dpap 30 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Γενική κατηγορία ενυδρείου Νότια Αμερική γενικά Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 60X30X30 - Τρέχει 14 ημέρες Συνολικά Λίτρα: 54 Sump (λίτρα): - Οργανισμοί Φυτά: Vallisneria - cabomba - egeria densa - echinodorus Ψάρια: 12 cardinal tetras - neon tetras Άλλα είδη: - Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πρόχειρο καφέ χαρτόνι Πέτρες: - Ξύλα: 2 ρίζες Άλλα "διακοσμητικά" : Φύλλα cattapa και τυρφη στο βυθό Υπόστρωμα: jbl manado Βυθός: jbl manado Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): Philips 15W Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Fluval 205 Θέρμανση/ Ψύξη: eheim jager 150w Λίπανση: - Παροχή CO2: - Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: - Διατροφή: Jbl Granomix mini , jbl bel Παράμετροι pH: 7,4 Γενική σκληρότητα (GH): - Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): - Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): >5 <10 Φωσφορικά (PΟ4): - Μέση Θερμοκρασία (°C): 26 Συντήρηση Αλλαγές νερού: 30% κάθε 7 ημέρες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Προετοιμασία με αντιχλώριο. Άλλες ρουτίνες συντήρησης: - Φωτογραφίες: Μερικές τις πείραξα λίγο με το channel mixer , αν βγήκαν χάλια πείτε μου να βάλω τις γνήσιες Βίντεο: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 30 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 :bigemo_harabe_net-64: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 30 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Ωραιο το ενυδρειακι σου....Αν προσεξα καλα εχεις και καποια green neon tetra.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #4 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Ωραιο το ενυδρειακι σου....Αν προσεξα καλα εχεις και καποια green neon tetra.. Νομίζω ότι κατάλαβα ποια λές ! Αυτά που μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα είναι τα cardinals , τα neon και τα blue. Τα πρώτα 6 ψαράκια που πήρα "έπρεπε" να είναι 3 cardinals και 3 neon. <-- Μας τα χάλασε ο υπάλληλος ; Τα 6 επόμενα που μπήκαν μετά από 7 ημέρες είναι σίγουρα cardinals γιατί στο συγκεκριμένο ενυδρείο του μαγαζιού είχε μόνο cardinals. Τι προτείνεις ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αντώνιος 30 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Ωραίο... Βαλε κ ένα φόντο κ σε λίγο καιρό που θα αναπτυχθούν οι βαλισνεριες μπορείς να τι γεμίσεις πίσω .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 2 Οκτωβρίου 2012 #6 Share 2 Οκτωβρίου 2012 Νομίζω ότι κατάλαβα ποια λές ! Αυτά που μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα είναι τα cardinals , τα neon και τα blue. Τα πρώτα 6 ψαράκια που πήρα "έπρεπε" να είναι 3 cardinals και 3 neon. <-- Μας τα χάλασε ο υπάλληλος ; Τα 6 επόμενα που μπήκαν μετά από 7 ημέρες είναι σίγουρα cardinals γιατί στο συγκεκριμένο ενυδρείο του μαγαζιού είχε μόνο cardinals. Τι προτείνεις ; Τα blue που λες ειναι τα green neon tetra http://www.seriouslyfish.com/species/paracheirodon-simulans/ .. Τωρα οσον αφορα την συνθεση αν θες βγαλτα αλλα για μενα δεν θα ειχα προβλημα να μπερδεψω δυο ειδη που μοιαζουν σχεδον οποτε ειναι δικη σου αποφαση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 2 Οκτωβρίου 2012 #7 Share 2 Οκτωβρίου 2012 Συγχαρητήρια Δημήτρη! Καλό το αποτέλεσμα, μ'αρέσει αυτό που βλέπω! Συνέχισε έτσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagelis87 2 Οκτωβρίου 2012 #8 Share 2 Οκτωβρίου 2012 Ωραίο...!!!! Αν μεγαλώσουν και τα φυτά θα γίνει ακόμα καλύτερο και τα catapa ταιριάζουν πολύ.... Βάλε και καμία moss ή anubia nana στα ξύλα και πιστεύω θα δείξει πολύ ωραία....!!!! :) :) Καλό ξεκίνημα το νέο ενυδρειάκι!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 3 Οκτωβρίου 2012 Author #9 Share 3 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ παίδες !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 15 Οκτωβρίου 2012 Author #10 Share 15 Οκτωβρίου 2012 Μετά από ένα μήνα. Μπήκαν φύλλα βελανιδιάς και diy moonlight. Σε κάποια φωτογραφία πρέπει να φαίνεται το LED. http://imageshack.us/g/1/9814602/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Οκτωβρίου 2012 Author #11 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Την προηγούμενη Πέμπτη πήρα ένα αρσενικό και ένα θηλυκό Ramirezi. Έγινε προσαρμογή για μια ώρα και μετά μπλούμ. Έχω μεγάλο φίλτρο για τα λίτρα του ενυδρείου και τα νιτρικά είναι περίπου στο 5 στις μετρήσεις που κάνω κάθε βδομάδα 1 ημέρα πριν την αλλαγή. Το ενυδρείο στην πίσω και την αριστερή πλευρά έχει κολλημένο καφέ χαρτόνι για να μην στρεσάρονται τα ψάρια όταν μπαίνει κάποιος στο σαλόνι. Από χτες τα Ram έβγαιναν μόνο για φαΐ και τις υπόλοιπες ώρες ήταν σε μια γωνία στην οποία δεν έχω καθόλου καλή οπτική επαφή. Σήμερα πάλι τα ίδια. Με χίλια ζόρια κατάφερα να τα δω να περιφέρονται γύρω από ένα σημείο στο βυθό. Αφαίρεσα το χαρτόνι προσπαθώντας να μην τα τρομάξω για να δω τι γίνεται και : δε νομίζω να δω μικρά αλλά το παραθέτω σαν εμπειρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 30 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Γιατι να μην δεις μικρα?Εφοσον ειναι καλα κρυμμενα τα αυγα δεν νομιζω να εχεις προβλημα..Αμεσως αποφασισαν να γινουν ζευγαρι?μπραβο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Οκτωβρίου 2012 Author #13 Share 30 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξέρω , δεν περιμένω να στεφθεί με επιτυχία η πρώτη φορά. Δεν έχω κάνει κάτι για να τα ενθαρρύνω πάντως. Ίδωμεν ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 31 Οκτωβρίου 2012 #14 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Βρε με αυτα τα ραμακια τελευταια.........εχουν καψει καρδιες!!!! Η δικια μου η θυλικια ειναι ακομα μικρουλα μια που την εχω παρει προσφατα, αλλα στο μελλον ποιος ξερει.......... Μπραβο και απο εμενα, το ενυδρειακι εχει καλες προοπτικες αλλα δεν καταλαβα καλα πως ακριβως εκανες χρηση της τυρφης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 31 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Βρε με αυτα τα ραμακια τελευταια.........εχουν καψει καρδιες!!!! Η δικια μου η θυλικια ειναι ακομα μικρουλα μια που την εχω παρει προσφατα, αλλα στο μελλον ποιος ξερει.......... Μπραβο και απο εμενα, το ενυδρειακι εχει καλες προοπτικες αλλα δεν καταλαβα καλα πως ακριβως εκανες χρηση της τυρφης; Την τύρφη την είχα βάλει σε δυχτάκι ακριβώς στην έξοδο του φίλτρου γιατί δεν ήθελα να "φάω" χώρο από το fluval. Βούλιαξε όμως και εκεί που είναι είναι μάλλον άχρηστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Τελεα τα Ραμ σου φιλε Δημητρη! Οσο για την τυρφη δεν κανεις δουλεια ετσι δυστοιχος. Η τυρφη λειτουργει σαν τα βιολογικα μας υλικα,αν δεν περναει απο μεσα το νερο με ροη δεν δουλευει σωστα. Θα σου προτεινα αν εχεις χωρο στο σπιτι,βαρελακι προετοιμασιας νερου με ενα φιλτρακι γεματο τυρφη. Θα κανεις την ζωη σου πιο ευκολη ετσι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 31 Οκτωβρίου 2012 Author #17 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ Κώστα , το βαρελάκι είναι το επόμενο βήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 31 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 31 Οκτωβρίου 2012 Θα κανεις την ζωη σου πιο ευκολη ετσι και θα εχεις και σταθερες συνθικες! Περισσοτερες πληροφοριες για την τυρφη εδω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malaw 16 Νοεμβρίου 2012 #19 Share 16 Νοεμβρίου 2012 πολύ όμορφη προσπάθεια Δημήτρη!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Νοεμβρίου 2012 Author #20 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Μερικές νέες ... Τα cardinals δεν κάθονται να βγουν καμιά καλή φωτογραφία... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adlib 27 Νοεμβρίου 2012 #21 Share 27 Νοεμβρίου 2012 φιλαρακι πολυ ομορφο το ενυδρειο σου!!! πως δεν το ειχα δει νωριτερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 27 Νοεμβρίου 2012 Author #22 Share 27 Νοεμβρίου 2012 Δεν είχα βγάλει αξιοπρόσεκτες φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Savou 27 Νοεμβρίου 2012 #23 Share 27 Νοεμβρίου 2012 πολυ ομορφο φιλε μου! Μπραβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nospanos 27 Νοεμβρίου 2012 #24 Share 27 Νοεμβρίου 2012 "Μικρό" και Πανέμορφο φιλαράκι!! Να το χαρείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch_kyriakos 28 Νοεμβρίου 2012 #25 Share 28 Νοεμβρίου 2012 Μου αρέσει αυτό που βλέπω Δημήτρη..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος