Jump to content

Pacific Sun -Hyperion-

Aiolos

Recommended Posts

εγω νομιζω πως θα γινουν στρατο.

αρα βαγγελη με την τοποθετηση ψηλοτερα τι παει να πει...μπερδευτηκα τωρα.

Τι να πω βρε Στράτο.... αν προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες μάλλον δεν θα έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Άλλωστε και στη φύση ντάλα στον ήλιο δεν είναι?

αρα βαγγελη με την τοποθετηση ψηλοτερα τι παει να πει...μπερδευτηκα τωρα.

Ότι θα απλωθεί περισσότερο ο φωτισμός

Τι να πω βρε Στράτο.... αν προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες μάλλον δεν θα έχουν τέτοιο πρόβλημα.

Άλλωστε και στη φύση ντάλα στον ήλιο δεν είναι?

Το αναφερω Βαγγελη,γιατι εγω την εκανα τη μ@$#@α:D

Οταν εβαλα τα λεντ,τοποθετησα ανυποψιαστος το φωτιστικο στους 10 ποντους απο την επιφανεια.Καποια sps που ειχα και τα ειχα κορυφη,στις 4 μερες τα πηρα στο χερι τραγανιστα.

:D

Λογικό μου ακούγεται εάν έγινε απότομη αλλαγή σε είδος φωτισμού.

Εδώ όμως τα πράγματα (ενδέχεται να) είναι διαφορετικά, γιατί με το πρόγραμμα προσαρμογής που διαρκεί μέχρι και 90 ημέρες προσαρμόζονται τα κοράλλια στις νέες συνθήκες.... Τρεις μήνες δεν είναι λίγος χρόνος!!!

Σωστό και εγώ όλα τα φραγκάκια τα αφήνω στο υπόστρωμα για 2 βδομάδες και μετά σιγά σιγά παίρνουν την θέση τους στον βράχο.

Βαγγελη,ο προγραμματισμος προσαρμογης του φωτιστικου αυτου,σιγουρα ειναι ενα απο τα μεγαλα προτερηματα του.Θεωρω ομως παρ'ολα αυτα την τοποθετηση του στους 5 ποντους απο την επιφανεια παρακινδυνευμενη.

Εκτος κι αν η εταιρια το εννοει για τα πολυ βαθια ενυδρεια,οποτε και η αποσταση απο τα κοραλια,θα ειναι σιγουρα και ασφαλειας.

Προσωπικη μου γνωμη βεβαια ετσι;Αυτα θα μας τα εξηγησεις καλυτερα πιστευω με την παρουσιαση που θα κανεις εσυ,αλλα και οι φιλοι που ηδη το χρησιμοποιουν

:)

εγω νομιζω πως η αντιμετωπιση που πρεπει να του κανω θα πρεπει να μοιαζει με αυτη με τα μεταλλα.

περιπου 30 ποντους απο την επιφανεια του νερου,νομιζω πως θα ειναι καλα.

Αυτή τη στιγμή το έχω στα 10 εκατοστά από την επιφάνεια και με το 60% της έντασης του στα Led. Πιο χαμηλά δεν θα το πάω και για "αισθητικούς" λόγους

εγω νομιζω πως η αντιμετωπιση που πρεπει να του κανω θα πρεπει να μοιαζει με αυτη με τα μεταλλα.

περιπου 30 ποντους απο την επιφανεια του νερου,νομιζω πως θα ειναι καλα.

Εκει ειμαι κι εγω αυτη τη στιγμη Κωστα

την ενταση την επιλεγεις εσυ ασχετως του εγκλιματισμου που κανεις τωρα..?

επισης αν το σηκωσεις πιο ψηλα πχ στους 30 ποντους απο επιφανεια,μηπως το φως στραβωνει τον θεατη?

Εκει ειμαι κι εγω αυτη τη στιγμη Κωστα

μα,αυτο μου φαινεται και το πιο λογικο στρατο.

βεβαια αν μειωθει η ενταση των λεντ και θεωρητικα τα βαλουμε χαμηλοτερα θα πετυχουμε και σωστο αποτελεσμα αλλα και μεγαλυτερη ζωη στα λεντ αφου δεν θα δουλευουν σχετικα ψηλα σε ενταση.....

και παλι ομως υποθετικα ειναι ολα αυτα....

Έγινε επεξεργασία - klaz

την ενταση την επιλεγεις εσυ ασχετως του εγκλιματισμου που κανεις τωρα..?

επισης αν το σηκωσεις πιο ψηλα πχ στους 30 ποντους απο επιφανεια,μηπως το φως στραβωνει τον θεατη?

Η ένταση ρυθμίζεται ανεξάρτητα από τι πρόγραμμα τρέχει...

πάνω από ένα ορισμένο ύψος θα είναι ενοχλητικό στα μάτια... στους 10 που το έχω εγώ είναι το ιδανικό για για μένα

οκ.αλλα πως μπορεις να εισαι σιγουρος για την ενταση και το ποσο σωστα την ρυθμιζεις?

η ενταση δεν ειναι ενας απο τους βασικους παραγοντες μειωσης αποδοσης των λεντ(σε σχεση αι με τις ωρες λειτουργιας βεβαια)..?

Μα δεν είσαι σίγουρος για τίποτα αν αρχίσεις και μεταβάλεις τις προτεινόμενες ρυθμίσεις...

Ή θα ακολουθήσεις το αυτόματο πρόγραμμα προσαρμογής ή θα αρχίσεις να πειραματίζεσαι με ότι και να σημαίνει αυτό.

...εκτός αν έχεις έναν Αλέξη από πάνω που το έχει ψάξει καλά το θέμα φάσμα/ένταση

εχει πολυ μελλον η ιστορια αυτη........

και μολις καταλαβα..πως η μια απο τις 2 πεταλουδες reef safe που προσφατως απεκτησα,αρεσκεται στην ...ξενια.....χεχεχεχε.εχει πεσει ξουρα...τι σου ειναι παντως ο χαρακτηρας καθε ζωου ξεχωριστα..

Ο Αμερικάνος "συνάδελφος" από το Reef cental του έδωσε και κατάλαβε !!!

Δύο φωτιστικά hyperion, το ένα 1.250 εκ. και το άλλο 85 και μάλιστα ακόμη έχει περιθώριο δεξιά και αριστερά η ενυδρεοάρα του !!!

3ad11cbb.jpg

πωπωπω...ομορφια...!!!

βαγγελη δεν ξερω το υψος του ενυδρειου του,αλλα νομιζω πως τους υπεριωνες τους εχει πανω απο 30 ποντους απο την επιφανεια νερου.

Δυστυχως αλλο Αμερικα κι αλλο Ελλαδα Βαγγελη

πολυ σωστα,ασε που το αμερικανακι λογικα ειχε και καβουρες απο σιγκαμπουρη :bigemo_harabe_net-74: στην τσεπ....αντι να βαλει 2 φωτιστικα των 125 και να καλυφθει,μου εκανε εκπτωσεις....χεχε

30 δεν πρέπει να είναι... για 20+ το κόβω, αν υπολογίσεις το πάχος του φωτιστικού ότι είναι 5,3 εκ.

Δυστυχως αλλο Αμερικα κι αλλο Ελλαδα Βαγγελη

+1000

Μετα απο 10 ημερες παρελαβα το φωτιστικο ,με καινουργια balance [γιατι τα αλλα καηκαν].η εξυπηρετηση ητανε ταχυτατη,[μεσα στους χρονους]και θα ηθελα να ευχαριστησω ιδιαιτερα το καταστημα Water Love [ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΠΙΖΙΚΗ] για αυτο.ιικαι τωρα το απολαμβανω.

μπραβο!!!! το καλο παντα πρεπει να λεγεται και να διαφημιζεται.!!

Μια χαρά.... τέλος καλό όλα καλά !!!!

Και απ όσο γνωρίζω θα ερχότανε 3 μέρες νωρίτερα αλλά υπήρξε ένα πρόβλημα από την εκεί μεταφορική εταιρία.

Μάλιστα η εταιρία έστειλε και 2 τροφοδοτικά επιπλέον σε περιπτώσεις που δημιουργηθεί προβλημα από την τάση δικτύου... ήμουν εκεί κατά την παραλαβή και τα πείρα μάτι ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...