Jump to content

Lite Reef 200 Lit

farao

Recommended Posts

Το καλύτερο είναι να πετάς τον βράχο και να κολάς το κοράλλι σε plug δικό σου.Πρόσφατα πείρα μερικά κοράλλια μέσα στο παράσιτο.Κράτησα τον αφρό και τα υπόλοιπα κουβά.Γενικά όχι όλα τα κοράλλια αντέχουν τα διάφορα dip οπότε θέλει προσοχή...συνήθως το dip με οσμωτικό νερό σκοτώνει τα σκουλίκια.Πολλές φορές τα dip θέλουν και επανάληψη.Όποιος δεν έχει καραντίνα είναι θέμα χρόνου να την πατήσει.

Αν το αλάτι σου είναι καλό farao δεν βρίσκω λόγο να μην λιώνει γρήγορα.Αλήθεια ποιο αλάτι χρησιμοποίησες?

Το σωστο dip πρεπει να ειναι επαναλαμβανομενο,για τον λογο πιθανης υπαρξης αυγων οπως ειπα και πριν.

Αν γινει μια μονο φορα κατ'εμε δεν ειναι σωστο,και θεωρειτε ως μη γενομενο.

• Απαντήσεις 184
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

.

Αν το αλάτι σου είναι καλό farao δεν βρίσκω λόγο να μην λιώνει γρήγορα.Αλήθεια ποιο αλάτι χρησιμοποίησες?

από σινχομπιστες ακούω ότι το αλάτι θέλει 24 ώρες στον κουβα, γιαυτο ρώτησα

εγώ έβαλα τον κουβα σε 2 ώρες μέσα μιας και είχε λιώσει το αλάτι και είχε και την συγκεκριμένη θερμοκρασία το νερό.

Το αλάτι ποτέ δεν μπαίνει πάνω στο δίωρο, ακόμη δεν έχουν διαλυθεί πλήρως όλα τα στοιχεία και παραμένει τοξικό... τουλάχιστον μετά από 24 ώρες είναι έτοιμο για χρήση.

οποτε εκανα βλακεια που το εβαλα μεσα στο ενυδρειο τοσο γριγορα ?

βιαζομαι να βαλω τους βραχους μεσα γιατι τους εχω στο σαλονι και η γυναια εχει φρικαρη....

Ξεκινώντας ένα θαλασσινό θα πρέπει να λάβεις ένα σωρό παράγοντες στα υπ όψιν.... θα είναι η γκρίνια της γυναικάς, θα είναι ο απαιτούμενος χρόνος, θα είναι η τρύπια τσέπη... μα πάνω απ όλα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο σωστός σχεδιασμός, το διάβασμα, τα σωστά βήματα και η υπομονή.

Το σωστο dip πρεπει να ειναι επαναλαμβανομενο,για τον λογο πιθανης υπαρξης αυγων οπως ειπα και πριν.

Αν γινει μια μονο φορα κατ'εμε δεν ειναι σωστο,και θεωρειτε ως μη γενομενο.

Συμφωνώ μαζί σου απλά υπάρχουν κοράλλια που δεν σηκώνουν ούτε ένα ντίπ.Bλέπε deep water acropora.

από σινχομπιστες ακούω ότι το αλάτι θέλει 24 ώρες στον κουβα, γιαυτο ρώτησα

εγώ έβαλα τον κουβα σε 2 ώρες μέσα μιας και είχε λιώσει το αλάτι και είχε και την συγκεκριμένη θερμοκρασία το νερό.

Ναι φίλε μου εξαρτάται το αλάτι πόσο φρέσκο και καλό είναι.Υπάρχουν αλάτια που διαλύονται σε μια-δυο ώρες.Το αλάτι που χρησιμοποιώ τώρα KZ reefers best λιώνει το μισό κιλό σε μισή άντε μια ωρίτσα.Ο λόγος που αφήνουμε το νερό μέσα στο δοχείο προετοιμασίας για μια μέρα είναι για να ωριμάσει και να διαλυθεί καλύτερα.Και εγώ να σου πώ την αλήθεια έκανα ακριβώς το ίδιο με σένα...νερό μισό βρύση μισό όσμωση και αλάτι κατευθείαν μέσα....σαν παιδιά και εμείς θέλουμε το παιχνίδι μας. :bigemo_harabe_net-64:

Δε ρισκαρεις λοιπον να βαλεις αυτα τα ζωντανα στο ενυδρειο σου.Οσο για τη συγκεκριμενη ακροπορα,μονο απο τον προσδιορισμο στην ονομασια της,καταλαβαινω οτι η θεση της δεν ειναι μεσα σε ενυδρειο.

Δε ρισκαρεις λοιπον να βαλεις αυτα τα ζωντανα στο ενυδρειο σου.Οσο για τη συγκεκριμενη ακροπορα,μονο απο τον προσδιορισμο στην ονομασια της,καταλαβαινω οτι η θεση της δεν ειναι μεσα σε ενυδρειο.

Sadman κάνε μας μια παρουσίαση όταν θέλεις να δούμε το ενυδρείο σου.Πιστεύω θα δούμε ωραία πράγματα.Πολλά ψάρια/κοράλλια δεν είναι για ενυδρείο φίλε μου αλλά στην ματαιοδοξία του χομπίστα να βάλει τα πάντα σε 5 τζάμια θυσιάζονται πολλά στον βωμό του χόμπι...

Όσο για τις deep water είναι μερικά κοράλλια που ζούνε στα 15-25 μέτρα οπότε έχουν άλλες απαιτήσεις σε φωτισμό και συνήθως είναι wild caught τα είδη που πωλούνται στα καταστήματα αλλά αναπαράγονται σε ενυδρείο με επιτυχία.Για μένα είναι μεγάλο στοίχημα να φτάσουμε στην ανάπτυξη και διάδοση τέτοιων ειδών.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

Δυστυχως παρουσιαση του ενυδρειου μου δεν θα κανω,γιατι ειμαι προληπτικος,πιστευω στο ματι :D.

Νομιζω ομως οτι και χωρις παρουσιαση,μπορω να μοιραζομαι τις γνωσεις και εμπειριες μου και να τις ανταλλασω,ετσι δεν ειναι;:)

Το λένε πόλοι αυτό με το μάτι.Και μένα να σου πώ την αλήθεια μου έχουν συμβεί διάφορα την επομένη απο φωτογράφηση ...πέρασε απο το μυαλό μου αλλά για 5 λεπτά μόνο.Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα.

Καλώς όρισες στην παρέα μας.

Να φωνάξουμε την Βασιλειάδου να μας ξεματιάζει !!! "στα όρη στα βουνά και στ άγρια λαγκάδια" φτου φτου

Το λένε πόλοι αυτό με το μάτι.Και μένα να σου πώ την αλήθεια μου έχουν συμβεί διάφορα την επομένη απο φωτογράφηση ...πέρασε απο το μυαλό μου αλλά για 5 λεπτά μόνο.Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα.

Καλώς όρισες στην παρέα μας.

Ευχαριστω.Ειμαι στην παρεα καποιους μηνες,απλα δεν γραφω.

Να φωνάξουμε την Βασιλειάδου να μας ξεματιάζει !!! "στα όρη στα βουνά και στ άγρια λαγκάδια" φτου φτου

Καλε μου φιλε ειναι δικαιωμα σου να μην τα πιστευεις.Αυτο που δεν ειναι δικαιωμα σου ειναι να τα διακωμωδεις.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρπάζεσαι όμως... όπως είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις, είναι και δικαίωμα όλων σε ένα δημόσιο διαλογο να εκφράζουν την άποψη τους, είτε μέσα από χιούμορ είτε όχι.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρπάζεσαι όμως... όπως είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι θέλεις, είναι και δικαίωμα όλων σε ένα δημόσιο διαλογο να εκφράζουν την άποψη τους, είτε μέσα από χιούμορ είτε όχι.

Ειμαι πολυ πραος ανθρωπος.Δεν αρπαζομαι οπως λες,κι αν ειναι χιουμορ οπως το ειπες,λαθος μου που σου εγραψα.Συνηθως οταν κανουμε χιουμορ,φροντιζουμε να φαινεται για το φοβο των ιουδαιων,και βαζουμε καμια φατσουλα :D

Μα θα μπορούσε μια τέτοια ατάκα να μην είναι για χιούμορ και μόνο?...

Φιλε μου καλε,μια τετοια ατακα χωρις μια φατσουλα θα μπορουσε να δηλωσει και ειρωνια του τυπου "κοιτα τι πιστευει".:)

Τελος παντων,δεν ειναι αναγκη να το συζητουμε αλλο.

Απο τη στιγμη που ειναι χιουμορ ζητω συγνωμη που σε παρεξηγησα:)

:)

ερώτηση, skimmer deltec 600 mse.

παρότι δουλεύει για δεύτερη μέρα στο στρώσιμο παρότι έχω foul φυσαλίδες με ρύθμιση περίπου στην μέση δεν ανεβαίνουν η ακαθαρσίες στο κύπελλο. μήπως επειδή δεν έχει φορτίο το ενυδρείο?

ερωτιση 2 αφου όπως έγραψα και ποιο πάνω ταλαιπωρήθηκε ο βράχος βεβαια χωρίς να μείνει έξω από νερό θαλασσινό αλλα χωρίς και κυκλοφορία για 2 μέρες με θερμοκρασία στο βαρέλι 29c ψόφησαν όλα τα σκουλήκια άρα θα πρέπει να ψόφησαν και οργανισμοί που ήταν πάνω, γιατί δεύτερη μέρα δεν ανέβασε αμμωνία το ενυδρείο με ταλαιπωρημένο βράχο?

το σκιμμερ σου ειναι σουπερ μην ανχωνεσε κανει καταπληκτικη δουλεια εγω εχω το mc 500 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.Οταν θα εχεις μπιχλα θα την μαζεψει

σημερινές μετρήσεις.

αλατότητα χαλια το ξέρω στην αλλαγή μετά το στρώσιμο ελπίζω να να φτιάξει αν και την πρώτη μέρα που γέμισα το ενυδρείο ήταν 1025

τίποτα ακόμα από στρώσιμο ανέβηκε το No3 αλλα θέλει πολύ χρόνο ακόμα.

post-1761-0-70368000-1349311215_thumb.jpg

Να κάνω μια παρέμβαση / υπενθύμιση που αφορά την συνημμένη φωτογραφία.

Ο φίλος μας Toutânkhamon (farao), χρησιμοποιεί ένα αρχείο καταγραφής των παραμέτρων που έχει δημιουργηθεί από το μέλος jordan0950

Είναι πολύ πρακτικό και θα το συνιστούσα σε όλους που θέλουν να κρατάνε ιστορικό για το ενυδρείο τους.

Θα το βρείτε εδώ ...http://www.aquazone....howtopic=44585)

Έγινε επεξεργασία - Aiolos

καλησπέρα. μετά από σχεδόν 5 μέρες χωρίς να ανεβεί καθόλου η αμμωνία ακόμα και με αρκετό τάισμα, μπήκα στην διαδικασία να ρίξω υγρή αμμωνία σχεδόν 300 gr, με αποτέλεσμα να ανεβεί σχεδόν εκεί που ήθελα, παρακάτω παραθέτω και συνημμένο πινακα με τις σημερινές μετρήσεις.

φαίνεται πως τελικά ξεκίνησε ο κύκλος. άντε να δούμε.

στο ενυδρείο έκανα και κάποιες αλλαγές όπως, αφαιρέθηκε το φίλτρο eHAIM 2217 και πήρε την θέση του το νέο FLUVAL G6 μιας και η διαδικασία αλλαγής άνθρακα και "αντιφοσφορο" είναι για γέλια χωρίς να αφαιρέσεις το φίλτρο, (ο υπόλοιπος καδος έχει γεμίσει μικρά ζωντανά βραχάκια 2-3 cm). επίσης η uv πλέον μαζί με τον θερμοστάτη έχουν δικό του κυκλοφορητή ( εκτος ενυδρείου) με μια roi 2 φορες τα λίτρα του ενυδρείου ανά ώρα. θα ανεβάσω καινούργιες φωτό από το έπιπλο εσωτερικά αύριο.

μαζι με της μετρισεις και καποιες φωτο απο το aquascape.

post-1761-0-50771700-1349633602_thumb.jpg

post-1761-0-84474500-1349633621_thumb.jpg

post-1761-0-78988400-1349633666_thumb.jpg

post-1761-0-83494700-1349633682_thumb.png

Πολύ μου αρέσει έτσι μαζεμένο που το έχεις φτιάξει.Υπομονή και ρίξε λίγο διάβασμα πάνω στα ζωντανά/κοράλλια που θέλεις να προσθέσεις όσο και σε πιο εξειδικευμένα πράγματα όπως παραμέτρους και NSW.Πάντως απο οργάνωση τα πάς μια χαρά.Μην με απογοητεύσεις.Περιμένω ανάλογη συνέχεια.

Προσεχε το aquascape γιατι δεν το βλεπω δεν το εχεις κολλημενο και βλεπω να πεφτει.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...