Jump to content

Γιατι Δεν Αναπτυσσεται Το Φυτο Μου?

Dimitris1997

Recommended Posts

Φιλε Γιωργο, η αληθεια ειναι πως παιζουν πολυ παραγοντες στην ολη αναπτυξη των φυτων και τη δοσολογια λιπασματων πραγμα το οποιο δυσκολα καποιος εστω και εμπειρος να σου απαντηση μονολεκτικα η δοσομετρικα λεγοντας βαλε τοσο.

Για να σε βοηθησω λιγο να μπεις στο νοημα στον κοσμο του φυτεμενου θα αναφερω μερικες παραμετρους που επιρεαζουν την τελικη επιλογη δοσολογιας.

1. Το ενυδρειο ειναι ωριμο η καινουργιο.

2. Εχει υποστρωμα ή οχι

3 Εχει πολλα φυτα ή λιγα

4. Ειναι γρηγορης αναπτυξης ή οχι

5. Γινεται χρηση διοξειδιου και σε ποιο βαθμο.

6. υπαρχει ισχυρός φωτισμος ή μετριος.

7. Τη ΡΗ, GH, KH εχει το νερο του ενυδρειου μας και ποια τα συστατικα του σε στοιχεια.

8. Τη ιχθυοφωρτοση υπαρχει

Ανεφερα απλα μερικες σημαντικες παραμετρους μια που υπαρχουν ακομα πολλες οποτε καταλαβαινεις πως και οι απαντησεις περι δοσολογιας πολλες φορες ειναι αδυνατον να προσδιοριστουν με σαφηνεια.

Απο εκει και περα προσωπικα θεωρω ενα γενικο λιπασμα αναγκαιο και ενα καλιο και σιδηρο ξεχωριστα παντα στο ντουλαπακι μας διαθεσιμο.

Χρειαζεται εξασκηση στην παρατηρηση για να καταλαβαινουμε το τη χρειαζεται το ενυδρειο μας, καποιο αλγοφαγω για να μας βοηθα στην εξυσοροπηση των αλγεων και αλλαγες νερου αναλογα των απαιτησεων. Θα μου πεις τωρα με φωτισες και πιστεψε με πως ολοι μας λιγο πολυ ετσι ξεκινησαμε και διαβαζοντας πολυ δεξια και αριστερα τωρα μου φαινεται πως παει μονο του το ολο συστημα.

Οσο για το σίδηρο πχ, υπαρχουν πολλα και διαφορα σκευασματα με διαφορετικη προσεγγιση και φιλοσοφια χρησης του. Τα περισσοτερα εχουν καποια χιλικη ενωση που τον διατηρη εν ολιγης διαθεσημο για τα φυτα για περισσοτερο χρονο μια που δεν τον αφηνουν να οξειδωθει αμεσα αλλα με αυτον τον τροπο μενει διαθεσημος και για τις αλγες συν του οτι δημιουργουν και αλλες εμεσες επιπλοκες δεσμευοντας και αλλα στοιχεια που μετα δεν μπορουν να διαθετουν στα φυτα μια που δεσμευονται σε μη αφομιωσημη μορφη συν του οτι ο σιδηρος βρισκεται σε Fe3 μορφη που απαιτει επιπλεον σπαταλη ενεργειας απο το φυτο για να τον αφομοίωσή.

Αλλα σκευασματα περιεχουν μονο θειικο σιδηρο σε μορφη Fe2 ο οποιος εχει μετρημενες τις ωρες του μια που οξειδωνεται αμεσα αναλογα βεβαια και του ΡΗ φοσφωρικων και διαλυμενη ποσοτητα οξυγωνου στο νερο αλλα αφωμοιωνεται ταχυστα απο τα φυτα και ο υποληπος κατακρημνίζεται.

Υπαρχουν και καποια σκευασματα που εχουν ενα μιξ των δυο παραπανω.

Φιλε RIK συγνωμη για την καθυστερηση αλλα σημερα μπηκα στο συγκεκριμενο ποστ και ειδα την απαντηση σου.

Πολυ διαφωτιστικη και σε ευχαριστω.

Εδω ειναι η παρουσιαση του ενυδρειου μου,θα με εδνειαιφερε πολυ ακομα μια αποψη,σαν ποιο παλοιου που λεμε?

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77963

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...