hoffnung1989 29 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 εχω ενα ενυδρειο 120λιτρα με γαριδες(και διαφορα ειδη ψαριων) αρκετα φυτεμενοmε ξερατοφυλλο και μος .κατα καιρους οι γαριδες γενναγαν και εβλεπα τα μικρα που κολυμπουσαν και ετρωγαν μαζι με τα υπολοιπα ψαρια ανενοχλητες.τελευταια προσθηκη που εκανα ηταν 2rosy tetra.απο τοτε νομιζω παρολο που οι γαριδες ειναι συχνα αυγομενες δεν εχω δει μικρα..υπαρχει περιπτωση να τρωνε τα tetras. το γονο??οταν ταιζω οι ενηλικες τεξακολουθουν να συνηπαρχουν με ολα τα υπολοιπα ψαρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 29 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Από όσο γνωρίζω τα τέτρας είναι αυγοφάγα ψάρια, οπότε μπορεί να είναι αυτά ο λόγος που δεν βλέπεις μικρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 30 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Νομιζω πως υπαρχει περιπτωση να τρωνε γαριδες,εχουμε αναφορες και απο νεον να τρωνε γαριδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Αν θέλεις να αυξήσεις σημαντικά την πιθανότητα επιβίωσεις των νεογεννητων γαρίδων βάλε μερικά ξύλα στο ενυδρείο και δέσε επάνω τους moss. Έτσι θα έχουν αρκετές κρυψώνες και πιστεύω να ξαναδείς καινούργιες γαρίδες! Τι διάκοσμο έχει το ενυδρείο στου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShadowVValker 30 Σεπτεμβρίου 2012 #5 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Τι άλλα ψάρια έχεις στο ενυδρείο? Τα tetra μπαίνουν κοπαδάκια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoffnung1989 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 καλημερα ναι το ξερω οτι μπαινουν σε κοπαδια αλλα επειδη εχω βαλει διαφορα ειδη (πρωτο ενυδρειο και εχω ενθουσιαστει) επα να βαλω 2 γιατι μετα πηγαιναν πολλα γαι 120λ ...για αρκετους μηνες εβλεπα μικρα ειχα παρει 3 γαριδες στην αρχη και τωρα εχω πανω απο 10 ,,,,εκτος των ροζι που ηταν και τα τελευταια ψαρια που προσθεσα εχω 2ασρ γκαπυ 6θηλυκα 3 honey gyrami 1balloon molly 2 platy 2 xipho kai 2 ancistrus...στο ενυδρειο εχω δυο μεγαλουτσικα κομματια ξυλο πολυ μος δεμενη πανω και πολυ κερατοφυλλο.....αλλα εχω πολυ καιρο να δω μικρα ...τωρα παλι ειδα μια αυγομενη θηλυκια χτες οπεριμενω να δω αν θα βγουν τα μικρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 30 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Να πω την αλήθεια, εγώ θα θεωρούσα περισσότερο υπεύθηνους τους ξιφοφόρους παρά τα tetras. Όσο μεγαλώνουν οι ξιφοφόροι, μπορούν να φάνε όλο και μεγαλύτερες σε μέγεθος γαριδούλες. Έχω την εντύπωση πως όταν ενηλικιωθούν δε θα γλιτώσουν ούτε οι ενήλικες red cherry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoffnung1989 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #8 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 μια ενηλικη xiphophorus maculatus εχω και ενα μικρο της ...δεν νομιζω οτι αυτα τα ψαρακια τις πειραζουν ειναι πολλους μηνες μαζι ...με τα ροζυ δεν ξερω τι παιζει μηπως να τα δωσω ???διαβασα ενα αρθρο εδω για επιθεση νεον σε γαριδες γι αυτο τα θεωρω υποπτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 30 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 Για πολλά απο τα ψάρια που έχεις έχουν αναφερθεί να επιτιθενται σε ενήλικες γαρίδες και να τρώνε και μωρά. Όπως πρότεινε ο theodor πιο πάνω, η moss πάνω σε ξύλο είναι ένα ασφαλές περιββάλον για τα μικρά. Δοκίμασε να δείς τί γινεται μέσα σε στο ενυδρείο το βράδυ που έχεις κλειστά τα φώτα. Αν οι γαρίδες νιώθουν να απειλούνται μέσα στο ενυδρείο, μπορεί να σουλατσάρουν το βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hoffnung1989 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #10 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 το εχω τσεκαρει αυτο που μου λες .οι γαριδες πρωι βραδυ κινουνται σε ολο το ενυδρειο ανενοχλητες και τρωνε μαζι με τα ψαρια ...ειναι τοσο αναισθητες που ακομα και καποιο ψαρι να πεσει πανω τους κατα λαθος δεν κουνανε καθολου ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 5 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 5 Οκτωβρίου 2012 Οσο πιο πολλά φυτά, ειδικά βυθού, έχεις μέσα στο ενυδρείο τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να δεις μικρά. Σε κάποια από τις συναντήσεις του φόρουμ μας ίσως βρεθεί κανένας να σου δώσει κομμάτια moss. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos_d7 5 Οκτωβρίου 2012 #12 Share 5 Οκτωβρίου 2012 οι ξιφοφοροι φιλε μου για πλακα τις τρωνε τις γαριδες.Τα πλατυ να δεις.Κ με τετρα εχουν αναφερθει περιπτωσεις ,ακομα κ με cpd που ειναι μικροσκοπικα ψαρια αλλα πιστευω οτι οι ξιφοφοροι ειναι ο Νο1 υποπτος δολοφονος.Εδω τρωνε τα μικρα τους ,στο γονο θα κολησουν που δε φαινεται ουτε με μεγευθυντικο φακο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος