malaw,τον κόβω να λιποθυμάει στο τέλος αν συνεχίσω με αυτό το τέμπο...τα υπογλώσσια ανά χείρας!!!Φίλε fmnstr...thanks για το κοπλιμάν για την παρουσίαση...φαντάζομαι αν δεν ήμουν και λίγο χαβαλεδιάρης κονφερανσιέ,παίζει να σας έπερνε ο ύπνος πριν το τέλος της πρότασης!!! Φίλε Σταύρο...όπως θα έχεις αντιληφθεί μέχρι τώρα,μία από τις τεχνικές που ασκώ σε επαγγελματικό επίπεδο στο ενυδρείο μου,είναι και αυτή του ''τσουρνέματος''....βέεεβαια,αρχαιοτάτη τεχνική και από τις αποδοτικότερες!!! Να φανταστείς λοιπόν οι πέτρες για τις οποίες ρώτησες,είναι ''τσουρνεμένες''....καταδρομικά,για την ακρίβεια!Και δεν είναι καααν,τσουρνεμένες,απ'τον δίπλα γείτονα....για να μην κινηθούν υποψίες....αλλά από τον απέναντι,τον οποίο δεν πάω μιας και είναι πιο αχώνευτος από τον δίπλα,γιατί πετάει τα σκουπίδια του στον δικό μας κάδο. Ενώ ο δίπλα μας έχει σπάσει τα νεύρα με τα κωλόγατα....συγνώμη κιόλας.Απλά για να έχετε μια πλήρη εικόνα του σκηνικού.Το καλό είναι λοιπόν και κλεινω την παρένθεση με τους μακάκες που έχω για γείτονες,ότι δεν χωνεύονται και μεταξύ τους. Τσουρνεύεις λοιπόν τις πετρούλες σου όταν λοίπουν και οι 2...και αφήνεις σπασίματα από τον απέναντι στον δίπλα,για να υποθέσει ο απέναντι αυτό που...(δεν το λέω-δεν το λέω)....για τον δίπλα. Εεεε μετά κάτσε αραλήκι-φραπεδιά στο μπαλκόνι και απόλαυσε το σόου!Τρελά γέλια!Είναι σε αναγνωριστικό επίπεδο τώρα και αλλάζουν κάτι σπινθιροβόλα βλέματα όλο....πάθος...αλλά έπεται συνέχεια!!! Όσο για το παπαζωτό που πρέπει να πέσει για να τσεκάρεις το κατά πόσο είναι ασβεστολιθικές....παίξε μπάλα με απλό υδροχλωρικό για καθάρισμα από σούπερ μάρκετ και όχι βιτριόλι που εσφαλμένα ανέφερα πριν,γιατί βιτριόλι λέγανε αργκό παλιά το θειικό και άμα βρεις,φέξε μου και χέστ....κα,μετά συνχωρήσεως που λεν και στο χωριό μου.Όσο για το βράσιμο και το ψήσιμο και το τηγάνισμα,φίλε εγώ αυτά τα θεωρώ λίγο για ψυχάκιδες...εεεε συγνώμη...δεν θα παρεξηγηθεί η κιχλίδα άμα της πετάξω άβραστη την πέτρα! Δεν είναι δα και αγγουράκι βρυξελών! Ο Χριστός δλδ!!! Άσε που θα έμπαινα σε τροχιά από το απογείωμα που θα έτρωγα απ'την Κυρία! Με φαντάζεσαι....η καλύτερα....ΣΕ φαντάζεσαι να της ζητάς την Φισλερ την μεγάλη για το κοκκινιστό....για να βράσεις πέτρες! ....για ΠΕΤΡΕΕΕΣ???...το κοιμήλιο?...την Φισλερ??? Δημοσθένη σε ευχαριστώ και εσένα για τα όμορφα σχόλια.Το ενυδρείο μου ,οπως κάθε φίλου φαντάζομαι ,παρά τα ελατωματάκια που εντοπίσανε οι πρεσβύτεροι της παρέας...είναι αποτέλεσμα αγάπης,στοργής και προδέρμ! Μπλιαααχ.....πολύ μελό!!! Αγάπης,τρέλας και πόρωσης για τις Αφρικάνες!!! ....ακούγεται καλύτερο!!! Τώρα γιατί δεν έχουν ζακατέψει το κερατόφυλλο....καλή ερώτηση....ή το γυρίσανε οι δικές μου στο κρεατικό γιατί όταν λείπω γίνεται τις κολάσεως απ'οτι έχεις αντιληφθεί και ένας Θεός ξέρει τι έχουν χλαπακιάσει αυτά τα ψάρια ή τις έχει πάει τσιρλιό απ'τη πολύ χορτοφαγία και είπαν να το κόψουν! Λες άμα ρίξω ιμοντιουμ,να βγάλω συμπεράσματα? Δεν είμαι και η αξιοπιστότερη πηγή πληροφοριών πάντως...το'χεις καταλάβει! Πάντως εκτρέφω κερατόφυλλο και στου πιτσιρικά το ενυδριάκι που έχει 2 χρυσοψαράκια....και έτσι πάντα έχω στοκ!!!! PRINCE,ομολογώ ότι είναι πολύ ειδιλιακό το σκηνικό με το βότσαλο!Πολύυυ ελεγκαντ!Ιδιαίτερο! Το δοκίμασα στο παρελθόν....έφερα πέτρες από το εξωχικό,τις κουβάλησα σαν το μουλάρι, τις πέταξα μέσα,έκατσε η μούργα,ανάβω τα φώτα....ΑΙΣΧΟΣ!!!! Μιλάμε για μία αηδία και μισή! Θέλει δουλειά το βότσαλο,να το'χεις....για να βγει κάτι όμορφο αισθητικά!Βασικά θεωρώ ότι δεν πληρώ 2 βασικά χαρακτηριστικά για βότσαλο....μήκος και πλατος....μήκος για να σουλατσάρουν τα κοριτσια και να κάνουν παιχνίδι και να κοσκινίζουν και κατα συνέπεια οι πέτρες να στιβαχτούν χαμηλά.Άμα τις στιβάξω όπως την πλάκα τώρα....ή πρεπει να τα πλακώσω στην αρμόκολλα και να γίνει φουκουσίμα το ενυδρείο απ'τα τοξικά....ή να'χω κάνει και χουντίνι κανά φεγγάρι,μπας και σταθούνε δια μαγείας εκεί πάνω! Το πλάτος δε,το θεωρώ απαραίτητο γιατί θα ήθελα να βλέπω και λίγη άμμο γυρω-γυρω,ολοι να σβουρίζουν ξαναμανα τα κορίτσια γιατί πατάνε και κάτι καλά παντηλίκια στις στροφές....ααα και για να μπορώ να ρίχνω σκούπα! Το βότσαλο φίλε πρεπει να το γκρεμίσεις σαν το γεφύρι της Αρτας,βοτσαλακι-βοτσαλακι για να κάνεις το απαραίτητο maintenace!Οι πλάκες είναι πιο βολικές θέλω να καταλήξω,αν και θέλουν και αυτές το πεδαιματάκι τους για να μην βγει κανά έκτρομα! Παρεπιπτόντως,το κουταλάκι δεν τσουρνεύεται με την καμία γιατί πέφτουν αιφνιδιατικές καταμετρήσεις οπλισμού-κουταλοπήρουνων,διότι στο παρελθόν πέσανε κάτι ψιριστικέςστο μαγαζί απ'τον ταλιμπανάκο....(απο ποιον πήρε αυτό το παιδί)....και έκτοτε έπεσε διαταγή και απ΄την ΑΣΔΕΝ-ΠΕΘΑΙΡΑ μέχρι και για εφόδους.Μου τις σφυράει (guess-who)....ότι πεφτουν στα ντουλάπια του ενυδρείου και καλά για καθάρισμα και σκόνες και μην πω τι....μέντολες!!! Αμα αντικρίσει κανά κουταλάκι τότε αδερφέεεε....εχεχεεεεε....με βλέπω να μου κάνει εξαγωγή χωρίς απονεύρωση....με δαύτο!!!Καλά το νιτζο-emoticon....τα σπάει!Δλδ αυτές οι albino ειναι και οι 2 albino και είναι από άλλο σο'ι' σαν να λέμε? Ειμαστε σοβαροιιιι? Μη μου πεις ότι η μια τρώει την άλλη...θα βγάλω φλίκτενες!!! Έλαιος? Ποια λέτε να γίνει μεταγραφή?Να πάρω στην άλλη amore...γιατί είναι οι αγαπημένες της Κυρίας!ΒοηΘάτε! ΚOYMAN....απ'τον Rollant? Τον έχω προλάβει! Τρελοοο βρωμόσουτο το άτομο! Μιλάμε είχε σκοτώσει πολύ κόσμο!Αυτός πυροβόλαγε με 50αρι δεν σούταρε!Ωραία μπάλα βλέπαμε τότε.Ευχαριστω και εσένα με τη σειρα,για το ζεστο καλωσορισμα,τα σχολια και όσο για το κερατόφυλλο....πρέπει να αρχιζω να ανησυχώ με τα ψάρια μου!!! Αdib φίλε έχεις ρήξει 'οπως και οι υπόλοιποι φίλοι πολλές προτάσεις στο τραπέζι....και σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως! Χαίρομαι που από εξοπλισμό δεν πάσχω και ως προς την αλλαγή μπάντας....χμμμ...Τανγκανικα εεε...για παραπάνω συμμορίες....να σου πω...τη σώζουμε την παρτίδα αν αποχωριστώ καμία και φέρω καμία άλλη του ίδιου είδους με αυτές που έχω? Και ας καταλήξω σε μικρότερο αριθμό ψαριών! Δλδ....τα moori,δεν μιλάνε δεν λαλάνε...μας πειράζουν να μείνουν? Ένα ζευγάρι,σωστά?Επιτρέπεται να είναι στον ίδιο χώρο με τους υπόλοιπους μάγκες ή είναι τελείως κουκουρούκου? Αν επιτρέπεται,παμε παρακάτω! Οι Albino...γίνεται η μία τράμπα και φτιαχνω με αυτην που πρέπει άλλο ενα ζευγαράκι! Ζουνε moori και albino μαζι ή γράφω άκυρο και φτου και απ΄την αρχή? Χρειάζονται και τα 2 ειδη αναγκαστικα,χαρεμοκατάσταση? Ο pseudo-μαστορας τι ρόλο βαράει...θέλει και αυτός τα γκομενάκια του ή βαράει κλαρίνο και σόλο...πλάκα κάνω...με πόσα δεν θα νιώσει παραμελιμένο το παληκάρι 1,2,3-10....πες μου τα minimums....αν τον καβατζωσουμε και αυτος....ζει με moori και albino.Οι μεγάλες απ'οτι κατάλαβες μου'χουν σπάσει τα νεύρα και θα αντικατασταυούν πάραυτα και λόγω μεγέθους! Τρώνε 1μιση πιτόγυρο η καθεμιά στην καθησιά της....κόψανε και επιδώματα για πολύτεκνους....δεν βγαίνω παιδιά!!! Εκλεκτοι φίλοι είναι προφανές θεωρώ.....ότι έχω εξαντληθεί πλεόν από το τελευταίο έπος που μόλις έγραψα....και λέω να αποσυρθώ μπας και τεντόσω το εξαντλημένο μου κορμί επί του καναπέος...πριν αποχωρήσω για να πάω να ασκήσω τα επαγγελματικά μου καθήκοντα...και να φέρω ένα κουτάκι σπιρουλίνα στα υιοθετιμένα παιδιά μου! Υποσχομαι δεν ξαναγράφω τόσο!!!!.....μεσημέριασε!!! Χαιρετώ λεβέντες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GSX 4 Οκτωβρίου 2012 Author #23 Share 4 Οκτωβρίου 2012 Πάρε και λινκάκι με τραγουδάκι αλανιάρικο για να σιγο-μουρμουρίζεις όλη μέρα....και να χαίρεσαι μοναχός σου,όσο βαρετή και να'ναι η μέρα...και όσο και να θες να μπουφλίσεις το αφεντικό!!! Οι λέουρες οι παλαιότεροι θα το ξέρουν!!! ΤΣΣΣ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 4 Οκτωβρίου 2012 #24 Share 4 Οκτωβρίου 2012 (edited) :hysterical: :thaman: εισαι θεος Λοιπον κοιτα να δεις τι παιζει.Εμεις οι αφρικανοι ειμαστε πολυ κουτουποσιαριδες,γιαυτο τα θελουμε τα δυο τρια γκομενακια,για να εχουμε ενα ψυλοχαρεμακι.Τις τσαχειλουδες (δελφινια)της ξεχνας,γιατι αυτες δεν τα πανε καλα με τα χορταρικα,γιατι γουσταρουν σαρκα και γινονται μεγαλουτσικες Έγινε επεξεργασία 4 Οκτωβρίου 2012 - kixlidatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 4 Οκτωβρίου 2012 #25 Share 4 Οκτωβρίου 2012 GSX εισαι αρχηγος ρε φιλε!!!! μιλαμε για πολυ γελιο!!!! κατ αρχην πατα εδω να δεις περιπου πως ειναι τα αφρικανικα ενυδρεια.. και μην τρομαζεις.. δεν εχεις να φοβασαι τιποτα απο τοσες πετρες αν γινει σωστα! οπως ειπε και ο κιχλιδατος τα δελφινακια τα ξεχναμε! ειναι απο αλλη κατηγορια εντελως! τωρα απο αυτες που εχεις διαλεγεις ΕΝΑ ειδος και φτιαχνεις χαρεμακι ή ακολουθεις την προταση ps. demasoni ή την προταση tanganyika(δεν γινεται να βαλουμε ψαρια απο 2 διαφορετικες λιμνες μαζι)! η 2 τελευταιες προτασεις σημαινει και αποχωρισμος ολων των ψαριων σου! προτεινω να συζητησεις με την οικογενεια και να καταλειξεται καπου που θα ευχαριστει ολους αλλα και τα ψαρακια, αλλιως οπως ειπε και ο prince μενεις με τα ιδια ψαρακια που εχεις αλλα κανεις δεν μπορει να εγγυηθει για το μελλον αυτης της ψαροσυνθεσης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος