Jump to content

Συμβίωση Σε Tangs

sfedonas

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

ετοιμάζω ένα reef 710 Λίτρα + 200 Sub. Το μήκος του main είναι 2.35 μέτρα. Γνωρίζει κάποιος κατά πόσο θα μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο ενυδρείο purple tang + yellow tang + lefcosternos + Blue Tang ?

ισως αν μπουνε σχεδον μαζι να μην υπαρξει προβλημα.παντως σε αυτα τα ψαρια που σκεφτεσαι νομιζω πως ειναι περιττο το πρωτο.

αυτό που σκεύτομαι είναι ένα απο το καθένα εκτός απο τα yellow που να έχω 4-5 μικρά. απο εκεί και πέρα θα παίζουν μόνο κοπαδάκια , κανένα αλο "μεγάλο" ψάρι. (το πρώτο μόνο περιττό δεν είνια, είναι πανέμορφο ψάρι)

Δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό είχα μέσα στο ενυδρείο μου 4 ταγκς το κόλπο είναι να μπουν είτε δύο δύο μέσα οι ολα μαζί.

Ειναι πως θα σου κατσουν.Εγω στα 800 λιτ περιπου, purple tang + yellow tang δεν μπορεσα να τα κρατησω μαζι και αναγκαστικα να δοσω το yellow.Αν τα βαλεις ολα μαζι εχεις οντως ποιο πολλες πιθανοτητες να σου κατσουν,με το ρισκο παντα βεβαια στηνπορεια να ανατραπουν τα παντα

αν θες να τα βάλεις όλα αυτά το καλύτερο είναι να τα βάλεις ταυτόχρονα! Αν τα βάλεις με καθυστέρηση ίσως να υπάρξουν προβλήματα κυριαρχίας!

Έγινε επεξεργασία - ΠαναγιώτηςCR7

Καλησπέρα σε όλους,

ετοιμάζω ένα reef 710 Λίτρα + 200 Sub. Το μήκος του main είναι 2.35 μέτρα. Γνωρίζει κάποιος κατά πόσο θα μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο ενυδρείο purple tang + yellow tang + lefcosternos + Blue Tang ?

Το βαθος και το υψος ποσο θα ειναι;

Φίλε ΠαναγιώτηCR7 χωρίς παρεξήγηση άλλα θα διαφωνήσω με αυτά που λες ποιο πάνω! Τι εννοώ? Εννοώ ότι δεν γίνεται να βάλει 2 ταγκς κάθε είδους με τίποτα δηλαδή 8 στο σύνολο εδώ θέλει συζήτηση για να βάλει ένα από κάθε είδος. Και μιλάμε για reef όχι για fish only που και πάλι fish only αν το προορίζε ο φίλος πάλι θα έλεγα όχι δύο από κάθε είδος. Τα ταγκς είναι πολύ ρηπογονα ψάρια τρώνε πολύ και αποβάλουν μεγάλες ποσότητες ακαθάρσιον με αποτελέσμα τα νιτρίκα να πήγενουν στον θεό! Και θέλουν πολύ φαγητό! Δηλαδή τα νιτρίκα θα είναι στον θεό και sps δεν θα μπορεί να κρατήσει με τίποτα!

Φίλε ΠαναγιώτηCR7 χωρίς παρεξήγηση άλλα θα διαφωνήσω με αυτά που λες ποιο πάνω! Τι εννοώ? Εννοώ ότι δεν γίνεται να βάλει 2 ταγκς κάθε είδους με τίποτα δηλαδή 8 στο σύνολο εδώ θέλει συζήτηση για να βάλει ένα από κάθε είδος. Και μιλάμε για reef όχι για fish only που και πάλι fish only αν το προορίζε ο φίλος πάλι θα έλεγα όχι δύο από κάθε είδος. Τα ταγκς είναι πολύ ρηπογονα ψάρια τρώνε πολύ και αποβάλουν μεγάλες ποσότητες ακαθάρσιον με αποτελέσμα τα νιτρίκα να πήγενουν στον θεό! Και θέλουν πολύ φαγητό! Δηλαδή τα νιτρίκα θα είναι στον θεό και sps δεν θα μπορεί να κρατήσει με τίποτα!

Στα λίτρα του μπορεί άνετα να βάλει τα τανγκς που αναφέρει αλλά με προσοχή! Όπως είδες πιο πάνω, ούτε εγώ εγκρίνω να βάλει πάνω απο 2 στο κάθε είδος. Το καλύτερο είναι να τα βάλει απο μικρά και όλα μαζί. Αν δεις, και στα προφίλ των τανγκς στο φόρουμ θα καταλάβεις τι εννοώ.

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι είναι υπερβολή να μπουν πάνω από ένα σε κάθε είδος και τους λόγους του ανέφερα ποιο επάνω.

νομιζω πως θα συμφωνησω με το μανο.εκτος απο τα θεματα επιθετικοτητας κλπ,η μολυνση θα ειναι μεγαλη οπως και η επιβαρυνση του νερου.

Εγώ προσωπικά θα έβαζα ένα κοπάδι 4 ψαριών π.χ yellow tag και ένα blue tag η έναν λευκόστερνο η ακόμα καλύτερα έναν νάσο. Έτσι θα πετύχεις να μην έχεις τσάμπουκαδες μέσα στο ενυδρείο σου!

Αυτο με το κοπαδακι των yellow tag με ξυνει τελευταια :bigemo_harabe_net-64:

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Είναι πανέμορφο θέαμα όπως πανέμορφο άλλα χρειάζεσαι τουλάχιστον 1500 λίτρα και άλλα 500 σαμπ είναι ένα κόπαδακι 4-5 ψαριών yellow tag και άλλο ένα blue tag.

Αν θές να βάλεις κοπάδι, τότε βάλε 4 yellow και ένα Scopas. Το θέαμα θα είναι μοναδικό!!! Πάντα το scopas θα βρισκεται στη μέση του κοπαδιου!!!

ΟΜΩΣ!!!!! Με ύψος γυαλας 50cm, δηλαδή με νερό γύρω στα 38~40cm (αφαιρώ 6cm αραγωνιτη και 4cm απο σταθμη νερου) τοτε ειναι αδύνατο να δείς πάνω απο 3yellow να κολυμπάνε παρέα!!!! Αρα θα είναι κριμα να ακριβοπληρώσεις ένα θέαμα που δε θα δεις ποτε!!! Ακόμα και όταν θα είναι μικρα!!!

Από κει και πέρα, μπορεις να βάλεις και 4 ψαρια που λες, αλλα ΟΧΙ αλλο μεγαλο!! Μετα μόνο με κοπαδοψαρα κλπ ή αλλα μικρου ομως μεγέθους!!!

Να πω κ εγω την αποψη μου σ αυτα τα λιτρα μπορεις ευκολα να χεις 4-5 το πολυ τανγκ + αλλα διαφορα μικρα αλλα λευκοστερνο αν θελεις πρεπει να το σκευτεις πολυ και σοβαρα ,,.... δεν ειναι απο τα ψαρια που καθονται .... θελει καλοστρωμενο ενυδρειο ( τουλ. 6 μηνων η και παραπανω) και εδω ειναι το μεγαλο προβλημα τα αλλα 3 ειναι σχετικα ευκολα και αν τα βαλεις ολα μαζι δεν θα χεις προβλημα , αλλα αν βαλεις βαλεις ταυτοχρονα και λευκο μολις θα βγαλει ick που ειναι σιγουρο κινδινευουν ολα τα αλλα ψαρια μαζι και ο ιδιος φυσικα .... αν τον βαλεις αργοτερα θα του την πεσουν τα δυο zebrasoma οποτε παλι ασθενειεςμε οτι αυτο συνεπαγετε ....

εγω στην θεση σου θα εβαζα μονο μικροψαρα για τουλ. 6-8 μηνες να στρωσουν τα νερα και μετα θα δοκιμαζα μονο λευκο ,αν μετα απο κανα 4μηνο το ψαρι ετρωγε ειναι ολα οκ κτλπ η επομενη κινηση θα ηταν να βαλω τα αλλα 3 ταυτοχρονα και τελος..... πιστευω πως αυτο ειναι το πιο safe....

ελπιζω να βοηθησα εστω κ λιγο....... :)

στο ενυδρείο θα μπούνε 400 λίτρα από το παλιό μου ενυδρείο και 60 κιλά ζωντανό βράχο. Θεωριτικά πέραν του κυανού στωμένο νομίζω θα είναι. Αυτά που έχω τώρα και θα μπούνε απευθείας είναι ενα Yellow (L-XL) και ενα Blue (S-M) που μεταξύ τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα. και επίσης το ενυδρείο έχει υψος 60 οχι 50

Στα λιτρα μου (650+120 sump) συνυπηρχαν 1 naso unicornis, 1blue tang, 1 scopas, 1 sohal, 1xanthurum,και 1 japanicus

Διαμαχες δεν υπηρχαν αλλα υπηρχε θεμα στο φαι

Sohal,blue tang,scopas καταβροχθηζαν οτι επεφτε στο ενυδρειο, ενω unicornis,xanthurum,japanicus ισα ισα που προλαβαιναν να τσιμπολογησουν....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...