Jump to content

Γιατι Δεν Αναπτυσσεται Το Φυτο Μου?

Dimitris1997

Recommended Posts

Καλησπερα πεδια εχω ενα φυτο (lilaeopsis mauritiana) το οποιο το χωρισα σε ματσακια και το φυτεψα αι εδειχνε ξα ανπτισετε αλλα ξαφνικα σταματισε πωσ μπορω να να φτιαξω ενα χαλακι με αυτο το φυτο?

Έγινε επεξεργασία - klaz

Τι φωτισμο εχεις?

Εχεις υποστρωμα?

Χρησιμοποιεις λιπασματα και αν ναι τι?

Co2 εχες?

Ποσο καιρο εχεις το φυτο?

Πως καταλαβες οτι αναπτυσοταν και τωρα σταματησε?

Δωσε μερκες πληρφριες για το ενυδρειο.

φωτισμο εχω 3 λαμπεσ τ5 των 8 βατ,1 6500k 1 3000k kai 1 4000k

υποστρομα δν εχωβαζω το

sera florena

εχω diy co2

το φυτο το εχω 2 εδομαδεσ

ειδα να βγενουν καινουρια ''φυλα΄΄- βλαστοι απο το χαλικη και το ειδα να απλονετε(κατα μικοσ κυριωσ) αλλα τρ σταματησε προσ8εσω οτι εχω και ενα πολυσπερνα σανσετ που και αυτο ειχε σταματησει να αναπτησετε αλλα τρ διχνει νελτιωση και επισησ φοτοσιν8ετει κανονικα και αρκετα μπορω να πω αφου κανει ικανοποιητηκο pearling

αν βαλεις πιο αξιολογα λιπασματα,θα δεις και αποτελεσματα γιατι στα αλλα απο οτι διαβαζω εισαι καλα.

οι σειρες της seachem,britwell,κλπ...

συνηθως λιπασματα που τα υποσχονται ολα σε ενα ζουμι δεν ειναι και πολυ δυνατα.

εκτος απο το καλιο που θα χρειαστεις,παρε και το βασικο που ειναι το flourish,καθως και σιδηρο αλλα σε μικροτερη δοση απο τα αλλα τον σιδηρο.

Α οκ μια τελευτεα ερωτηςει πως ποκαπλαςιαζω αυτο το φυτοο?

πολλαπλασιαζεται μονο του με δρομεις...(runners).

K θα πολαπλαςιαςτει μεχρει να βρει καπιο εμποδιο?

ας πουμε ναι.

παρακαλω.απλως να ξερεις την επομενη φορα που θα ανοιξεις ενα θεμα,γραφε ολοκληρομενα τον τιτλο και οχι με μισες λεξεις οπως ειχες γραψεις τον συγκεκριμενο που και στον εχω ηδη διορθωσει.

Αν δεν θες να μπλέξεις με πολλά ξεχωριστά λιπάσματα που στην τελική βγαίνουν ποιο ακριβά σου συστήνω ανεπιφύλακτα V30 Complete από την Dennerle. Δοκιμασμένο με άριστα αποτελέσματα.

Αυτό που ανέφερα είναι ένα πλήρες λίπασμα.

Εγώ έχω μήνη ικανοποιημένος 100%

ναι φιλε rik το εχω δει το προφιλ του φυτου.8α μπορουσε καποιοσ να μ πει αν μπορο να χρεισημοποιησω καπιο diy καλιο?αν ναι ποιο?απο που?

Απλα ηθελα να δεις πως το φυτο αυτο ειναι αργης αναπτυξης και δευτερων αν δεν κανω λαθος το ενυδρειο σου ειναι 40αρι και εσυ εχεις 24 βατ λαμπες δηλαδη περιπου στο μισο βατ ανα λιτρο, απο εκει και περα ομως το ενυδρειο σου εχει σιγουρα μικρο υψος και αρα ο φωτισμος αρκετος για τα φυτα σου και το συγκεκριμενο φυτο οσο ποιο φωτισμο εχει τοσο ποιο κοντο μενει και δινει περισσοτερο σε πλατος.

Παιδια οποιοσ 8ελει μπορει να γραψει εδωhttp://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=78707&hl=&fromsearch=1 ποιο/α λιπασματα χρησημοποιει,σε τι βοη8ανε τα φυτα και αν ειναι ικανοποιημενοσ.ωστε οποιοσ διαβαζει το 8εμα να εχει μια ιδεα και να ενημερονεται για το τι ειναι καλητερο για τισ αναγκεσ του ενυδρειου-φυτων του

συνηθως λιπασματα που τα υποσχονται ολα σε ενα ζουμι δεν ειναι και πολυ δυνατα.

εκτος απο το καλιο που θα χρειαστεις,παρε και το βασικο που ειναι το flourish,καθως και σιδηρο αλλα σε μικροτερη δοση απο τα αλλα τον σιδηρο.

Φιλε Klaz γιατι λιγοτερο σιδηρο σε συγκριση με τα υπολοιπα?

Γιατι ο σιδηρος μπορει να σου φερει αλγες και οι εταιρειες αναγραφουν τις ποσοτητες για φουλ φυτεμενο ενυδρειο.

Εαν ομως οι μετρησεις που κανεις ( εστω και εαν η ποσοτητα που ριχνεις ειναι ολη αυτη που αναγραφει το μπουκαλι ) ειναι χαμηλες

0.02 θα πρεπει να αυξησεις την ποσοτητα η θα πρεπει να μηνει ετσι ωστε να δουλεψουν τα υπολοιπα, καλιο, φλουρις και τρεεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...