smallchef2000 29 Σεπτεμβρίου 2012 #1 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημέρα σε όλους. Αφού χάλασα το θαλασσινό μου που είχα σε ένα ενυδρείο diy στα 100 λίτρα με εσωτερικό sump αποφάσισα να το κάνω γλυκό όμως μια ευκαιρία από ένα φίλο μου άλλαξε τα λίτρα.Έτσι λοιπόν είμαι κάτοχος ενός rio 180.Τι ψαρια προτείνεται να βάλω και με τι συνδυασμό?Εγώ είμαι ανάμεσα σε σκαλάρια η σε γκουράμι.Όλες οί ιδέες και οι προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 29 Σεπτεμβρίου 2012 #2 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Σε αυτα τα λιτρα θα ελεγα γκουραμι Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 29 Σεπτεμβρίου 2012 #3 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Καλβους Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Σεπτεμβρίου 2012 #4 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημερα! Αφου ειχες θαλασσινο θα εχεις λογικα και οσμωση οπωτε δεν εχεις προβλημα να φτιαχνεις το νερο σου φανταζομαι. Αφου σου αρεσουν τα γκουραμι,προτεινω ενα χαρεμι απο γκουραμι,μια ομαδα απο καποιο κοπαδοψαρο πχ αρλεκινους και μια ομαδα απο οτοκυκλους η ενα ζευγαρι ανσιστρους.Με μερικα φυτα,ξυλα και φυτα επιφανειας θα ειναι σουπερ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallchef2000 29 Σεπτεμβρίου 2012 Author #5 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Καλημερα! Αφου ειχες θαλασσινο θα εχεις λογικα και οσμωση οπωτε δεν εχεις προβλημα να φτιαχνεις το νερο σου φανταζομαι.Εχω οσμοση και μαλιστα τουμπανιαρα. Αφου σου αρεσουν τα γκουραμι,προτεινω ενα χαρεμι απο γκουραμι,μια ομαδα απο καποιο κοπαδοψαρο πχ αρλεκινους και μια ομαδα απο οτοκυκλους η ενα ζευγαρι ανσιστρους.Με μερικα φυτα,ξυλα και φυτα επιφανειας θα ειναι σουπερ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallchef2000 29 Σεπτεμβρίου 2012 Author #6 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Για σκαλάρια όχι????Τι ίδως γκουράμι????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 29 Σεπτεμβρίου 2012 #7 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Για σκαλάρια όχι????Τι ίδως γκουράμι????? Καλυτερα οχι,γιατι γινονται θηρια.αν σκεφτεις πχ οτι συντομα το ανοιγμα πτερυγιων θα φτασει πχ 25 cm,πως και για ποσο θα χωρεσει ενα κοπαδι εκει;Θα ειναι ζορικα για τα ψαρια και λογικα δεν θα σου βγει σε καλο. Απο γκουραμι μου αρεσουν πολυ τα pearl Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 29 Σεπτεμβρίου 2012 #8 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Για σκαλαρια θα ελεγα οχι γιατι θελουν μεγαλητερο υψος ενυδρειου. Απο γκουραμι εγω προσωπικα θα εβαζα τα pearl γιατι τα dwarf ειναι λιγο παλιοχαρακτηρες!Απλα θα πρεπει να βρεις χαρεμακι,1 αρσ-2θυλ γιατι αλλιως θα πεφτει ξυλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 29 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 29 Σεπτεμβρίου 2012 Συμφωνώ με τα gourami και με τις υπόλοιπες προτάσεις του Rastafarian, υπέροχα ψάρια που θα τα χαρείς. Προσοχή μόνο στην επιλογή τους, καλή παρατήρηση πριν την αγορα, μιας που κουβαλούν διάφορες ασθένειες και καλό θα ήταν να αναζητήσεις “παλιά” ψάρια και όχι από καινούργιες εισαγωγές ώστε αν τυχών κουβαλανε κάτι να έχει ήδη εμφανιστεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallchef2000 30 Σεπτεμβρίου 2012 Author #10 Share 30 Σεπτεμβρίου 2012 με ροδοστομους ταιριάζουν τα γκουράμι????? Έχω δει επίσης και τα blue gourami???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebenos 1 Οκτωβρίου 2012 #11 Share 1 Οκτωβρίου 2012 Τα blue μεγαλώνουν πολύ αλλά έχεις χώρο, μπορείς να τα βάλεις αν σου αρέσουν! Για τους ροδοστομους δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα! Επίσης μπορείς να βάλεις και ένα κοπάδι corydoras! Ρίξε και μια ματιά στο προφίλ του ψαριού. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=39008&st=0&p=348375entry348375 Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallchef2000 1 Οκτωβρίου 2012 Author #12 Share 1 Οκτωβρίου 2012 Πρέπει να μπούν τα γκουράμι τελευταία???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIMHS 2 Οκτωβρίου 2012 #13 Share 2 Οκτωβρίου 2012 τα γκουραμι που θελεις να βαλεις ειναι πολυ ομορφα και πολυ ησυχα ψαρια.τωρα με τους ροδοστομους δεν νομιζω να εχεις προβλημα.εχε ομως υποψη σου οτι οι ροδοστομοι ειναι κοπαδοψαρο θα πρεπει να βαλεις 10 τουλαχιστον και ειναι απο τα πιο ζωηρα ψαρια ειναι απιστευτοι κολυμβητες συνεχεια ειναι στην ''τσιτα''.στο δικο μου που ειχα βαλει στην αρχη γκουραμι μαζι με ροδοστομους αρχαριος γαρ καμια φορα σπανια οι ροδοστομοι πειραζαν την καιρεα των γκουραμι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smallchef2000 17 Οκτωβρίου 2012 Author #14 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Μπορώ να βάλω και 2 χαρεμακια απο gourami????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Οκτωβρίου 2012 #15 Share 17 Οκτωβρίου 2012 Μπορώ να βάλω και 2 χαρεμακια απο gourami????? Θα προτεινα 1 χαρεμι απο γκουραμι γιατι ισως δεις επιθετικη συμπεριφορα απο τα αρσενικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος