Jump to content

Lite Reef 200 Lit

farao

Recommended Posts

ρε παιδια καλυμπραρισμα στο ρεφρακτομετρο δεν γινεται με απιονισμενο νερο¨??? αυτο που χρησιμοποιουν για το σιδερωμα???

• Απαντήσεις 184
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Δοκιμασε με φυσιολογικο ορο 0,9 και ρυθμισε το ωστε να δειχνει 1009.

Εγώ τόσα χρόνια έτσι το κάνω, αν και θα ήταν καλύτερα με ειδικό νερό

Εγώ βάζω νερό από αυτό που βγάζει το ερκοντήσιον!

Εγώ βάζω νερό από αυτό που βγάζει το ερκοντήσιον!

:bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74: :bigemo_harabe_net-74:

Καλησπέρα,

πολύ ωραία κατασκευή, σωστός εξοπλισμός, δυνατό ξεκίνημα.

Αν και θα διαφωνώ στην χρήση της UV καθώς και στο εξωτερικό φίλτρο αφού κι εγώ τα ξήλωσα στην πορεία,

θα ακούσεις διάφορες γνώμες και ο καθένας θα σου προτείνει τον δικό του τρόπο.

Καλό διάβασμα και καλή συνέχεια.....

Καλησπέρα,

πολύ ωραία κατασκευή, σωστός εξοπλισμός, δυνατό ξεκίνημα.

Αν και θα διαφωνώ στην χρήση της UV καθώς και στο εξωτερικό φίλτρο αφού κι εγώ τα ξήλωσα στην πορεία,

θα ακούσεις διάφορες γνώμες και ο καθένας θα σου προτείνει τον δικό του τρόπο.

Καλό διάβασμα και καλή συνέχεια.....

ευχαριστώ πολύ ελπίζω να συνεχίσω και να με πάει το ίδιο καλά.

μια ερώτηση γιατί είσαι κατά της UV?

όσο για το φίλτρο δεν νομίζω να το αφαιρέσω γιατί έχει πολύ εύκολη τοποθέτηση υλικών χωρίς να αφαιρέσεις όλο το φίλτρο από κάτω (FLUVAL G6) συν ότι έχω κίνηση νερου και πίσω από τον βράχο, συν ότι μετράει αγωγιμότητα που τώρα βρίσκεται στο 54 κοντά δηλαδή 1025 με βάση το manual του φίλτρου. ποιο γρήγορα αλλάζεις αντιφοσφορο και άνθρακα στο φίλτρο αυτό παρα σε ένα media box του σκίμερ.

το υπόλοιπο φίλτρο είναι στρωμένο με περιπου"δυο κιλά βράχο σε κομμάτια 2-3 cm.

UV και reef δεν συμβαδιζουν και για εμενα.Τα reef ενυδρεια στηριζονται στην απλοτητα-φυσικοτητα,η uv θα σου σκοτωνει τα παντα οφελιμα και μη.Δεν σου χρειαζεται σιγουρα!

Έγινε επεξεργασία - clooyn

Χμμμ

UV οι απόψεις διίστανται.

Αγόρασα μια 9άρα πρίν 6 χρόνια για να νιώθω περισσότερη ασφάλεια μετά απο καταστροφή που είχα βιώσει.Την δούλεψα για 2 χρόνια στην σωστή ροή.Στο σάμπ μου δεν έβγαζα κοραλλίνη στο σάμπ. Καθαρό διαυγές νερό κτλ.είχα και μια ασφάλεια έτσι νόμιζα δηλαδή.Όταν την έκλεισα είδα οτι το ενυδρείο πήγαινε καλύτερα.Δεν είχα άλλωστε κάτι άρρωστο μόνο βακτήρια και σπόγγους πράγματα που χρειάζονται σε ένα reef.

Για μένα σε καινούργιο σύστημα θα έβαζα UV. Σε καραντίνα στην σωστή ροή. Εκεί είναι ότι πρέπει.

η uv είναι κλειστή, και μπήκε τελείως για προληπτικούς λόγους αν και οποτε χρειαστεί, (αχρείαστη να ναι). εκτος αυτού στην ίδια γραμμή έχω και τον εξωτερικό θερμοστάτη. επόμενος αστήν εκεί και αν χρειαστεί πατάς μονο έναν διακόπτη.

στο γλυκό νερό πάντως που την είχα με τον ίδιο τρόπο δεν ήταν λίγες η φορες που την χρειάστηκα και με το πάτημα ενός διακόπτη έκανα την δουλειά μου.

ελπίζω να μην χρειαστεί να λειτουργήσει ποτε.

μια άλλη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω. ποιος είναι ο ποιο σύντομος δρόμος για να γεμίσει ο βράχος κοράλλινη?

και σε περίπτωση που καθυστερήσει πολύ να έρθει η κοράλλινη τι θα μπορεί να φταίει?

η uv είναι κλειστή, και μπήκε τελείως για προληπτικούς λόγους αν και οποτε χρειαστεί, (αχρείαστη να ναι). εκτος αυτού στην ίδια γραμμή έχω και τον εξωτερικό θερμοστάτη. επόμενος αστήν εκεί και αν χρειαστεί πατάς μονο έναν διακόπτη.

στο γλυκό νερό πάντως που την είχα με τον ίδιο τρόπο δεν ήταν λίγες η φορες που την χρειάστηκα και με το πάτημα ενός διακόπτη έκανα την δουλειά μου.

μια άλλη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω. ποιος είναι ο ποιο σύντομος δρόμος για να γεμίσει ο βράχος κοράλλινη? σκευασματα τυπου Purple Up (προσεχε μονο για θα ανεβει και το Ca) ή ζητας λιγη κοραλινη απο αλλον χομπιστα και την τριβεις μεσα στο ενυδρειο σου ..

και σε περίπτωση που καθυστερήσει πολύ να έρθει η κοράλλινη τι θα μπορεί να φταίει? Απο μετρησεις πως εισαι ? ψαξε μηπως εχεις καβουρια στο ενυδρειο σου (νυχτα με φακουδακι) γιατι εχω δει καβουρακια σε βραχο γεματο με κοραλινη να τον κανουν καταλευκο μεσα σε λιγες μερες...

μια άλλη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω. ποιος είναι ο ποιο σύντομος δρόμος για να γεμίσει ο βράχος κοράλλινη?

και σε περίπτωση που καθυστερήσει πολύ να έρθει η κοράλλινη τι θα μπορεί να φταίει?

Μη σε πιανει μουρλα με την κοραλινη.Δεν ειναι ουτε προυποθεση υγειους ενυδρειου,και ουτε απανταται στη φυση.

Χαλαρα λοιπον.........

καλησπέρα και πάλι. όπως βλέπετε και στις φωτός έγνε ανακατανομή βράχου με νέα κομμάτια βράχου μιας και τα παλιά ήταν κάπως ταλαιπωρημένα kai με την αμμωνία που έριξα μέσα για να βοηθήσω το στρώσιμο .

με λίγα λόγια το ενυδρείο εδώ και 7 8 μέρες δουλεύει από την άρχει. ο παλιός ο βράχος ήταν ταλαιπωρημένος πολύ πριν μπει στο ενυδρείο μου και φυσικά με την αμμωνία που έριξα τοn ξέκανα. τα λαθη πληρώνονται αλλα από αυτά μαθαίνεις..

έχει αλλάξει και το aquascape στο ενυδρείο αφού αυτό μου αρέσει περισσότερο στό ματι με περισσότερες σπηλιές. κρύβει περισσότερο την πλάτη του ενυδρείου κάσση φυσικά αφήνει αρκετό χωρό μπροστά για κοραλία.

από προχθές έχουν μπει και δυο ψαράκια.

το θέμα μου είναι ότι τόσες μέρες που δουλεύει το ενυδρείο δεν έχει ανεβάσει καθόλου αμμωνία, μα καθόλου? τάιζα αρκετά τις πρώτες μέρες με κλειστό σκίμερ για μια ώρα, με βακτήρια σχεδόν κάθε μέρα και αμμωνία καθόλου. tipotaaa μηδέν?

από εχθές δοκίμασα να βάλω ψαράκια και τα βλέπω μια χαρά τρώνε κινούνται ευχάριστα και γενικός δεν βλέπω τίποτα το αρνητικό.

κάτι άλλο που θέλω να προσθέσω είναι ότι ο νέος βράχος που ήρθε από χομπίστα είναι 21 κιλά και ήταν σε ενυδρείο 3 χρονια περίπου με αρκετή κοράλλινη αρκετά καθαρός και φυσικά καθόλου ταλαιπωρημένος μιας και όπως βγήκε από το ενυδρείο του φίλου σε λιγότερο από ώρα μπήκε στο δικό μου, φυσικά με ότι συνεπάγεται αυτό έτοιμο νερό θερμοκρασία κτλ

τα φώτα σας

Σε 7-8 ημέρες έβαλες και ψάρια ?

Τον κύκλο της αμμωνίας τον έκανες ?? Χρειάζονται περί τις 20 και κάτι μέρες για να ολοκληρωθεί.

Φίλε, λυπάμαι αλλά ή θα ακούς τους παλαιότερους και θα ακολουθήσεις τις κατά γράμμα συμβουλές ή

δεν θα έχεις κανέναν σε λίγο να σου δίνει πληροφορίες για να μαζέψεις τα αμάζευτα.

Είναι η 3η εκκίνηση που παίρνεις .... άκυρη ! ( edit γιατί είναι η 3η όχι η 2η μετά τις 30/8 που έκανες 2 λάθη όπως λες,

πριν 5 ημέρες έβαλες αμμωνία για να επισπεύσεις τον κύκλο και τώρα και ζωντανά. Μετρίσεις νιτρικών πήρες ?)

Στο λέω φιλικά .....

Έγινε επεξεργασία - Road Tail

Τα κλοουνακια θα το αντεξουν το ποιο πιθανο.Μην βιαζεσαι... :2guns: Στην συνεχεια θα εχεις ολο τον χρονο δικο σου για να απολαυσεις το ενυδρειο σου.

ειναι η δευτερη εκκινιση που κανω. σε λιγο θα κανω ολες της μετρισεις και θα της αναρτισω.

Yπάρχει περίπτωση να μην μέτρησες αμμωνία αν ο βράχος που πήρες είναι πολύ καλός!

Στην ουσία λειτούργησε σαν μπόλι.

Σαν ακουασκέιπ καλό φαίνεται! Δεν ξέρω β΄'εβαια αν θα σε βολέψει στην κυκλοφορία διότι μου φαίνεται ότι τον μπούκωσες λίγο, αλλά του έδωσες και πολύ ύψος!

οριστε η μετρησεις

ολες με test salifert

post-1761-0-01319700-1350421718_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - farao

80 νιτρικα?? :o :o

δεν μπορώ να καταλάβω πως σήκωσε τόσο πολύ No3, αφού πριν δυο μέρες που μέτρησα δεν ήταν ούτε τα μισά.

τώρα μπορεί να είναι και 90.

την αμμωνία την έβαλα 0,25 γιατί είναι το ποιο λευκό χρώμα στο test δηλαδή 0 η κάνω κάποιο λάθος?

είναι άχρωμο αλλα είναι θολο το υγρό στο Νh 3/4

τι κανουμε ρε παιδια για πεστε μου και μενα?

πως γινετε να μην εχω αμονια και να εχω ολα τα υπολοιπα?

Τελειώνει ο κύκλος...πέφτουν ΝΟ2 και τα ΝΟ3 βαράνε κόκκινο...

Είσαι σοβαρός και προσπαθείς να κάνεις κάτι καλό...σε παρακαλώ όχι άλλες βιαστικές κινήσεις.Μπορεί να μην πάθουν και τίποτα τα κλόουν,δεν ξέρεις τι μπορεί να προκαλέσει αυτό όμως μακροχρόνια στην υγεία τους.

Υπομονή και τρέξε λίγο ενεργό άνθρακα ΄ίσως και μια μικρή αλλαγή νερού.Τα πάντα για τις τιμές στο θαλασσινό μπορείς να τις βρείς εδώ όπως και τις φυσιολογικές τιμές στο θαλασσινό νερό.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=77219

Αν επιθυμείς να φτιάξεις reef ενυδρείο πρέπει να τις ακολουθήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...