souits 30 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα, μιας και το 120αρι ενυδρείο άδειασε λόγο ηλικίας θα το κάνω ενυδρείο με κοπαδόψαρα οπότε πέστε μου τις προτάσεις σας. Πόσες φιλές μπορώ να βάλω και τον αριθμό τους. Το ενυδρείο είναι το καρφουρίσιο. Ευχαριστώ. Υ.Γ. Το ενυδρείο δουλεύει με εσωτερικό φίλτρο αλλά υπάρχει η δυνατότητα για μεγαλύτερη φίλτρανση(Eheim 2224). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημερα. Θα ηθελα να μας πεις πρωτα αν εισαι διατεθημενος να επεξεργαζεσαι το νερο της βρυσης σου η αν θελεις να το χρησιμοποιεις χωρις επεξεργασια.Απο αυτο θα εξαρτηθουν και οι προτασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #3 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Εάν εννοείς όσμωση όχι δεν μπορώ, έχω και νερό γεώτρησης μιας και είμαι σε χωριό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Εχεις μετρησεις απο ph και σκληροτητες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Έχω φάρμακα seahem για να τα ρυθμίζω αυτά. Αλλά γενικά είναι χαμηλές οι μετρήσεις, δηλαδή 4 ανθρακική και 6.4 - 6.8 ph. Τα seahem τα έχω λόγο Malawi. Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2012 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilispower 30 Σεπτεμβρίου 2012 #6 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Μια χαρά! Εγώ σαν φυτεμένος, θα σου πρότεινα ένα αμαζονιακό με κάποιο κοπάδι(πχ ροδόστομα που έχουν τελοιο κοπάδιασμα), ένα ζεύγος ραμ ή απιστο, ίσως ένα ανκίστρους, σαλιγκαράκια και απο διάκοσμο φύλα, ρίζες, φυτάκια, άμμο και χαμηλός φωτισμός! Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #7 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Αγαπάω τρελά ροδόστομους και είναι το μόνο σίγουρο κοπάδι που θα μπει, απλά θέλω λίγες απόψεις για να δω εάν μπορεί να συμβίωση με ένα άλλο κοπάδι διαφορετικού είδους αλλά και πάλι 120 λίτρα είναι και μόνο οι ροδόστομοι φτάνουν μετά γίνονται πολλά γιατί θα βάλω τουλάχιστον 10 σωστά; οπότε με ένα δεύτερο κοπάδι θα έχουμε πρόβλημα χώρου πιστεύω εάν υπολογίσεις και ένα ζεύγος ραμιρεζια η απιστογραμα. Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2012 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilispower 30 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 ίσως να μπορείς να βάλεις και 2ο, αλλά γιατί να το κάνεις? Όταν το κοπάδι είναι ενός είδους τότε είναι άλλο πράγμα. Εγώ στην θέση σου δεν θα έβαζα άλλο είδος τετρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannakis27 30 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Αν θελεις κατι διαφορετικο απο απιστο και ραμ θα μπορουσες να δοκιμασεις ενα ζευγαρι crenuchus spirulus ή Poecilocharax weitzmani ή Laetacara curviceps Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 (edited) Giannakis27, τα δύο πρώτα από τα τρία είδη που προτείνεις τα έχεις δει σε κάποιο μαγαζί ή σε λίστα για παραγγελία; Souits, εγώ θα προτιμούσα ένα κοπάδι σε όσο μεγλύτερο αριθμό ατόμων επιτρέπουν τα διαθέσιμα λίτρα και οι συγκάτοικοι. Να έχεις υπ' όψην σου πως τα ramirezi για αρκετούς λόγους είναι ευαίσθητα ψάρια, επιρεπή σε ασθένειες και με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας Βέβαια αν έχεις τις γνώσεις, την διάθεση και τα μέσα μπορείς να τα διατηρήσεις. Έγινε επεξεργασία 30 Σεπτεμβρίου 2012 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Η γνωμη μου ειναι ενα κοπαδι σε μεγαλο αριθμο και θα προτημουσα να μην ειναι οι ροδοστομοι γιατι θελουν μεγαλο μηκος ενυδρειου λογο του οτι ειναι γρηγοροι κολυμβητες,Οπωτε θα σου προτενω αρλεκινους που κανουν πολυ ωραιο κοπαδιασμα,ενα ζευγαρι απιστο και ενα ζευγαρι ανσιστρους, Μια αλλη ωραια ψαροσυνθεση κατα τη γνωμη μου ειναι ενα μεγαλο κοπαδι απο pseudomugil gertrudae η pseudomugil furcatus,ενα ζευγαρι taeurndina ocellicauda και μια ομαδα απο οτοκυκλους και ισως και μερικες γαριδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #12 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Souits, εγώ θα προτιμούσα ένα κοπάδι σε όσο μεγλύτερο αριθμό ατόμων επιτρέπουν τα διαθέσιμα λίτρα και οι συγκάτοικοι. Να έχεις υπ' όψην σου πως τα ramirezi για αρκετούς λόγους είναι ευαίσθητα ψάρια, επιρεπή σε ασθένειες και με υψηλό ποσοστό θνησιμότητας Βέβαια αν έχεις τις γνώσεις, την διάθεση και τα μέσα μπορείς να τα διατηρήσεις. Αυτο ισχιει και για τα apistogramma; Η γνωμη μου ειναι ενα κοπαδι σε μεγαλο αριθμο και θα προτημουσα να μην ειναι οι ροδοστομοι γιατι θελουν μεγαλο μηκος ενυδρειου λογο του οτι ειναι γρηγοροι κολυμβητες,Οπωτε θα σου προτενω αρλεκινους που κανουν πολυ ωραιο κοπαδιασμα,ενα ζευγαρι απιστο και ενα ζευγαρι ανσιστρους, Μια αλλη ωραια ψαροσυνθεση κατα τη γνωμη μου ειναι ενα μεγαλο κοπαδι απο pseudomugil gertrudae η pseudomugil furcatus,ενα ζευγαρι taeurndina ocellicauda και μια ομαδα απο οτοκυκλους και ισως και μερικες γαριδες. Κι εγώ αυτό λέω τελικά αν και θα ήθελα πολύ ροδόστομους αλλά λόγο του μήκους θα στεναχωριούνται. Αλλά αυτά τα ψαράκια που προτείνεις είναι δύσκολα στο εμπόριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτα που σου προτεινω τουλαχιστον εδω στην αθηνα τα εχω δει αρκετες φορες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #14 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Εδώ στην Θεσσαλονίκη όμως δεν τα έχω δει Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 1 Οκτωβρίου 2012 Author #15 Share 1 Οκτωβρίου 2012 (edited) Η γνωμη μου ειναι ενα κοπαδι σε μεγαλο αριθμο και θα προτημουσα να μην ειναι οι ροδοστομοι γιατι θελουν μεγαλο μηκος ενυδρειου λογο του οτι ειναι γρηγοροι κολυμβητες,Οπωτε θα σου προτενω αρλεκινους που κανουν πολυ ωραιο κοπαδιασμα,ενα ζευγαρι απιστο και ενα ζευγαρι ανσιστρους, Μια αλλη ωραια ψαροσυνθεση κατα τη γνωμη μου ειναι ενα μεγαλο κοπαδι απο pseudomugil gertrudae η pseudomugil furcatus,ενα ζευγαρι taeurndina ocellicauda και μια ομαδα απο οτοκυκλους και ισως και μερικες γαριδες. Τα 2 με κόκκινο κατάγονται από Αυστραλία και Νέα Γουινέα νομίζω, έτσι δεν είναι; Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2012 - souits Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Οκτωβρίου 2012 #16 Share 1 Οκτωβρίου 2012 Ετσι ακριβος ειναι φιλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
souits 1 Οκτωβρίου 2012 Author #17 Share 1 Οκτωβρίου 2012 Δεν υπάρχει πρόβλημα όμως διαβίωσης στο Αμαζονιακό περιβάλλον;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 1 Οκτωβρίου 2012 #18 Share 1 Οκτωβρίου 2012 Με ενα ph κοντα στο 7 θα εισαι μια χαρα. Κοιτα και τα προφιλ τους απο εδω μεχρι να φτιαξουμε δικα μας http://www.seriouslyfish.com/species/tateurndina-ocellicauda/ http://www.seriouslyfish.com/species/pseudomugil-gertrudae/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος