Jump to content

Μονομάχος Με Ικ?

AngelinaA

Recommended Posts

παιδια σημερα ανακαλυψα μικρες ασπρες βουλες επανω στο κεφαλι την ουρα και το σωμα του μονομαχου μου επισης ειναι κακοδιαθετος να παρω καποιο φαρμακο η ενυδρειακο αλατι? ? ?

εγώ όταν είχα πρόβλημα με ich είχα χρησιμοποιήσει το costapur της σερα. Πρέπει να ανεβάσεις θερμοκρασία για

να αυξηθεί ο μεταβολισμός του παρασίτου και να έχεις κλειστό το φως για μερικές μέρες. Και με αλάτι ξέρω ότι μπορείς

να το αντιμετωπίσεις αλλά δεν γνωρίζω ακριβές δοσολογία.

Το σημαντικότερο είναι να βελτιώσεις τις συνθήκες που ζει μιας και συνήθως προκαλείται από στρασάρισμα.

Πως ξερεις οτι ειναι ικ?

Συμπληρωσε τη φορμα και βαλε καθαρες φωτογραφιες να δουμε το ψαρι http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739

post-50906-0-39848300-1349270494_thumb.jpgpost-50906-0-39848300-1349270494_thumb.jpgpost-50906-0-39848300-1349270494_thumb.jpgpost-50906-0-46263200-1349270533_thumb.jpgΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα:22

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 3 μηνες

- Ψάρια (είδη και αριθμός): 1 μονομαχος

- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): 1 φορα την εβδομαδα αλλαγη νερου

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0,0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0,0

- ΝΟ3 (νιτρικά):0,2

- Θερμοκρασία:28 βαθμους

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:

-Strips:

-Ηλεκτρονικά:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: betta splendens

- Ιστορικό Ψαριού:καλο

- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): ασπρες μικρες βουλες

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:καμια

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)

1. (img) ...photo1... (/img)

2. (img) ...photo2... (/img)

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

είναι θολές οι φωτογραφίες και είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος από αυτές,

κοίτα εδώ για μονομάχους με ich για να κάνεις σύγκριση με τον δικό σου.

είναι θολές οι φωτογραφίες και είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος από αυτές,

κοίτα εδώ για μονομάχους με ich για να κάνεις σύγκριση με τον δικό σου.

ολο παει και χειροτερευει μαλλον θα τον χασω :(

σε αυτα που γραφεις,εγω δεν ειδα πουθενα την υπαρξη φιλτρου.χωρις φιλτρο δεν υπαρχει βιολογια.

• 2 weeks later...

σε αυτα που γραφεις,εγω δεν ειδα πουθενα την υπαρξη φιλτρου.χωρις φιλτρο δεν υπαρχει βιολογια.

ειχα φιλτρο και μαλιστα πολυ καλο τελικα απεβιωσε μετα απο 5 μερες...!

post-50906-0-15656200-1350388968_thumb.jpg

ειχα φιλτρο και μαλιστα πολυ καλο τελικα απεβιωσε μετα απο 5 μερες...!

Έγινε επεξεργασία - AngelinaA

Το ενυδρειο σου ποσο καιρο ετρεχε?Ειχες στρωσει με καποιον τροπο το φιλτρο σου?

Το ενυδρειο σου ποσο καιρο ετρεχε?Ειχες στρωσει με καποιον τροπο το φιλτρο σου?

δυστηχος εκανα βλακεια δεν ειχα στρωσει το φιλτρο μου για αυτο τον εχασα :(

Σιγουρα απο αυτο τον εχασες τον μονομαχο σου,απο αστρωτο φιλτρο.

Αν θελεησεις να κανεις μια νεα αρχη,θα πρεπει να διαβασεις σχετικα με τον κυκλο του αζωτου και το στρωσιμο του ενυδρειου,ωστε αυτη τη φορα να ειναι πετυχημενη η προσπαθεια σου!

Σιγουρα απο αυτο τον εχασες τον μονομαχο σου,απο αστρωτο φιλτρο.

Αν θελεησεις να κανεις μια νεα αρχη,θα πρεπει να διαβασεις σχετικα με τον κυκλο του αζωτου και το στρωσιμο του ενυδρειου,ωστε αυτη τη φορα να ειναι πετυχημενη η προσπαθεια σου!

ναι μου ειπε ενας γνωστος μου να κοψω λιγο απο το σφουγκαρι του μεγαλου μου ενυδρειου και να το τοποθετησω στο φιλτρο του μονομαχοενυδρειου ωστε να στρωσει το εχω περιπου μια εβδομαδα ετσι ποτε θα ειναι καταλληλο? για να κανω μια νεα αρχη !?

ναι μου ειπε ενας γνωστος μου να κοψω λιγο απο το σφουγκαρι του μεγαλου μου ενυδρειου και να το τοποθετησω στο φιλτρο του μονομαχοενυδρειου ωστε να στρωσει το εχω περιπου μια εβδομαδα ετσι ποτε θα ειναι καταλληλο? για να κανω μια νεα αρχη !?

Χμμμμ...ποσο καιρο τρεχει το μεγαλο σου ενυδρειο και τι υλικα εχει μεσα στο φιλτρο του?

Εχεις κανει μετρησεις στο μικρο τωρα τελευταια?

Βασικα οταν βαζουμε μπολι,πρεπει να βαζουμε αμμεσα ψαρακι μεσα στο ενυδρειο για να πολλαπλασιασουμε την βιολογια μας.Τωρα μετα απο μια βδομαδα ειναι πολυ πιθανο να εχει πεθανει η βιολογια σου γιατι δεν ειχε με κατι να τραφει.

Κανε μετρησεις και γραψτες εδω να σου πουμε πως θα προχωρισεις.

Χμμμμ...ποσο καιρο τρεχει το μεγαλο σου ενυδρειο και τι υλικα εχει μεσα στο φιλτρο του?

Εχεις κανει μετρησεις στο μικρο τωρα τελευταια?

Βασικα οταν βαζουμε μπολι,πρεπει να βαζουμε αμμεσα ψαρακι μεσα στο ενυδρειο για να πολλαπλασιασουμε την βιολογια μας.Τωρα μετα απο μια βδομαδα ειναι πολυ πιθανο να εχει πεθανει η βιολογια σου γιατι δεν ειχε με κατι να τραφει.

Κανε μετρησεις και γραψτες εδω να σου πουμε πως θα προχωρισεις.

και αλλη βλακεια δλδ?? :( το εχω 1,5 χρονο και εχει υαλοβαμβακα θα αγορασω τεστ και θα σας πω !

Εννοεις οτι εχει μονο σφουγγαρι το φιλτρο του μεγαλου ενυδρειου σου?

Βλακεια δεν εκανες,απλα δεν ηξερες τι ακριβος να κανεις.

Κανε μετρησεις και ενημερωσε μας.

Εννοεις οτι εχει μονο σφουγγαρι το φιλτρο του μεγαλου ενυδρειου σου?

Βλακεια δεν εκανες,απλα δεν ηξερες τι ακριβος να κανεις.

Κανε μετρησεις και ενημερωσε μας.

ναι πρεπει να βαλω κατι ακομη?

Καλημέρα Angelina θα συμφωνήσω με τον Rastafarian ότι δεν είναι δικη σου βλακεία όλοι την έχουμε πατήσει από αστοιχείωτους πετσοπάδες και από "επιστήμονες" γκουρού η όπως αλλιώς χαρακτηρίζονται.Τώρα όσο αναφορά την ερώτηση σου γιάτο τι άλλο χρειάζεται το φίλτρο σου, χρειάζεται και βιολογικό υλικό π.χ. siporax

Καποιο βιολογικο υλικο οπως sera siporax η eheim substruct pro θα ηταν μια καλη λυση και θα προσφερε παραπανω αποικιες βακτηριδιων και καλητερο φιλτραρισμα του νερου.

Καλημέρα Angelina θα συμφωνήσω με τον Rastafarian ότι δεν είναι δικη σου βλακεία όλοι την έχουμε πατήσει από αστοιχείωτους πετσοπάδες και από "επιστήμονες" γκουρού η όπως αλλιώς χαρακτηρίζονται.Τώρα όσο αναφορά την ερώτηση σου γιάτο τι άλλο χρειάζεται το φίλτρο σου, χρειάζεται και βιολογικό υλικό π.χ. siporax

ευχαριστω πολυ !

Καποιο βιολογικο υλικο οπως sera siporax η eheim substruct pro θα ηταν μια καλη λυση και θα προσφερε παραπανω αποικιες βακτηριδιων και καλητερο φιλτραρισμα του νερου.

θελω να ρωτισω κατι ασχετο μου χαλασε το φιλτρο απο το τροπικο ενυδρειο με γκαπι πηγα στο πετ σοπ και δεν ειχαν καταλληλο για τα λιτρα μου θα εχουν την αλλη εβδομαδα αλλο πετ σοπ στην περιοχη μου δεν υπαρχει θα παθουν τιποτα τα ψαρακια μεχρι την δευτερα ,τριτη>>? Ανυσηχω !

τελικά έβαλες φιλτρο ολα καλα;

ναι ολα οκ αλλα θερμαντηρα δεν εχω ακομη ! τωρα βρηκαν να χαλασουν !

εεε τι αλλο θα παθεις!!!μην αργησεις να προμηθευτης οι θερμοκρασιες πεφτουν!!!

την πεμπτη θα τον εχω !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...