Jump to content

Φως Σε Νεογέννητα Guppie

ch_kyriakos

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα τη γνώμη σας για το ανα θα πρέπει να ανάβω το φως στο ενυδρείο τώρα που γεννήθηκαν τα μικρά. Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι πολύ ευαίσθητα στο φως. Τα μικρά είναι σε γεννήστρα μέσα στο ενυδρείο και δεν υπάρχει 2ο μικρότερο για να τα έχω εκεί.

Αυτό με την ευαισθησία στο φως δεν το έχω διαβάσει πουθενά ακόμα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις κερατόφυλλο ή άλλα φυτά επιφανείας ώστε να δημιουργηθούν κρυψώνες για τα μικρά.

Κατά τη γνώμη μου η γεννήστρα προσθέτει στρες και από μόνη της αλλά και από τη διαδικασία που ακολουθείται για να μπουν τα μικρά μέσα (απόχη κτλ).

Μπορείς να δοκιμάσεις να τα αφήσεις ελεύθερα και η φύση να κάνει το παιχνίδι της. :)

Περιμένω την αυριανή μέρα για να πάω να πάρω κερατόφυλλο και λίγη πόα για να βάλω μέσα και να τα ελευθερώσω. Απλά δεν ξέρω για το αν μπορώ να ανάβω κανονικά (8ωρο) το φως.!!!

Η πόα δεν ξέρω τι είναι.

Το φως να το ανάβεις κανονικά 8 ώρες.

Αν μπορείς να πάρεις χρονοδιακόπτη καλό είναι να το κάνεις ώστε η φωτοπερίοδος να είναι σταθερή.

Αν αυτή τη στιγμή έχεις διαταράξει την φωτοπερίοδο καλύτερα να την προσαρμόσεις σιγά σιγά , δηλαδή κάνα τέταρτο την ημέρα.

Μόνο προχτές και χτες δεν άναψα φως αλλά εκεί που είναι έχουν καλό φως κατα τη διάρκεια της ημέρας.

Γενικά το ενυδρείο καλό είναι να βρίσκεται σε μέρος που δεν το χτυπάει άμεσα ο ήλιος ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία άλγης.

2 συνεχόμενες ημέρες χωρίς φως δηλαδή τα έχεις ;

Άναψέ το σήμερα για μερικές ώρες και σιγά σιγά προσάρμοσέ το στο 8ωρο.

Το φως όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ σημαντικό και για τα φυτάκια σου. :)

Δεν τα χτυπάει ήλιος, αλλά είναι πολυ φωτεινό το σημείο..!! Εχεις δίκιο θα το προσαρμόσω σιγά σιγά για να μη τα ταράξω..!!

Δεν τα χτυπάει ήλιος, αλλά είναι πολυ φωτεινό το σημείο..!! Εχεις δίκιο θα το προσαρμόσω σιγά σιγά για να μη τα ταράξω..!!

:thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...