gante 30 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό το καλοκαίρι απ' ότι έμαθα είχαν αρκετοί χομπίστες προβλήματα με τα ενυδρεία τους και μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ. Λόγο εργασίας έλειψα από το σπίτι για αρκετό διάστημα και το ενυδρείο το πρόσεχε ένας φίλος από το φόρουμ 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Όταν με πείρε τηλ και μου είπε ότι το ενυδρείο έχει τόση άλγη που δεν διακρίνεται καν ο βράχος τρελάθηκα, προσπάθησε ο φίλος μέχρι να γυρίσω με αλλαγές νερού και προσθήκη εξτρα αντιφόσφορου να περιορίσει την άλγη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όταν γύρισα για λίγες μέρες σπίτι είδα την άλγη να έχει καλύψει όλα τα κοράλλια σκληρά και μαλακά και έπαθα 20 εγκεφαλικά κατά συρροή μέτρησα νιτρικά φωσφορικά και όλα έδειχναν 0 με test salifert. Αυτό που έκανα ήταν να σιφωνάρω όση περισσότερη άλγη μπορούσα μέσω κάλτσας με λίγο άνθρακα και να ξανά ρίχνω το νερό στο ενυδρείο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ανέβουν τα νιτρικά περίπου στο 3 και μετά από μια εβδομάδα η άλγη είχε εξαφανιστεί αφήνοντας πίσω αρκετές απώλειες από σκληρά κοράλλια και από αλγοφάγα ψάρια όπυ πιστεύω ότι έφαγαν από την άλγη που είναι τοξική και πέθαναν. Η άλγη πιστεύω ότι ήρθε με κάποιο κοράλλι και εμφανίστηκε μετά από καιρό σε λάθος εποχή που έλειπα από το σπίτι. Φωτό δεν έχω γιατί δεν θέλω να το θυμάμαι το ενυδρείο σε αυτήν την κατάσταση. Τώρα όλα πάνε καλά τα μαλακά δεν έπαθαν τίποτα και όσα σκληρά γλίτωσαν έχουν αρχίσει και βγάζουν πάλι τα χρώματά τους. Δεν ξέρω αν η αύξηση των νιτρικών ήταν ο παράγοντας που εξόντωσε το δινομαστίγωμα αλλά όταν αυτά αυξήθηκαν εξαφανίστηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #2 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Μερικές φωτογραφίες από το ίντερνετ για να καταλάβουν όλοι το είδος της άλγης Άν έχω κάνει λάθος στην ονομασία παρακαλώ κάποιον Mod να το διορθώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 30 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν είναι μόνο μία ενοχλητική άλγη σίγουρα.Μπορείς να κάνεις αναγνώριση απο εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74198 Τα νιτρικά δεν βοηθάνε σε καμία περίπτωση προβλήματα με άλγες.Εγώ πιστεύω οτι η ταΐστρα σου έριχνε παραπάνω τροφή απο όση μπορούσε να αντέξει το σύστημα σου ή πέθανε κάποιο σαλιγκάρι/ερημίτης ή είχες θέμα με την θερμοκρασία.Μπορεί και όλα αυτά μαζί. Τέλος πάντων αφού την αντιμετώπισες με αντιφώσφορο όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #4 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν είναι μόνο μία ενοχλητική άλγη σίγουρα.Μπορείς να κάνεις αναγνώριση απο εδώ http://www.aquazone....showtopic=74198 Τα νιτρικά δεν βοηθάνε σε καμία περίπτωση προβλήματα με άλγες.Εγώ πιστεύω οτι η ταΐστρα σου έριχνε παραπάνω τροφή απο όση μπορούσε να αντέξει το σύστημα σου ή πέθανε κάποιο σαλιγκάρι/ερημίτης ή είχες θέμα με την θερμοκρασία.Μπορεί και όλα αυτά μαζί. Τέλος πάντων αφού την αντιμετώπισες με αντιφώσφορο όλα καλά. Από θερμοκρασία δεν είχα πρόβλημα γιατί δούλευε το ψυκτικό άψογα και το ενυδρείο ήταν στους 26,5 βαθμούς τώρα με την ταϊστρα μπορεί να έχεις και δίκιο γιατί στο παρελθόν σε άλλο ενυδρείο μου είχε κολλήσει και άδειασε όλη την τροφή αλλά και πάλι δεν νομίζω γιατί το έλεγχε ο φίλος μου όπου έχει και αυτός reef. Εγώ πιστεύω απ' ότι έχω ψάξει πως ήρθε με κάποιο κοράλλι γιατί μπορεί να αμέλησα να του κάνω deep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 30 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Εμείς που δεν χρησιμοποιούμε καραντίνα είναι θέμα χρόνου να την πατήσουμε.Μερικά καλά σκευάσματα dip είναι μια καλή προστασία αλλά δεν μας καλύπτουν στο 100%. Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2012 - Alexpsycho Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Έχεις δίκιο για την καραντίνα είναι απαραίτητη αλλά θέλει και τον χώρο της. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος