souplaman 2 Οκτωβρίου 2012 #1 Share 2 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα σε όλους, Έχω το παρακάτω Juvel Vision 260l. Είναι φυτεμένο και έχει 2 δίσκους και κάποια κοπαδάκια από διάφορα ψάρια, καθώς και κάποιες γαρίδες. Το όλο σύστημα τρέχει 4 χρόνια τώρα. Τώρα πάμε στο ζουμί...θα μετακομίσω από το παρών σπίτι που μένω και το ενυδρείο θα πρέπει να φύγει και αυτό...είτε θα πάει στο νέο σπίτι, είτε σκέφτομαι στο κατάστημα μου ως διακοσμητικό στον χώρο.. Το θέμα είναι ότι όσο και να έχω σκεφτεί, δεν βρίσκω κάποια απλή λύση που να μην θέτει σε ιδιαίτερο κίνδυνο τα ψάρια και το υπόλοιπο οικοσύστημα...το έχει ξανακάνει κάποιος? Υπάρχει κάποιος τρόπος που μπορείτε να σκεφτείτε? Διαφορετικά, θα αναγκαστώ να τα πουλήσω όλα και να στήσω καινούργιο από την αρχή... Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις ιδέες εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas8 2 Οκτωβρίου 2012 #2 Share 2 Οκτωβρίου 2012 (edited) Φιλε μου καλησπερα,ελπιζω να σε βοηθησω αν και με πιο λιγα λιτρα.. Οταν σπουδαζα καλαματα ειχα ενα 60αρι φουλ φυτεμενο με ενα ζευγαρακι αγγελοψαρα και μερικα νεον. Οταν εφτασε η μερα της μετακομισης,αδειασα τα 2/3 του νερου(για να μην ξεραθουν τα φυτα αφου δεν τα εβγαλα καθολου),τα ψαρια σε σακουλες και το εφερα αθηνα με το αυτοκηνιτο.Στην συνεχεια προσθεση νερου και μετα τα ψαρια σιγα σιγα μεσα με προσαρμογη.. να προσθεσω επισης οτι δεν αδειασα το νερο απο το εξωτερικο μου φιλτρο. αν βλεπω καλα και υπο8ετω σωστα αφου δεν εχεις πολλα φυτα φυτεμενα θα μπορουσες να βαλεις σε κουβαδες τις πετρες και τα ξυλα με τις anubies. ΅Αυτα απο μενα.. Έγινε επεξεργασία 2 Οκτωβρίου 2012 - kostas8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 2 Οκτωβρίου 2012 #3 Share 2 Οκτωβρίου 2012 καλησπέρα πρόσφατα βοήθησα ενα φίλο που έκανε μετακομίσει σε ενα 350 που εχει την κάναμε ως εξής με απόλυτη επιτυχία του έδωσα ενα μικρό ενυδρειο 80 λίτρα και εκεί βάλαμε νερό απο το ενυδρειο του και βιολογικό υλικό απο το φιλτρο του σε ενα κρέμαστο φιλτρο που είχα στην συνέχεια και μετά απο μέτρηση την επόμενη μέρα βάλαμε όλα τα ψαράκια του μετά αδειασαμε το υπόλοιπο νερό απο το ενυδρειο του σε βαρέλια αλλαγής νερού γύρω στα 150 λίτρα και δεν αδειασαμε απο το φιλτρο του το νερό που είχε, βγαλαμε τα φυτά που είχε και την άμμο (τα φυτα τα βάλαμε στο 80αρι) μετάφέραμε το ενυδρειο στο νέο σπίτι του προσθεσαμε την άμμο βάλαμε το νερό που είχαμε στα βαρέλια συμπληρώσαμε με νέο νερό μετά απο δυο μέρες μετρησαμε και αφού η μετρήσεις ήταν οκ βάλαμε και τα ψαράκια χωρίς καμία απώλεια και τρέχει το ενυδρειο τέλεια πλέον. αυτά..καλή συνέχεια ελπίζω να βοήθησα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmamatsis 3 Οκτωβρίου 2012 #4 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Καλησπερα φιλε πριν ενα μηνα μετακομισα !!!!!! Εχω το rio 180 και ακολουθησα την εξης διαδικασια... 1)Αγωρασα πλαστικα βαρελια και συγκεντρωσα ολο το νερο του ενυδρειου εκει για να το εχω και μετα. 2)Αγωρασα 2 πλαστικα ενυδρεια μικρα και μεσα σε αυτα εβαλα τα μεγαλυτερα ψαρια δηλαδη τα 3 γκουραμακια 3)Το νερο του εξωτερικου φυλτρου δεν το αδειασα 4)Ειχα αφησει μεσα αμμο και φυτα 5)Εβγαλα μονο τις ριζες απο μεσα και αφησα λιγο νερο κατω κατω επειδη τα μικροτερα ψαρακια (cory's) δεν μπορεσα να τα βγαλω !!!! και στο τελος το εβαλα σε ενα φορτηγακι ενος φιλου και το μεταφεραμε. εχει περασει ενας μηνας και ολα ειναι μια χαρα!!!!!! καλο κουραγιο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος