vagelis87 27 Νοεμβρίου 2012 Author #26 Share 27 Νοεμβρίου 2012 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelis87 27 Νοεμβρίου 2012 Author #27 Share 27 Νοεμβρίου 2012 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 27 Νοεμβρίου 2012 #28 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Γενικές Πληροφορίες ......... Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 x 11watt Διάρκεια φωτισμού: 9-10 ώρες ......... Βαγγέλη καλησπέρα και από εμένα! Είναι πανέμορφος ο μικρόκοσμός σου και ειδικά η ρίζα που έχεις, μου αρέσει πάρα πολύ!! Η μόνη μου ένσταση είναι στον φωτισμό σου (αν και στις φωτογραφίες διακρίνω εντονότερο, εκτός αν οφείλεται στο φλας της μηχανής), ο οποίος κατά την άποψή μου είναι λίγος στα 80 σου λίτρα (0,14W ανά λίτρο)... Αν υπολογίσουμε ότι από τα 80 μικτά σου λίτρα είναι λίγο λιγότερα τα καθαρά, τότε ίσως ανέβαίνει λίγο η αναλογία φωτισμού ανά λίτρο, αλλά και πάλι... χαμηλά είμαστε!... Για τρία από τα φυτά σου που πρόλαβα να διακρίνω εν συντομία (cabomba caroliniana + rotala 1 κ 2), προτείνεται γύρω στο 0,50W ανά λίτρο, άρα θεωρώ ότι χρειάζεσαι μια μικρή αναβάθμιση στο φωτισμό σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelis87 27 Νοεμβρίου 2012 Author #29 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Βαγγέλη καλησπέρα και από εμένα! Είναι πανέμορφος ο μικρόκοσμός σου και ειδικά η ρίζα που έχεις, μου αρέσει πάρα πολύ!! Η μόνη μου ένσταση είναι στον φωτισμό σου (αν και στις φωτογραφίες διακρίνω εντονότερο, εκτός αν οφείλεται στο φλας της μηχανής), ο οποίος κατά την άποψή μου είναι λίγος στα 80 σου λίτρα (0,14W ανά λίτρο)... Αν υπολογίσουμε ότι από τα 80 μικτά σου λίτρα είναι λίγο λιγότερα τα καθαρά, τότε ίσως ανέβαίνει λίγο η αναλογία φωτισμού ανά λίτρο, αλλά και πάλι... χαμηλά είμαστε!... Για τρία από τα φυτά σου που πρόλαβα να διακρίνω εν συντομία (cabomba caroliniana + rotala 1 κ 2), προτείνεται γύρω στο 0,50W ανά λίτρο, άρα θεωρώ ότι χρειάζεσαι μια μικρή αναβάθμιση στο φωτισμό σου Σ ευχαριστώ πολύ Nospanos για τα καλά σου λόγια!!!!! Επίσης και για την εύστοχη παρατήρησή σου... Το έχω και εγώ στα υπόψιν μου ότι είναι "λίγος" ο φωτισμός. Απλά έδωσα προτεραιότητα σε άλλα που θεωρώ πρωτεύοντα για το ενυδρείο ( φίλτρο & τεστακια κλπ) και άφησα το φωτισμό προς το τέλος. Απλά είναι σκοτεινός και ο τριγύρω χώρος γι αυτό φαίνεται ίσως έντονο. Είναι το επόμενο βήμα που θέλω να κάνω... Να πάρω μία λάμπα ακόμη. Ήδη έχω αρχίζει και ψάχνω, κάτι έχω βρει για την ακρίβεια και ψάχνω να δω και τι πατέντα θα κάνω για να την στερεώσω στο καπάκι. Είναι το ενυδρείο απ' τα Carrefour αν το έχεις υπόψιν σου οπότε είναι κάπως περίεργο και το καπάκι του και η λάμπα που έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 27 Νοεμβρίου 2012 #30 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Σ ευχαριστώ πολύ Nospanos για τα καλά σου λόγια!!!!! Επίσης και για την εύστοχη παρατήρησή σου... Το έχω και εγώ στα υπόψιν μου ότι είναι "λίγος" ο φωτισμός. Απλά έδωσα προτεραιότητα σε άλλα που θεωρώ πρωτεύοντα για το ενυδρείο ( φίλτρο & τεστακια κλπ) και άφησα το φωτισμό προς το τέλος. Απλά είναι σκοτεινός και ο τριγύρω χώρος γι αυτό φαίνεται ίσως έντονο. Είναι το επόμενο βήμα που θέλω να κάνω... Να πάρω μία λάμπα ακόμη. Ήδη έχω αρχίζει και ψάχνω, κάτι έχω βρει για την ακρίβεια και ψάχνω να δω και τι πατέντα θα κάνω για να την στερεώσω στο καπάκι. Είναι το ενυδρείο απ' τα Carrefour αν το έχεις υπόψιν σου οπότε είναι κάπως περίεργο και το καπάκι του και η λάμπα που έχει. Αγόρασες ένα ενυδρείο "αρκετά δημοφιλές", με την έννοια ότι έχει επιλεγεί από αρκετούς φίλους μας εδώ, κυρίως λόγω της ιδανικής σχέσης ποιότητας-τιμής ! Το <<τιμής>> βέβαια είναι λίγο σχετικό διότι χρειάζονται κάποια επιπλέον πραγματάκια όσον αφορά τις αλλαγές του, πράγμα το οποίο σε βγάζει λιγάκι εκτός προϋπολογισμού... Τις καλύτερες συμβουλές μπορείς να τις πάρεις από κάποιον έμπειρο σε θέματα πατεντών-diy κατασκευών (ευτυχώς υπάρχουνε πολλοί). Μπορείς να αναζητήσεις τα μέλη της ομάδας δημιουργίας DIY (έχουν ένα μπανεράκι με γρανάζια στην υπογραφή τους) Πες μου τι άλλες απορίες έχεις? (δυστυχώς δεν το χω με τις κατασκευές) που θα μπορούσα να σε διαφωτίσω όσο μπορώ κι εγώ γιατί καθώς αρχάριος Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelis87 27 Νοεμβρίου 2012 Author #31 Share 27 Νοεμβρίου 2012 (edited) Αγόρασες ένα ενυδρείο "αρκετά δημοφιλές", με την έννοια ότι έχει επιλεγεί από αρκετούς φίλους μας εδώ, κυρίως λόγω της ιδανικής σχέσης ποιότητας-τιμής ! Το <<τιμής>> βέβαια είναι λίγο σχετικό διότι χρειάζονται κάποια επιπλέον πραγματάκια όσον αφορά τις αλλαγές του, πράγμα το οποίο σε βγάζει λιγάκι εκτός προϋπολογισμού... Σε αυτό δεν έχει και άδικο καθώς βλέπεις στην πορεία ο΄τι δεν σε καλύπτει ο εξοπλισμός που έχει μεσα. Αλλά όταν πας να κάνει τα καθιερωμένα σου ψώνια και το βλέπεις σε καλή τιμή εκεί λες το παίρνω τώρα γιατί σιγά μην ξαναβρω... Και στη συνέχεια που ψάχνεσαι μπαίνεις στο AZ και βλέπεις στις αγγελείες ακόμα καλύτερες ευκαιρίες :D Τις καλύτερες συμβουλές μπορείς να τις πάρεις από κάποιον έμπειρο σε θέματα πατεντών-diy κατασκευών (ευτυχώς υπάρχουνε πολλοί). Μπορείς να αναζητήσεις τα μέλη της ομάδας δημιουργίας DIY (έχουν ένα μπανεράκι με γρανάζια στην υπογραφή τους) Πες μου τι άλλες απορίες έχεις? (δυστυχώς δεν το χω με τις κατασκευές) που θα μπορούσα να σε διαφωτίσω όσο μπορώ κι εγώ γιατί καθώς αρχάριος Θα τους έχω στα υπόψιν μου...!!!! Έτσι κι αλλιώς ότι συμβουλή χρειάστηκα με βοήθησαν, δεν έχω παράπονο... :D Έγινε επεξεργασία 27 Νοεμβρίου 2012 - vagelis87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 27 Νοεμβρίου 2012 #32 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Αυτό που λες με τις αγγελίες, την "πάτησα" κι εγώ με αυτό τον τρόπο, αφού τις ανακάλυψα εκ των υστέρων... Αλλά ισχύει αυτό που λένε κάλλιο αργά παρά ποτέ, και πλέον τα πάντα σχεδόν από αγγελία διότι είναι ΚΑΙ οικονομικά ΚΑΙ τις περισσότερες φορές προσεγμένα αν και μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση (αυτό είναι υψίστης σημασίας σε ζωντανούς οργανισμούς και σε φυτά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 28 Νοεμβρίου 2012 #33 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Θα τους έχω στα υπόψιν μου...!!!! Έτσι κι αλλιώς ότι συμβουλή χρειάστηκα με βοήθησαν, δεν έχω παράπονο... :D DIY Team http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=80741 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 28 Νοεμβρίου 2012 #34 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Η ρίζα σου τα σπάει..!!! Γενικά είναι πολύ όμορφο..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 28 Νοεμβρίου 2012 #35 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Η ρίζα σου τα σπάει..!!! Γενικά είναι πολύ όμορφο..!!! Πιστεύω ότι είναι αυτό που κάνει το ενυδρείο του να ξεχωρίζει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 28 Νοεμβρίου 2012 #36 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Νέες Φωτογραφίες Πόσο την αγόρασες φίλε μου και πόσο καιρό την είχες αφήσει να μουλιάσει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelis87 28 Νοεμβρίου 2012 Author #37 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Η ρίζα σου τα σπάει..!!! Γενικά είναι πολύ όμορφο..!!! Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!!!!!!! Να σαι καλά!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelis87 28 Νοεμβρίου 2012 Author #38 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Πόσο την αγόρασες φίλε μου και πόσο καιρό την είχες αφήσει να μουλιάσει ? Την είχα αγοράσει τον Φλεβάρη. Την είχα αγοράσει με άλλες δύο μικρότερες ή 15 ή 25 ευρω όλες μαζί... Κατά πάσα πιθανότητα 25. Πάνε με το κιλό αν δεν κάνω λάθος οπότε είχαν βγει ένα κιλό και οι τρεις μαζί. Ήταν απ' τις πιο μικρές που είχε. Την άφησα περίπου μια βδομάδα σε έναν κουβά με νερό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 28 Νοεμβρίου 2012 #39 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Την είχα αγοράσει τον Φλεβάρη. Την είχα αγοράσει με άλλες δύο μικρότερες ή 15 ή 25 ευρω όλες μαζί... Κατά πάσα πιθανότητα 25. Πάνε με το κιλό αν δεν κάνω λάθος οπότε είχαν βγει ένα κιλό και οι τρεις μαζί. Ήταν απ' τις πιο μικρές που είχε. Την άφησα περίπου μια βδομάδα σε έναν κουβά με νερό.. και σου κάτσανε στο βυθό με μια βδομάδα μόνο?! τι λες τώρα.. κι εμένα η δική μου την έχω από τις 12 του μήνα, 17 μέρες τώρα, με πέτρες πάνω της και σήμερα που δοκίμασα να βγάλω την τελευταία πέτρα που είχα αφήσει πάλι έφυγε από τη θέση της..... πφφφφφφ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelis87 29 Νοεμβρίου 2012 Author #40 Share 29 Νοεμβρίου 2012 και σου κάτσανε στο βυθό με μια βδομάδα μόνο?! τι λες τώρα.. κι εμένα η δική μου την έχω από τις 12 του μήνα, 17 μέρες τώρα, με πέτρες πάνω της και σήμερα που δοκίμασα να βγάλω την τελευταία πέτρα που είχα αφήσει πάλι έφυγε από τη θέση της..... πφφφφφφ Καλά μην νομίζεις ότι και εμένα με την μία την έκατσα όπως ήθελα... Σιγά σιγά που ρουφούσε νερό κάθισε καλύτερα. Πιθανόν επειδή δεν έχει και μεγάλη επιφάνεια να βάρυνε πιο εύκολα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 30 Νοεμβρίου 2012 #41 Share 30 Νοεμβρίου 2012 Καλά μην νομίζεις ότι και εμένα με την μία την έκατσα όπως ήθελα... Σιγά σιγά που ρουφούσε νερό κάθισε καλύτερα. Πιθανόν επειδή δεν έχει και μεγάλη επιφάνεια να βάρυνε πιο εύκολα... Δεν πιστεύω ότι θα έχει να κάνει μόνο με την επιφάνεια, αλλά θα εξαρτάται και από μερικούς ακόμα παράγοντες όπως το είδος του ξύλου, την πυκνότητά του, το πάχος του σκελετού και των κλαδιών, κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο... Πάντως σήμερα που φύτεψα την πρώτη παρτίδα φυτών μου και έβλεπα τη γενική εικόνα του ενυδρείου, με χάλαγε πολύ η πέτρα, έστω και που είναι μια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 30 Νοεμβρίου 2012 #42 Share 30 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα Παναγιωτη...καλα ρε δεν κοιμασε εσυ;;;:-Ρ σου προτηνω φιλος να πεταξεις στο τζακι την ριζα που εχεις παρη και να βρεις αλλην,γιατι φοβαμε οτι μετα απο τοσο καιρο που δεν βυθηζεται,οτι δεν κανει,τωρα ισως στην πουλησανε για ενυδρειακη και ισως να ειναι,αλλα εστω και προλυπτικος να μην εισαι,εγω θα σου ελεγα να την πεταξεις και να παρεις αλλο κομματι....εγω απ τα νευρα μου θα την ειχα ηδη πεταξει.... Συγνωμη για το οφ τοπικ.... Πολυ ομορφο φιλαρακι!!!οντως πρεπει να ανεβεις ομως σε φωτισμο και αν το κανεις σκεψου και κανα καφε/κοκκινο φυτο να σπαει η "πρασινηλα"....καλη συνεχει και απροβληματιστο ευχωμαι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 30 Νοεμβρίου 2012 #43 Share 30 Νοεμβρίου 2012 Καλημερα Παναγιωτη...καλα ρε δεν κοιμασε εσυ;;;:-Ρ σου προτηνω φιλος να πεταξεις στο τζακι την ριζα που εχεις παρη και να βρεις αλλην,γιατι φοβαμε οτι μετα απο τοσο καιρο που δεν βυθηζεται,οτι δεν κανει,τωρα ισως στην πουλησανε για ενυδρειακη και ισως να ειναι,αλλα εστω και προλυπτικος να μην εισαι,εγω θα σου ελεγα να την πεταξεις και να παρεις αλλο κομματι....εγω απ τα νευρα μου θα την ειχα ηδη πεταξει.... Είχα έξοδο σήμερα (2 μπουζούκια: το πρώτο πρεμιέρα!!) Δεν είναι ότι δε βυθίζεται, απλά έχει την τάση να επιπλεύσει, εξάλλου στην αρχή για να κάθεται στο βυθό χρειάστηκαν 5 πέτρες ενώ τώρα έχω αφήσει 1 και μάλιστα τη μικρότερη και ελαφρύτερη της ομάδας. Πάντως δεν έχει καμία σχέση όπως ήταν στην αρχή που επέπλεε σαν σανίδα σωτηρίας ναυαγού... κάποιοι μου είπαν ότι ίσως και να χρειαστεί μέχρι και μήνα για να βυθίζεται πλήρως... είδωμεν Link to comment Share on other sites More sharing options...
george13 30 Νοεμβρίου 2012 #44 Share 30 Νοεμβρίου 2012 πολύ όμορφο .το βλέπω καλή ζούγκλα στην συνέχεια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelis87 1 Δεκεμβρίου 2012 Author #45 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 (edited) Καλημερα Παναγιωτη...καλα ρε δεν κοιμασε εσυ;;;:-Ρ σου προτηνω φιλος να πεταξεις στο τζακι την ριζα που εχεις παρη και να βρεις αλλην,γιατι φοβαμε οτι μετα απο τοσο καιρο που δεν βυθηζεται,οτι δεν κανει,τωρα ισως στην πουλησανε για ενυδρειακη και ισως να ειναι,αλλα εστω και προλυπτικος να μην εισαι,εγω θα σου ελεγα να την πεταξεις και να παρεις αλλο κομματι....εγω απ τα νευρα μου θα την ειχα ηδη πεταξει.... Συγνωμη για το οφ τοπικ.... Πολυ ομορφο φιλαρακι!!!οντως πρεπει να ανεβεις ομως σε φωτισμο και αν το κανεις σκεψου και κανα καφε/κοκκινο φυτο να σπαει η "πρασινηλα"....καλη συνεχει και απροβληματιστο ευχωμαι!!! Σ ευχαριστω πολυ φιλε μ!!! Εχω δοκιμασει να βαλω αλλα δυστυχως δεν αντεξαν... σιγουρα μολις βαλω νεα λαμπα θα δειξει πιο ωραια με καποιο κοκκινο φυτακι η τουλαχιστον καποιο φυτακι που να κοκκινιζει... Αυτο το φυτακι μου αρεσει αρκετα... http://www.google.com/m?q=ludwigia%20repens&client=ms-opera-mobile&channel=new εχω διαβασει οτι ειναι και ευκολο... Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2012 - vagelis87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 1 Δεκεμβρίου 2012 #46 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Σ ευχαριστω πολυ φιλε μ!!! Εχω δοκιμασει να βαλω αλλα δυστυχως δεν αντεξαν... σιγουρα μολις βαλω νεα λαμπα θα δειξει πιο ωραια με καποιο κοκκινο φυτακι η τουλαχιστον καποιο φυτακι που να κοκκινιζει... Αυτο το φυτακι μου αρεσει αρκετα... http://www.google.co...ile&channel=new εχω διαβασει οτι ειναι και ευκολο... Θα συμφωνήσω με την επιλογή σου, πολύ όμορφο και καλαίσθητο φυτό Αλλά ξέρεις εεε... χρεάζεται το λιγότερο 0,50W ανά λίτρο και καλό θα είναι να υπάρχει και CO2 ειδικά αν θέλεις να κατακοκκινίσει... θα το χαρακτήριζα λίγο πιο απαιτητικό παρά μέτριο http://www.tropica.com/en/plants/plantdescription.aspx?pid=033D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 1 Δεκεμβρίου 2012 #47 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 ευκολο απ οτι λεει η Tropica και πανεμορφο, για χαρη του εγω εβαλα εξτρα λαμπα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 1 Δεκεμβρίου 2012 #48 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Θα συμφωνήσω με την επιλογή σου, πολύ όμορφο και καλαίσθητο φυτό Αλλά ξέρεις εεε... χρεάζεται το λιγότερο 0,50W ανά λίτρο και καλό θα είναι να υπάρχει και CO2 ειδικά αν θέλεις να κατακοκκινίσει... θα το χαρακτήριζα λίγο πιο απαιτητικό παρά μέτριο http://www.tropica.c...n.aspx?pid=033D η Tropica βρε το λεει "ευκολο",αλλα οντως απιστευτω :bigemo_harabe_net-113: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 1 Δεκεμβρίου 2012 #49 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 η Tropica βρε το λεει "ευκολο",αλλα οντως απιστευτω :bigemo_harabe_net-113: ισχύει αλλά σε πολλά topics στο forum είχα διαβάσει σχόλια έμπειρων χρηστών του φυτεμένου, ότι η Tropica συχνά-πυκνά διαμορφώνει τις απαιτήσεις προς τα κάτω για εμπορικούς λόγους ώστε να σπρώξει τα ακριβότερά της φυτά... Εγώ ακόμα προσωπική εμπειρία δεν έχω, χθες τα φύτεψα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 1 Δεκεμβρίου 2012 #50 Share 1 Δεκεμβρίου 2012 Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ισχυει κατι τετοιο,γιατι αν παρω εγω και δεν πιασει και χαλασει,μπορει να πω οτι τα φυτα της ειναι μαπα εφοσον λεει οτι ειναι ευκολα και ψοφανε...τεσπα ειναι μεγαλη κουβεντα και οφ τοπικ...το σωστο ειμαι να εχουμε δυνατο φωτισμο και λιγο παραπανω για να Μην ειναι στο οριο τα φυτα μας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος