Jump to content

Τι Είναι Αυτά Ρε Παιδιά;

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα κοιτώντας το 20λιτρο μου με γαρίδες red cherry για να δω αν υπάρχουν μικρά διότι έχω αρκετές αυγομένες είδα μαζί με τα μικρά κρυμμένα στο φίλτρο από κάτω και εκατοντάδες λευκά πολύ μικροσκοπικά σκουληκάκια.Τι είναι αυτά μπορεί να μου πεί κάποιος? Κάνουν κακό η όχι? Να τα βγάλω?(αδύνατον τόσα και τόσο μικρά που είναι.Δεν θέλω να πάθουν κάτι οι γαριδούλες μου. Όποιος ξέρει περιμένω πως και πως να μου πει.Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι πως κάποιες γαρίδες έχω μαύρα και κάποιες άσπρα αυγά αν βοηθάει αυτό πουθενά. :helpjim:

post-49169-0-57917700-1348934830_thumb.jpg

post-49169-0-25409500-1348934915_thumb.jpg

post-49169-0-69220300-1348935040_thumb.jpg

Οι μικρες ασπρες γραμμες ειναι πλαναρια...Μια εκλεκτη τροφη για μικροψαρα και γονους ψαριων.

Πλαναρια δεν ειναι,τα πλαναρια δεν ειναι ασπρα,ειναι προς το καφε,ειναι πλατια και εχουν και ματια.Αυτο ειναι αλλο ειδος σκουλικιου

Να τα πλαναρια https://www.google.gr/search?q=planaria&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lClnUOGaMe_64QS934FI&sqi=2&ved=0CC4QsAQ&biw=1280&bih=617

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Πλαναρια δεν ειναι,τα πλαναρια δεν ειναι ασπρα,ειναι προς το καφε,ειναι πλατια και εχουν και ματια.Αυτο ειναι αλλο ειδος σκουλικιου

Να τα πλαναρια https://www.google.g...iw=1280&bih=617

Αληθεια???Κι εγω τοσο καιρο νομιζα οτι ειχα πλαναρια στο ενυδρειο μου.....

Εμ δεν ρωτας αλλα ουτε κανεις και αναζητηση στον γουγλι να δεις πως ειναι τα πλαναρια.Αυτα ειναι αλλα σκουλικια που τωρα μου διαφευγει το ονομα τους,ειχα καποτε στο ενυδρειο αλλα εγιναν μεζες απο τα ψαρια.Ειχα και πλαναρια και ξερω ακριβος πως ειναι!

Είναι καλά η όχι τελικά? Να προσπαθήσω να τα βγάλω? Είναι υπερκινητικά και κολυμπούν κιόλας διπλώνοντας το κορμί τους σχηματίζοντας 8.Θα τα φάνε οι γαρίδες? Μήπως θα πρέπει να βάλω και κάποιο ψαράκι να τα φάει? Αν ναι ποιό προτείνεται να μπει σε συνδυασμό με τις γαρίδες?

Αυτά τα παράσιτα ονομάζονται detritus και συνήθως είναι ακίνδυνα!

Εμφανίζονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις οργανικών απoβλητων!

Οι μετρήσεις σου πως είναι?

Αυτά τα παράσιτα ονομάζονται detritus και συνήθως είναι ακίνδυνα!

Εμφανίζονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις οργανικών απoβλητων!

Οι μετρήσεις σου πως είναι?

Nh3/Nh4+=0.50ppm

Νο3=0.7ppm

Νο2=1.0ppm

Ph=7.6

Αυτές τις μετρήσεις πήρα πριν από λίγο με τα υγρά τεστ της API.

Nh3/Nh4+=0.50ppm

Νο3=0.7ppm

Νο2=1.0ppm

Ph=7.6

temp=28-29 C

Αυτές τις μετρήσεις πήρα πριν από λίγο με τα υγρά τεστ της API.

Γιατί αυτή η ανισορροπία?

Αμμώνια και νιτρώδη πρέπει να είναι στο μηδέν!

Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο σου? Με ποιο τρόπο το έστρωσες?

Έλα μου ντε? πήρα μπόλι όλο το νερό από το ενυδρείο με τους δίσκους καθώς επίσης και την άμμο και είχα κάνει μετρήσεις και ήταν μηδενικά.Τι να πώ αύριο πρωί πρωί έχω αλλαγή να κάνω.Και εγώ έμεινα με τις μετρήσεις αλλά έπρεπε να σας ενημερώσω.Το ενυδρειάκι τρέχει εδώ και 3 βδομάδες.Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

μικρες και συχνες αλλαγες νερου,χρηση βακτηριων,ελαχιστο ταισμα,και ξαναμετρας και βλεπεις....

Όπως ακριβώς τα είπε ο klaz, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο!

Τα σκουλήκια ας τα αφήσουμε σε δεύτερη μοίρα, πρέπει να ισορροπήσουμε το ενυδρείο σου πρώτα!

μικρες και συχνες αλλαγες νερου,χρηση βακτηριων,ελαχιστο ταισμα,και ξαναμετρας και βλεπεις....

Αυτό ακριβώς σκέφτηκα να κάνω με το που είδα τις τιμές.

Τελικά πέρα από τις μετρήσεις που θα μηδενιστούν με τα σκουλήκια τι κάνω τελικά?

Μηδενίζουν οι τιμές και θα τα ξαναπούμε.Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

Έλα μου ντε? πήρα μπόλι όλο το νερό από το ενυδρείο με τους δίσκους καθώς επίσης και την άμμο και είχα κάνει μετρήσεις και ήταν μηδενικά.Τι να πώ αύριο πρωί πρωί έχω αλλαγή να κάνω.Και εγώ έμεινα με τις μετρήσεις αλλά έπρεπε να σας ενημερώσω.Το ενυδρειάκι τρέχει εδώ και 3 βδομάδες.Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.

Πολυ νομιζουν πως βαζοντας μπολι το ενυδρειο εστρωσε και ειναι ετοιμο. Για ακομα μια φορα τα αποτελεσμα μιλαει απο μονο του. Σε καμια εβδομαδα το πολυ θα στρωσουν τελιως τα πραγματα, το θεμα ειναι οτι βιαστηκες και για τα γαριδακια. Οποτε αλλαγες και λιγο prime και παρακολουθα τις τιμες. Οσο για τα σκουλικακια πιθανοτατα μενει τροφη αφαγωτη στο ενυδρειο σου.

Tο φιλτρακι περα απο σφουγγαρι εχεις καποιο κεραμικο υλικο μεσα;

Έγινε επεξεργασία - Rik

Μπολι δεν ειναο απλα το νερο απο ενα αλλο ενυδρειο αλλα η μπιχλα απο το φιλτρο του μεζι με λιγο βιολογικο υλικο.

Μηδενισε οπωςδηποτε τα νιτροδη και την αμμωνια γιατι οι γαριδες ειναι πολυ ευαισθητες σ αυτα και θα τις χασεις!Βιαστικες να τις βαλεις και το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο.Κατεβασε και τη θερμοκρασια στους 24.

Πολυ νομιζουν πως βαζοντας μπολι το ενυδρειο εστρωσε και ειναι ετοιμο. Για ακομα μια φορα τα αποτελεσμα μιλαει απο μονο του. Σε καμια εβδομαδα το πολυ θα στρωσουν τελιως τα πραγματα, το θεμα ειναι οτι βιαστηκες και για τα γαριδακια. Οποτε αλλαγες και λιγο prime και παρακολουθα τις τιμες. Οσο για τα σκουλικακια πιθανοτατα μενει τροφη αφαγωτη στο ενυδρειο σου.

Tο φιλτρακι περα απο σφουγγαρι εχεις καποιο κεραμικο υλικο μεσα;

Έχει siporax πάνω από το σφουγγάρι.

Μπολι δεν ειναο απλα το νερο απο ενα αλλο ενυδρειο αλλα η μπιχλα απο το φιλτρο του μεζι με λιγο βιολογικο υλικο.

Μηδενισε οπωςδηποτε τα νιτροδη και την αμμωνια γιατι οι γαριδες ειναι πολυ ευαισθητες σ αυτα και θα τις χασεις!Βιαστικες να τις βαλεις και το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο.Κατεβασε και τη θερμοκρασια στους 24.

Η θερμακρασία κατέβηκε ήδη και έκανα και μια αλλαγή με prime σήμερα το πρωί. Ελπίζω να μην τις χάσω τις γαριδούλες. Είναι και αυγομένες.Θα είναι κρίμα τι να πω μετα από 3 βδομάδες.

• 3 weeks later...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43477

Μήπως ειναι Υδρες??? "Ύδρες: Οι ύδρες ανήκουν στα κοιλεντερωτά (Coelenterata) είναι ασπόνδυλα που μεταφέρονται από φυτά στα ενυδρεία και μπορούν να πολλαπλασιαστούν λόγω αυξημένης τροφής που δεν καταναλώνεται, πολλά σάπια υπολείμματα φύλλων και γενικά πολλές βρομιές στο ενυδρείο. Χρησιμοποιούν τα πλοκάμια τους για να παγιδέψουν την λεία τους και τρέφονται συχνά με μικρού μεγέθους γαρίδες. Επειδή ανήκουν, όπως και οι γαρίδες, στα ασπόνδυλα, δεν μπορούν ν αφαιρεθούν με χημικό τρόπο καθώς ό,τι βλάπτει τις ύδρες ενδέχεται σοβαρά να βλάψει και την αποικία των γαρίδων που κατοικεί στο ενυδρείο. Πρέπει να απομακρυνθούν είτε με το χέρι είτε με μικρής διαμέτρου απόχη."

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=43477

Μήπως ειναι Υδρες??? "Ύδρες: Οι ύδρες ανήκουν στα κοιλεντερωτά (Coelenterata) είναι ασπόνδυλα που μεταφέρονται από φυτά στα ενυδρεία και μπορούν να πολλαπλασιαστούν λόγω αυξημένης τροφής που δεν καταναλώνεται, πολλά σάπια υπολείμματα φύλλων και γενικά πολλές βρομιές στο ενυδρείο. Χρησιμοποιούν τα πλοκάμια τους για να παγιδέψουν την λεία τους και τρέφονται συχνά με μικρού μεγέθους γαρίδες. Επειδή ανήκουν, όπως και οι γαρίδες, στα ασπόνδυλα, δεν μπορούν ν αφαιρεθούν με χημικό τρόπο καθώς ό,τι βλάπτει τις ύδρες ενδέχεται σοβαρά να βλάψει και την αποικία των γαρίδων που κατοικεί στο ενυδρείο. Πρέπει να απομακρυνθούν είτε με το χέρι είτε με μικρής διαμέτρου απόχη."

Οχι φιλε μου οι υδρες ειναι τελειως διαφορετικες απο αυτα.:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...