Jump to content

Lite Reef 200 Lit

farao

Recommended Posts

κυανό μπορεί να μην εμφανίσεις και καθόλου αν οι μετρήσεις σου πάνε καλά, αλλά έχεις και καλή οκυγόνοση-κυκλοφορία! Αν και δεν είναι απόλλυτο! Τα περισσότερα ενυδρεία στις πρώτες φάσεις του εμφανίζουν κυανό.

Έγινε επεξεργασία - ΠαναγιώτηςCR7

• Απαντήσεις 184
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πολύ όμορφο και νοικοκυρεμένο, μπράβο φίλε μου, εκεί που τόχεις τηλεόραση δεν θάβλεπα καθόλου... :P

ρε παιδες εχω μια ερωτιση, αυτο το skimmer δεν επρεπε να αφριζει κανονικα?

εχω να δω αφρο πολυ καιρο. και εχει και φορτιο το ενυδρειο μου

φυσικα δεν ταιζω πολυ λογο νιτρικων, μια φορα την ημερα περιπου και μια φορα μεχρι στιγμης κατεψηγμενη.

εχω δοκιμασει πολλες ριθμησεις που εχς διαβασει κατα καιρους αλλα τιποτα.απο φισαλιδες παντος ειμαι σουπερ, με ρηθμισι περιπου το βανακι στα 2/3α τωρα

Το σκιμερ που εχεις ειναι τεραστιο για τα λιτρα σου.Λογικο ειναι να μην βγαζει τιποτα και οτι βγαζει να το κανει πολυ γρηγορα.Γι'αυτο δεν εχεις και αλγες.Προσεχε το γιατι αν δεν ταιζεις αρκετα,μπορει να στεγνωσεις χωρις να το παρεις χαμπαρι

σιμερα εβαλα και 2 lps.

clooyn

τη ενοεις να στεγνοσω απο τη μπορω να στεγνοσω?

και πως γινετε να ταιζω πολυ αφου εχω νιτρικα κα πρεπει να τα ριξω?

σιμερα εβαλα και 2 lps.

clooyn

τη ενοεις να στεγνοσω απο τη μπορω να στεγνοσω?

και πως γινετε να ταιζω πολυ αφου εχω νιτρικα κα πρεπει να τα ριξω?

NO3 με ποιο τεστακι μετρας?Εγω στις φοτο βλεπω ενα πολυ υγειες ενυδρειο και σε συνδιασμο με τοσο μεγαλο σκιμερ μου φαινεται παραξενο που εχεις νιτρικα.Τσεκαρισε το αυτο και με αλλο τεστακι!Μου εχει συμβει πολλες φορες να παρω λαθος ενδειξη απο τεστακι τις σαλιφερτ που δεν εχει λιξει.Οταν εχεις πολυ μεγαλυτερο σκιμερ απο τα λιτρα σου εχεις την δυνατοτητα να ταιζεις πολυ, για τον λογο οτι αυτο σου κανει το νερο τζαμι πολυ γρηγορα

σχεδόν 2 φορες την βδομάδα κοιταω νιτρικά με test "σαλιφερτ". τό να να έχω κάνει λάθος στην μέτρηση τόσες φορες δύσκολο.

το να έχει χαλάσει το test τις "σαλιφερτ", δεν ξέρω αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

αφιερώνω μια ώρα σχεδόν μέρα παρα μέρα για να παρατηρώ, καθαρίζω, κτλ στο ενυδρείο. η αλήθεια είναι ότι δείχνει πολύ καλύτερα από ότι στης φωτογραφίες. τώρα τα νιτρικά τι να πω δεν ξέρω

σχεδόν 2 φορες την βδομάδα κοιταω νιτρικά με test "σαλιφερτ". τό να να έχω κάνει λάθος στην μέτρηση τόσες φορες δύσκολο.

το να έχει χαλάσει το test τις "σαλιφερτ", δεν ξέρω αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

αφιερώνω μια ώρα σχεδόν μέρα παρα μέρα για να παρατηρώ, καθαρίζω, κτλ στο ενυδρείο. η αλήθεια είναι ότι δείχνει πολύ καλύτερα από ότι στης φωτογραφίες. τώρα τα νιτρικά τι να πω δεν ξέρω

Kανε μια δοκιμη με τεστακι καποιου φιλου για να τσεκαρεις το δικο σου

Το τεστ μπορεί να αλλοιώθηκε αν πήρε υγρασία η σκόνη... είναι και αυτός ένας παράγοντας, δεν είναι ανάγκη να έχει λήξη για να σου δώσει λάθος αποτελέσματα.

δεν έχω άλλο test θα προμηθευτώ ένα για να κάνω δοκιμες αυτή την εβδομάδα.

λες? πλακα θα έχει και θα έχω ξοδέψει τόσο αλάτι για εβδομαδιαίες μεγάλες αλλαγές τσάμπα.

Το τεστ μπορεί να αλλοιώθηκε αν πήρε υγρασία η σκόνη... είναι και αυτός ένας παράγοντας, δεν είναι ανάγκη να έχει λήξη για να σου δώσει λάθος αποτελέσματα.

τα test μου είναι όλα προσεγμένα. σίγουρα δεν έχουν υγρασία τουλάχιστον στα χερια μου δεν ξέρω που τα αποθήκευε το κατάστημα. τώρα για σκόνη δεν ξέρω τη να πω

μολις τοποθετησα 3 κοραλακια. θα ανεβασω video σε λιγο να μου πειτε γνωμες.

1 μόλις έκανα μια μέτρηση από περιέργεια και μέτρησα 60 νιτρικά. έεεε τι να πω, τι στο καλο συμβαίνει.

2 το video τραβήχτηκε από ένα galaxy note είναι ένα 70% από τα πραγματικά χρώματα. έχει απίστευτο χρώμα το ενυδρείο απλά δεν αποτυπώνεται σωστά στον συγκεκριμένο φακό.

όλα δείχνουν μια χαρά "αλλαθ" τα νιτρικά με έχουν κουράσει. αύριο θα αγοράσω test διαφορετικής εταιρίας να κάνω πείραμα.

• 4 weeks later...

καλησπέρες.

σήμερα για τρίτη μέρα βλέπω ένα sarkofito και συγκεκριμένα μάλλον λέγεται sarcophyton Alcyonids, να μην ανοίγει ενώ από την μέρα που ξεκίνησε να συμβαίνει αυτό είχε πρασινίσει λίγο από το εκρού του χρώμα, επειδή είχε μεγαλώσει πολύ και είχε "φτασι κοντα" στην "εφιλια" και δεν το είχα προσεχή μπορεί να κάνανε κάνα χημικό πόλεμο και να το πείραξε. μέχρι τώρα παραμένει μισό ανοιγμένο και καμια φορα δεν ανοίγει καθόλου.

τέλος πάντων μπαίνω σήμερα στην μπρίζα να κάνω μετρήσεις μιας και έχουν περάσει 25 ολόκληρες μέρες χωρίς αλλαγή.

μετράω νιτρικά.. μη ανιχνεύσιμα. λέω δεν είναι δυνατόν, ξανά μετρα δεύτερη φορα πάλι τίποτα.

μετράω και φωσφορικά λόγο κάποιας αλγείς ( αυτήν την καφέ "πρασινι" που κάθεται στα τζαμια και στα βράχια λες και έχει πιάσει βρόμα) φωσφορικά ισα ισα που ανιχνεύονται.

τώρα στην ερώτηση μπορεί κάποιο "σαρκοφιτο" να έρθει σε κατάσταση κινδύνου λόγο μη φωσφορικών?

μα ταιζω μια φορα την ημερα αρκετη τροφη, και flake και μπυλιτσες και μια φορα την εβδομαδα ενα κυβο artemia.

τα υπολοιπα κοραλια ειναι μια χαρα και εχουν γινει και τεραστια. οπως και τα ψαρια διχνουν υγιεις.

εχω προσθεση και κανα διο ψαρια ακομα που καποιος θα το θεορουσε υπερπλιθησμο για το ενυδρειο μου.

οκ παντος θα ακολουθησω την σημβουλη.

Πως κατάφερες και σε σχεδόν ένα μήνα κατέβασες τόσο πολύ τα νιτρικά;Από 60 μη ανιχνεύσιμα;

Αν παίζεις με βακτήρια καιρός να τα μειώσεις.

Αλλιώς ο βράχος σου πρέπει να ήταν πολύ αστέρι...και έστρωσε πολύ καλά στο ενυδρείο σου.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho

έχω διαβάσει πως τα σαρκόφυτα τρώνε τα νιτρικά επειδή έχω τρία μεγάλα θεώρησα ότι μπορεί να προκύπτει και από εκεί.

βακτήρια μια φορα την εβδομάδα.

από εκεί και πέρα δεν έχω ιδέα και μάλλον θα πρέπει να ταΐζω παραπάνω όπως είπε και ο alexpsycho

Ισχύει αυτό που λές. Από το καλοκαίρι και μετά ούτε ξένια μπορούσα να κρατήσω...

Τα σαρκοφυτα το κανουν αυτο που και που.Ειναι μερος της συμπεριφορας τους.Μηπως αλλαξες την κυκλοφορια σου?

γενικός, συχνά πυκνά τουλαχιστον ακομα πειραματίζομαι με την κλικλοφορια του νερού ώστε να μην μένει κάποιο μέρος χωρίς κυκλοφορία αλλα να μην exoxlountai και τα κοραλία που δεν θέλουν πολύ roi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...