jimn 2 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 2 Οκτωβρίου 2012 Είναι εμφανές το πρόβλημα που έχω πάνω στα φύλλα της ανούμπιας.Το παρατήρησα σήμερα και είναι στάνταρ 2 ημερών,γιατί προχθές έκανα κηπουρική και δεν είχαν κάτι. Η μόνη αλλαγή που έγινε στο ενυδρείο είναι ότι ξεφύτεψα κάποιες ανούμπιες από την άλλη πλευρά του ενυδρείου. Τι τους λείπει και μου καφετίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malamadre 3 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 3 Οκτωβρίου 2012 (edited) To ίδιο πρόβλημα εχω και εγώ όχι με τις ανουμπιες αλλά με τις κρυπτοκορίνες.. Αν υπάρχει κάποιος να μας πει να μην ανοιγω ιδιο θεμα. Έγινε επεξεργασία 3 Οκτωβρίου 2012 - malamadre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 3 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Καλο θα ηταν αν μπορεις να συμπληρωσης την Φόρμα Διαγνωσης Και Περιγραφής Προβλήματος Φυτεμένου Ενυδρείου. Επισης κανεις χρηση καλιου και CO2; Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOSTASGAVALAS 3 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Το κοβω για ελλειψη μαγγανίου,σιδήρου,ψευδαργυρου και λιγοτερο θείου. Για ελλειψη καλιου δεν το πιστευω γιατι συνηθως κιτρινιζουν οι ακρες στα φυλλα Η Anubias nana, ειναι ευαισθητη σε ελλειψη μαγνησιου, κιτρινιζοντας τα φυλλα της. Αν η ελλειψη συνεχιστει, τα φυλλα αποσυντιθενται και διαλυονται. Αλλάζεις καθε 7-10 ημέρες το 25-30 % του νερου? Το ph μηπως εχει πεσει αποτομα? Επίσης χρησιμοποιείς σίδηρο? Αν ναι αν ριχνεις υπερβολικο εμποδιζει απο τα φυτα την απορροφηση μαγγανιου... Τελος παντων νομιζω οτι πρεπει να χρησιμοποιήσεις ενα σκευασμα γενικου λιπάσματος όπως πχ της venerle v30 complete δοσολογια περιπου το 1/3 απο αυτο που λεει αφου εχεις ανουμπιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 3 Οκτωβρίου 2012 Author #5 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Το κοβω για ελλειψη μαγγανίου,σιδήρου,ψευδαργυρου και λιγοτερο θείου. Για ελλειψη καλιου δεν το πιστευω γιατι συνηθως κιτρινιζουν οι ακρες στα φυλλα Η Anubias nana, ειναι ευαισθητη σε ελλειψη μαγνησιου, κιτρινιζοντας τα φυλλα της. Αν η ελλειψη συνεχιστει, τα φυλλα αποσυντιθενται και διαλυονται. Αλλάζεις καθε 7-10 ημέρες το 25-30 % του νερου? Το ph μηπως εχει πεσει αποτομα? Επίσης χρησιμοποιείς σίδηρο? Αν ναι αν ριχνεις υπερβολικο εμποδιζει απο τα φυτα την απορροφηση μαγγανιου... Τελος παντων νομιζω οτι πρεπει να χρησιμοποιήσεις ενα σκευασμα γενικου λιπάσματος όπως πχ της venerle v30 complete δοσολογια περιπου το 1/3 απο αυτο που λεει αφου εχεις ανουμπιες. Αλλαγές κάθε 10 μέρες το 30% του νερού. Μεταβολές στο ph δεν έχω. Σίδηρο και γενικά λιπάσματα κλπ δεν χρησιμοποιώ καθόλου. Το λίπασμα που προτείνεις μπορώ να το βρώ σε μαγαζί εδώ στην Αθήνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 5 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Σιγουρα ενα γενικο λιπασμα καλο ειναι να υπαρχει και αναλογα πρατεις οσο αφορα την δοσολογια. Εαν δεν εχεις διοξειδιο επισης λιγο Excel οργανικος ανθρακας θα ηταν ευεργετικος αλλα σε μικρη ποσοτητα γιατι οι γαριδουλες μπορει να την ακουσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος