Jump to content

Φυτοπλαγκτόν Κάθε Πότε Προσθέτουμε Σε Ενυδρείο Που Έχει Τα Πάντα Μέσα !

helloween

Recommended Posts

Σε ένα ενυδρείο που περιέχει σχεδόν τα πάντα (κοράλλια, ασπόνδηλα, ψάρια, ζωντανό βράχο, ) μέσα κάθε πότε προσθέτουμε υγρό φυτοπλαγκτόν εφόσον είναι κάτι που δεν μπορούμε να το μετρήσουμε; Όπως γνωρίζω ισχύει ο κανόνας "ότι δεν μετριέται δεν προστίθεται"

Στις οδηγίες πάντα υπάρχει ένας γενικός μπούσουλας... πόσο σου λέει εκεί?

Ναι δεν είναι να παίζεις με αυτά γιατί έτσι και ξεφύγει η κατάσταση είναι δύσκολο να την μαζέψεις.Ανάλογα το φόρτωμα κάθε ενυδρείου,τα ζωντανά κυρίως filter feeders αλλά και μικρά κοπίποδα που αυτά καταναλώνουν το φυτοπλανκτόν

Και πάνω που μιλάμε για φύτο... Βαγγέλη το κλαμάκι μου πεινάει :bigemo_harabe_net-81: έτοιμη η Νο2 παραγωγή Phyto by Aiolos?

Στις οδηγίες πάντα υπάρχει ένας γενικός μπούσουλας... πόσο σου λέει εκεί?

Στην συσκευασία γράφει μία φορά την εβδομάδα, αλλά προσωπικά εμένα μου κάνουν εντύπωση τέτοιες οδηγίες, γιατί η ίδια οδηγία ισχύει για μένα, το ίδιο θα ισχύει και για κάποιον που δεν έχει τίποτα μέσα;

Τα σκευάσματα του εμπορείου συνήθως αναφέρονται για ενυδρεία με αρκετό στοκ σε ζωντανά.... σου λέει μια φορά την εβδομάδα, αλλά πόσο σου λέει?

Για ποιο προϊόν μιλάς? ναι μεν ρωτάς κάποιες πληροφορίες αλλά οι πληροφορίες που δίνεις εσύ είναι ελλιπείς..

...και στο φλιτζάνι δεν μου εβγαλε τίποτα, τώρα θα ρίξω τα χαρτιά :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Θα προτεινα να ψαξεις για ζωντανο φυτοπλαγκτον και οχι απλα σκευασματα .....

Κανε μια αναζητηση στα μαγαζια να δεις ποιοι το πουλανε....

Θελει προσοχη γιατι μπορει να γεμισεις αλγες με την αλογιστη ποσοτητα και συχνοτητα

http://brightwellaquatics.com/products/phytogreenmt.php

Εδώ αλλά και σίγουρα επάνω στη συσκευασία αναφέρει τις δοσολογίες.

Σαν εταιρία είναι πολύ αξιόπιστη στα προϊόντα της, αλλά το συγκεκριμένο δεν μπορεί να θεωρηθεί "ζωντανό" φυτοπλαγκτόν σε σχέση μ αυτό που θα μπορούσες να κάνεις μόνος σου παραγωγή.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=31465&view=findpost&p=325071

Ναι αναφέρει απλά εγώ έχω την απορία θα πρέπει να προσθέτουμε κάτι το οποίο σύμφωνοι χρειαζέται αλλά δεν μετριέται !

τι εννοείς δεν μετριέται?

Δηλαδή ποσο φυτο χρειάζεται να υπάρχει σε ένα ενυδρείο ας πούμε ! Δεν υπάρχει κάποιο τεστ εννοώ

Τεστ για φυτοπλαγκτόν δεν υπάρχει φυσικά, αλλά όλα αυτά τα σκευάσματα επιβαρύνουν το νερό με νιτρικά, φωσφορικά και οργανικά.... για αυτά τα τρία υπάρχουν τεστ αλλά δεν μπορούν να θεωρηθούν και ως τεστ για φυτοπλαγκτόν, και άμα αρχίσουν να σου δείχνουν αυξημένες τιμές η ζημιά έχει γίνει !!!

Ο πιο ασφαλέστερος τρόπος είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες και μάλιστα μειωμένες, μέχρι να βρεις την δοσολογία που χρειάζεται για το δικό σου σύστημα, κάτι που θα χρειαστεί καιρό ώστε να αρχίσεις να βλέπεις τα αποτελέσματα.

Μεγάλη κουβέντα είπες τώρα ! Ανεβάζουν τα νιτρικά; Mε τα νιτρικά έχω ψύχωση δεν ξέρω πως μου την βάρεσε. Οπότε Καλά θα ήταν να αποφεύγονται προσθήκες με φυτο, ή τουλάχιστον να είναι πολύ αραιές.

τα νιτρικά αν είναι ελεγχόμενα είναι θετικό... είναι τροφή για τα κοράλλια, όπως και τα φωσφορικά !!

Κάθε τρεις μέρες και λίγο πριν κλείσουν τα φώτα σου θα κλείνεις αντλία επιστροφής και σκίμμερ και θα καθαρίζεις τα τζάμια από την άλγη.Θα αφήνεις την αντλία κλειστή για μισή ώρα και το σκίμμερ για τρεις περίπου ώρες και θα είσαι εντάξει.Έτσι κάνω εγώ και ταΐζω ότι έχει ανάγκη από φυτοπλαγκτόν.

ωραιος και πρακτικοτατος ο νικολας.

Και μένα μου αρέσει αυτός ο τρόπος αλλά καθαρίζω τζάμια κάθε 2 βδομάδες σχεδόν με τηλεκάρτα....και αυτό απο κοραλλίνες.Η προσθήκη ζωντανού για μένα είναι μονόδρομος.

Νίκο πόση ώρα κάνεις να καθαρίσεις τα τζάμια απο το θηρίο?

H αλήθεια είναι πως το ενυδρείο από μόνο του μπορεί να προσφέρει διάφορα είδη τροφής.

Να λίγο η άλγη από τα τζάμια, να λίγο από το ανακάτεμα που κάνουν ορισμένα ψάρια στο βυθό.

Έχω ένα Coris gaimard....

IMG1801x7.jpg

.... και κάθε φορά που χώνεται ή βγαίνει από τον αραγωνίτη σηκώνεται ένα σύννεφο σκόνης, που μπορεί να είναι αντιαισθητικό, αλλά τα κοράλλια το χαίρονται ιδιαίτερα !!!

δηλαδή τουγρό φυτο... όταν το βάζουμε κλεινουμε και τα φώτα κανενα τρίωρο μετά ;

H αλήθεια είναι πως το ενυδρείο από μόνο του μπορεί να προσφέρει διάφορα είδη τροφής.

Να λίγο η άλγη από τα τζάμια, να λίγο από το ανακάτεμα που κάνουν ορισμένα ψάρια στο βυθό.

Έχω ένα Coris gaimard....

IMG1801x7.jpg

.... και κάθε φορά που χώνεται ή βγαίνει από τον αραγωνίτη σηκώνεται ένα σύννεφο σκόνης, που μπορεί να είναι αντιαισθητικό, αλλά τα κοράλλια το χαίρονται ιδιαίτερα !!!

Πανεμορφος ο Ψαρης ......

εχω 1 το ιδιο και οταν το πρωτοπηρα ηταν σαν το δικο σου..... μετα απο 2,5 χρονια να δεις πως θα γινει...... Απλα τελειο απο χρωματισμο.....

Ναι ξέρω... όταν μεγαλώσει γίνεται άλλο ψάρι !!!...

coris-gaimard-female-4.jpg

... το οποίο παρεμπιπτόντως δεν μου αρέσει ως ενήλικο.

Αλλά πολύ ανακατωσούρας ρε παιδί μου, αναποδογυρίσει ολόκληρα βραχάκια, αφού αναγκάστηκα να το κολλήσω μεταξύ τους.

Όχι τίποτα απολύτως.... εκτός από το αναποδογύρισμα που είπα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...